چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۲۳ - ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۱۶۱۴
دانشگاه

شرط انتقال به داخل دانشجویان علوم پزشکی/ به شدت مخالف افزایش ظرفیت پذیرش پزشکی بودیم

شرط انتقال به داخل دانشجویان علوم پزشکی,دانشجوی پزشکی
دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی از برگزاری آزمون ارزیابی برای دانشجویان ایرانی محصل در خارج قبل از سال ۲۰۱۹ خبر داد و گفت: با دور زدن کنکور به هر شکلی که باشد مخالف هستم و برای آن‌هایی که کنکور نمی‌دهند آزمون ارزیابی خواهیم گذاشت.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامرضا حسن زاده در دومین روز از نشست "مجمع دبیران شوراهای صنفی دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور" با بیان این‌که برخی تلاش دارند فضای یاس و نا امیدی را در بین جوانان کشور نهادینه کنند٬ گفت: در این مسیر اولین چیز این است که ما خودمان را باور نداشته باشیم و ندانیم چه توانمندی‌ها و ظرفیت‌هایی داریم و نکته دوم نا امید کردن قشر جوان است روندی که در طی ۸ سال گذشته به شدت به آن دامن زده شد و به اشکال مختلف تلاش شد به جوانان القاء کنیم که در این کشور نمی‌توان کاری کرد. البته این روند برنامه‌ریزی شده و حساب شده است که باید به آن پرداخته شود.

وی بزرگترین معضل کشور در حوزه جوانان را نا امیدی دانست و یادآور شد: عده‌ای به وضوح به در دل جوان دانشجوی ما القاء می‌کنند که در این کشور نمی‌توان کاری کرد در این میان سوال این است که چه کسانی باید نگران این موضوع باشند؟. افرادی که به عنوان نمایندگان جوانان تلاش دارند تا برای کشور قدمی بردارند و این کار ارزشمندی است. در این میان از یک طرف نگاهی که به شورای صنفی وجود دارد نگرانی‌های به دنبال خود دارد٬ از طرف دیگر بسیاری از معاونان آموزشی دانشگاه‌ها از مداخلات این دسته از دانشجویان در آموزش نگران هستند.

این مقام مسوول با بیان این‌که اگر می‌خواهید در حوزه آموزشی در دانشگاه‌ها ورود کنید باید از نظر علمی در سطح بالایی باشید٬ ابراز داشت: شما در حوزه علمی باید سرآمدان دانشگاه خود باشید تا دغدغه شما دغدغه شخصی نباشد بلکه بدون تعارض منافع تنها به دنبال رفع مشکلات دانشجویان باشید.

دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی در خصوص ورود دانشجویان از خارج به داخل با بیان این‌که من شرایط دانشجویان مان در کشورهای مختلف را دیده‌ام٬ ابراز کرد: درست است این جوانان که در برخی دانشگاه‌های خارج کشور تحصیل می‌کنند از جوانان ما هستند اما دلیلی ندارد این امکان را داشته باشند که کنکور را دور بزنند و در جایگاه دانشجویانی قرار بگیرند که با سختی٬ تلاش و توانمندی توانستند از کنکور عبور کنند این از عدالت به شدت به دور است.

کیفیت آموزش باید برای ما باید مهم باشد

وی تاکید کرد: ما نمی‌توانیم تعهد بدهیم دانشجوی بی‌کیفیت را در جایگاه سلامت و درمان مردم قرار دهیم٬‌ کیفیت آموزش باید برای ما باید مهم باشد اگر شما عضو شورای صنفی هستید باید کیفیت آموزش برای شما مهم باشد.

حسن‌زاده با بیان این‌که ما برنامه را در شورای عالی برنامه ریزی تحت عنوان برنامه جامع عدالت تعالی و بهره‌وری در آموزش پزشکی دیده‌ایم٬ افزود: یک مورد این برنامه به این می‌پردازد آن‌چه که به عنوان معیارها و شاخص‌های کیفیت است را باید به آن بپردازیم که ۱۰ کارگروه را در این خصوص دیده‌ایم و برای هر کارگروه افراد مشخص شدند و کار را دنبال می‌کنند.

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: شما جوان هستید زمانی هجمه‌ای وارد می‌شود٬ جوانان نگران می‌شوند که چه اتفاقی در حال رخ دادن است. شما نمایندگان دانشجویان هستید باید دانشجویان خوب٬ ضعیف و متوسط همه به شما اعتماد کنند و حرف دل خود را با شما عنوان کنند زیرا شما نماینده گروه خاصی نیستید. اگر می‌خواهید کار درست انجام دهید از مسیر درست وارد شوید زیرا هدف خوب را با مسیر غلط نمی‌شود طی کرد و به آن رسید.

دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی اضافه کرد: گاهی هدف درست اما مسیر غلط است و یا افرادی که در مسیر قرار می‌گیرند غلط هستند٬ اگر می‌خواهید کار درستی را انجام دهید دنبال چیزی جزء هدف خود و حرف حق و کار حقتان از مسیر درست نباشید.

برای آن‌هایی که کنکور نمی‌دهند آزمون ارزیابی خواهیم گذاشت

وی در خصوص انتقال دانشجویان از خارج به داخل گفت: در این خصوص چند معیار داریم که یکی اعتبار دانشگاه است که باید مورد تایید ما باشند. من به شخصه با دور زدن کنکور به هر شکلی که باشد مخالف هستم و برای آن‌هایی که کنکور نمی‌دهند آزمون ارزیابی خواهیم گذاشت.

حسن زاده از برگزاری آزمون ارزیابی برای دانشجویان قبل از سال ۲۰۱۹ خبر داد و ابراز داشت: آزمون ارزیابی روز یکشنبه در شورای عالی برنامه‌ریزی مصوب شد که افرادی که قبل از سال ۲۰۱۹ به دانشگاه های داخل منتقل شدند و هنوز پرونده آن‌ها کامل نشده است آزمون ورودی بدهند و در صورت قبولی می توانند در شورای نقل و انتقال دانشگاه مورد بررسی قرار بگیرند و بعد از سال ۲۰۱۹ اگر بنا باشد کاری انجام شود نیز قطعا سخت‌گیرانه خواهد بود.

این مقام مسوول اضافه کرد: به واقع ما برای دانشجویان قبل از سال ۲۰۱۹ که تعداد زیادی در دانشگاه‌های معتبر درس خوانده بودند اما شرایطش را نداشتند آزمونی تعریف کردیم و این آزمون مجموعه‌ای از دروس دبیرستانی و سال اول و دوم دانشگاه است که اگر نمره بیاورند می‌توانند پذیرش بگیرند.

دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی با بیان این‌که تفاوت رشته‌های شما به رشته‌های دانشگاه‌های وزارت علوم در مهارتی بودن است٬ ابراز داشت: رشته‌های علوم پزشکی وزارت بهداشت مهارتی است و پزشک٬ پرستار و ...باید این مهارت را کسب کنند. من نمی‌توانم جان مردم را دست فردی بدهم که تخصص ندارد٬ ما مسوولیم و باید پاسخ‌گو باشیم و کیفیت آموزش را همه مورد توجه داشته باشیم.

وی در خصوص چگونگی روند استفاده از برنامه معرفی به استاد گفت: در خصوص معرفی به استاد به صراحت در برخی آیین‌نامه‌های پزشکی آمده است که معرفی به استاد ممنوع است زیرا معرفی به استاد به معنای نادیده گرفتن درس است در حالی که معرفی به استاد زمانی معنی می‌دهد که دانشجوی خوبی داریم که دارد فارغ التحصیل می‌شود و یک درس دو واحدی مانده دارد و باید شش ماه معطل آن باشد که در کمیسیون موارد خاص می‌توان به این فرد معرفی به استاد داد٬ اما دادن شش واحد معرفی به استاد به همه دانشجویاندرست نیست.

حسن زاده بیان داشت: در مورد هم نیاز و پیش نیاز بودن باید استقلال دانشگاه را مد نظر داشت٬ در آیین‌نامه‌ها آمده است دانشگاه می‌تواند بر اساس شرایط دانشجو و گروه و نوع درسی که ارایه می دهد برخی دروس را پیش نیاز و یا هم نیاز بگذارد این دست دانشگاه است و منعی وجود ندارد اگر دانشگاهی اجرایی نکند به ما بگویید تا به دانشگاه تذکر دهیم. این باید به صورت موردی بیاید و در قانون وجود دارد.

این مقام مسوول با بیان این‌که در بحث افزایش ظرفیت‌ها من به شدت مخالف بوده و هستم٬ ابراز داشت: اما این را گفته‌ام اگر مجلس و شورای عالی انقلاب فرهنگی این موضوع را مصوب کند من اولین نفر در اجرا هستم زیرا قانون باید اجرا شود و به قانون باید تمکین کرد. به واقع یکی از روش‌هایی که در جوانان ما رخنه کنند ایجاد نا امیدی در جوان‌ها است و نادیده گرفتن قانون است.

تاسیس رشته‌های جدید بر اساس نیاز کشور اتفاق بدی نیست به شرطی که...

دبیر شورای عالی برنامه‌ریزی علوم پزشکی در خصوص تاسیس دانشکده‌های جدید٬ بیان داشت: در مورد تاسیس دانشکده‌های مختلف در کشور یک جاهایی نیاز و یک جاهایی هم فشار است و این موارد که نیاز است نباید نادیده گرفته شود. در خصوص رشته‌های جدید هم ما کوریکولوم‌هایی داریم که باید برنامه آموزشی بر اساس نیاز٬ تقاضا٬ پویایی و انعطاف باشد٬ کارآموزی در عرصه یکی از قسمت‌های مهم در آموزش است. تاسیس رشته‌های جدید بر اساس نیاز کشور اتفاق بدی نیست به این شرط که منطقی باشد.

مصوبه‌ای داریم که همه رشته‌هایی که با بیمار سروکار دارند باید در آزمون صلاحیت بالینی شرکت کنند

وی در مورد تغییر کوریکولوم پرستاری بیان داشت: این موضوع در دست انجام است و مصوبه‌ای داریم که همه رشته‌هایی که با بیمار سروکار دارند باید در آزمون صلاحیت بالینی شرکت کنند و در شورای عالی برنامه‌ریزی مصوب شده است.

به گزارش مفدا، حسن‌زاده در خصوص قطب‌های علمی گفت: در طی ۲۰ سال در وزارت بهداشت ۱۲ قطب علمی تاسیس شده است در در دولت قبل در یک روز یکباره ۲۸ قطب علمی به کشور افزوده شده است که معیارهایی نداشته است و در برنامه‌های ۴ ساله معاونت آموزشی این بحث مورد بررسی قرار می‌گیرد.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش