یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۶:۰۴ - ۰۱ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۰۸۹
دانشگاه

انهدام ۳ باند جعل مدارک دانشگاه آزاد در یک سال

جعل مدارک دانشگاه آزاد,جزئیات جعل مدارک دانشگاه آزاد در یک سال
رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد گفت: در طی یک سال گذشته بالغ بر ۳ باند جعل مدارک دانشگاه توسط مرکز حراست شناسایی و با تلاش و پیگیری مراجع امنیتی، انتظامی شناسایی و متلاشی شد.

به گزارش مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، محمدجواد فرهنگ بیان اینکه متأسفانه فضای مجازی و ارتباطات اینترنتی زمینه انواع کلاهبرداری‌ها را در کشور به وجود آورده است، گفت: موضوع بحث جعل و سو استفاده از مدارک تحصیلی از زمان تشکیل مؤسسات آموزشی وجود داشته و سابقه زیادی دارد؛ اما امروزه به خاطر گستردگی ارتباطات در حوزه فضای مجازی و اینترنت، این موضوع خیلی ملموس‌تر و بیشتر شده است، چرا که منافع مالی گسترده‌ای را برای سو استفاده گران این عرصه فراهم می‌کند.

وی افزود: مدارک در دانشگاه آزاد اسلامی طی یک فرایندی تولید می‌شود. تمامی مدارک دانشجو بعد از گذراندن دوران تحصیل، پس از بررسی در آموزش دانشگاه به اداره فارغ التحصیلی واحد دانشگاهی ارسال ومجدد بررسی می‌شود؛ و در نهایت برای صدور دانشنامه به اداره کل فارغ التحصیلی سازمان مرکزی منتقل می‌شود. اداره کل فارغ التحصیلی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی نیز تمامی مدارک تحصیلی را به صورت فیزیکی و دیجیتال مورد بررسی قرار می‌دهد. باید توجه داشته باشیم که درزمان ورود به دانشگاه باید داوطلبین ورود به دانشگاه حتماً باید توسط مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه سند پذیرش برای وی صادر شود.

فرهنگ در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه با راه اندازی سامانه آموزشیار دانشگاه آزاد اسلامی، امکان جعل مدارک وجود ندارد، گفت: در مدتی که مسئولیت مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی را پذیرفتیم، موردی که مدرک جعلی باشد و استعلام آن مثبت باشد، مشاهده نکردم. دلیل آن است که در سامانه‌های جدید به ویژه سامانه آموزشیار، دقیقاً امکان رصد اطلاعات وجود دارد که در چه زمانی و در چه تاریخی اطلاعات را وارد سامانه شده است.

رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اگر در یک واحد دانشگاهی فردی متخلف بخواهد از موقعیت خویش استفاده و در سیستم آموزشیار دیتاسازی کند، به راحتی قابل شناسایی خواهد بود، چرا که زمان ورود، تاریخ، ساعت و سیستمی که توسط آن اطلاعات وارد شده است، قابل شناسایی است. ضمن اینکه در سه مرحله بررسی می‌شود تا کوچک‌ترین مشکل کشف شود.

فرهنگ تصریح کرد: با توجه به تدابیر امنیتی احتمال جعل مدرک از سوی بدنه دانشگاه آزاد اسلامی بسیار ضعیف است و کلاهبردان معمولاً برای اعتمادسازی، ملاقات‌های کاری خود را در واحد‌های دانشگاهی یا حتی در سازمان مرکزی انجام می‌دهند.

وی تأکید کرد: در طی یک سال گذشته بالغ بر ۳ باند جعل مدارک دانشگاه آزاد اسلامی درتهران، غرب و جنوب کشور توسط مرکز حراست شناسایی و توسط مراجع انتظامی، امنیتی و سیستم قضائی متلاشی شدند.

از طریق پلیس فتا و پلیس آگاهی، برخی از سایت‌ها را مسدود کردیم

رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه هدف عمده تبلیغاتی که در شبکه‌های مجازی صورت می‌گیرد، کلاهبرداری از افراد است، گفت: این افراد سایت‌هایی مثل سایت دانشگاه آزاد اسلامی طراحی کردند که حتی شماره دانشجویی هم به دانشجویان می‌دهد. اما باید توجه داشته باشید که آدرس آن با سایت اصلی دانشگاه آزاد اسلامی متفاوت است.

وی خاطرنشان کرد: از طریق پلیس فتا و پلیس آگاهی، برخی از سایت‌های را مسدود کردیم. اما آدرس و هاست برخی از این سایت‌ها و شبکه‌های مجرمانه در خارج از کشور است.

فرهنگ به راه اندازی سامانه استعلام تأییدیه تحصیلی دانش آموختگان دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تصریح کرد: تنها مرجع پاسخ رسمی الکترونیکی و استعلام تأییدیه دانشنامه‌های صادره از سوی دانشگاه آزاد اسلامی، سامانه فوق است. راه اندازی سامانه استعلام تأییدیه تحصیلی دانش آموختگان (estelam.iau.ir) یکی از اقدامات برجسته دانشگاه آزاد اسلامی برای تسریع وتسهیل فرایند استعلام مدرک وهمچنین مقابله باافراد وباند‌های جعل وفروش مدارک راه اندازی شده است.

برای هر دانشنامه شماره سریال صادر می‌شود

رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در دانشنامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی، پروتکل‌ها و استاندارد‌های امنیتی همانند اسکناس طراحی شده است، اظهار داشت: چاپخانه‌ای که دانشنامه فارغ التحصیلی در آن چاپ می‌شود، جایی است که اسکناس ملی و اروراق بهادار چاپ می‌شود و دارای لایه‌های حفاظتی است، و امکان جعل بسیار ضعیف است. ضمن اینکه برای هر دانشنامه شماره سریالی صادر می‌شود که منحصر به فرد وشرایط نگهداری و صدور آن با نظارت حراست انجام می‌شود.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص پوشش و شئون رفتاری و آراستگی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: این موضوع متولی خاصی ندارد و مجموعه‌ای از ارکان دانشگاه همچون معاونت فرهنگی دانشجویی، حراست، اساتید، نهاد مقام معظم رهبری وحتی نهاد‌های دانشجویی و … در اجرای آن سهم دارند. دانشگاه آزاد اسلامی در این زمینه بخشنامه‌ای چند سال قبل صادر و به تمام واحد‌ها ابلاغ کرده است.

آراستگی و حفظ شئون رفتاری در دانشگاه، سبب ایجاد امنیت روانی می‌شود

فرهنگ با تأکید بر اینکه محیط دانشگاه به دلیل آنکه محیط تعلیم و تربیت است، مقدس و حائز اهمیت است، افزود: دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا بیانیه‌ای با عنوان بیانیه تعلیم و تربیت اجتماعی در بازگشایی دانشگاه‌ها به صورت حضوری بعد از کرونا تنظیم و ابلاغ کردند که بیانگر اهمیت این موضوع از دیدگاه رئیس دانشگاه و مسئولان آن است.

رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: آراستگی و حفظ شئون رفتاری در محیط دانشگاه، سبب ایجاد امنیت روانی و آسایش و آرامش خاطر دانشجویان در محیط علم و دانش می‌شود. بحث شئون رفتاری را باید یک مبحث عقلانی بدانیم. باید تفکر عقلانی در محیط دانشگاه‌ها که محیط علم، تحقیق و پژوهش هستند، حاکم شود.

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا در برخی از واحد‌های دانشگاه آزاد اسلامی نسبت به دستورالعمل آراستگی و شئون رفتاری سلیقه‌ای برخورد می‌شود، گفت: این گونه نیست، اصول یکسان است، البته در برخی استان‌های کشور بنا به شرایط فرهنگی و بومی شهر‌ها ممکن است این قوانین از لحاظ شکل و اجرا تغییر کند. اجرای مقررات دانشگاه ضروری و لازم الاجراست. اگر قوانین رعایت نشود، فضای دانشگاه از محیط یادگیری خارج می‌شود.

رئیس مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی، قانون مداری و اخلاق را سرلوحه فعالیت‌های این مرکز دانست و گفت: فلسفه حراست به معنای پیشگیری است. ما در مرکز حراست به دنبال پیشگیری از وقوع تخلف هستیم تا کمتر دچار آسیب شویم. مقابله با تهدیدات و کاهش آسیب پذیری از جمله اقدامات پیشگرانه است.

وی درخصوص نحوه حمایت مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی از دانشجویان در برابر برخی از تخلفات اساتید، گفت: دانشجویان می‌توانند شکایت خود را به صورت مستقیم از طریق دفاتر حراست و همکاران بنده در واحد‌های دانشگاهی ویااز طریق ایمیل سایت مرکز حراست دانشگاه آزاد اسلامی ارسال، ثبت و پیگیری کنند.

  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش