به گزارش برترینها، در ادامه موج بحث برانگیز اخراج اساتید از دانشگاههای کشور، دکتر علی شریفی زارچی، استاد رشته مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف از اخراج خود خبر داد. خبری که خیلی زود جنجال برانگیز شد و امروز با انتشار خبری جدید درباره این استاد وارد فاز جدیدی شده است.
علی شریفی زارچی، استاد دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف، در توییتی جنجالی مدعی اقدام مخفیانه دولت رئیسی برای جذب ۱۵ هزار عضو هیأت علمی همسو به صورت سهمیه ای در دانشگاه های کشور شده بود. او با «فاجعه» خواندن این تصمیم، سکوت جامعه علمی در برابر آن را «خیانت به ایران» عنوان کرده بود.
خبرهای متعددی از اخراج اساتید دانشگاه های مختلف کشور به گوش می رسید که شریفی زارچی در توییتر خود خبر اخراجش از دانشگاه شریف را اعلام کرد.
پس از آن روزنامه ی دانشگاه شریف در خبری در توضیح علت اخراج علی شریفی زارچی، به نقل از سعید بهزادی پور، دبیر هیئت اجرایی جذب اساتید دانشگاه شریف مدعی شد علی شریفی زارچی استادیار پیمانی این دانشگاه بوده و بعد از به پایان رسیدن مهلت ۵ ساله ی قرارداد پیمانی این استاد در بهمن ماه ۱۴۰۰، با وجود دعوت مکرر دانشگاه از وی برای تمدید عضویت پیمانی خود، اقدامی از سوی شریفی زارچی صورت نگرفته بود و در نهایت هیأت اجرایی جذب دانشگاه رأی به پایان همکاری وی داده بود. نام محمدرضا عارف، چهره ی مشهور اطلاح طلب نیز در میان اعضای این هیأت به چشم می خورد.
این ادعای روزنامه شریف اما با تکذیب علی شریفی زارچی مواجه شد. او اظهار کرد که برخلاف ادعای دانشگاه شریف مبنی بر عدم اقدام او برای تمدید عضویت پیمانی خود، در همان سال ۱۴۰۰ درخواست خود را ثبت کرده بود.
حالا اما خبر رسیده است که دکتر شریفی زارچی به عنوان رئیس کمیته علمی بینالمللی المپیاد جهانی کامپیوتر انتخاب شده و او این خبر را در توئیتر خود تائید کرده است.
سریال اخراج اساتید دانشگاه های کشور در دولت ابراهیم رئیسی، که از سال ۱۴۰۰ با اخراج بیژن عبدالکریمی استاد فلسفه دانشگاه آزاد، محمد فاضلی استاد جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی و آرش اباذری استاد فلسفه دانشگاه صنعتی شریف آغاز شد، از سال گذشته به دنبال ناآرامی های رخ داده در کشور و به ویژه در هفته های گذشته سرعت بیشتری به خود گرفته است، موضوعی که انتقادات زیادی را به دنبال داشته است. اغلب اساتید اخراج شده از رشته های علوم انسانی هستند.
علاوه بر این، در فضای مجازی اخباری مبنی بر استخدام ناگهانی امیرحسین ثابتی، مجری جنجالی شبکه افق در دانشگاه شریف برای تدریس درس «انقلاب اسلامی ایران» در ترم جدید این دانشگاه منتشر و خبرساز شده بود.
از آقای دکتر شریفی زارچی جه میدانیم؟
یادداشت دکتر علینقی مشایخی، استاد پیشکسوت و بنیانگذار دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف واقفی؛
۱-ایشان یک نخبه شاخص از ایران زمین است، در دوران دانش آموزی مدال طلا در المپیاد جهانی کسب کرد.
۲- ایشان دارای تخصص در دو رشته مهم دنیای امروز یعنی رشته هوش مصنوعی و بیوانفورماتیک است.
۳- ایشان از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۲ بطوریکه جستجو در Googe Scholar نشان می دهد حدود ۲۰ مقاله علمی در مجلات معتبر چاپ کرده است.
۴-از سال ۲۰۱۸ تا کنون ۹۳۶ ارجاع و از ۲۰۱۵ تا کنون درکل ۱۱۱۳ ارجاع به مقالات علمی ایشان شده است (Googe Scholar)
۵- ایشان از اساتید مسلمانی است که در برخی پیام های خود از آیات قران مجید و گفتار امامان شیعی استفاده میکند.
۶- ایشان علاقمند به کشور و خدمت به مردم است زیرا بخاطر رشته های تخصصی و کیفیت علمی اش براحتی با شرایط خیلی خوب میتواند در خارج ازکشور جذب شود ولی برای خدمت به ایران مانده است.
۷- ایشان بخاطر کیفیت تدریس و اخلاقش مورد علاقه دانشجویان است.
۸-ایشان منتقد برخی سیاست های نظام است و آنها را به نفع کشور و مردم نمیداند.
۹- ایشان شجاع است و با شجاعت نظرات انتقادی خود را بیان می کند و از معترضین هم حمایت می کند.
حال دانشگاه ودرکل حاکمیت به چنین نخبه ای با ویژگی های بالا میخواهد چگونه برخورد کند؟ اورا دفع و مجازات کند؟ او را تحمل کند، با او تعامل کند، از انتقاداتش برای اصلاح امور استفاده کند؟ آیا اگر فرم هائی را تکمیل نکرده به او تعامل کند و بخواهد که فرم ها را تکمیل کند یا عدم تکمیل فرم ها را دلیل اخراج او قرار دهد! ؟
هر نخبهای به دنیای اطراف خود نگاه میکند و درمورد آن نظر دارد. وقتی دلسوز محیط اطرافش باشد نظرات خود را بیان میکند، حتی اگر تلخ باشد. نمیتوان انتظار داشت نخبگان به پیشرفت علم و تکنولوژی کشورکمک کنند، مردم و کشور را دوست داشته باشند و عاشق پیشرفت کشور باشند ولی اگر نظرات مخالفی نسبت به سیاستهای حکومت دارند حتی اگر آن نظرات تلخ و تند باشد آنها را مطرح نکنند.
به نظرم کشور در کل و دانشگاه ما بخصوص به نخبگانی نظیر آقای شریفی زارچی نیاز دارد و باید آنها را جذب کند، از تخصص و علم آنها استفاده کند، از انتقادات و نظراتشان بهره ببرد و با آنها تعامل کند، بخصوص که تخصص آقای شریفی زارچی در زمینههایی است که در انقلاب صنعتی چهارم ازاهمیت زیادی برخوردارند. اخراج و برخورد با نیروهائی مانند دکتر شریفی زارچی موجب تشدید امواج خروج نخبگان از کشور و تشدید عدم بازگشت نخبگان مقیم خارج از کشور به ایران می شود. آنهائی که دل در گرو پیشرفت گشور و بهبود وضع مردم دارند نباید به از دست دادن نیروهائی مانند دکتر شریفی زارچی راضی باشند.
- 15
- 1
کاربر مهمان
۱۴۰۲/۶/۱۲ - ۲۳:۵۰
Permalink