جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳
۱۱:۵۱ - ۱۵ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۱۰۹۸
دانشگاه

انصراف ۱۰۰ دانشجو به دلیل هزینه های بالای دانشگاه

انصراف از دانشگاه,انصراف 100 دانشجو به دلیل هزینه های بالای دانشگاه
رئیس دانشگاه کوثر گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ دانشجوی بااستعداد اما کم‌بضاعت دانشگاه کوثر به‌خاطر هزینه‌های دانشگاه از ادامه تحصیل انصراف دادند.

به گزارش عصراترک، كمبود خوابگاه و اسكان دانشجويان همواره يكي از مهمترين مشكلات دانشگاه‌ها در مورد دانشجويان شهرستاني و غيربومي است، مساله‌اي كه به راحتي بر كيفيت آموزشي دانشجو تاثير مي‌گذارد و آرامش فكري دانشجو را سلب مي‌كند.

در حالی که مطابق آیین‌نامه وزارت علوم، هر دانشگاه موظف به تحت پوشش قرار دادن ۶۰  درصد دانشجویان غیربومی در خوابگاه است، اما به دلیل  کمبود خوابگاه این میزان در برخی دانشگاه‌ها به ۴۰ درصد می‌رسد و در این میان اگر دانشگاهی بخواهد تمام دانشجویان متقاضی را تحت پوشش قرار دهد و نخواهد آنها را در شهر غریب سرگردان خیابان‌ها کند، تنها می‌تواند ظرفیت اتاق‌ها را به چند برابر موجود افزایش دهد.

بازسازی، تحکیم، توسعه و تجهیز دانشگاه‌ها با توجه به بودجه کم آن‌ها نیازمند جذب کمک‌های مردمی است، هر چند که به گفته مشاور وزیر علوم، کمک به دانشگاه‌ها در میان مردم جای خود را باز نکرده است.

مسئله‌ای که تمام روسای دانشگاه‌های خراسان شمالی نیز به آن اذعان دارند و همگی بر لزوم ورود خیرین در بحث تامین نیازهای دانشگاه‌ها تاکید دارند.

کمبود خوابگاه برای یک هزار و ۴۰۰ دانشجو در دانشگاه بجنورد

محمد شیخ‌زاده، رئیس دانشگاه بجنورد با اشاره به تحصیل ۳ هزار و ۱۰۰ دانشجوی نیازمند خوابگاه در این دانشگاه گفت: ظرفیت خوابگاه‌های ملکی دانشگاه یک هزار و ۷۰۰ نفر است و برای یک هزار و ۴۰۰ نفر دیگر خوابگاه موردنیاز است.

شیخ‌زاده با بیان اینکه دانشگاه بجنورد پنج خوابگاه شامل ۲ خوابگاه برادران و سه خوابگاه خواهران دارد، گفت: ۴ خوابگاه از این تعداد ملکی و یک خوابگاه خودگردان است.

وی هزینه خوابگاه‌های ملکی در هر نیم‌سال را یک میلیون تومان اعلام و اضافه کرد: هزینه خوابگاه‌های خودگردان هم‌بسته به درجه خوابگاه بین ۵ تا ۶ میلیون تومان تعیین شده است.

رئیس دانشگاه دولتی خاطرنشان کرد: اولویت پذیرش دانشجو در خوابگاه بر اساس معدل دانشجو و فاصله منطقه زندگی دانشجو تا بجنورد است.

شیخ‌زاده ظرفیت خوابگاه‌های ملکی دانشگاه را یک هزار و ۷۰۰ نفر خواند و افزود: برای یک هزار و ۴۰۰ نفر دیگر خوابگاه موردنیاز است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه امسال در ۴ رشته آموزش ریاضی و آموزش فیزیک مقطع کارشناسی به‌صورت مشترک با دانشگاه فرهنگیان دانشجو می‌پذیرند و رشته‌های مهندسی گیاه‌پزشکی، علوم و مهندسی باغبانی در دانشکده کشاورزی شیروان اضافه شده است، افزود: زیرساخت‌های موردنیاز رشته‌های جدید از گذشته وجود دارد و نیازی به تأمین زیرساخت جدیدی نیست.

وی با بیان اینکه صدور مجوز تأسیس رشته‌های جدید را با سخت‌گیری زیاد شورای گسترش آموزش عالی همراه است که این سخت‌گیری برای دانشگاه‌های دولتی به‌مراتب بیشتر است، ادامه داد: قبل از پذیرش در رشته‌های جدید باید هیات‌علمی مورد نیاز برای هر رشته تأمین شده باشد بنابراین برای این رشته‌ها مشکل هیات علمی وجود ندارد.

شیخ زاده با بیان اینکه در حال حاضرکتابخانه دانشگاه نیاز به توسعه بیشتری دارد، افزود: کتابخانه از نظر کیفیت و کمیت کتاب و فضا قابل‌قبول است اما نیاز به توسعه بیشتری دارد.

۱۰۰ دانشجوی دانشگاه کوثر به‌خاطر هزینه‌های دانشگاه از ادامه تحصیل انصراف دادند

رئیس دانشگاه کوثر گفت: تاکنون بیش از ۱۰۰ دانشجوی بااستعداد اما کم‌بضاعت دانشگاه کوثر به‌خاطر هزینه‌های دانشگاه از ادامه تحصیل انصراف دادند.

محبوبه معین مقدس، با بیان اینکه دانشگاه کوثر در دفترچه انتخاب رشته فاقد خوابگاه دولتی نوشته شده است، اظهار کرد: مقدمات برای احداث  ۶ خوابگاه خودگردان با ظرفیت یک هزار و ۱۰۰ نفر آماده شده که منتظر صدور مجوز از سوی دانشگاه بجنورد هستیم.

وی گفت: شورای نظارت هزینه‌های خوابگاه را از ۳ الی ۵ میلیون تومان برای هر ترم تعیین کرده است.

این مسئول با بیان اینکه متأسفانه تاکنون خیرین در حوزه تأمین نیازهای دانشگاه ورود نکرده‌اند، تصریح کرد: تنها همکاران دانشگاه به‌عنوان خیر در بنیاد خیریه مساعدت می‌کنند که امسال بیش از ۲۰ میلیون مساعدت از سوی همکاران انجام شد.

وی خاطرنشان کرد: امیدواریم خیرین استان در حوزه آموزش عالی مساعدت کنند تا دانشجویان بااستعداد کم‌بضاعتی که به‌خاطر هزینه خوابگاه و هزینه ایاب‌وذهاب مجبور به انصراف از تحصیل می‌شوند از ادامه تحصیل باز نمانند.

معین مقدس گفت: امسال در رشته‌های  زنان و خانواده در مقطع کارشناسی با ظرفیت ۲۰ نفر و رشته زیست سلولی مولکولی در مقطع ارشد ۱۰ نفر پذیرش دانشجو داریم.

وی با بیان اینکه برای رشته‌های موجود تجهیزات کافی وجود دارد، اظهار کرد: قول تأمین اعتبار موردنیاز برای تجهیز آزمایشگاه دانشگاه را از محل بودجه سفر رئیس‌جمهور به استان گرفته‌ایم.

رئیس دانشگاه کوثر افزود: بیش از ۲۰ نفر در پروسه و فرایند جذب هیات علمی هستند که تا دو سال آینده جذب قطعی خواهند شد.

ضرورت ورود خیرین در حوزه دانشگاه‌ها

سید جلال لنگری، رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان شمالی با بیان اینکه  دانشجویان  این دانشگاه در اول مهر۱۶۳۷ نفر خواهد بود، اظهار کرد: در هفته‌های اخیر طی ابلاغیاتی سهمیه‌های جذب دوبرابر شد و جذب دانشجو در واحد خواهران  به  ۳۲۸ نفر و واحد برادران به ۴۸۱ نفر در رشته‌های آموزش ادبیات فارسی، جغرافیا، علوم اجتماعی، امور تربیتی و مشاوره رسید.

وی با بیان اینکه فقط ۹ هیات علمی امسال جذب خواهند شد، افزود:   تا رسیدن به حد استاندارد تعداد هیات علمی در دانشگاه فرهنگیان استان، فاصله بسیاری داریم که در این خصوص به  وزرات علوم درخواست دادیم.

لنگری با بیان اینکه امسال ۶۶۶ نفر دانشجو معلم در قسمت خواهران  و ۹۷۱ نفر در واحد برادران در حال تحصیل هستند، گفت: در خصوص خوابگاه، تا سال گذشته دو بلوک خوابگاهی وجود داشت که مهرماه امسال با صرف هزینه ۲ میلیاردتومانی  ۲ خوابگاه دیگر به تعداد ۱۲۰ نفر برای خواهران و ۲۰۰ نفر برای برادران افتتاح می‌شود.

این مسئول ادامه داد: در بخش کتابخانه در حال رایزنی هستیم تا توسعه بیشتری اتفاق بیفتد.

وی برای ساخت خوابگاه دانشجویی و تجهیز کتابخانه از خیرین استان تقاضای کمک و مساعدت کرد و افزود: بهتر است خیرین در حوزه دانشگاه‌ها ورود کنند و نیازهای دانشگاه بخصوص خوابگاه‌ها را تأمین کنند.

هزینه خوابگاه هر ترمی ۲ تا ۴ میلیون تومان

غلامرضا کاظمی، سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد خراسان شمالی اظهار داشت: صدور مجوز دانشجویان غیرایرانی  از وزارت علوم، صدور مجوز رشته پزشکی و رسیدن جمعیت دانشجویی دانشگاه  به ۱۱ هزار دانشجو و خروج از زیان دهی سه اقدام خوب و مهم اتفاق افتاده در دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد در سال جاری است.

وی افزود: تمام سعی و تلاش دانشگاه بر افزایش کیفیت، مهارت و شغل آموزی و ارتقا سطح علمی دانشجویان است.

وی گفت: امسال ظرفیت پذیرش ۳۰ دانشجو در رشته پزشکی و ۲۰ دانشجو در رشته علوم دامپزشکی مقطع کارشناسی پیوسته گرفته شده است، امید است ظرفیت این رشته‌ها برای سال آینده افزایش پیدا کند.

این مقام مسئول ادامه داد: همچنین به دنبال اخذ مجوز برای رشته‌های دندان‌پزشکی، داروسازی و مقطع کارشناسی ارشد در رشته‌های پرستاری، مامایی و دکتری دامپزشکی هستیم.

کاظمی با بیان اینکه جهت اخذ این دو رشته طی یک سال ونیم بازرسان جهت بررسی زیرساخت‌ها به دانشگاه می‌آمدند، گفت: تجهیزات آزمایشگاهی، اعضای هیات علمی و کتابخانه این واحد تکمیل است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد با اشاره به کمک خیرین به میزان ۲ میلیارد تومان برای تأمین تجهیزات موردنیاز این واحد ادامه داد:   کمبودهای جزئی در تأمین تجهیزات تا ماه آینده برطرف خواهد شد.

وی با بیان اینکه ظرفیت خوابگاه دانشگاه آزاد اسلامی واحد بجنورد ۶۰۰ نفر است، افزود: مشکلی برای کمبود خوابگاه وجود ندارد و امسال ۲ میلیارد تومان هزینه تأسیسات خوابگاه شده است.

کاظمی با بیان اجاره‌بهای خوابگاه افزود: هر ۵ ماه هزینه خوابگاه  بین ۲ میلیون تومان تا ۴ میلیون تومان متغیر است.

وی در پایان گفت: از خیرین انتظار داریم در قسمت تجهیزات دانشگاه و سایر موارد مساعدت کنند.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش