به گزارش مهر به نقل از روابط عمومی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور، در مراسم اختتامیه اولین جشنواره دانشجویی صنایع دستی گنجینه بااشاره برلزوم توجه بر ذات هنر و بهره گیری کافی و متاسب از تخیل گفت: هنرهمواره با تخیل و خلاقیت تعریف می شود. همچنین وجه تمایز آن با فلسفه و دانش های دیگر نیز در همین است اگر آن ها بر اساس تاهل استوارند هنر بر تخیل استوار می شود.
وی افزود: خلاقیت تخیل ماست در گذشته تصور می شد. سهم بزرگی از خلاقیت را تخیل دارد، در گذشته احساس می شد که یک عالم خلق و یک عالم نقد داریم. یک سری تخیل می کنند و یک سری نقد بعد ها متوجه شدند که در هر خلقی نقدی وجود دارد و در هر نقدی خلقی وجود دارد.
این اسطوره شناس درادامه تاکید کرد: گاستوم باشتال فیزیکدان و محقق ارزنده تحقیق ارزشمندی در مورد نظریه های علمی و پژوهشی و تحقیقی دارند، وی در مورد لحظه زایش یا لحظه ازلی که در آن یک شکل ایجاد و خلق می شود و در جسم خود را متبلور می کند وچگونه به تخیل تبدیل می شود تفکر می کرد.
وی یاداور شد: معرفت و خلاقیت، تخیل و تاهل با یکدیگر در ارتباط بوده و جدایی ناپذیرند. دانشگاه بهترین مکان برای الحاق آنها به یکدیگر است، این دوجدایی ناپذیرند. بخاطر کمبود معرفت در صنایع دستی در کارگاه ها می بینیم صرفا تکرار کارهای گذشته انجام می شود و زایایی وجود ندارد.
نامور مطلق همچنین تاکید کرد: خلاقیت کار جوانان است، جوانان هستند که می توانند خلق کنند پیران خلق نمی کنند. زایش مربوط به جوانان است، اما پیری که خلق می کند پیر نیست جوان است که زایش انجام می دهد.
وی در ادامه سخنانش با تاکید برلزوم خلق اثار جدید و بروز شدن صنایع دستی در کشور گفت: هرگاه احساس کنیم که ساختاری ما را انقدر احاطه کرده که دیگر قادر به زایش نیستیم، باید بدانیم که در قالب یک چهار چوب قرار گرفته ایم و پیر شده ایم و نمی توانیم قالب بشکنیم. اما جوانان در قالب چها چوب قرار نمی گیرند و قالب می شکنند.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور همچنین تصریح کرد: دانشگاه ها موقعیت و فرصت بسیار مناسبی برای طرح های نو، الگو سازی و نگرش نو است. جوانان طرح های نو خلق می کنند چون دید و تفکری نو دارند و همواره در حال زایش و نو اوری هستند.
وی با بیان این مطلب که نفس هنر آشنایی زدایی از خود است گفت: هنری که نتواند از خود آشنایی زدایی کند هنر نیست، جوانان هستند که می تواند از خود آشنایی زدایی کند، بنابراین برنامه هایی مانند اولین جشنواره دانشجویی صنایع دستی گنجینه، برای ما بسیار مهمند و ما منتظریم که این برنامه ها به ما الگویی تازه بدهند.
وی با تاکید برلزوم افزایش فعالیت جوانان در این حوزه برای خلق اثاری جدید گفت: جوانان بایدطرح ها و موتیف های تازه ایجاد کنند،با شماست که صنایع دستی روحی تازه پیدا می کند و طرح های نو را در خود می یابد. طرح های شما میتواند پاسخگوی نیازهای دنیا وجوانان ما در داخل کشور باشد، چرا جوانان ما باید کالای غیر ایرانی خریداری کنند. بابه روز شدن مداوم می توان از تکرار زیبایی شناسی جلوگیری کرد.
وی در پایان سخنانش تاکید کرد: در جشنواره های بعدی به شما کمک می کنیم تا الگو های تازه به کارگاهها معرفی شده واز انها استفاده شود، همچنین انتظار ما از دانشگاهها این است که الگو سازی کنند و کارهای جدید خلق کنند تا به بدنه کارگاهها منتقل شوند.
- 19
- 5