به گزارش ایسنا، یکی از دانشجویان ساکن در خوابگاه دانشگاه کردستان میگوید: خوابگاههای دانشجویی که باید مکانی امن برای دانشجویان غریب و دور از خانواده باشند، به معضلی برای آنها تبدیل شده است.
وی افزود: دانشجویان خوابگاهی با مشکلاتی اعم از فضای کوچک اتاقها، محدود بودن و خرابی اغلب سرویسهای بهداشتی، نبود یخچال، قدیمی و فرسوده بودن امکانات اتاقها، محدود بودن امکانات آشپزخانهها، جمعیت زیاد و متعاقبا ایحاد محیطی شلوغ و پر سر و صدا، داغ یا سرد بودن آب خوابگاه یا قطعی آن، نبود عایق بندی مناسب برای سرما، نبود آسانسور در ساختمانهای هفت طبقه، نبود مسئول درمان برای مواقع بیماری دانشجویان و مهمتر از همه آنها اجاره سنگین خوابگاهها، روبرو هستند.
این دانشجوی دانشگاه کردستان عنوان کرد: با وجود این همه دغدغه دانشجویان دیگر تحمل مشکلات خوابگاهی را ندارند و قطعا از لحاظ آموزشی به آنها لطمه وارد میشود، در این میان هزینههای خوابگاهی بیش از هر مشکل دیگری باری سنگین بر دوش دانشجو و خانواده است. طی چند هفته اخیر دانشجویان دانشگاه کردستان با نوشتن نامه و تماس با مسئولان و دعوت از آنها برای بازدید اعتراض خود را به این وضعیت نشان دادند و کمپینی تشکیل دادند تا از این طریق پیگیر درخواستهایشان باشند.
موضوع اعتراض دانشجویان به اجاره بها از طریق صندوق رفاه دانشجویان پیگیری میشود
عثمان عزیزی معاون دانشجویی دانشگاه کردستان در گفتوگو با ایسنا، در خصوص افزایش اجاره بهای شهریه خوابگاههای دانشگاه کردستان، اظهار کرد: تعیین اجاره بهای خوابگاهها توسط صندوق رفاه دانشجویان کشور بر اساس سطح خوابگاه و مدت زمان استفاده دانشجو از خوابگاه انجام میشود و دانشگاه کردستان دخالتی در آن ندارد و مبلغ واریزی هم به حساب دانشگاه واریز نمیشود.
عثمان عزیزی افزود: در ترم اول سال جاری یعنی در مهرماه صندوق رفاه دانشجویان ۱۳۵ روز را برای یک ترم دانشجویان در نظر گرفته بود که از اول مهر تا ۱۵ بهمن را شامل میشد اما در ترم دوم این زمان به ۱۵۰ روز افزایش پیدا کرده و به تبع آن هزینه اجاره بهای خوابگاهها نیز افزوده شده است.
معاون دانشجویی دانشگاه کردستان عنوان کرد: دانشجویان پس از اتمام ترم به دلایل مختلفی از جمله انجام پروژهها و کارهای عملی درسی، زمان بیشتری برای حضور در خوابگاه نیاز داشتند و افزودن این ۱۵ روز نیز به منظور رفاه دانشجویان در این ایام بوده است.
وی تصریح کرد: افزایش اجاره خوابگاهها به صورت ترمی کذب است و تعیین اجاره خوابگاه از ابتدای هر سال تحصیلی توسط صندوق رفاه دانشجویان صورت گرفته است و در طول سال افزایش نمییابد.
عزیزی اعلام کرد: با هدف پیگیری مطالبه دانشجویان روز چهارشنبه هفته گذشته طی جلسهای با صندوق رفاه دانشجویان کشور، درخواستهای دانشجویان را با مسئولان صندوق و سازمان دانشجویان مطرح کردم و صندوق نیز در تلاش است تا این مسئله را به صورت منطقهای حل کند تا دانشجویان رضایت داشته باشند.
وی بیان کرد: این موضوع را نه تنها به خاطر اعتراض دانشجویان بلکه آن را بر حسب وظیفه پیگیری کردهام و تمام تلاش ما این است که تا در حد توان امکانات رفاهی، سرویس، کتابخانه، بیمه و وام و ... را برای دانشجویان فراهم کنیم.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه کردستان در حال حاضر ۱۶ خوابگاه دارد، اعلام کرد: در این خوابگاهها ۳۷۴۵ دانشجوی دختر و پسر اسکان داده شدهاند.
عزیزی همچنین با اشاره به سطح بندی خوابگاهها از سال گذشته توسط صندوق رفاه دانشجویان کشور، ذکر کرد: این تقسیم بندی در ۵ سطح بر اساس امکانات عمرانی، رفاهی، دوری و نزدیکی به خوابگاه و ... صورت گرفته است و اجاره بها نیز بر اساس این سطوح متغیر است.
معاون دانشجویی دانشگاه کردستان یادآور شد: از همدلی و همفکری دانشجویان در چنین مواردی خوشحالم و نه تنها آن را اعتراض تلقی نمیکنم بلکه کمکی به حوزه معاونت دانشجویی میدانم.
امیدواریم که مسئولان و متولیان دانشگاهها جهت رفاه حال دانشجویان مواردی این چنینی را به صورت جدی پیگیری کرده و نتیجه آن را به دانشجویان اطلاع رسانی کنند.
- 16
- 4