كمتر از سه ماه مانده تا انتخابات رياستجمهوري دوازدهم در دانشگاهها بيش از پيش صداي دغدغهها و مطالبات دانشجويي شنيده ميشود و دولتمردان و پارلمان نشينان امروز كشور پاي ميز داوري نسل جوان دانشجو مينشينند. به همين دليل دانشگاه علامه طباطبايي روز گذشته ميزبان الياس حضرتي، نماينده مجلس شوراي اسلامي و عضو فراكسيون اميد بود.
جلسهاي كه به گفته ميزبانان مراسم نه تنها به سبب جايگاه پارلماني اين فعال سياسي اصلاحطلب بلكه به دليل سالها حضورش به عنوان مدير مسوول روزنامههاي اعتماد و تعادل و تجربههاي رسانهاياش شكل گرفت. سالن همت دانشكده ارتباطات اين دانشگاه در اين مراسم كه با عنوان «تشكلهاي دانشجويي؛ چالشها و فرصت ها» برگزار ميشد، محلي بود كه فعالان دانشجويي از انتظارات خود از فراكسيون اميد گفتند و از اقدامات صورت گرفته اين عضو مجلس شوراي اسلامي براي قشر جوان و دانشجو سوال پرسيدند.
نامه به وزير علوم؛ آغاز سلسله اقدامات فراكسيون اميد در خصوص دانشجويان الياس حضرتي با بيان اينكه يكي از كارهاي مهمي كه بر دوش خود به عنوان نماينده مجلس احساس ميكنم پيگيري مسائل و مشكلات دانشگاه و دانشجو است، گفت: به همين دليل هم در تشكيلاتي كه در دفتر نمايندگي مجلس داريم يكي از پايههاي اصلي آن را ارتباط با دانشگاهها و دانشجويان قرار دادهايم و نمايندگان نيز ياري ميكنند تا بتوانيم ارتباط تعريفشدهاي با دانشجويان برقرار كنيم.
وي افزود: نخستين گام براي اين موضوع با نامهاي آغاز شد كه به وزير علوم و رييس دانشگاه آزاد و وزير بهداشت تنظيم شد. اين گام به نوعي استارت و اعلام موجوديتي براي سلسله كارهايي است كه فراكسيون اميد در خصوص نسل جوان انجام داده است. از اين پس نيز با تمام توان و استفاده از تمام ظرفيتهاي قانوني و اختياراتي كه نمايندگان مجلس دارند، در حوزه تقنين و نظارت بر اجراي قوانين در خصوص باري كه از سوي عزيزان دانشجو بر دوشمان گذاشته شده انجام وظيفه ميكنيم.
وي با بيان اينكه اين ارتباط محدود به اين دفتر و زمان حال نيست، گفت: از مجلس سوم و چهارم نيز كه به عنوان نماينده مجلس شوراي اسلامي حضور داشتم براي پيگيري مطالبات دانشجويان تلاش ميكردم. مجلس چهارم در اوج غربت جناح چپ روي كار آمده بود. آن زمان دانشجويان از سوي دفتر تحكيم وحدت براي روز ١٣ آبان تقاضاي راهپيمايي كرده بودند و وزير كشور وقت مخالفت كرده بود، آن زمان نيز تنها نمايندهاي كه در مجلس چهارم از وزير سوال كرد و او را به مجلس كشاند، بنده بودم. آن زمان همه دوستان ما را ردصلاحيت كرده بودند و اقليتي در مجلس چهارم داشتيم.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه هميشه تلاش شده كه در روزنامه اعتماد تريبوني در اختيار دانشجويان قرار گيرد، اظهار كرد: تلاش شده تا مسائل و مشكلات دانشجويان در آنجا منعكس شود. الان هم آمادگي داريم يك صفحه مخصوص دانشجويان داشته باشيم و درخواست همكاري از شما نيز داريم همانطور كه يك صفحه در روزنامه به آموزش و پرورش اختصاص داده شده است.
جلسه روز گذشته در حالي برگزار ميشد كه انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علامه طباطبايي در حال شمارش آراي انتخابات اين تشكل بودند. اين فعال سياسي اصلاحطلب به بهانه اين انتخابات از تجربههاي شمارش آرا در ادوار انتخاباتي مختلف چنين گفت: بنده شما را درك ميكنم. بنده چندين دوره نماينده مجلس بودم و در انتخابات شركت كردم. خاطرم هست در انتخابات سال ٨٤ شبي كه منزل دبيركل حزب اعتماد ملي بوديم شب شمارش آرا بود و كاغذ بزرگي را پيش روي خودمان گذاشته و جدولي تنظيم كرده بوديم.
آن زمان بنده به ايشان ميگفتم شما راي نميآوريد و او مخالف بود. ايشان در ١١ استان نفر اول شده بود. آن شب ٢٨ درصد دبيركل اعتماد ملي، آقاي هاشمي ٢٠ درصد و آقاي احمدينژاد ١٨ درصد راي داشت. ساعت ٥ صبح بود كه رفتيم كمي استراحت كنيم، وقتي بازگشتيم، ديديم كه راي آقاي هاشمي و احمدينژاد بالا آمده است.
دانشجو بايد بر وجود فساد در جامعه معترض شود
حضرتي با بيان اينكه امروز بسياري از فعالان سياسي و رهبران اصلي انقلاب، دانشگاه را باعث تحرك و پويايي جامعه ميدانند، اظهار كرد: دانشگاه به عنوان موتور اصلي حركت جامعه و پرورشدهنده نخبگان كشور بسيار اهميت دارد. حركت دانشجويان بايد سازمان يافته باشد و همانطور كه احزاب در پويايي نظام سياسي نقشآفريني دارند، تشكلهاي دانشجويي نيز نقشي اصلي و مهمي دارند.
امروز با تمام سختگيريها جنبش دانشجويي زنده و پويا است و در پيروزي انقلاب و دوم خرداد كه مهمترين تحولات موثر بودهاند نقش داشته است. آقاي خاتمي بعد از دوم خرداد ٧٦ جلسهاي براي تحليل جامعه تشكيل داد و آنجا بيان كرد كه نقش اول را در پيروزي دوم خرداد اصلاحطلبان دانشگاه به عهده داشتهاند.
اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه هر ميزان به دانشگاهها ميدان داده شود، پيشرفت و تحول خواهي را رقم خواهد زد، تصريح كرد: عدهاي سياستمداران كه ديدهاند در تحول خواهي دانشجويان سهمي ندارند، با اين قشر جوان به مخالفت پرداختهاند. آنها معتقدند كه اگر دانشگاه با آنها نيست و مسيري كه در پيش گرفته به نفع شان نيست، نبايد تحركي داشته باشد. دانشگاهها را فضاي رخوت و سردي فرا گرفته است. اين دانشگاه است كه بايد در مورد فساد معترض شود و نهيب بزند. حاكمان نبايد از دانشگاه بترسند.
اين فعال سياسي اصلاحطلب خاطرنشان كرد: نبايد اينطور باشد كه مجموعهاي با دست باز و آزادانه در دانشگاه بتواند فعاليت كند و حتي فراتر از قانون نيز برود اما مجموعهاي ديگر براي انجام هر فعاليتي دستش بسته باشد.
اين عضو فراكسيون اميد با تاكيد بر اينكه اگر نظام سياسي پويا باشد ميتوان در مقابل بيگانگان نيز ايستادگي كرد، تصريح كرد: بايد ميدان را براي تمام انديشهها و افكار خلاق باز گذاشت تا بتوان به سمت توسعه حركت كرد. امروز اگر مجلس شوراي اسلامي كارايي لازم را ندارد به دليل اين است كه با تيغ نظارت استصوابي بسياري از نيروها امكان حضور در انتخابات را پيدا نميكنند.
وي افزود: با هر بار كه اين نوع فيلترها اعمال ميشود، بخشي از افراد قوي از عرصه مديريت و تصميمگيري كشور كنار ميروند. افرادي كه جرمشان نه براندازي و نه قيام مسلحانه بلكه اصلاحطلب بودن است، امروز ردصلاحيت ميشوند.
نخستين اقدام در مقابل انتقاد دانشجو نبايد زندان باشد
وي با بيان اينكه در دوران جنگ، حوزه اقتصادي كشور بسيار آسيب ديد، گفت: در دولت آقاي هاشمي براي بهبود خرابيهاي پس از جنگ تلاش شد و در سالهاي ٦٨ تا ٧٠ توانستيم ٣٢ درصد رشد داشته باشيم. در حالي كه پس از خرابيهاي دولت هشتساله احمدينژاد، دولت آقاي روحاني با وجود ٣سال تلاش تنها ٦ درصد توانست رشد داشته باشد.
اين فعال سياسي اصلاحطلب با تاكيد بر اينكه به دليل پايين آمدن بهرهوري فقدان سرمايهگذاري در كشور را شاهد هستيم، گفت: افزايش فساد در كشور دليل اين مشكلات است. امروز تمام تاروپود سيستم اداري و قضايي كشور با مشكلاتي مواجه شده است. همه اينها به دليل نبود رقابت و افراد قوي در عرصه تصميمگيري است.
اين عضو فراكسيون اميد با بيان اينكه اگر قرار باشد دانشجو هزينه دهد، چطور ميخواهد فعاليت سياسي كند، اظهار كرد: ١٠ ميليون مهاجر در كشور وجود دارد كه اكثر آنها نيز نخبه هستند. دانشجو بايد براي فعاليت سياسي تشويق شود.
او ادامه داد: حكومت جمهوري اسلامي كه برآمده از انديشه امام است بايد دانشجو را به فعاليت سياسي تشويق كند نه اينكه مانع بر سر راهش بتراشد.
حضرتي با بيان اينكه به قوه قضاييه در خصوص وضعيت آرش صادقي در زندان، نامه نوشتيم، اظهار كرد: در اين نامه يادآور شديم كه حتي اگر دانشجو حرف تند و غيرقانوني هم زده باشد چرا بايد نخستين قدم ما در مقابل انتقاد دانشجو، به زندان افكندن فرد باشد.
مريم وحيديان
- 12
- 3