چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۲۷ - ۱۷ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۷۷۷
دانشگاه

الياس حضرتي در دانشگاه علامه طباطبايي:

حاكمان نبايد از دانشگاه بترسند

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,الياس حضرتي

كمتر از سه ماه مانده تا انتخابات رياست‌جمهوري دوازدهم در دانشگاه‌ها بيش از پيش صداي دغدغه‌ها و مطالبات دانشجويي شنيده مي‌شود و دولتمردان و پارلمان نشينان امروز كشور پاي ميز داوري نسل جوان دانشجو مي‌نشينند. به همين دليل دانشگاه علامه طباطبايي روز گذشته ميزبان الياس حضرتي، نماينده مجلس شوراي اسلامي و عضو فراكسيون اميد بود.

 

جلسه‌اي كه به گفته ميزبانان مراسم نه تنها به سبب جايگاه پارلماني اين فعال سياسي اصلاح‌طلب بلكه به دليل سال‌ها حضورش به عنوان مدير مسوول روزنامه‌هاي اعتماد و تعادل و تجربه‌هاي رسانه‌اي‌اش شكل گرفت. سالن همت دانشكده ارتباطات اين دانشگاه در اين مراسم كه با عنوان «تشكل‌هاي دانشجويي؛ چالش‌ها و فرصت ها» برگزار مي‌شد، محلي بود كه فعالان دانشجويي از انتظارات خود از فراكسيون اميد گفتند و از اقدامات صورت گرفته اين عضو مجلس شوراي اسلامي براي قشر جوان و دانشجو سوال پرسيدند.

 

نامه به وزير علوم؛ آغاز سلسله اقدامات فراكسيون اميد در خصوص دانشجويان الياس حضرتي با بيان اينكه يكي از كارهاي مهمي كه بر دوش خود به عنوان نماينده مجلس احساس مي‌كنم پيگيري مسائل و مشكلات دانشگاه و دانشجو است، گفت: به همين دليل هم در تشكيلاتي كه در دفتر نمايندگي مجلس داريم يكي از پايه‌هاي اصلي آن را ارتباط با دانشگاه‌ها و دانشجويان قرار داده‌ايم و نمايندگان نيز ياري مي‌كنند تا بتوانيم ارتباط تعريف‌شده‌اي با دانشجويان برقرار كنيم.

 

وي افزود: نخستين گام براي اين موضوع با نامه‌اي آغاز شد كه به وزير علوم و رييس دانشگاه آزاد و وزير بهداشت تنظيم شد. اين گام به نوعي استارت و اعلام موجوديتي براي سلسله كارهايي است كه فراكسيون اميد در خصوص نسل جوان انجام داده است. از اين پس نيز با تمام توان و استفاده از تمام ظرفيت‌هاي قانوني و اختياراتي كه نمايندگان مجلس دارند، در حوزه تقنين و نظارت بر اجراي قوانين در خصوص باري كه از سوي عزيزان دانشجو بر دوش‌مان گذاشته شده انجام وظيفه مي‌كنيم.

 

وي با بيان اينكه اين ارتباط محدود به اين دفتر و زمان حال نيست، گفت: از مجلس سوم و چهارم نيز كه به عنوان نماينده مجلس شوراي اسلامي حضور داشتم براي پيگيري مطالبات دانشجويان تلاش مي‌كردم. مجلس چهارم در اوج غربت جناح چپ روي كار آمده بود. آن زمان دانشجويان از سوي دفتر تحكيم وحدت براي روز ١٣ آبان تقاضاي راهپيمايي كرده بودند و وزير كشور وقت مخالفت كرده بود، آن زمان نيز تنها نماينده‌اي كه در مجلس چهارم از وزير سوال كرد و او را به مجلس كشاند، بنده بودم. آن زمان همه دوستان ما را ردصلاحيت كرده بودند و اقليتي در مجلس چهارم داشتيم. 

 

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه هميشه تلاش شده كه در روزنامه اعتماد تريبوني در اختيار دانشجويان قرار گيرد، اظهار كرد: تلاش شده تا مسائل و مشكلات دانشجويان در آنجا منعكس شود. الان هم آمادگي داريم يك صفحه مخصوص دانشجويان داشته باشيم و در‌خواست همكاري از شما نيز داريم همان‌طور كه يك صفحه در روزنامه به آموزش و پرورش اختصاص داده شده است.

 

جلسه روز گذشته در حالي برگزار مي‌شد كه انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه علامه طباطبايي در حال شمارش آراي انتخابات اين تشكل بودند. اين فعال سياسي اصلاح‌طلب به بهانه اين انتخابات از تجربه‌هاي شمارش آرا در ادوار انتخاباتي مختلف چنين گفت: بنده شما را درك مي‌كنم. بنده چندين دوره نماينده مجلس بودم و در انتخابات شركت كردم. خاطرم هست در انتخابات سال ٨٤ شبي كه منزل دبيركل حزب اعتماد ملي بوديم شب شمارش آرا بود و كاغذ بزرگي را پيش روي خودمان گذاشته و جدولي تنظيم كرده بوديم.

 

آن زمان بنده به ايشان مي‌گفتم شما راي نمي‌آوريد و او مخالف بود. ايشان در ١١ استان نفر اول شده بود. آن شب ٢٨ درصد دبيركل اعتماد ملي، آقاي هاشمي ٢٠ درصد و آقاي احمدي‌نژاد ١٨ درصد راي داشت. ساعت ٥ صبح بود كه رفتيم كمي استراحت كنيم، وقتي بازگشتيم، ديديم كه راي آقاي هاشمي و احمدي‌نژاد بالا آمده است.

 

دانشجو بايد بر وجود فساد در جامعه معترض شود

حضرتي با بيان اينكه امروز بسياري از فعالان سياسي و رهبران اصلي انقلاب، دانشگاه را باعث تحرك و پويايي جامعه مي‌دانند، اظهار كرد: دانشگاه به عنوان موتور اصلي حركت جامعه و پرورش‌دهنده نخبگان كشور بسيار اهميت دارد. حركت دانشجويان بايد سازمان يافته باشد و همان‌طور كه احزاب در پويايي نظام سياسي نقش‌آفريني دارند، تشكل‌هاي دانشجويي نيز نقشي اصلي و مهمي دارند.

 

امروز با تمام سختگيري‌ها جنبش دانشجويي زنده و پويا است و در پيروزي انقلاب و دوم خرداد كه مهم‌ترين تحولات موثر بوده‌اند نقش داشته است. آقاي خاتمي بعد از دوم خرداد ٧٦ جلسه‌اي براي تحليل جامعه تشكيل داد و آنجا بيان كرد كه نقش اول را در پيروزي دوم خرداد اصلاح‌طلبان دانشگاه به عهده داشته‌اند.

 

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه هر ميزان به دانشگاه‌ها ميدان داده شود، پيشرفت و تحول خواهي را رقم خواهد زد، تصريح كرد: عده‌اي سياستمداران كه ديده‌اند در تحول خواهي دانشجويان سهمي ندارند، با اين قشر جوان به مخالفت پرداخته‌اند. آنها معتقدند كه اگر دانشگاه با آنها نيست و مسيري كه در پيش گرفته به نفع شان نيست، نبايد تحركي داشته باشد. دانشگاه‌ها را فضاي رخوت و سردي فرا گرفته است. اين دانشگاه است كه بايد در مورد فساد معترض شود و نهيب بزند. حاكمان نبايد از دانشگاه بترسند.

 

اين فعال سياسي اصلاح‌طلب خاطرنشان كرد: نبايد اينطور باشد كه مجموعه‌اي با دست باز و آزادانه در دانشگاه بتواند فعاليت كند و حتي فراتر از قانون نيز برود اما مجموعه‌اي ديگر براي انجام هر فعاليتي دستش بسته باشد.

اين عضو فراكسيون اميد با تاكيد بر اينكه اگر نظام سياسي پويا باشد مي‌توان در مقابل بيگانگان نيز ايستادگي كرد، تصريح كرد: بايد ميدان را براي تمام انديشه‌ها و افكار خلاق باز گذاشت تا بتوان به سمت توسعه حركت كرد. امروز اگر مجلس شوراي اسلامي كارايي لازم را ندارد به دليل اين است كه با تيغ نظارت استصوابي بسياري از نيروها امكان حضور در انتخابات را پيدا نمي‌كنند.

 

وي افزود: با هر بار كه اين نوع فيلتر‌ها اعمال مي‌شود، بخشي از افراد قوي از عرصه مديريت و تصميم‌گيري كشور كنار مي‌روند. افرادي كه جرم‌شان نه براندازي و نه قيام مسلحانه بلكه اصلاح‌طلب بودن است، امروز ردصلاحيت مي‌شوند.

 

نخستين اقدام در مقابل انتقاد دانشجو نبايد زندان باشد

وي با بيان اينكه در دوران جنگ، حوزه اقتصادي كشور بسيار آسيب ديد، گفت: در دولت آقاي هاشمي براي بهبود خرابي‌هاي پس از جنگ تلاش شد و در سال‌هاي ٦٨ تا ٧٠ توانستيم ٣٢ درصد رشد داشته باشيم. در حالي كه پس از خرابي‌هاي دولت هشت‌ساله احمدي‌نژاد، دولت آقاي روحاني با وجود ٣سال تلاش تنها ٦ درصد توانست رشد داشته باشد.

 

اين فعال سياسي اصلاح‌طلب با تاكيد بر اينكه به دليل پايين آمدن بهره‌وري فقدان سرمايه‌گذاري در كشور را شاهد هستيم، گفت: افزايش فساد در كشور دليل اين مشكلات است. امروز تمام تاروپود سيستم اداري و قضايي كشور با مشكلاتي مواجه شده است. همه اينها به دليل نبود رقابت و افراد قوي در عرصه تصميم‌گيري است.

 

اين عضو فراكسيون اميد با بيان اينكه اگر قرار باشد دانشجو هزينه دهد، چطور مي‌خواهد فعاليت سياسي كند، اظهار كرد: ١٠ ميليون مهاجر در كشور وجود دارد كه اكثر آنها نيز نخبه هستند. دانشجو بايد براي فعاليت سياسي تشويق شود.

 

او ادامه داد: حكومت جمهوري اسلامي كه برآمده از انديشه امام است بايد دانشجو را به فعاليت سياسي تشويق كند نه اينكه مانع بر سر راهش بتراشد.

 

حضرتي با بيان اينكه به قوه قضاييه در خصوص وضعيت آرش صادقي در زندان، نامه نوشتيم، اظهار كرد: در اين نامه يادآور شديم كه حتي اگر دانشجو حرف تند و غيرقانوني هم زده باشد چرا بايد نخستين قدم ما در مقابل انتقاد دانشجو، به زندان افكندن فرد باشد.

 

مريم وحيديان

 

 

etemadnewspaper.ir
  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش