پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۹:۲۱ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۸۰۳
دانشگاه

نامه جمعی از نمایندگان مجلس به رییس‌جمهور درباره مشکلات دانشگاه‌ها

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,دانشگاهیان
جمعی از نمایندگان مجلس درباره مشکلات و مسائل دانشگاه‌ها و مطالبات دانشگاهیان خطاب به رئیس جمهور نامه نوشتند.

به گزارش ایلنا، نامه جمعی از نمایندگان مجلس خطاب به رئیس جمهور درباره مشکلات و مسائل دانشگاه‌ها و مطالبات دانشگاهیان به شرح زیر است؛

 

به نام خدا

 

جناب آقای دکتر حسن روحانی

 

رئیس جمهور محترم

 

ضمن تبریک حماسه ۲۹ اردیبهشت و اعتماد دوباره مردم به شما برای تشکیل دولت دوازدهم؛ مستحضرید؛ دانشگاه درایران، مهم‌ترین پایگاه وپویاترین نیروی پیشران توسعه بوده است. به رغم این واقعیت، نهاد مدرن دانشگاه درحیات تقریباًیک قرنی خود مسیرپرفرازو فرودی راطی کرده است که یکی از عبرت‌آموزترین دوره‌هایش مربوط به بازه زمانی ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ است. درآن ۸ سال،دشواری‌ها وچالش‌های متعددی گریبانگیردانشگاه شد، به‌طوری‌که مدیران وسیاستگذارانی برای پیشبرداهداف وبرنامه‌های آموزش عالی منصوب شدندکه نگاهی خاص وحتی غریب به علم وفناوری داشتند.-آیت الله شاهرودی زمانی که قوه قضائیه را تحویل گرفت فرموده بودند ویرانه ای را تحویل گرفته ام - بدرستی این تعبیر را در مورد دانشگاه و آموزش عالی که تحویل دولت یازدهم شد میتوان بکار برد.کاهش اعتماد اجتماعی به دانشگاهیان و کالایی شدن دانشگاه و تولد علمی، شکاف میان نخبگان دانشگاهی و مسئولان اجرایی، فقدان شایسته سالاری و تخصص محوری، حاکمیت فضای امنیتی و انبوه دانشجویان ستاره دار و محروم از تحصیل، سهمیه بندی های بومی و جنسیتی، در کنار سیل بیکاران تحصیل‌کرده، پولی شدن آموزش، حذف و جذب فله ای اساتید و ایجاد ساختارهای خلق الساعه مانند گروه های آموزشی و دانشکده ها و مراکز پژوهشی و یا انحلال یک شبه برخی گروه های آموزشی و... در دولت قبل، حاصلی جز سرخوردگی، ناامیدی و افسردگی و به تبع آن افزایش آسیبهای اجتماعی در میان دانشگاهیان و بی هنجاری و بی قاعدگی در نظام دانشگاهی دربرنداشت.

 

رئیس جمهور محترم

بنابر آنچه گفته شد انتظار می رود وزارت علوم، هیئت محترم دولت و در راس آن ریاست جمهوری محترم در خصوص موارد ذیل اهتمام لازم را مصروف داشته و بیش از پیش برای ارتقاء دانشگاه و دانشگاهیان تلاش کنند. همچنین خواستاریم نسبت به گزارش مبسوط در خصوص اقدام های صورت گرفته در راستای تحقق موارد ذیل اقدام لازم صورت پذیرد.

 

۱-متاسفانه سه اقدام «توسعه کمی »، «کالایی شدن» و «امنیتی سازی فضای دانشگاه» در نیمه دوم دهه ۸۰، نقشه راه توسعه دانشگاه های کشور بود؛ که بعضا حتی در دولت یازدهم نیز تغییر نیافته است. این مسیرها سبب شده تا مجموعه گسترده ای از مطالبات اقتصادی در کنار مطالبات فرهنگی و سیاسی بر هم بار شوند و نارضایتی گسترده ای را در فضای دانشگاه رقم زنند. ما به جد خواهان تغیر در هر سه راهبرد ذکر شده و بازگرداندن دانشگاه به مدار علم گرایی هستیم.

 

۲-مقابله با این وضعیت پیچیده، نیازمند تغییر همزمان مجموعه ای از سیاستهاست؛ مهمترین تغییر می‌بایست در حوزه افزایش سهم دوره های رایگان در آموزش عالی کشور صورت گیرد تاامکان تحصیل برای طبقات محروم جامعه دشوار نگردد. دفاع از آموزش عالی رایگان و مبارزه با پولی سازی آموزش عالی در جهت حرکت در مسیر عدالت اجتماعی است.

 

دولت باید سرمایه گذاری در حوزه آموزش را به جزئی مهم از برنامه خود بدل کند تا بتواند با پوشش هزینه های تحصیل در سبد مصرفی خانوارهای محروم، ضمن توسعه عدالت آموزشی و توانمندسازی اقشار مستضعف جامعه، زمینه تحریک تقاضا برای مصرف و افزایش تولید در جامعه را نیز فراهم آورد.

 

۳-متاسفانه برخی شنیده ها حاکی است در اجرای طرح آمایش دانشگاه نیز تنها «تعداد دانشجو» و «هزینه های واحد» معیار قرار گرفته و نقش دانشگاه در محرومیت زدایی از مناطق چندان محل توجه نبوده است، حال آنکه که کمترین جمعیت دانشجویی کشور به نسبت جمعیت استان، به دلیل توسعه نیافتگی در هشت استان مرزی کشور قرار دارند و کاهش امکانات آموزش عالی در آن مناطق با توجه به شرایط ویژه آنها می‌تواند با دامن زدن به مرکزگریزی، در میان مدت کشور را با تهدیدات جدی امنیتی روبه رو سازد. تنها راه برای ایجاد امنیت پایدار در مرزهای کشور، توسعه پایدار مرزهاست و بردن آموزش عالی باکیفیت و کم‌هزینه به استانهای مرزی کشور یکی از مهمترین زمینه های لازم برای ایجاد توسعه پایدار در آن مناطق است.

 

۴-همچنان که گفته شد، سالهاست که کمیت گرایی درنظام دانشگاهی برکیفیت بروندادآن سایه افکنده وبه جای اینکه دانشگاه باتزریق نیروی متخصص وکارآمدبه حل مشکلات اقتصادوصنعت ودرمان آسیبهای اجتماعی وفرهنگی و ... مبادرت ورزد،خودمشکلات متعددی رابرگرده اقتصادوصنعت تب آلودماتحمیل کرده است؛لیکن یکی ازمطالبات حیاتی برای دانشگاه،حفظ کیفیت وکیفیت گرایی درنظام آموزش عالی است.

 

۵-ساحت مقدس دانشگاه بایدبه دورازهرگونه بی اخلاقی ونیزشائبه فسادباشدوعلم وعالم،خودمظهراخلاق وزداینده فسادومفسدان درعرصه های اقتصادی وسیاسی است. درآخرین ماه های دوره اول دولت تدبیروامید،دانشگاهیان هنوزشاهد برچیده شدن کامل فضای امنیتی دردانشگاهها و مقابله جدی بافسادعلمی – مالی درنظام دانشگاهی نیستند، لذا ازاصلی ترین مطالبات به حق تحقق شعاروآرمان غیرامنیتی شدن دانشگاهها–شعار دانشگاه امن دولت- ومقابله جدی وقانونی بامظاهرفسادوبی اخلاقی دردانشگاهها،روندمخرب سرقت علمی ومقاله فروشیهای شرم آورتوسط مؤسسات نامعتبرست تادانشگاه،رایحه امیدرااستنشاق کند.

 

تأکید دولت بر گفتمان سازی در زمینه حقوق شهروندی، اقدامی مثبت و شایسته تقدیر است. اماهرچند تأکید شایسته دولت بر حقوق و آزادی های شهروندان مانند آزادی بیان، آزادی تشکیل و عضویت در تشکلها، آزادی برگزاری برنامه ها و ... امری مهم و ضروری است، عدم صدور مجوز برای برخی تشکلها، کانونهای فرهنگی و نشریات دانشجویی و اتحادیه شوراهای صنفی و یا اتحادیه تشکلهای دانشجویی، نظارت غیرقانونی پیش از انتشار بر نشریات، در کنار تهدیدها و برخوردهای سختگیرانه با فعالیتهای دانشجویی در کمیته های انضباطی، کمیته های ناظر بر نشریات و هیأت نظارت بر تشکلها و برخوردهای امنیتی با دانشجویان، پیامدی جز ناامیدی و رخوت برای دانشگاه و دانشجو دربرنخواهد داشت. خصوصا اینکه با مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، احکام و آراء صادره در این کمیته ها و هیأتها، غالبا از نظارت دیوان عدالت اداری نیز مستثنا شده است.

 

بدیهی است که دانشگاه، کانون طرح اندیشه های نو درفضایی آزاد و عالمانه است ودانشگاهیان همچنان درپی تحقق این مهم درعالم واقع هستند. منتقدان فرهیخته و متعهد به آرمانهای انقلاب اسلامی با طرح انتقادات،اندیشه های نو و راه حل های مفید و چاره ساز،ضروری ترین عامل حیات جامعه اسلامی اند،به گونه ایکه کشورنیازمندوجود و حضورآنها و اندیشه ورزی ونقادی آنهادردانشگاههاست. لذاتحقق آرمان آزاداندیشی وتضمین امنیت آزاداندیشان،منتقدان و تشکل های آنها دردرون دانشگاههاازمطالبات جدی است.

 

جناب آقای دکترروحانی

ما جمعی از نمایندگان مجلس امیدواریم با توجه حضرتعالی به موارد گفته شده، بتوانیم جایگاه دانشگاه را به عنوان مهمترین مرجع بسط آگاهی های اجتماعی و فرهنگی در جامعه حفظ کنیم و از حرکت کشور در مسیر شکل گیری یک جامعه توده‌ای و مستعد پذیرش عوامفریبان جلوگیری کنیم.

 

 

 

 

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش