چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۵۶ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۸۷۴
دانشگاه

سرنوشت دانشگاه آزاد به کجا ختم می‌شود:

ازسکوت جاسبی تا ابهام در مدرک نوریان 

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,ولایتی نوریان و وجاسبی
دانشگاه آزاد اسلامی هنوز هم سوژه است. یک سوژه با درونمایه تراژدی، بعد از آیت الله همه چیز به‌هم‌ریخت، درست وقتی علی اکبر ولایتی آمد.

کمتر کسی فکرش را می‌کرد وزیر هشت ساله آیت الله به جای حفظ خط مشی مرد معتدل سیاست‌بازی را به یکباره عوض کند. زمانی که ولایتی رئیس هیئت امنای دانشگاه آزاد شد و بر جایگاه مرحوم‌ها‌شمی رفسنجانی تکیه زد، هنوز مهر حکمش خشک نشده با تغییر ریاست دانشگاه آزاد اسلامی یعنی عزل میرزاده و بر سر کارنشاندن علی نوریان، طرحی نو درانداخت... طرحی نو از جنس پاکسازی تمام و کمال مسئولین دانشگاه آزاد. 

 

ولایتی چندی بعد از روی کار آمدن نوریان به‌جای میرزاده، در مصاحبه‌ای، میرزاده را متهم به فساد مالی در زمینه‌های گوناگون کرد و مدعی شد که دلیل تغییر و عزل میرزاده همین بوده و بس ونه چیز دیگر.... یعنی مدعی بود هیچ خط و ربط سیاسی در این تغییرات نبوده. اما نمی‌شد حرف‌های ولایتی را باور کرد... چون اگر بهانه تغییر میرزاده فسادش بود باید بعد از تغییراو دیگر دانشگاه آزاد رنگ و بوی آرامش به خود می‌دید. اما این تازه اول کاربود. 

 

علی نوریان که بر سر کار آمد شمشیر را از رو بست. هدفش چیزی نبود جز کنار گذاشتن تیم سابق و روی کار آوردن تیم جدید. چیزی که بعدها به عنوان‌ها‌شمی زدایی در دانشگاه آزاد معروف شد. وقتی او حتی ریاست دفتر هیئت امنای دانشگاه، یعنی یاسر‌ها‌شمی (فرزند آیت‌الله‌ها‌شمی) را هم عزل کرد (!)حجت بر بسیاری از بسیاری از مردم درباره صحت این‌ها‌شمی زدایی تمام شد.

 

معاون پارلمانی، معاون پژوهش و فناوری، رئیس حراست، معاونت مالی و اداری، معاونت دانشجویی و معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد همه و همه دستخوش تغییرات شدند. دگردیسی دانشگاه آزاد بیش از گذشته نشان داد که عزل میرزاده به اتهام فساد؛ یک بهانه برای پاکسازی و احتمالاً سیاسی‌کاری دراین دانشگاه بوده که اگر نبود تمامی معاونت‌ها تغییر نمی‌کرد. حتی مدیرکل تشکیلات سیاسی دانشگاه هم عوض شد.

 

اوج تغییرات سیاسی در دانشگاه آزاد زمانی به عینه رخ نمود که تغییرات نوریان به قلع‌و‌قمع حوزه فرهنگی دانشگاه رسید. حوزه‌ای که مطمئنا هیچ ارتباطی با فسادهای مالی ندارد این تغییرات نشاندهنده نگرش مدیران جدید دانشگاه آزاد و درراس آنها نوریان بود. گفته می‌شود که اکنون مدیران فرهنگی در این دانشگاه بر سر کار آمده‌اند که حتی شنیده شده در برخی دیدارها، همین مسئولان فرهنگی جدید به دبیر یکی از اتحادیه‌های اصلاح‌طلب امر می‌کنند که چه‌بگوید و چه نگوید! نوریان حتی به خبرگزاری‌های دانشگاه آزاد مثل آنا و روزنامه فرهیختگان نیز ورود کرد و از بیخ و بن آنها را هم تغییر داد.

 

**سرپرست همچنان عزل می‌کند

علی نوریان هنوز یک سرپرست است و ریاستش باید در شورای عالی فرهنگی به تصویب برسد، اینکه یک سرپرست با چنین اعتماد به نفسی حتی مدیران میانی و رسانه‌ای دانشگاه آزاد را تغییر می‌دهد خود جای سوال دارد اما این علامت سوال وقتی پررنگ تر می‌شود که بدانیم حتی سرپرستی نوریان نیز بااما واگرروبه روست. 

نکته‌ای که در نامه چندی پیش سید حسن خمینی به حسن روحانی در ارتباط با غیرقانونی دانستن سرپرستی او آمد. 

 

نوریان که هم محله‌ای ولایتی در رستم آباد شمیران است در جلسه‌ای به سرپرستی دانشگاه آزاد رسیده که از ۱۰ عضو هیئت امنای دانشگاه آزاد تنها ۵ نفر در آن جلسه باقی ماندند و ۵ نفر دیگراز جمله سید حسن خمینی و دو وزیرعلوم و بهداشت این جلسه را ترک کردند. نوریان اما در جلسه‌ای که اکثریت خود را از دست داده است با ۵ رای سرپرست می‌شود با این تفاوت که در بین این ۵ نفر باقیمانده، صمدی یزدی و فریدون عزیزی به دلیل پایان حکم چهارساله شان درسال۹۴، عملا حق رای نداشتند، به عبارتی نوریان تنها با رای خودش، ولایتی و البته عبدالله جاسبی به سرپرستی رسیده و حالا این سرپرست ۳ رایه، عنان قدرت را بردست گرفته و تازیانه بر پیکره دانشگاه آزاد می‌زند. 

 

**مدرک نوریان

از طرفی دیگر قانونی بودن سرپرستی نوریان با یک شک و شبهه دیگر هم روبه روست و آن مدرک و رتبه علمی اوست. برخی مدعی‌اند که وی فاقد مدرک دکترا و رتبه است و حضور او در سرپرستی نیز از این رو مشکل دارد. اما اگر به رزومه او رجوع کنید گفته شده که وی دکترایی با مدرک مشترک بین دانشگاه صنعتی شریف با یک دانشگاه خارج از کشور دارد.

 

وقتی از سعید سهراب‌پور رئیس سابق دانشگاه شریف درباره صحت این موضوع می‌پرسیم وی پیرامون مدرک ادعایی دکترای مشترک نوریان با دانشگاه شریف و یک دانشگاه خارجی می‌گوید" تا سال ۸۹ که من رئیس دانشگاه بوده‌ام چنین اتفاقی (دریافت مدرک) نیفتاده است. بعد از این سال را نیز در جریان نیستم. "وی درباره ریاست وی در دانشگاه آزاد نیز نظر شورای عالی فرهنگی را دراین موضوع شرط می‌داند. (متاسفانه تلاشمان برای گفتگو با فتوحی فیروزآباد رئیس فعلی دانشگاه شریف دراینباره بی نتیجه ماند)

 

کاربه جایی رسیده که روز گذشته محمود صادقی عضو کمیسیون آموزش خبر از بررسی مسائل بحث سرپرستی دانشگاه آزاد و قانونی یا غیر قانونی بودن آن در جلسه کمیسیون را داده است. یک عضو دیگر کمیسیون آموزش مجلس نیز در گفتگو با آفتاب یزد اعلام کرد که در جلسات درباره صحت و سقم مدرک و رتبه علمی نوریان بررسی می‌شود.

 

نامه سرگشاده ۳۶ تشکل دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی کشور به رئیس جمهور اما اوج نگرانی‌ها درباره تغییرات صورت گرفته در دانشگاه آزاد است. آنجایی که این تشکل‌ها‌ این تغییرات را غیرقانونی می‌دانند و می‌نویسند "جریانی امروز پای به عرصه مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی گذاشته که ضمن تشکیک در قانونی بودن مدیریتشان با اقداماتی دون از شان و منزلت مسئولین، با تکیه بر اقدامات غیرقانونی و فراقانونی مشغول به تسویه حساب‌های سیاسی گشته‌اند و رویکردی را مخالف با رای مردم برگزیده‌اند. "

 

**سکوت خاص

اما در میان تشکیک‌ها‌ به سرپرستی نوریان بر دانشگاه آزاد و اصل این تغییرات یک نکته دیگر نیز قابل توجه است و آن همراهی کسی نیست جز عبدالله جاسبی رئیس سابق دانشگاه آزاد با مدیران تازه کار اصولگرای امروز دانشگاه آزاد. حتی در بیانیه اخیرسرتا به پا تمجید بسیج از تغییرات دانشگاه آزاد و حمله و هجمه شان به مدیران پیشین دانشگاه آزاد، اثری از تاختن به جاسبی نیست. شاید این عدم هجمه بسیج به جاسبی، به خوش همراهی او در رای به نوریان (به عنوان سرپرست) و سکوت این روزهایش در قبال تغییرات بی انتهایی که در دانشگاه درحال شکل گیری است، برمی‌گردد. 

 

اما از چه روی است که جاسبی یکی دیگر از نان و نمک خورده‌های‌ها‌شمی، در برابر سونامی ویرانگر عزل و انتصابات دانشگاه آزاد سکوت کرده و همگام با جریان قدرت اصولگرایی پیش می‌رود؟جالب تر آنکه این روزها جریان راست در حالی به فسادهای میرزاده یا دانشگاه آزاد در زمان مدیریت آیت الله‌ها‌شمی اشاره می‌کند که در هیچ جایی از دوران مدیریتی جاسبی سخنی به میان نیاورده است. نه در بیانیه بسیج ونه درمصاحبه ولایتی، اثری ازانتقاد یا هجمه به دوران مدیریتی جاسبی نمی‌بینیم.

اما به یاد داریم که در دوره‌ای بحث فساد اقتصادی در دانشگاه آزاد مطرح شد و در آن زمان رسانه‌های محافظه کار و شخصیت‌ها‌شان دومینووار، جاسبی را منشا اصلی فساد دردانشگاه آزاد معرفی کردند و خبرگزاری فارس نامه ۱۰۰ تشکل دانشجویی را منتشر کرد که در آن خواستار جلسه دادگاه جاسبی در حضور دانشجویان و مسئولین شده بود، اما اکنون همین‌ها دیگر نامی از جاسبی نمی‌برند.

 

آیا این موضوع بده بستان‌های موقتی راستی‌ها با جاسبی است؟ جاسبی با رای به نوریان، به دنبال آن است تا همچنان در راس قدرت باقی بماند. او در حالی از این آب گل آلود به فکر ماهی گرفتن است و خوی عضویتش در هیئت موتلفه را برای همراهی با اصولگرایان دانشگاه آزاد رو کرده که ظاهرا ازیاد برده، وی همان کسی است که با پیشنهاد آیت اله‌ها‌شمی مامور راه‌اندازی دانشگاه آزاد شد و همواره از مدیران آیت الله بود.

 

او باید بداند که آب‌ها‌ که از آسیاب افتاد، نوبت به خود او نیز می‌رسد و آن وقت دیگربا این سکوت‌ها و چراغ سبزها نمی‌تواند دل اصولگرایان دانشگاه آزاد را به دست آورد چون چشم تیز کرده اند برای آنکه دوباره موضوع گزارش‌ها‌ی تحقیق و تفحص مجلس را درباره اقدامات به اصطلاح خلاف قانون وی از نو باز کنند و او (جاسبی) را نیز با همان چوبی بزنند که سایر مدیران‌ها‌شمی دردانشگاه آزاد را زده اند. پس بهتر است جاسبی به جای این سکوت، حقایق این چند ماهه دانشگاه را به زبان بیاورد.

 

 

aftabeyazd.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش