جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۲۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۴۷۲
دانشگاه

زمزمه ریاست فرهاد رهبر بر دانشگاه آزاد شدت گرفت

ولایتی حجت را تمام می کند

اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه,فرهاد رهبر

خبر این است... شنیده‌ها می‌گویند ظاهرا رئیس جدید دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب شده... یک چهره آشنا. یک نام معنادار. آن هم به فاصله اندکی، بعد از تایید عضویت آقایان فرهاد رهبر، فریدون عزیزی و محمد مهدی تهرانچی در هیئت امنای این دانشگاه. هرچند خبر این انتصاب توسط دکتر علوی فاضل، سخنگوی دانشگاه آزاد تکذیب شده و گفته ما این خبر را در رسانه‌ها دیدیم، ولی صحت ندارد و باید شورایعالی فرهنگی نتیجه نهایی را اعلام کند...

اما این نام معنادار و شنیده‌های به ظاهر تکذیب شده، کسی نیست جز فرهاد رهبر .

 

فرهاد رهبر... یعنی همان رئیس دانشگاه تهران در دولت احمدی‌نژاد... یعنی همانی که روز ثبت‌نام انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶، پا به پای حجت‌الاسلام رئیسی به وزارت کشور آمد. 

 

فرهاد رهبر دل پرخونی از اصلاح‌طلبان دارد. گویا انتخاب فرهاد رهبر به‌عنوان رئیس دانشگاه آزاد، آخرین ضربه‌ها را بر پیکره دانشگاه آزاد خواهد زد. 

 

**امان از ولایتی 

علی‌اکبر ولایتی با روی کارآمدنش در سمت ریاست هیئت امنای دانشگاه آزاد و پوشیدن قبای مدیریتی این جایگاه، ابتدا به عزل پرحرف و حدیث میرزاده، رئیس سابق دانشگاه آزاد دست زد و بعد در مصاحبه‌ای علت آن را فساد اقتصادی او (میرزاده) و فرزندانش توصیف کرده بود. وی ساختار دانشگاه را از بیخ و بن تغییر داد. ولایتی سپس با روی کار آوردن هم‌محلی‌اش علی نوریان به عنوان سرپرست دانشگاه آزاد فرمان تغییر - حتی تغییر یاسر هاشمی رفسنجانی (رئیس دفتر هیئت امنا )- را به آقای سرپرست داد. 

 

نوریان که حتی رتبه علمی او در دانشگاه آزاد نیز جای اما و اگر دارد(!) ماموریتش آن بود تا در طول مدت کوتاه ۳تا ۴ ماهه، تا می‌تواند از غیرخودی‌ها عزل کند و تا می‌تواند از خودی‌ها به‌کار گمارد. 

 

معاون پارلمانی، معاون پژوهش و فناوری، رئیس حراست، معاونت مالی و اداری، معاونت دانشجویی و فرهنگی و مدیرکل فرهنگی دانشگاه آزاد همه و همه دستخوش تغییرات شدند. دگردیسی دانشگاه آزاد بیش از گذشته نشان داد که عزل میرزاده به اتهام فساد؛ یک بهانه برای پاکسازی در این دانشگاه بود. 

 

سیاسی‌کاری امور دانشگاه آزاد زمانی معلوم شد که در آن دانشگاه به قلع‌و‌قمع حوزه فرهنگی دانشگاه رسید. حوزه‌ای که مطمئنا هیچ ارتباطی با فسادهای مالی ندارد. این تغییرات نشان‌دهنده نگرش مدیران جدید دانشگاه آزاد بود.

 

**فرهاد رهبر اصولگراتر از نوریان 

اما ظاهرا قدرت به علی نوریان هم وفا نکرده و اکنون سرپرست دانشگاه آزاد که سرپرست شدن و رای آوردنش در هیئت امنا غیرقانونی تعبیر می‌شد -تا جایی‌که حتی حاج حسن خمینی را وادار به نامه‌نویسی خطاب به حسن روحانی کرد- و در رتبه علمی او در دانشگاه نیز حرف و حدیث‌های بسیاری نهفته بود، ممکن است جایش را به فرهاد رهبر بدهد. کسی که اصولگراتر از نوریان است.

 

آقای سرپرست رفت تا فرهاد رهبر بیاید.

فرهاد رهبر که اکنون زمزمه‌ها مبنی بر این است که او احتمالا ریاست دانشگاه آزاد را در دست خواهد گرفت، بی‌شک بعد از برکناری‌های گسترده‌ای که در این چند ماه به لطف نوریان و ولایتی انجام شده با جاده‌ای هموار 

روبه‌روست که با کمک آن (جاده هموار) می‌تواند راحت‌تر طرح‌های خود را در این دانشگاه به منصه ظهور بگذارد. 

 

**چهره اقتصادی

فرهاد رهبر که البته چهره اقتصادی او بر چهره فرهنگی و علمی‌اش سایه افکنده و روزگاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت احمدی‌نژاد بوده و مدتی هم معاون اقتصادی یک وزار‌تخانه و زمانی هم نایب رئیس شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور و اکنون مشاور اقتصادی تولیت آستان قدس بی‌تردید در سمت‌های علمی و فرهنگی‌اش ناکام و... بوده است. 

 

شاید به جرات بتوان گفت که اوج نارضایتی‌های دانشجویان دانشگاه تهران طی دهه‌های گذشته و بعد از کوی دانشگاه، به زمان مدیریتی فرهاد رهبر بازگردد. مدیریتی که از دیدگاه آنها مدیریت غیرفرهنگی و غیراصولی بود. زمانی که فرهاد رهبر طرح لباس یک شکل در دانشگاه را مطرح یا موضوع گیت امنیتی را عنوان کرد، بیش از همیشه نگاه رادیکال او بر همگان هویدا شد. 

 

اما اوج اثبات گرایش‌های خاص سیاسی‌اش مربوط به زمان انتخابات سال ۹۶ است که در ستاد رقیب دکتر روحانی فعالیت داشت. ستادی که تمام ظرفیت و توان خود را برای حذف رئیس‌جمهور تدبیر و امید به‌کار بست... شاید از همین روست که اکنون بعد از انقلابی که نوریان در دانشگاه آزاد به‌وجود آورد ولایتی به فکر روی کار آوردن فرهاد رهبر به عنوان رئیس دانشگاه آزاد افتاده تا از این طریق پایان کار تدبیر و اعتدال در دانشگاه آزاد را اعلام کند. 

 

**فرهاد رهبر باید بداند 

فرهاد رهبر به‌عنوان رئیس دانشگاه آزاد اما باید بداند که به جای تداوم عزل و نصب‌های این چندماهه (البته اگر دیگر مدیری از دوره هاشمی رفسنجانی باقی مانده باشد) در مقابل یک چالش بزرگ به نام حذف چند صد کد رشته محل دانشگاهی است رشته محل‌هایی که از دیدگاه وزارت علوم مجوز فعالیت نداشته، اما دانشجو پذیرفته‌اند، اتفاقی که می‌تواند این دانشگاه را در بسیاری از واحدهایش به مرز ورشکستگی و تعطیلی برده و البته ناگوارتر از آن دانشجویان از همه جا بی‌خبر و مظلومی هستند که باید چوب اختلافات سیاسی طرفین در این بازی را بخورند. 

 

رئیس آینده دانشگاه آزاد باید بداند که اگر بنا باشد رفتارهای خاصش در دانشگاه تهران را در تمام واحدهای دانشگاه آزاد به‌کار ببرد به منزله یک فاجعه است، چراکه اگر او در دانشگاه تهران با یک دانشگاه طرف بود اکنون قوانین تند او شامل حال ده‌ها دانشگاه آزاد خواهد شد که در سراسر کشور مشغول به فعالیت‌اند. 

 

مشاور اقتصادی تولیت آستان البته باید راه و روش‌های مواجهه خود با دولت را نیز فدای منافع دانشگاه نکند، چراکه دود تقابل او با وزارت علوم یا دولت روحانی، به چشم دانشجویانی خواهد رفت که مطمئنا نمی‌خواهند در کنار هزینه‌های مادی هزینه‌های معنوی هم پرداخت کنند. فرهاد رهبر باید بداند به راه انداختن بازی ضدروحانی، یکی از ستون‌های علمی و فرهنگی کشور به نام دانشگاه آزاد را بر زمین خواهد زد. 

 

از سویی، علی‌اکبر ولایتی هم که با انتخاب فرهاد رهبر حجت را بر همه تمام خواهد کرد باید به این سوال پاسخ دهد از چه روی او که از فعالیت‌های اقتصادی میرزاده (رئیس سابق دانشگاه آزاد) و پسرانش در دانشگاه آزاد می‌نالید اکنون خود به‌دنبال یک چهره دانشگاهی تماما اقتصادی رفته است؟!

 

 

aftabeyazd.ir
  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش