سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۵۸ - ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۴۸۱۲
دانشگاه

فرهاد رهبر:

دانشگاه‌ها مسابقه مدرک دادن گذاشته اند

فرهاد رهبر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد گفت: آمار بیکاری در فارغ التحصیلان نشان می‌دهد که دانشگاه‌های کشور با یکدیگر مسابقه مدرک دادن به دانشجویان را گذاشته‌اند.

به گزارش مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد رهبر در مراسم تکریم و معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی و واحد مشهد گفت:‌ دانشگاه آزاد اسلامی بیش از ۳۰ سال قبل به اراده امام راحل و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی غرس شد و با زحمت مسئولان، امروز بارور شده است.

 

وی افزد: باید با همکاری یکدیگر بتوانیم به اصول مورد نظر امام راحل و مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی در راه‌اندازی این دانشگاه برسیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد، یکی از اهداف دانشگاه را پرکردن خلاهای آموزشی و ارتقای سطح علمی جوانان دانست و گفت: امروز این دانشگاه بیش از نیمی از مسئولیت آموزش عالی کشور را بر عهده دارد، عملکرد این دانشگاه تاکنون در زمینه آموزشی خوب بوده اما باید توجه داشت آنچه که ما را به تعالی می‌رساند، ایمان و علم است.

 

رهبر تاکید کرد: چنانچه علم و یا ایمان دچار نقص شوند به اهداف مورد نظر امام راحل درباره دانشگاه آزاد نخواهیم رسید. تاکنون با همه تلاش و فعالیت‌ها توانسته‌ایم به قله‌هایی از موفقیت‌ برسیم اما هنوز با قله رفیع مد نظر فاصله داریم و برای رسیدن به این قله رفیع باید در علم و ایمان برنامه ریزی داشته باشیم.

 

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی امروز کشور بیکاری جوانان بویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است. امروز ۳۰ درصد از جمعیت بیکار کشور را فارغ‌التحصیلان تشکیل می‌دهند، این آمار بیکاری در فارغ التحصیلان نشان می‌دهد که دانشگاه‌های کشور با یکدیگر مسابقه مدرک دادن به دانشجویان را گذاشته‌اند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اظهار داشت: تربیت دانشجو برای مقطع دکتری تنها باعث می‌شود که آنان متقاضی عضویت در هیات علمی دانشگاه شوند. این‌ چرخه که آموزش دهیم برای آموزش، ممکن نیست که ما را به نتیجه‌ای برساند.

 

رهبر تاکید کرد: دانشگاه‌ها امروز رسالت خود در امر آموزش و پژوهش را انجام می‌دهند اما باید فکر کنیم که این آموزش و پژوهش در راستای کدام یک از نیازهای جامعه باید انجام شود. دانشگاه‌ها باید مزیت، چالش و مشکلات استانی خود را شناسایی کنند و با توجه به این مزیت و چالش‌ها، راه‌حلی برای مشکلات مردم پیدا کنند.

 

دانشگاه‌ها باید مسائل کشور را حل کنند

وی با بیان اینکه دانشگاه‌ها باید مسائل کشور را حل کنند و در این صورت است که دانشجو با چگونگی انجام کار پژوهشی آشنا می‌شود، بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی توانسته‌ چند مسئله اساسی کشور را حل کنند اما این مقدار کافی نیست. دانشگاه‌ها باید علاوه بر حل مسائل کشور به فکر ارتقای آموزش نیز باشند.

 

رئیس دانشگاه آزاد با انتقاد از مقالاتی که تولید اما تبدیل به ثروت نمی‌شوند، تصریح کرد: تنها چند درصد از مقالات دانشگاهی توانسته تبدیل به ثروت شود، متاسفانه مقالات دانشگاهی برای چاپ در مجلات ایجاد می‌شود.

 

وی اظهار داشت: سرمایه دانشگاه آزاد اسلامی تنها به ایجاد ساختمان نیست بلکه در نیروی انسانی آن است، باید ببینیم که تا به امروز چقدر از این سرمایه استفاده کرده‌ایم.

 

رئیس دانشگاه آزاد خطاب به مسئولان این دانشگاه گفت: باید ببینید که چند مساله و مشکل را حل کرده‌اید. اکنون واحدهای دانشگاهی نیروی انسانی ارزان و پتانسل‌های عظیمی را در اختیار دارند اما از آنها بهربرداری خوبی نشده است.

 

رهبر درباره فضای فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: فضای فرهنگی و علمی دانشگاه خوب است اما هنوز از منویات امام راحل، مقام معظم رهبری و مرحوم آیت‌الله هاشمی فاصله داریم.

 

وی خاطرنشان کرد: مرحوم آیت‌الله هاشمی، دکتر جاسبی و دیگران زحمات بسیاری برای دانشگاه آزاد اسلامی کشیدند و بهتر است که منویات آنان را فراموش نکنیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد متذکر شد: این دانشگاه را نمی‌توان طایفه‌ای اداره کرد چون در این صورت هر کسی راه خودش را خواهد رفت.

 

رهبر با بیان اینکه سیاست‌گذاری دانشگاه آزاد اسلامی بر نظارت، هدایت و تفویض اختیارات متناسب با مسئولیت‌های افراد است، برخی از اتفاقات ناخوشایند در برخی از واحدهای این دانشگاه را مورد انتقاد قرار داد.

 

وی خاطرنشان کرد: نمره دانشجویان از موضوعات مهم دانشگاه آزاد است و دستکاری در آن و اتفاقات مشابه، اعتبار دانشگاه را از بین خواهد برد بنابراین باید خیلی مراقب باشیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد افزود: این دانشگاه بزرگ شده و طبیعتا هزینه‌ آن نیز افزایش یافته است بنابراین باید مدیریت در هزینه‌ها را داشته باشیم که این کار را ابتدا از خودمان آغاز کرده‌ایم.

 

باید جانشینی برای درآمد شهریه ایجاد کنیم

رهبر با یادآوری اینکه درآمد شهریه مانند پول نفت است و متاسفانه در حال افول، گفت: باید تلاش کرد که جانشینی برای درآمد شهریه ایجاد کنیم و از درآمد پژوهش، شرکت‌های دانش بنیان و تولید علم به ثروت بهره‌برداری کنیم.

 

وی تاکید کرد: برای رسیدن به اهداف باید به جوانان اعتماد کرد حتی اگر بدانیم که آنان باعث خرابکاری در انجام مسئولیت خود خواهند شد. جرات دادن به دانشجویی که ایده‌پرداز است باعث ارتقای علمی دانشگاه خواهد شد. در جنگ تحمیلی امام راحل به جوانان اعتماد کرد تا جایی که افراد ۲۰ ساله فرماندهی یک لشکر را بر عهد داشتند.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: «اعتماد به جوانان و فرصت دادن به آنان باعث کاهش نرخ بیکاری و نجات کشور می‌شود. تجربه ثابت کرده که دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند ابزاری برای نجات کشور و کاهش بیکاری باشد.

 

رهبر گفت: محیط دانشگاه آزاد اسلامی باید سیاسی باشد اما نباید جولانگاه احزاب و جریانات مختلف سیاسی شود. باید در دانشگاه آزاداندیشی وجود داشته باشد و دانشجو سطح آگاهی خود را افزایش دهد و جلسات بحث و گفت‌وگو نیز برقرار باشد و دانشجو باید بتواند مسئولان دانشگاه و دیگر مسائل کشور را نقد کند.

 

وی با بیان اینکه ولنگاری در دانشگاه آزاد جایی ندارد، گفت: باید در دانشگاه آزاد مشهد فضای فرهنگی در شان این شهر مستقر باشد. انبساط و انقباض نباید در دانشگاه وجود داشتته باشد بلکه باید تعادل برقرار شود.

 

 

 

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش