جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۴۷ - ۰۸ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۱۹۱۹
دانشگاه

انتقاد فرهاد رهبر از پایان‌نامه‌های کپی‌ در دانشگاه آزاد

فرهاد رهبر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اینکه در محتوای آموزشی این دانشگاه هرج و مرج وجود دارد، گفت: بسیاری از پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد کپی‌کاری است و این موضوع در شان آموزش عالی نیست.

به گزارش ایلنا، فرهاد رهبر در همایش معاونان آموزشی دانشگاه آزاد گفت:‌ در دانشگاه آزاد باید برای تحول علوم انسانی برنامه ویژه تنظیم شود و در علوم دقیقه نیز باید پژوهش را برای تولید محتوای آموزشی و تولید علم نافع، محور قرار دهیم. تولید علم نافع یعنی اینکه بتوانیم نیازمندی‌های امروز کشور را در آموزش و پژوهش دانشگاه آزاد اسلامی مدیریت و برنامه‌ریزی کرده و آنها را رفع کنیم.

 

 رهبر با بیان اینکه راهبرد ما در دانشگاه آزاد توسعه کیفی آموزش و پژوهش در همه عرصه‌های علوم انسانی و سایر علوم دقیقه است، گفت: برای اینکه توسعه کیفی آموزش و پژوهش صورت گیرد. اصل اول در دانشگاه آزاد سرمایه انسانی شامل استادان، دانشجویان و کارکنان است که باید به آنها احترام گذاشت.

 

رئیس دانشگاه آزاد افزود: یکی از محدودترین عوامل پیشرفت کشورهای دنیا کمبود سرمایه انسانی است که ما در کشور ما آن را به وفور در اختیار داریم. از این رو باید به این سرمایه احترام بگذاریم. حفظ حرمت اساتید و اعضای هیات علمی و دانشجویان و صیانت از نظرات و رفتار آنها، باید مورد توجه جدی مسئولان قرار گیرد.

 

او ادامه داد: برنامه‌ریزی برای محتوای آموزشی دومین مسئله مهم در دانشگاه آزاد اسلامی است. امروز محتوای آموزشی در مجموعه آموزش عالی کشور از شأن لازم برای تحصیلات عالیه برخوردار نیست.

 

محتوای آموزشی دانشگاه آزاد دچار هرج و مرج است

رهبر با بیان اینکه دانشگاه آزاد حدوداً ۵۰درصد از آموزش عالی کشور را در اختیار دارد، گفت: ما نباید برای برنامه‌ریزی محتوای آموزشی منتظر دیگران بنشینیم. باید برای تحول محتوا، برنامه‌ریزی صورت گیرد. تحول محتوا با کمک سرمایه‌های دانشگاه انجام می‌شود و این امر نیازمند تعامل جدی با استادان و دانشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی است.

 

رئیس دانشگاه آزاد گفت: علاوه بر به‌کارگیری توان سرمایه انسانی، تحول آموزشی را باید آغاز کرد و آن را رونق بخشید که دیگران از آن تبعیت کنند.

 

رهبر با بیان اینکه در حال حاضر متاسفانه یک هرج و مرج در ارائه محتوای آموزشی در کلاس‌های دانشگاه وجود دارد، گفت: این هرج و مرج باید ساماندهی شود. یعنی باید بتوانیم محتوای آموزشی را به سرفصل دروس استاندارد تبدیل کنیم و بر اجرای سرفصل‌ها نظارت کنیم. همچنین باید در نظم و انضباط برگزاری کلاس، آزمون، نمره و فارغ‌التحصیلی دقت لازم را داشته باشیم. در واقع رعایت نظم و اجرای دقیق تقویم و محتوای آموزشی باید در دستورکار واحدهای سراسر کشور قرار گیرد.

 

او افزود: برای انجام این امور، دانشگاه نیاز به زیرساخت‌های آموزشی و پژوهشی دارد. اگر زیرساختی موجود است، باید آن را ارتقا داده و در غیر این صورت باید زیرساخت، ساخته شود. دانشگاه آزاد اسلامی باید از ملوک الطوایفی و اداره مجمع الجزایری نجات پیدا کند.

 

رهبر تاکید کرد: به جرأت می‌توان گفت امروز تعداد قابل اعتنایی از پایان نامه‌های دانشجویان کشور کپی کاری است که در شأن آموزش عالی کشور نیست. اگر بخواهیم محتوای آموزشی از پژوهش به وجود آید، باید پژوهش و پایان نامه‌های ما یک برنامه جدی پژوهشی داشته باشد. اگر در واحدهای دانشگاهی این برنامه وجود ندارد، باید این برنامه طراحی شده و هر گروهی موظف باشد یک مسئله از مسائل اساسی کشور را در دستورکار خود قرار داده و با تبدیل آن به یک برنامه پژوهشی بزرگ، از دانشجویان خواسته شود در مورد آن تحقیق و پژوهش کنند.

 

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به اختیارات مدیران گروه در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مدیران گروه باید اختیارات لازم را داشته باشند و متناسب با این اختیارات باید مسئولیت پذیر باشند. مدیر گروه باید به درستی از بین بارزترین، ‌شاخص ترین، سرآمدترین و کارآمدترین و مدیرترین اساتید آن گروه انتخاب شود و برنامه پژوهشی را طراحی کند.

 

او افزود: اگر بتوانیم به مدیران گروه هویت داده و به ایشان اختیار و مسئولیت داده و برنامه بخواهیم، این امر تحقق پیدا می کند. در این زمینه باید تقسیم کار جدی و دقیق در واحدهای دانشگاهی طراحی شود.

 

اصلاح هرم هیات علمی دانشگاه آزاد

 رهبر با بیان اینکه توجه به مقررات دوره دکتری و تحصیلات تکمیلی در جذب، آموزش و پژوهش باید مد نظر مسئولان واحدها قرار گیرد، گفت: یک دستورالعمل در هیات رئیسه دانشگاه توزیع و مقرر شده به همه واحدهای سراسر کشور ابلاغ شود تا بتوانیم در بهبود کیفیت دوره‌های آموزشی در مقاطع تحصیلات تکمیلی نظارت داشته باشیم.

 

رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر لزوم مشارکت اعضای هیات علمی در همه امور دانشگاه، گفت: عضو هیات علمی تمام‌وقت باید به صورت تمام وقت در اختیار دانشگاه باشد. در این زمینه ابتدا حفظ حرمت استادان و استقرار یک فضای مناسب در واحدهای دانشگاهی باید برای آنها مد نظر مسئولان واحدها قرار گیرد.

 

رهبر با بیان اینکه در حال حاضر رکود علمی به صورت جدی مورد توجه است، گفت: در این زمینه باید در دانشگاه آزاد اسلامی به اصلاح هرم اعضای هیات علمی با رعایت همه کیفیت‌های مد نظر بپردازیم. اعضای هیات علمی باید تمام تلاش را برای ارتقای رتبه علمی خود انجام دهند. کیفیت بخشیدن به آموزش و پژوهش از کیفیت بخشیدن به هرم هیات علمی آغاز می‌شود.

 

او با اشاره به اینکه امروز یکی از معضلات جدی کشور ما بیکاری فارغ التحصیلان است، گفت: در حال حاضر ۳۰درصد فارغ التحصیلان ما به خیل جامعه بیکاران اضافه می‌شوند. اگر در مقاطع تحصیلات تکمیلی آموزش را صرفاً برای آموزش طراحی کنیم، نمی‌توانیم موفق باشیم و هر سال به خیل فارغ التحصیلان بیکار اضافه خواهد شد . اگر استراتژی آموزش برای آموزش را تغییر داده و آموزش و پژوهش را برای حل مسائل اساسی جامعه طراحی و عملیاتی کنیم، این مشکل حل خواهد شد.

 

رهبر افزود: در مقاطع کاردانی و کارشناسی، آموزش مهارتی و افزایش توان مهارتی به دانشجویان متناسب با مزیت‌های نسبی منطقه را در دستورکار قرار دهید. همچنین ایجاد رشته‌های بین رشته‌ای متناسب با مزیت‌های منطقه و استان‌ها، که برای حل مسائل مفید باشد نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

 

رئیس دانشگاه آزاد با تاکید بر لزوم جذب نخبگان در واحدهای دانشگاه‌آزاد گفت: از این نخبگان برای امر پژوهش و حضور در شرکت‌های دانش‌بنیان استفاده کنید. ما در دانشگاه آزاد از شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده که ریسک ایده‌ها را پذیرفته تا ایده‌ها تبدیل به محصول شود و محصول به مرحله تجاری سازی شدن برسد.

 

 

 

 

  • 17
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش