در حالي كه برخي از نمايندگان مجلس از معرفي دو گزينه وزارت علوم و نيرو در يكشنبه آينده به مجلس خبر ميدهند؛ حسينعلي اميري معاون پارلماني رييسجمهور ميگويد تا اين لحظه (لحظه تنظيم گزارش) نامه معرفي وزراي اين دو وزارتخانه به دستش نرسيده است. اميري ميگويد هر وقت اين نامه به دستش رسيد ميتواند بگويد اين وزرا معرفي شدهاند.
اين در حالي است كه خبرها از معرفي گزينه وزارت علوم به مجلس در يكشنبه آينده حكايت دارد. اين را محمود صادقي دبيركل انجمن اسلامي مدرسين دانشگاه و عضو كميسيون آموزش بر اساس شنيدههايش ميگويد. به علاوه علي مطهري، نايبرييس مجلس هم از معرفي اردكانيان گزينه وزارت نيرو در اين روز خبر داده است. اگر همه چيز طبق اين گفتهها پيش برود روز يكشنبه تكليف دو گزينه وزارتخانههاي نيرو و علوم مشخص خواهدشد. هر چند در اين بين موضوع معرفي گزينه وزارت علوم بغرنجتر است.
چه آنكه نزديك به دو ماه از تشكيل كابينه دوازدهم ميگذرد اما هنوز سكاندار وزارتخانهاي كه مهمترين بخش از بدنه راي روحاني را شامل ميشود تعيين نشده است. رييسجمهور به خاطر طولاني شدن اين فرآيند تاكنون دستكم از ۱۵ نماينده مجلس تذكر گرفته و حتي علي مطهري وقتي رياست يكي از جلسات مجلس را بر عهده داشت در تاييد تذكري به رييسجمهور در اين باره گفت كه او با معرفي نكردن گزينه وزارت علوم تخلف كرده است.
چرا كه رييسجمهور از بدو تشكيل دولت جديد فقط در صورتي كه گزينه معرفي شدهاش به هر دليل روانه وزارتخانه نشود ميتواند براي سه ماه براي آن وزارتخانه سرپرست تعيين كند. در حالي كه روحاني از ابتداي معرفي كابينه دوازدهم مقابل نام وزير علوم را خالي گذاشت و براي ۱۷ وزير تنها ۱۶ نام معرفي كرد. دولتيها البته تفسير ديگري از اين موضوع دارند.
حسينعلي اميري معاون پارلماني رييسجمهور به «اعتماد» ميگويد رييسجمهور ميتواند براي هر وزارتخانهاي به مدت سه ماه سرپرست تعيين كند و تا پايان اين سه ماه فرصت معرفي وزير به مجلس را دارد. او تاكيد ميكند رييسجمهور قبل از پايان اين مدت قطعا وزراي علوم و نيرو را معرفي خواهد كرد.
فراكسيون اميد در تدارك ديدار با رييسجمهور
با اين همه محمود صادقي تاخير در معرفي وزير علوم را نگرانكننده توصيف ميكند و ادامه ميدهد اگر گزينه وزارت علوم روز يكشنبه معرفي نشود، فراكسيون اميد در تدارك ديدار مجدد با رييسجمهور براي تسريع در اين امر است.
به گفته صادقي فراكسيون اميد قصد دارد در اين ديدار هم به رييسجمهور يادآوري كند تاخير بيش از اين در معرفي وزير علوم موجه نيست و هم براي چندمين بار بر شاخصهايي كه تا الان از طرف فراكسيون براي وزير علوم معرفي كرده است تاكيد كند.
معرفي فرجيدانا و ضيا هاشمي منتفي شد
خبر نه چندان خوب صادقي براي جامعه دانشگاهي و دانشجويي اين است كه در شرايط فعلي معرفي فرجي دانا و همچنين ضيا هاشمي براي وزارت علوم منتفي شده است. او در پاسخ به اين سوال كه فراكسيون اميد گزينههايي براي معرفي به رييسجمهور دارد يا خير با لحني گلايهآميز ميگويد: گزينهاي نداريم. اساسا بحث از معرفي گزينهها گذشته است.
هر گزينهاي كه مطرح ميشود طي روش غير قابل قبولي ميگويند مورد تاييد واقع نشده است. روشي كه منجر به اين امر شده كه تا الان براي ۱۰ يا ۱۱ گزينه رايزني كنند و موفق نشوند يكي از آنها را به مجلس معرفي كنند. اين نشان ميدهد اين روش چقدر غلط است.
منصور غلامي گزينه وزارت علوم؟
صادقي اگرچه نامي از اين گزينه به ميان نميآورد اما از روز گذشته نام منصور غلامي، رييس دانشگاه بوعلي همدان در شبكههاي اجتماعي به عنوان گزينه نهايي رييسجمهور براي وزارت علوم دست به دست ميشود. گزينه ۶۴ سالهاي كه از سال ۷۲ تا ۸۴ رياست دانشگاه بوعلي را بر عهده داشته و در دولت يازدهم هم از سال ۹۳ عهدهدار رياست اين دانشگاه شده است.
رييسجمهور از گزينههاي فراكسيون اميد مطلع است
فاطمه سعيدي، نايبرييس فراكسيون اميد و عضو ديگر كميسيون آموزش اگرچه از معرفي اين گزينه بياطلاع است اما به «اعتماد» ميگويد ما اگرچه انتظار داشتيم گزينه وزارت علوم خيلي زودتر از اينها به مجلس معرفي شود و اين انتظار براورده نشد اما حالا ميخواهيم ايشان گزينه حداكثري را به مجلس معرفي كند.
هم مردم و هم رييسجمهور حسياست خاصي روي وزارت علوم دارند؛ اميدواريم اين تاخير در انتخاب وزير علوم باعث شود گزينه حداكثري كه هم دانشگاهيها را راضي كند و هم دانشجويان را، انتخاب شود. به گفته سعيدي فراكسيون اميد هم براي وزارت علوم گزينههايي داشته و رييسجمهور هم از اين گزينهها بياطلاع نبوده است اما فراكسيون اميد بر آنها اصراري نداشته و فقط در حد پيشنهاد به آقاي روحاني آنها را مطرح كرده است.
رييسجمهور منتظر اعلام رضايت ديگران نباشد
اما علي مطهري نايبرييس مجلس هم در گفتوگو با ايسنا به رييسجمهور توصيه كرد در معرفي وزير بايد آن كسي را كه خودش اصلح ميداند، معرفي كند و منتظر اعلام رضايت ديگران نباشد. او در سخنانش تلويحا خواستار معرفي ضيا هاشمي به عنوان وزير علوم شده است: «همين سرپرست فعلي وزارت علوم آقاي دكتر سيدضياء هاشمي به نظرم مناسب است.
چرا كار را معطل كردهاند؟ آقاي احمدينژاد در اينگونه موارد مستقلتر عمل ميكرد و كمتر اجازه دخالت ميداد.»علي مطهري با لحني اعتراضي به رييسجمهور درباره عدم معرفي وزير علوم گفته است: رييسجمهور از زمان تحليف دو هفته وقت داشته و مهلت او به پايان رسيده و تاكنون بايد وزير علوم معرفي ميشد چون مهلت سه ماهه مربوط به وزارتخانهاي است كه وزير آن از طرف رييسجمهور عزل شده يا توسط مجلس از طريق استيضاح بركنار شده باشد و در مورد وزارتخانهها در ابتداي دولت چنين مهلتي وجود ندارد و فرصت معرفي وزير همان دو هفته است. اما مطهري اينكه چرا تا اين اندازه معرفي وزير علوم طولاني شده است را اينگونه پاسخ داده است: علت طولاني شدن معرفي وزير علوم به روش آقاي روحاني بر ميگردد.
ايشان ميخواهد رضايت همه نهادها را جلب كند و چنين چيزي ممكن نيست. در واقع حق مجلس ضايع ميشود. تنها نهادي كه بايد نظر بدهد، مجلس است. رييسجمهور بايد گزينه پيشنهادي خود را معرفي كند و مجلس بايد نظر بدهد. مطهري تصريح كرد: نهادها و اشخاص حقيقي و حقوقي نبايد در كار يكديگر دخالت كنند. شبيه اين اتفاق در انتخاب استانداران هم رخ ميدهد.
براي انتخاب يك استاندار همه اعم از امامجمعه و نماينده مجلس و نهادهاي نظامي و غيره وارد ميشوند. اگر صرفا پيشنهاد بدهند، اشكالي ندارد اما پيشنهاد ميدهند و ميگويند بايد همين معرفي شود و الزام ايجاد ميكنند و دست وزير كشور و دولت را ميبندند. با همه اينها بايد منتظر ماند و ديد آيا يكشنبه نقطه پاياني بر پروژه معرفي وزير علوم خواهد بود يا رييسجمهور همچنان در گيرودار گزينههاي مختلف براي اين وزارتخانه خواهد بود؟
- 14
- 3