چهارشنبه ۱۴ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۵۳ - ۲۶ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۶۰۸۱
دانشگاه

هزینه زندگی دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی پایتخت

زندگی دانشجویی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

دانشجویان مقطع ارشد، دور یک میز در کلاسی در دانشگاه تهران نشسته‌اند و استاد برایشان از فرصت‌های شغلی از طریق ارائه مقالات بکر در همایش‌های بین‌المللی حرف می‌زند. یکی از پسرهای کلاس، با چهره‌ای پریشان به صحبت‌ها گوش می‌دهد، کمی بعد از کوره در می‌رود و می‌گوید: «مایی که در اول هرم نیازهای انسان برای تأمین نیازهای اولیه مانده‌ایم، چطور به این چیزها فکر کنیم؟ پدر و مادر ما که پول ندارند، چطور بخواهیم به این موقعیت‌های بالا برسیم؟ دیشب اتاق‌های خوابگاه را ساس زده بود و تا صبح روی چمن خوابیدیم. چه امکاناتی برایمان فراهم است؟ در نخستین نیازهایمان درجا می‌زنیم.» پارسا، ۶ سال است که برای تحصیل از قزوین به تهران می‌آید.

 

سال‌های اول، با دوستانش خانه‌ای برای زندگی دانشجویی در کرج اجاره کرده بودند. او می‌گوید:«کرج خانه گرفته بودیم که ارزان‌تر باشد، دنگی اجاره می‌دادیم. اما بعد بچه‌ها تصمیم گرفتند بیایند تهران، میزان اجاره بالا رفت و من دیگر نتوانستم همراه شان باشم. آمدم خوابگاه.» او ادامه می‌دهد:«مشکل ساس خوابگاه حل شد اما هنوز موکت ندارد. بعد در این شرایط زندگی، خیلی راحت گفته می‌شود که می‌توانید خودتان بجنبید و کار هم پیدا کنید. ما بیشتر ظرفیت ذهنی‌مان درگیر تأمین نیازهای اولیه باقی مانده است.»

 

این مشکلات برای دانشجویان، در شرایطی است که یزدان مهر، مشاور وزیر علوم از کمک ۲۸ میلیارد تومانی صندوق رفاه دانشجویان برای رفع مشکل خوابگاه‌ها خبر داده بود. آمارهای آموزش عالی کشور، نشان می‌دهد که حدود ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در ایران تحصیل می‌کنند که ۵۴ درصد از آنها در بخش دولتی درس می‌خوانند. استان تهران نیز با حدود ۸۷۳ هزار دانشجو، بیشترین میزان دانشجو را در کل استان‌های کشور داراست و البته زندگی دانشجویی در پایتخت نیز گرانتر از شهرهای دیگر می‌گذرد.

 

هزینه زندگی روزمره دانشجویی چقدر می‌شود؟

مهدیه، دختری اراکی است که در دانشگاه تهران، اقتصاد می‌خواند و در مقطع کارشناسی ارشد تحصیل می‌کند. او درباره هزینه‌های زندگی‌اش به «ایران» می‌گوید:«برای کارشناسی، ترمی ۱۶۵ هزار تومان هزینه خوابگاه می‌دادیم. امسال ترم یک ارشد هستم و هنوز نمی‌دانم هزینه خوابگاه چقدر است، شاید نزدیک به ۲۰۰ هزار تومان برسد. در کل هزینه‌های زندگی دانشجویی، ماهی نزدیک به ۴۰۰ هزار تومان می‌شود.» او ادامه می‌دهد:«البته این در شرایطی است که هیچ تفریحی نداشته باشی، نه سینما بروی، نه رستوران نه کافه یا هرجای دیگری. فقط صبح به صبح بروی دانشگاه و برگردی و غذای دانشگاه را بگیری. اگر هزینه رفت و آمد به خانه را هم برای همان ماهی یکبار اضافه کنم، ۵۰۰ هزار تومان می‌شود. هزینه کتاب خریدن و... هم جداست.

 

تمام‌شان را هم که خانواده تأمین می‌کند. البته باز هم خدا را شکر که دانشگاه سراسری درس می‌خوانم و پول دانشگاه آزاد نمی‌دهم.» علی، پسر ۲۰ ساله یزدی نیز که در دانشگاهی دولتی در تهران درس می‌خواند، می‌گوید:«برای یک زندگی بسیار ساده خوابگاهی در تهران با حذف هزینه‌های اضافی و بدون تفریحات و مخارجی از این دست، ماهی ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزارتومان پول لازم است. مگر پدرومادرهای ما چقدر در ماه درآمد دارند که نیم میلیون تومان آن را برای ما کنار بگذارند؟ اوضاع اقتصادی دانشجوها حداقل در خوابگاه پسران تعریف چندانی ندارد و پول قرض گرفتن گاه و بیگاه بچه‌ها از هم، این را نشان می‌دهد.»

 

هزینه خوراک و حمل و نقل دانشجویان

هر سال هزینه غذای دانشجویی، افزایش پیدا می‌کند. امسال نیز۱۰ درصد به قیمت غذا اضافه شده است. بر اساس اعلام صندوق رفاه دانشجویان، قیمت غذاهای کم هزینه ۸۶۰ تومان، متوسط هزینه ۱۲۵۰ تومان و پرهزینه ۱۴۰۰ تومان است. در دانشگاه‌های آزاد و غیرانتفاعی نیز قیمت غذا از ۲۷۰۰ تا ۳۸۰۰ تومان متفاوت است.

 

ناهید، دختری شمالی که ۵ سال است در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در تهران درس می‌خواند، می‌گوید: «کیفیت غذاهای سلف آنقدر پایین است که نمی‌شود حتی به بعضی از آنها لب زد. البته سلف دانشکده‌ها خوب است، سلف خوابگاه خیلی افتضاح است. اکثراً ترجیح می‌دهیم خودمان غذاهای ساده درست کنیم.» او درباره هزینه‌های خرید در تهران نیز توضیح می‌دهد:

 

«بعضی از دانشجوها که راه‌‌شان نزدیک‌تر است، این اقلام را با خودشان از خانه می‌آورند، اما بقیه مجبورند یا دور این چیزها را خط بکشند یا باید با قیمتی بالا، میوه و گوشت تهیه کنند. تازه فقط بحث مرغ و گوشت نیست، در شهرهای خودمان آن میزان میوه‌ای را که لازم داریم، ۲ هزارتومان می‌خریم. ولی اینجا باید برای همان مقدار میوه، تا ۱۰ هزار تومان پول بدهیم.»

 

حمل و نقل نیز برای دانشجویان، هزینه زیادی تحمیل می‌کند. رضا، دانشجوی تربیت بدنی می‌گوید: «امسال، چهارمین سالی است که در تهران درس می‌خوانم. قیمت بلیت اتوبوس‌های امسال، نسبت به سال اولی که به تهران آمدم، حدود ۶۰ درصد افزایش داشته است. پیش می‌آید چند روز تعطیلی را می‌توانم به شهرم برگردم، ولی به خاطر قیمت بلیت‌ها ترجیح می‌دهم که در تهران بمانم. چون اصلاً نمی‌ارزد که برای دو سه روز، نزدیک ۱۰۰ هزارتومان فقط پول رفت‌و‌آمد بدهم.»

 

زندگی دانشجویی، همیشه با مصرف پایین و صرفه جویانه همراه بوده است. اما برای عده‌ای از دانشجویان، اوضاع از صرفه‌جویی فراتر رفته است. یکی از پسرهای دانشجو در دوره کارشناسی می‌گوید:«یکی از بچه‌ها پدرش کارگری در شهر مرزی است. خیلی از روزهای هفته را روزه می‌گیرد و می‌گوید این‌طوری راحت‌تر است ولی کاملاً مشخص است که برای خرید غذای دانشجویی هم توانی ندارد.»

 

 

نیم نگاه

حدود ۴ میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در ایران تحصیل می‌کنند که ۵۴ درصد از آنها در بخش دولتی درس می‌خوانندمگر پدرومادرهای ما چقدر در ماه درآمد دارند که نیم میلیون تومان آن را برای ما کنار بگذارند؟

بر اساس اعلام صندوق رفاه دانشجویان، قیمت غذاهای کم هزینه ۸۶۰ تومان، متوسط هزینه ۱۲۵۰ تومان و پرهزینه ۱۴۰۰ تومان است

 

حانه یاسینی

 

 

iran-newspaper.com
  • 37
  • 7
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش