چهارشنبه ۰۳ اردیبهشت ۱۴۰۴
۱۸:۴۳ - ۲۱ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۵۴۸۳
دانشگاه

سرسنگی:

هیچ‌کس در این مملکت طرف صحبت نیست/ معلوم نیست چه کسی طرف انتقاد است

سرسنگی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
نشست خبری اولین جشنواره ملی عکاسی «ماسار» با حضور مجید سرسنگی (معاون فرهنگی دانشگاه تهران) و زارع چاهوکی (مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران) یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.

به گزارش ایلنا، نشست خبری اولین جشنواره ملی عکاسی «ماسار» با حضور مجید سرسنگی (معاون فرهنگی دانشگاه تهران) و زارع چاهوکی (مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تهران) یکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ در تالار امیرکبیر دانشگاه تهران برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست، مجید سرسنگی با اشاره به نسل جدید دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه‌های نسل جدید، اجتماع‌محور هستند و سر از لحاف خودشان بیرون آورده‌اند و به این که در جامعه چه می‌گذرد حساس هستند. خوشحالیم که در دانشگاه تهران به طور جدی مسئله اجتماع محوری مورد توجه قرار می‌گیرد.

 

وی افزود: یکی از مسائل مهمی که امروز ایران و جامعه جهانی را به خود مشغول کرده بحث محیط‌زیست و حفظ میراث فرهنگی است. شاید اگر چند دهه قبل از محیط زیست سخن می‌گفتیم و یا دم از مراقبت از ساختمان‌های تاریخی می‌زدیم؛ کمی تفریحی و فانتزی بود اما امروز این امر تفننی نیست و بسیار جدی و حیاتی به شمار می‌رود.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به بحران بی‌آبی، گفت: امروز در فصل پاییز با بحران بی‌آبی رو به رو هستیم. کارشناسان معتقدند که مسئله ما در چند دهه گذشته مسئله کم آبی است. چرا ما امروز به اینجا رسیده‌ایم؟ چون کار نکرده‌ایم و دانشگاهیان ما روی این مسئله کار جدی نکرده‌اند و هشدار جدی نداده‌اند. متأسفانه دانشگاه‌های ما در چند دهه گذشته به مسائلی پرداخته‌اند که چندان مسئله ما نبوده است. سودجویانی که درختان را قطع می‌کنند با این اقدام طبیعت ما را از بین می‌برند.

 

وی با اشاره به پاسخگو نبودن مسئولان در چند دهه اخیر، تاکید کرد: کسانی که خودشان امروز درباره مسائل زیست محیطی ناله و فریاد می‌کنند، خودشان در گذشته مسئول بوده‌اند و در این روند نقش داشته‌اند. هیچ کس در این مملکت انگار طرف صحبت نیست و معلوم نیست چه کسی طرف انتقاد است. همه در جایگاه منتقد قرار می‌گیرند. همان مسئولان سال‌های گذشته، امروز خودشان منتقد هستند.

 

سرسنگی ادامه داد: بحث میراث فرهنگی بسیار مهم است. در همین تهران چندین خانه تاریخی قلع و قم شد و روی خاکستر این خانه‌های تاریخی، پاساژها و برج‌های سر به فلک کشیده ساخته شد. همین خانه‌های تاریخی اگر در کشورهای دیگر بود، حتماً بسیار آن را پاس می‌داشتند. ما از نظر فرهنگی ملتی هستیم که قدر گذشته خودمان را نمی‌دانیم. بچه‌های ما وقتی به دنیا می‌آیند باید بدانند که عقبه و تمدن دارند. باید بدانند که فرهنگی بزرگ پشتشان هست. ما به هر علتی می‌خواهیم این فرهنگ و این تمدن را از صفحه روزگار پاک کنیم. چند باغ بزرگ در تهران بوده و دست بر قضا و طی چند هفته درختانش خشک شده و به همین بهانه خشک شدن درختان، باغ‌ها را از بین بردند و ساخت و ساز کردند؟

 

این استاد دانشگاه افزود: در این ۴۰ سال گذشته کسانی که مسئولیتی در میراث فرهنگی داشتند باید بیایند و پاسخ دهند که چرا از میراث فرهنگی این کشور به درستی پاسداری نکردند.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به برگزاری جشنواره ملی عکاسی «ماسار»، گفت: خوشحالم که امروز جشنواره‌ای داریم که با استفاده از ابزار هنر به مسئله مهم محیط زیست و میراث فرهنگی می‌پردازند. عکس در دنیای امروز هنری عمومی شده و همه آن را می‌شناسند. مردم در طول روز با حضور در شبکه‌های اجتماعی چندین عکس می‌بینند و یا عکس ثبت می‌کنند و با این هنر آشنا هستند.

 

او ادامه داد: کسانی که میراث فرهنگی را فقط از زاویه گردشگری و پول درآوردن می بینند، اشتباه می‌کنند. میراث فرهنگی اگر درست محافظت شود، درآمد مالی هم دارد. میراث فرهنگی در یک کشور کارکردش فقط پول درآوردن نیست. این میراث باید حفظ شوند.

 

مجید سرسنگی درباره کارهایی که در معاونت فرهنگی دانشگاه تهران انجام شده، گفت: چندی پیش همایش بین‌المللی باستان شناسان جوان را داشتیم و امروز هم جشنواره ملی ماسار را داریم که توسط خود دانشجویان برگزار می‌شود. ما به جای این که خودمان این برنامه‌ها را برگزار کنیم، معتقدیم که این برنامه‌ها را باید دانشجویان برگزار کنند.

 

او ادامه داد: برای این که دانشجویان دانشگاه تهران برای کارهای فرهنگی تشویق شوند، طرح‌های ویژه را مطرح کرده‌ایم. این طرح‌ها یا در سطح کل دانشگاه تهران یا در سطح ملی و یا در سطح بین‌المللی برگزار می‌شوند. ما هم از نظر مالی و هم از زوایای دیگر از طرح‌های ویژه حمایت می‌کنیم.  از ابتدای سال تحصیلی تاکنون دو طرح ویژه دانشگاه را عملی کرده‌ایم و امیدواریم در ماه‌های باقی مانده از سال هم بتوانیم طرح‌های دیگری را عملی کنیم.

 

معاون فرهنگی دانشگاه تهران با اشاره به هفته کتاب و کتابخوانی، اضافه کرد: همزمان با این هفته نمایشگاه کتابی را برای دانشجویان برگزار کرده‌ایم که دانشجویان می‌توانند کتاب‌های تخصصی و عمومی را تا ۳۰ درصد تخفیف تهیه کنند. تفاهمی را با باغ کتاب تهران امضا کرده‌ایم که از این به بعد دانشجویان دانشگاه تهران از ۷۰ تا ۱۰۰ درصد تخفیف برای استفاده از باغ کتاب تهران را دارند. همچنین در آذرماه نخستین جشنواره فرهنگ دانشگاه تهران برگزار می‌شود.

 

در ادامه این نشست، امین مختاری (دبیر کانون هنر و زیست بوم دانشگاه تهران) گفت: این کانون را زمستان سال گذشته تاسیس کردیم و اسفند سال گذشته فراخوان جشنواره ماسار منتشر شد. تلاش داریم که با زبان هنر از میراث فرهنگی و زیست بوم ایران حفاظت کنیم. در کانون هنر و زیست بوم نشست‌های آزاد چاره‌اندیشی نیز داریم و قرار است از مسئولان برای حضور در این نشست‌ها استفاده کنیم.

 

مسعود مکاری؛ دبیر جشنواره «ماسار» در بخش دیگری از این نشست، گفت: «ماسار» نام چشمه‌ای در روستای قهرود شهرستان کاشان است. کلیت جشنواره بر اساس بوم گردی پایدار است. چهار بخش در این جشنواره تعریف شده است: طبیعت، میراث تاریخی و فرهنگی، نوروز و بخش ویژه روستای قهرود است.

 

او ادامه داد: ۳۵۲۷ اثر در بخش‌های مختلف برای جشنواره ارسال شده است. این تعداد اثر از نزدیک به ۴۲۰ دهستان بوده است. شرکت‌کنندگان ما در این جشنواره از ۳۰ استان بوده‌اند. در مجموع ۹۵۲ نفر برای ما عکس ارسال کرده‌اند و ۸۴ اثر به مرحله نمایشگاهی را پیدا کردند.

 

داوری این جشنواره را سیف‌اله صمدیان، مجتبی آقایی و هدیه تهرانی برعهده داشته‌اند.

 

در پایان این نشست از پوستر جشنواره «ماسار» رونمایی شد. همچنین مجید سرسنگی با حضور در نگارخانه دانشجو دانشگاه تهران، نمایشگاه عکس‌های این جشنواره افتتاح شد. اختتامیه جشنواره ملی عکاسی ماسار، ۳۰ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۷ در باشگاه دانشجویان دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.

 

 

 

 

 

 

  • 13
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش