پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۴۱ - ۰۷ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۱۶۱۲
دانشگاه

فاتحه آزادی در دانشگاه آزاد؟

16آذر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

چندی پیش برخی رسانه‌ها لیستی منتشر کردند و از این گفتند که دانشگاه آزاد از واحدهای خود خواسته است تنها افراد حاضر در این لیست برای سخنرانی در مراسم ۱۶ آذر دعوت شوند. در لیست منتشرشده، نام هیچ غیراصولگرایی مشاهده نمی‌شود. علیرضا زاکانی، وحید جلیلی، زهره الهیان، یدالله جوانی، حسین شریعتمداری، فواد ایزدی، عبدالرضا خسروپناه و شهریار زرشناس از جمله افراد در این فهرست است.

 

یک‌شنبه گذشته فارس به همین بهانه مصاحبه‌ای با ابراهیم کلانتری معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد انجام داد تا چند و چون این قضیه را جویا شود. از فحوای کلام برمی‌آید که کلانتری اصل وجود چنین لیستی را تکذیب نکرده است؛ هرچند اجباری یا توصیه‌ای بودن چنین لیستی محل چالش است. کلانتری در بخشی از این مصاحبه می‌گوید:«ماهیت ۱۶ آذر یک ماهیت ضداستکباری و در راس آن ضدآمریکایی است و این هویت ذاتی که در ذات ۱۶ آذر وجود دارد باید همیشه مدنظر باشد و تمام جریانات سیاسی دانشگاه به آن توجه کند.» 

 

 

او ادامه می‌دهد:«افرادی که دل در گرو آمریکا دارند یا به تعبیر امام (ره) خواب آمریکا را می‌بینند به هیچ قیمتی جایی در دانشگاه آزاد ندارند و حق ورود به دانشگاه‌ها، جریان‌سازی، تبلیغ غرب‌گرایی، استکبار و آمریکا را ندارند.» 

کلانتری در بخش دیگری می‌گوید:«افرادی که دل در گرو استکبار آمریکا و اسرائیل داشته باشند و می‌خواهند جاده صاف‌کن جریانات معاند باشند و همچنین محکومان فتنه که در فتنه حضور فعال داشتند و علیه نظام اسلامی گام برداشتند، قطعا هیچ جایی در دانشگاه‌های کشور نداشته و نخواهند داشت.» 

 

 

کلانتری ادامه می‌دهد:«این مسائل در دانشگاه آزاد اسلامی با دقت تمام مورد توجه قرار می‌گیرد، توصیه ما به تشکل‌های انقلابی، دانشجویی و اسلامی و فعالان فرهنگی و دانشجویی این است که از این فرصت استفاده کنند و از شخصیت‌هایی که توان طرح مسائل انقلاب اسلامی و روشن‌گری و نشان دادن هویت استکباری دشمنان انقلاب و اسلام را دارند، در جلسات سخنرانی مناظره، میزگرد و برنامه‌های مختلف خود استفاده کنند.» 

 

 

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد در مهم‌ترین بخش این گفت‌وگو در خصوص لیست ارائه‌شده می‌گوید:«این لیست تنها به عنوان یک پیشنهاد از افرادی که حاضر هستند در دانشگاه حضور داشته باشند، ارسال شده است و فقط در حد پیشنهاد است و البته محدود به این جمع هم نیستند و افراد دیگر هم می‌توانند در برنامه‌های دانشگاه آزاد شرکت کنند، البته افرادی که به دنبال مخالفت با نظام و تبلیغ استکبار و آمریکا نباشند. لذا افراد انقلابی می‌توانند از این فرصت استفاده کنند.» 

 

 

قربانی گلشن‌آبادی، مدیرکل تشکل‌های سیاسی دانشگاه شخص دیگری بود که به اخبار منتشرشده واکنش نشان داد. به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد، قربانی می‌گوید:«این مطلب کذب محض است. تمام تشکل‌های دانشگاه می‌توانند براساس مصالح تشکیلاتی خود افراد، اساتید و صاحب‌نظران را دعوت کرده و این افراد در چارچوب قانون اساسی، ارزش‌های نظام اسلامی، مقررات و آیین‌نامه دانشگاه و در صورت تایید هیئت نظارت بر تشکل‌ها، به ایراد سخنرانی بپردازند. بنابراین هیچ لیست سیاه یا سفیدی در دانشگاه آزاد اسلامی برای سخنرانان وجود ندارد و موضوعات مطرح‌شده در فضای مجازی کذب محض است.» 

 

 

قربانی گلشن‌آبادی ادامه می‌دهد:«البته مصالح دانشگاه نباید با منافع حزبی، جناحی و گروهی گره بخورد؛ چراکه دانشگاه باید دارای فضای تضارب‌ آرا، اندیشه، آزادی و استقلال رای باشد و دانشجویان در یک فضای آزاد به راحتی انتخاب کنند. بدیهی است دانشگاه آزاد اسلامی جای جولان افراد نامطمئن و خارج از ارزش‌های نظام جمهوری اسلامی ایران نیست.» 

 

 

یک فعال دانشجویی: فشار تشکل‌ها باعث عقب‌نشینی دانشگاه شد 

اما آنگونه که برخی فعالان دانشجویی به همدلی گفته‌اند، در ابتدا تشکل‌های سیاسی دانشگاه آزاد تنها مجبور به دعوت از لیست صدنفره برای مراسم ۱۶ آذر بودند اما با «فشار و پیگیری‌های انجام‌شده»، این دانشگاه از موضع خود عقب‌نشینی کرده است. محمد صادقی، دبیر انجمن اسلامی واحد تهران-جنوب، در توضیح چند و چون این ماجرا به «همدلی» می‌گوید:«در ابتدا، این لیست روی سایت معاونت فرهنگی قرار داده شد و گفته می‌شد که تشکل‌های سیاسی دانشگاه تنها باید افراد حاضر در این لیست را دعوت کنند اما با پیگیری‌های انجام‌شده اکنون می‌گویند افراد این لیست تنها پیشنهادی هستند و تشکل‌ها می‌توانند اشخاص دیگری معرفی کنند.» 

 

 

صادقی اما نکته دیگری می‌گوید:«اگر بخواهیم افرادی خارج از لیست حاضر دعوت کنیم، باید از هیئت نظارت که بر تشکل‌های سیاسی و برنامه‌های آن نظارت می‌کند مجوز بگیریم اما افراد حاضر در لیست پیشنهادی به مجوز نیاز ندارند.» 

 

 

صادقی در پاسخ به این سوال که با ریاست فرهاد رهبر آیا شاهد افزایش محدودیت بر تشکل خود شده‌اید، می‌گوید:«به نظر می‌رسد در واحدهای دیگر محدودیت‌ها افزایش یافته است اما در واحد تهران-جنوب به دلیل اینکه همچنان مدیران آن تغییر نکرده است، چندان محدودیت خاصی اعمال نشده است.» او ادامه می‌دهد:«حتی برای ۱۶ آذر امسال انجمن اسلامی تهران-جنوب مجوز سخنرانی صادق زیباکلام و چند نماینده مجلس را گرفته است و ریاست دانشگاه هم اصرار دارد که این برنامه اجرا شود.» 

 

 

صادقی از تصمیمی می‌گوید که تهرانچی، رئیس واحدهای استان تهران دانشگاه آزاد گرفته است و آن لغو همه برنامه‌های سخنرانی است، گرچه او می‌گوید:«هنوز معلوم نیست چه می‌شود. دانشگاه ما که اصرار دارد برنامه‌های مصوب اجرا شود.» 

 

 

اما محسن زیارتی، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان واحد بندرعباس روایت دیگری دارد. او به «همدلی» می‌گوید:«تقریبا تمام نمایندگان فرهاد رهبر در کشور تغییر کرده‌اند و تنها در بوشهر نماینده ریاست عالی دانشگاه ابقا شده است.» زیارتی از اردوهای کوتاه‌مدتی می‌گوید که «معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد برای اعضای تشکل‌های دانشجویی ترتیب می‌دهد تا به آن‌ها آموزش‌های سیاسی بدهند.»

 

او تاکید می‌کند که در این دوره‌های آموزشی تنها دانشجویان «زیر ترم ۵» می‌توانند شرکت کنند. این فعال دانشجویی همچنین از تغییر چارت دانشگاه آزاد می‌گوید:«پیش‌تر مدیریت تشکل‌های سیاسی دانشجویان ذیل ریاست عالی دانشگاه فعالیت می‌کرد اما اکنون ذیل معاونت فرهنگی این دانشگاه.»

 

 

 

hamdelidaily.ir
  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش