جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۲۶ - ۲۶ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۲۲۱
دانشگاه

معمای دانشجویان ستاره‌دار با کلیدواژه نقص در پرونده

دانشجویان,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
در حالی که هر کدام از مسئولان درباره وجود و عدم وجود دانشجویان ستاره‌دار حرف‌های متناقضی می‌زنند و حتی گاهی حرف‌های خودشان را هم نقض می‌کنند، عده‌ای از دانشجویان می‌گویند هنوز از تحصیل محروم هستند.

اعتمادآنلاین، وعده برگرداندن دانشجویان ستاره‌دار به دانشگاه و پایان روند محروم کردن عده‌ای از دانشجویان به دلایل سیاسی یکی از وعده‌های انتخاباتی روحانی بود. او در آخرین روزهای دولت قبلی‌اش به این وعده اشاره کرد و گفت: «سعی کردیم که دانشجوی ستاره‌دار به تاریخ ملحق شود.» البته او توضیح نداد که این تلاش چقدر موفقیت‌آمیز بوده است اما به‌هرحال وقتی دولت جدید شروع شد انتظار می‌رفت که فرآیند ستاره زدایی از پرونده دانشجویان با سرعت طی شود و تلاشی که روحانی از آن حرف زده بود کم‌کم رو به ثمر بخشیدن بیاورد اما وضعیت وزارت علوم و معرفی وزیر برای آن‌چنان پیچیده شد که این مطالبه تا حدی مسکوت گذاشته شد تا بالاخره با انتخاب وزیر علوم دولت یازدهم که البته حرف‌وحدیث زیادی هم پیرامون انتخاب او وجود داشت، دوباره درخواست برای ارائه توضیح در مورد دانشجویان ستاره‌دار بالا گرفت اما حرف‌های دیروز او کورسوی امید را برای خیلی‌ها بست چون به نظر می‌رسید مسئله دانشجویانی را که مدت‌هاست برای بازگشت به دانشگاه و یا ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر تلاش می‌کنند، به‌کلی انکار می‌کند.

 

غلامی و انکار دانشجوی ستاره‌دار

 غلامی دیروز گفت: «عنوان ستاره‌دار به آن معنا که به افکار عمومی القا شده در میان دانشجویان و متقاضیان مقاطع بالای دانشگاهی وجود ندارد چرا که مشکل اکثر این دانشجویان نقص پرونده است و مسئله تعداد بسیاری از این دانشجویان با تلاش سازمان سنجش و دیگر مسئولان حل‌وفصل شده است. در میان دانشجویان ستاره‌دار، اشخاصی با مشکل سیاسی یا گرایش و اقدامات سیاسی وجود ندارد چرا که مسائل سیاسی در گزینش دانشجو مطرح نمی‌شود.»

 

همین حرف کافی بود تا موجی از اعتراض‌ها در شبکه‌های مجازی به راه بیفتد. کسانی که خود جزو دانشجویان ستاره‌دار بوده‌اند در اعتراض به این گفته‌ها اعلام کردند که غلامی همان حرفی را می‌زند که پای کارنامه ما آمده و اما ماجرای واقعی چیز دیگری است.

 

غلامی در حالی، این روزها که مدتی از ورودش به وزارت علوم می‌گذرد حرف از عدم وجود دانشجوی ستاره‌دار «به آن معنا» می‌زند که وقتی هنوز اسمش به‌عنوان وزیر پیشنهادی مطرح بود و از سوی تشکل‌های دانشجویی اعتراض زیادی به معرفی شدنش می‌شد، نظرات دیگری در مورد دانشجویان ستاره‌دار داشت. او در مصاحبه‌ای چند روز قبل از حضور در مجلس و گرفتن رأی اعتماد به یکی از رسانه‌ها گفت: «در دوران تصدی من بر وزارتخانه علوم نباید دانشجوی ستاره‌دار وجود داشته باشد، چه کسی می‌گوید چنین دانشجویانی حق تحصیل ندارد؟ همان مرجعی که این دانشجو را از تحصیل منع می‌کند باید دلایل این محرومیت و جرم دانشجو را نیز شفاف‌سازی کند.»

 

او ادامه داد: «باید با عدالت و دقت به مسئله دانشجویان ستاره‌دار رسیدگی شود، اگر حاکمیت، وزارت علوم و دانشگاه‌ها را به‌عنوان متولی آموزش عالی کشور قبول دارد باید به آن‌ها اعتماد کرده و بگویند که تشخیص کارشناسی این متولیان را قبول داشته و پشتیبانی خواهیم کرد.» 

 

غلامی حتی وعده داد که با نهادهای دیگر برای حل مشکل دانشجویان ستاره‌دار رایزنی خواهد کرد. او گفت: «باید نشستی‌ با افراد نگران در خصوص ادامه تحصیل دانشجویان ستاره‌دار داشت و دلایل مخالفتشان را فهمید. در این صورت تکلیف روشن خواهد شد؛ چراکه در صورت ادامه منع دانشجو از تحصیل، او را توجیه کرده و دلایل سلب چنین حقی به او تفهیم می‌شود، هرچند می‌توان در ادامه مسیر برای وضعیت این دانشجویان راه‌حل‌هایی تعریف کرد.»

 

وقتی غلامی این حرف‌ها را می‌زد به نظر نمی‌رسید که در وجود دانشجویان ستاره‌دار شک داشته باشد و یا مشکل آنها را نقص در پرونده بداند البته چنین اظهارنظرهایی در وزارت علوم روحانی چندان بی‌سابقه نیست. مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویی وزارت علوم همین چند ماه پیش گفت: «در مدت دولت دهم حتی یک مورد پرونده سیاسی و امنیتی در هیچ‌یک از دانشگاه‌های کشور تشکیل نشده است. چنانچه مواردی خاص هم بوده در درون خود دانشگاه‌ها و در فضای آرام و بدون تنش حل‌شده است.»

 

او مشکل را به چند پرونده انضباطی محدود دانست و گفت: «چند مورد پرونده انضباطی در همان سال ۹۲ مربوط به دولت قبل به شورای مرکزی (انضباطی) در وزارت علوم ارسال شد که این پرونده‌ها نیز بدون برچسب‌های امنیتی یا سیاسی برای دانشجویان خاطی و در فضایی قابل‌انعطاف حل شد.» 

 

معمای نقص در پرونده

این حرف‌ها در حالی مطرح می‌شود که برخی از دانشجویانی که با همین عنوان «نقص در پرونده» فعلاً از ورود به دانشگاه محروم هستند می‌گویند پرونده‌شان در همین سال‌های اخیر تشکیل‌شده است. یکی از آنها به اعتمادآنلاین می‌گوید: «سال ۹۳ وقتی کارنامه‌ام آمد و رتبه‌ام معلوم شد، انتخاب رشته کردم اما وقتی نتایج اعلام شد نتوانستم وارد سایت بشوم. پیغامی که به من می‌داد این بود که باید به طبقه دوم سازمان سنجش مراجعه کنم.»

 

او وقتی سراغ سازمان سنجش می‌رود به وزارت علوم فرستاده می‌شود. آنجا اعلام می‌کنند که یکی جواب یکی از نهادهای امنیتی به استعلام درباره او منفی بوده است و او اگرچه صلاحیت علمی برای تحصیل دارد اما صلاحیت عمومی‌اش رد شده است. حالا بیشتر از سه سال از آن روزها می‌گذرد و هنوز مشکلش حل‌نشده است و هر روز وعده‌ای به او می‌دهند. 

 

یکی دیگر از کسانی که بعد از سال ۹۲ با محرومیت از ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر مواجه شده در گفت‌وگو با اعتمادآنلاین همین روند را توضیح می‌دهد با این تفاوت که در مورد او بعد از مدت‌ها دوندگی و نامه‌نگاری با نهادهای امنیتی مختلف از جمله وزارت اطلاعات و ارائه شکوائیه‌ای که کارشناسان وزارت علوم تنظیم کرده بودند بالاخره با ارائه کارنامه نهایی به او موافقت شد اما رشته‌ای که او چند سال پیش در آن قبول‌شده بود دیگر در همان دانشگاه ارائه نمی‌شود و باید برای ادامه تحصیل رشته یا دانشگاه دیگری را انتخاب کند. او می‌گوید: «همین کار هم نیاز زیادی به دوندگی دارد. اگر همان موقع وارد دانشگاه شده بودم الآن درسم تمام‌شده بود اما حالا تازه باید تلاش کنم تا یکی از دانشگاه‌ها من را قبول کند.»

 

سراغ هرکدام از دانشجوهایی که تحصیل محروم هستند بروی می‌گویند تنها نیستند و خیلی‌های دیگر درست شرایط مشابه آنها را دارند. محمود صادقی عضو کمیسیون آموزش مجلس مدتی پیش تعداد کسانی را که از تحصیل محروم هستند ۲۷ نفر اعلام کرد و گفت که از ۵۴۹ نفر هم تعهد گرفته شده و فرآیند بازگشتشان به دانشگاه شروع شده است.

 

 

 

 

 

 

  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش