یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۷:۴۵ - ۲۸ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۷۸۱۳
دانشگاه

پژوهش قربانی گرداب مافیای پایان نامه فروشی

فروش مقاله و پایان نامه,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
فروش مقاله و پایان نامه معضل بزرگ نظام آموزش عالی است که پژوهش و تحقیق را به نابودی می کشاند و رشد و توسعه کشور را با چالش های بزرگ همراه می سازد. این مهم ضرورت بازنگری و اجرای سیاست های کارآمد در این حوزه را نشان می دهد تا اینگونه بتوان به یک راه حل اساسی در این زمینه دست یافت.

به گزارش ایرنا،میدان انقلاب با کتاب فروشی های فراوان خویش به عنوان نماد فرهیختگی و دانش تهران شناخته می شود که هر فردی با گذر از آن وارد دنیای شگفت انگیز علم و دانایی خواهد شد اما در کنار تمام این موارد چند سالی است که افراد در این منطقه و نواحی دیگر شهر با موسسه هایی روبرو هستند که با انواع روش ها به تبلیغ مقاله نویسی و پایان نامه نویسی می پردازند. موضوعی که شاید در نگاه نخست عادی جلوه کند اما این مقوله پژوهش و تحقیق کشور را با چالش اساسی همراه ساخته و پیامدهای جبران ناپذیری را به وجود آورده است زیرا چنین روشی نه تنها به نوآوری منتهی نمی شود بلکه رسالت آموزش را که باید آگاهی و توسعه باشد، نیز از آن می گیرد. 

 

تحقیق و پژوهش و فارغ التحصیل شدن از دانشگاه که زمانی نیاز به تلاش و کوشش و پشتکار فرد داشت، به راحتی با وجود این مرکزها از میان رفته است، موسسه هایی که به نام مشاوره شکل می گیرند اما به صورت عملی با استخدام تعداد نیروی دانشجو و فارغ التحصیل جویایی کار، شروع به نوشتن پایان نامه و مقاله می کنند و از این راه سود بسیاری به دست می آورند.

 

«امیرمحمود حریرچی» جامعه شناس و استاد دانشگاه می گوید که افزایش مرکزهای آموزش عالی در سال های گذشته باعث جذب دانشجویان زیادی شده است، به همین سبب آنها برای پایان تحصیلات تکمیلی خود پایان نامه را به موسسه ها می دهند و در نهایت این کار به کالایی شدن آموزش منجر می شود. در ادامه دیدگاه های وی را در این باره از نظر می گذرانیم.

 

**پایان نامه نویسی و کالایی شدن آموزش

سال های گذشته آموزش در کشور به نوعی کالا تبدیل شده است؛ یعنی دانشگاه ها بدون توجه به سیاست های مشخص به جذب دانشجویانی اقدام کرده اند که در ازای پرداخت مبالغ معینی پول، می توانند به راحتی درس بخوانند. همین سیاست سبب شده حدود ۴۰۰ هزار تن در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۲۵ هزار تن در مقطع دکتری دانشجو وجود داشته باشد که از این میزان تعداد زیادی هم بیکار هستند. هر چند در بسیاری از مواقع برخی از افراد برای فرار از سربازی و از ترس بیکاری به ادامه تحصیل در مقطع تحصیلات تکمیلی روی می آورند. در نتیجه چنین سیاست هایی دانشجویانی به دانشگاه ها وارد می شوند که پس از تمام کردن کلاس های درس خود باید رساله بنویسند که این کار نشانه تلاش و کوشش فردی و با یک هدف خاص صورت می پذیرد تا موضوع پژوهش بتواند کاربردی و علمی باشد و به سطح آگاهی و دانش جامعه کمک کند اما در این مرحله فرد با مشکل هایی روبرو می شود زیرا نمی تواند رساله بنویسد که این وظیفه را در سال های گذشته موسسه های پایان نامه نویسی و مقاله نویسی بر عهده گرفته و باعث بروز آسیب های جدی در زمینه علم و پژوهش جامعه شده اند.

 

فروش مقاله و پایان نامه,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

**پایان نامه نویسی و فاصله گرفتن تحقیق و پژوهش از حوزه علمی و کاربردی

تحقیق و پژوهش در کشورهای مختلف زمینه ساز و چراغ راه توسعه و پیشرفت است و به همین دلیل به حمایت های مالی از یافته های دانشجویان می پردازند اما چنین امری در ایران بسیار کم اتفاق می افتد و پژوهش به حاشیه رفته است از این رو دانشجو به سبب اینکه وقت چندانی ندارد و به تحقیق و پژوهش او توجه نمی شود رساله و مقاله خود را به موسسه های مربوطه واگذار می کند تا در مدتی کوتاهی این مهم را انجام دهند و هزینه آن را نیز پرداخت می کند. بدین ترتیب پایان نامه و مقاله های دانشجویی به کالاهایی تبدیل می شود که در نواحی مختلف به خرید و فروش می رسد و اینگونه تحقیق و پژوهش از حوزه علم و کاربردی و توسعه محور بودن فاصله زیادی می گیرد.

 

**حضور افراد سودجو در حوزه علم و پژوهش

برخی افراد به دنبال این هستند که از هر راهی به سود دست پیدا کنند. آنها در سال های گذشته به این نتیجه رسیده اند که مقاله و پایان نامه به سبب اینکه باعث ارتقای اعضای هیات علمی دانشگاه و فارغ التحصیلی دانشجویان می شود، سودآور است از این رو وارد حوزه علم و پژوهش شده اند. هر چند سیاست های کلی در جذب دانشجویان نیز به این کار کمک می کند تا این افراد با توجه به نیاز جامعه موسسه هایی ایجاد و طرح ها، مقاله ها و پایان نامه های دانشجویی را تهیه کنند. نتیجه چنین کاری بی ثمر بودن رساله های علمی و کاربردی برای جامعه است و پژوهش مبتنی بر تلاش و کوشش نیز از رونق می افتد.

 

فروش مقاله و پایان نامه,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

سال های گذشته به سبب اینکه تعداد دانشجویان کم بود و استاد راهنما از موضوع هایی که راجع به آنها تحقیق شده بود اطلاع داشت می توانست تشخیص بدهد که راجع به چه موضوع هایی پژوهش انجام شده است و این خود می توانست از دوباره کاری و کپی کردن تحقیق های پیشین جلوگیری کند اما اینک به دلیل حجم زیاد تحقیق ها و اینکه استادان همزمان پایان نامه های بسیاری را راهنمایی می کنند نمی توانند به صورت شایسته بر پایان نامه دانشجو نظارت داشته باشند و این امر هم دلیلی است تا دانشجو بتواند پایان نامه خود را به موسسه ها بدهد.

 

**مدرک گرایی و پایان نامه نویسی

هدف از پژوهش، کاربردی کردن آن و تولید علم است. وقتی این ۲ هدف در جامعه مغفول بماند، شاهد این هستیم که پایان نامه و مقاله ها به فروش می رسند، حتی اگر هم از دانشگاه ها بخواهیم مانند بسیاری از کشورهای دیگر پایان نامه و مقاله های خود را در دسترس پژوهشگران قرار دهند اما باز هم این کار تنها به سودجویی می انجامد و باعث کمک به افرادی می شود که به دنبال پایان نامه نویسی هستند. همچنین با این روش نیز بسیاری از افراد به مدرک دکتری دست پیدا می کنند تا بتوانند به شغل دلخواه خود برسند که این همان مدرک گرایی است.

 

فروش مقاله و پایان نامه,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

**بازنگری در مرکزهای آموزش عالی؛ راهکاری برای جلوگیری از پایان نامه نویسی

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نوبه خود می تواند از پایان نامه نویسی و مقاله نویسی که سد راه پژوهش و توسعه شده است، جلوگیری کند به این صورت که نخست به بازنگری در مرکزهای آموزش عالی بپردازد زیرا ایران به نسبت جمعیت خود بیشترین مرکز آموزش عالی و دانشجو دارد، بنابراین باید با آمایشی که در این حوزه انجام می دهد به نیازسنجی در کشور بپردازد تا مرکزهایی که نیاز نیست تعطیل شود. این کار هم به اشتغال دانشجویان فارغ التحصیل و بیکار کمک می کند و هم اینکه دانشجو با توجه به نیاز کشور وارد مرحله آموزش عالی می شود.

 

 

 

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش