جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۰۰۱
دانشگاه

«سامفا» اولین آزمون استاندارد مهارت زبان فارسی برای دانشجویان غیر ایرانی

دانشجویان,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
«سامفا» اولین آزمون استاندار مهارت بسندگی زبان فارسی برای دانشجویان غیر ایرانی است، پیش‌ازاین برای پذیرش نهایی دانشجویان غیرایرانی در دانشگاه‌های ایران، آزمون مهارت طراحی نشده بود.

به گزارش ایسنا، آزمون مهارت (بسندگی)، یکی از انواع آزمون‌های زبان است که باهدف ارزیابی پیشرفت زبانی برگزار می‌شود، از قدیمی‌ترین آزمون‌های مهارت می‌توان به تافل و آیلتس اشاره کرد که کسب نمره یا درجه مطلوب در آن‌ها شرط ورود به دانشگاه‌های معتبر انگلیسی‌زبان است، حال برای اولین بار در کشور یک آزمون استاندارد طراحی‌شده است که دانشجویان غیر ایرانی برای ورود به دانشگاه‌ها باید در این آزمون شرکت کنند.

 

عبدالحمید علیزاده مدیرکل دانشجویان غیر ایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری با اشاره به این‌که حدود ۲۷ هزار دانشجوی خارجی از ۱۰۰ ملیت در کشور ما تحصیل می‌کنند، می‌گوید: دانشجویان خارجی که در دانشگاه‌های ایرانی درس می‌خوانند طبق آیین‌نامه باید زبان فارسی یاد بگیرند و در انتهای یادگیری یک آزمون را بگذراند، پیش‌ازاین آزمون‌ها به‌صورت پراکنده در مراکز مختلف برگزار می‌شد.

 

وی اظهار می‌کند: سامفا اولین آزمون بسندگی زبان فارسی است که امیدواریم گام مؤثری برای استانداردسازی آموزش زبان فارسی در سراسر کشور و دنیا باشد.

 

امیررضا وکیلی‌فرد رئیس کمیته علمی سامفا وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری نیز در این خصوص می‌گوید: این آزمون باهدف ساماندهی وضعیت دانش‌آموختگان زبان فارسی در مراکز آموزش زبان فارسی، با حضور ۷۵۰ شرکت‌کننده در ۵ منطقه کشور برگزارشده است.

 

 

به گزارش ایسنا، علی‌رغم اینکه آموزش زبان فارسی به غیر ایرانیان از سابقه طولانی برخوردار است، آزمون استاندارد مهارت آموزش فارسی تاکنون در کشور وجود نداشته؛ این در حالی است که دانشگاه‌های معتبر ژاپنی و عرب نیز پیش از پذیرش نهایی دانشجویان خارجی از آن‌ها آزمون مهارت می‌گیرند.

 

رئیس کمیته علمی سامفا وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری تأکید می‌کند: ۱۵ مرکز آموزش زبان فارسی در کشور وجود دارد که مهم‌ترین آن دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) قزوین است، سالیانه ۵۰۰ زبان‌آموز در مرکز ما فارسی یاد می‌گیرند و در حال حاضر ۵۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.

 

علیزاده می‌گوید: پیش‌ازاین هر مرکزی که زبان آموزان را آموزش می‌دادند در همان مرکز آزمون می‌گرفتند و نتایج را به ما اعلام می‌کردند، توزیع دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف کشور نیز بر اساس نمره‌های زبان آموزان در این آزمون‌ها بود.

 

وی ادامه می‌دهد: با همکاری همه‌جانبه مرکز علمی و بین‌المللی سازمان علوم و سازمان سنجش و سازمان امور دانشجویان غیر ایرانی در نظر داریم که سالانه ۳ آزمون سامفا در کشور برگزار کنیم که حرکت بسیار بزرگی است.

 

به گزارش ایسنا، با برگزاری آزمون استاندارد مهارتی، دانشگاه‌های کشور می‌توانند بر اساس معیار و ملاک استاندارد، درباره پذیرش یا عدم پذیرش دانشجویان تصمیم‌گیری کنند، برگزاری آزمون مهارتی، اثربخشی دوره تحصیلی دانشجویان را نیز در پی خواهد داشت.

 

وکیلی فرد یادآور می‌شود: این آزمون در ۲ بخش سامفای عمومی و سامفای دانشگاهی اجرا می‌شود، هر آزمون شامل ۴ بخش مهارت شنیداری، مهارت خوانداری، مهارت نوشتاری و مهارت گفتاری است، تاکنون آزمون استانداردی در ایران نداشتیم اولین بار است این آزمون اجرا می‌شود.

 

وی ادامه می‌دهد: در این آزمون ۶۰۰ دانشجوی غیر ایرانی از ۳۴ کشور ازجمله قرقیزستان، قزاقستان، چین، عراق، آلمان، افغانستان، لبنان و سوریه شرکت کردند که ۴۵۰ دانشجو در قزوین و مابقی در دانشگاه‌های همدان، تهران، مشهد و اصفهان با یکدیگر رقابت کردند.

 

رئیس کمیته علمی سامفا وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری بیان می‌کند: افرادی که می‌خواهند در ایران کار کنند و دفاتر نمایندگی داشته باشند، دانش‌آموزانی که در آموزش‌وپرورش خارج از کشور فارسی یاد گرفتند و مسلط نیستند و در مدارس بین‌المللی درس می‌خوانند نیز باید در این آزمون علمی و استاندار که دارای سند پشتیبان است شرکت کنند.

 

مدیرکل دانشجویان غیرایرانی سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری تأکید می‌کند: از این به بعد هیچ فرد غیرایرانی نمی‌تواند در سطوح دانشگاهی کشور درس بخواند مگر اینکه زبان فارسی را با این مدرک و گواهی خوانده باشد، درواقع سند ورود به دانشگاه برای غیرفارسی‌زبان‌ها گذراندن این آزمون خواهد بود.

 

به گزارش ایسنا، نباید فراموش کرد که دانشجویان خارجی، سفیران فرهنگی ایران هستند و پس از بازگشت به کشورشان می‌توانند مبلغان خوبی برای فرهنگ ایرانی و زبان فارسی باشند، بنابراین آموزش مهارت‌های فارسی باید جدی گرفته شود تا دانشجویان به درک کاملی از زبان فارسی برسند.

 

 

 

  • 21
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۸
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
با سلام و وقت بخیر، بنده دانشجوی تایلندی هستم اما در ایران بزرگ شدم و دیپلم ایرانی دارم، ممکن هست کسی بانی این قوانین شده است درخواست کنم نسبت به کسانی که دیپلما ایرانی دارند یک تجدید نظر بنمایند، با سپاس فراوان
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش