سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۱ - ۱۳ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۳۵۳۴
دانشگاه

توضیح دانشگاه اراک درباره اکران یک فیلم با چراغ‌های روشن

اکران فیلم دارکوب,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
اکران فیلم سینمایی 'دارکوب' در دانشگاه اراک، اینروزها سروصدای زیادی براه انداخته است و گفته می شود که این سروصداها و اعتراضاتی که در پی آن در صفحات شخصی عوامل ساخت فیلم عنوان شده و بازتاب های رسانه ای که این موضوع داشته ناشی از شکل خاص نمایش این فیلم در این دانشگاه بوده است.

علیرضا بهرامی معاون فرهنگی دانشگاه اراک در گفت و گو با ایسنا، ضمن تکذیب آنچه "خاموش نکردن چراغ های سالن نمایش فیلم دارکوب به لحاظ حضور دختران و پسران دانشجو در این سالن" عنوان شده بود، اظهار کرد: در طول سال تحصیلی حداقل ۶۰ فیلم در این دانشگاه اکران می شود و در سال تحصیلی جاری در سالن آمفی تئاتر دانشکده علوم پایه دانشگاه اراک که محل اکران فیلم دارکوب بوده حداقل ۱۵ فیلم اکران شده است.

بهرامی اظهار کرد: روال نمایش فیلم در دانشگاه اراک اینگونه است که یا انجمن های علمی اقدام به اکران فیلم های مستند در راستای رشته تحصیلی خودشان می کنند یا کانون های فرهنگی یا تشکل ها در این خصوص اقدام می کنند.

وی اظهار کرد: تشکل‌ها در یکسال گذشته برای جذب مخاطبان بیشتر، مقداری به سمت نمایش فیلم روی آورده اند و درخواست اکران این فیلم نیز توسط انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک به هیات نظارت داده شده بود. این هیات نیز با اکران فیلم مشروط به همکاری کانون فیلم و عکس دانشگاه اراک، موافقت کرده بود.

بهرامی درخصوص اعتراض تهیه کننده فیلم به عدم رعایت حقوق این فیلم گفت: وقتی هیات نظارت با درخواست اکران فیلم توسط تشکل ها موافقت می‌کند در واقع فقط با اکران فیلم موافقت کرده و کانون یا تشکلی که درخواست نمایش فیلم کرده موظف است که حقوق مادی و معنوی فیلم را رعایت کند.

وی اظهار کرد: براساس گفته دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه اراک، اجازه اکران اخذ شده بوده است، اما گویا تهیه کننده فیلم از این موضوع اطلاع نداشته و وقتی دبیر انجمن با او صحبت کرده گفته است که از نظر بنده مشکلی وجود ندارد. 

بهرامی در ادامه با بیان این نکته که دانشگاه ها سالن سینما ندارند و اکران فیلم در آمفی تئاتر انجام می شود که با سالن سینما تفاوت هایی دارد، افزود: این فیلم همچون دیگر فیلم هایی که تاکنون در این سالن نمایش داده شده اند، اکران شده است و از آنجاکه وقتی همه چراغ ها خاموش باشند، سالن بسیار تاریک می شود و از طرفی با توجه به شیب موجود در سالن و وجود پله در سالن برای رفت و آمد، در راستای تسهیل در تردد دانشجویان، لازم است چراغ های مرکز سقف خاموش و برخی چراغ ها روشن باشند.

وی افزود: در این سالن یکسری چراغ پرنور در مرکز سقف و یکسری چراغ در اطراف سقف سالن با هدف تردد آسان دانشجویان کار گذاشته شده است تا دانشجویان برای نشستن روی صندلی ها مشکلی نداشته باشند و این رویه ای است که مثل دیگر فیلم هایی که تاکنون اکران شده اجرایی شده و خواهد شد. در واقع تمامی فیلم ها با همین شرایط اکران شده اند و سئوال اینجاست که چرا تاکنون اعتراضی در این خصوص مطرح نشده بود.

وی با بیان اینکه نور سالن تمام اکران ها همیشه همینگونه بوده است افزود: البته در اتاق فرمان این سالن ابزاری به نام "دینر" وجود دارد که با استفاده از آن می توان نور چراغ های متصل به آن را در این سالن کنترل و کم و زیاد کرد. از آنجاکه یک قطعه این دستگاه سوخته و از مهرماه تاکنون در تعمیرگاه است و قطعه جایگزین نیز هنوز فراهم نشده پس در زمان اکران این فیلم امکان استفاده از این ابزار در سالن وجود نداشته و در زمان اکران دارکوب، نور چراغ های اطراف سقف در مقایسه با اکران های قبلی مقداری بیشتر بوده است.

بهرامی با تاکید بر اینکه در این سالن مجددا فیلم اکران خواهد شد و تا وقتی دینر تعمیر نشود با همین شرایط اکران خواهیم داشت، افزود: دانشگاه می توانسته به دلیل خرابی دینر با اکران فیلم در این سالن مخالفت کند اما اگر مخالفت می کردیم باز همین حواشی به شکل دیگری ایجاد می شد و انجمن اسلامی مستقل اعتراض می کرد که چرا با نمایش این فیلم مخالفت شده است.

وی افزود: از این پس نیز به فیلمی که اجازه ارشاد را داشته باشد و رعایت مقررات در آن لحاظ شده باشد، با این توضیح که انجمنی که درخواست اکران فیلم را می کند قوانین و مقررات را رعایت کرده و خواهد کرد، اجازه اکران داده می شود.

بهرامی گفت: چنانچه انجمن یا دبیر انجمن از قانون تخطی کرده و اجازه اکران فیلم را دریافت نکرده باشد، کارگزاران فیلم می توانند مورد را کتبا به دانشگاه اعلام کنند. دانشگاه نیز موضوع را مجددا در هیات نظارت بررسی خواهد کرد و چنانچه تشکل در رعایت حقوق فیلم کوتاهی کرده باشد با آن تشکل برخورد می شود.

وی با بیان اینکه دبیر این تشکل دانشجوی دقیق و متشرعی است درخصوص جلسه ای که عصر روز گذشته با همین موضوع با حضور دبیر انجمن اسلامی مستقل و مسئولان معاونت فرهنگی برگزار شد، گفت: وی در این جلسه عنوان کرد که در رابطه با اعتراض تهیه کننده فیلم به پخش فیلم بدون مجوز آنها، عصر روز یکشنبه ۱۱ آذر با وی صحبت کرده و مشکل حل شده است.  

بهرامی گفت: برخی عنوان کرده بودند که کل چراغ های سقف روشن بوده که براساس فیلم هایی که از اکران دارکوب در دانشگاه در این جلسه مشاهده کردیم مشخص شد که فقط چراغ های کنار سالن روشن بوده که در اکران قبلی فیلم ها هم روشن بوده با این تفاوت که به علت نقص یاد شده در دستگاه دینر نتوانسته بودند نور را کمتر کنند.

وی با بیان اینکه بنده به عنوان معاون فرهنگی در محل حاضر نبوده ام و بر این اساس این جلسه برگزار شد تا مسئله پیگیری شود، اظهار کرد: متاسفانه عواملی از این پدیده استفاده کردند تا خوراک لازم را برای رسانه های خارجی فراهم کنند و باعث شدند زحماتی که در حوزه فرهنگی کشیده شده تحت تاثیر قرار گیرد. در واقع افرادی با اهداف سیاسی با هدف بهانه دادن به رسانه‌های بیگانه و بردن دانشگاه اراک در حاشیه اقدام به ایجاد این حواشی کردند.

بهرامی اظهار کرد: دانشگاه اراک تمام زیرساخت های لازم را برای حضور و فعالیت تشکل ها ایجاد کرده و خواهد کرد.این دانشگاه به لحاظ اجتماعی سیاسی فعال است و تشکل ها، کانون ها و انجمن های علمی این دانشگاه فعالیت های متنوع و مختلفی را در این راستا انجام می دهند.

وی تاکید کرد: اکران فیلم در این دانشگاه براساس قوانین و مقررات ادامه خواهد داشت.

  • 19
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش