دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۸:۳۲ - ۱۶ آذر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۹۰۴۳۱۷
دانشگاه

درگیری دانشگاه امیرکبیر چطور شروع شد؟/ یک مسئول بسیج امیرکبیر: آتش به اختیار عمل کردیم

درگیری در دانشگاه امیرکبیر,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
یکی از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر درباره حاشیه های تجمع هفته گذشته این دانشگاه می‎گوید اگر بسیج عملکردی داشته قابل نقد و بررسی است.با این حال او معتقد است که آتش به اختیار است و هرجا تشخیص بدهد آرمانهای انقلاب تهدید می‎شوند، می‎تواند وارد شود.

طی روزهای گذشته تصاویر و ویدیوهایی از زد و خورد دو طیف دانشجویی دانشگاه امیرکبیر منتشر شده است. تعدادی از دانشجویان این دانشگاه در اعتراض به مشکلات معیشتی و اقتصادی کشور در محوطه این دانشگاه تجمع کردند اما بر اساس اظهارات دانشجویان و تصاویر منتشرشده این تجمع به تنش کشیده شد. 

 

یکی از دانشجویان حاضر در تجمع دانشگاه امیرکبیر در این باره به ایرناپلاس می‎گوید که اعضای بسیج دانشجویی و به ویژه شورای مرکزی انجمن اسلامی به آنها حمله و پلاکاردها را پاره کردند. حتی موضوع شعارها برای آنها اهمیتی نداشته است و فقط حمله می‎کردند. چراکه وقتی از بسیجیان خواسته شده بیایید درباره اشتراکاتمان شعار بدهیم نپذیرفتند.

 

از این رو برای شفاف‎تر شدن موضوع به سراغ مرتضی محمدی یکی از مسئولین بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر و از حاضران در تجمع رفتیم. محمدی معتقد است اگر بسیجیان عملکردی داشته اند، قابل نقد و برسی است. این دانشجوی بسیجی همچنین می‎گوید که او «آتش به اختیار است» و هرکجا که تشخیص دهد آرمان‎های انقلاب تهدید می‎شود، می‎تواند وارد شود.

 

در ادامه مشروح این گفت‎وگو را می‎خوانید:

شما می توانید بگویید در دانشگاه امیرکبیر چه اتفاقی افتاد؟

محمدی: چند وقتی است که تعدادی از دانشجویان در دانشگاه‎های شریف، علامه، بابل، تهران و همچنین دانشگاه ما سازماندهی شده اند. قصدشان جذب بدنه نخبگانی هست تا اذهان را تحریک کنند و این موضوعات را به کف جامعه بکشانند. در دانشگاه ما بیانیه و اعلامیه پخش کردند. هیچ کدام از تشکل‎های دانشجویی ما مسئولیت این تجمع را قبول نکردند اما همه آنها در این تجمع حضور داشتند. چراکه آنها از بیرون خط و ربط می‎گیرند. در اطلاعیه آنها گفتند که قضیه، معیشت مردم است اما با توجه به بی تجربگی آنها، شعارهایی که سردادند، کاملا سیاسی بود.

 

مگر شعار سیاسی اشکال دارد؟

محمدی: شعار سیاسی آنها ساختار شکنانه بود.

 

مثلا چه شعاری؟

محمدی: زندانی سیاسی آزاد باید گردد!

 

شما هم دانشجوی آن دانشگاه هستید؛ چطور خود را در مقام حراست و ضابط قرار دادید که با آن ها برخورد کنید؟

محمدی: بنده به عنوان یک دانشجو چشم و گوشم باز است. خط و ربط آنها به بیرون را تشخیص می‎دهم.

 

یعنی از شما انتظار می‎رود که اگر دانشجویی حرفی بزند، شما با آنها برخورد کنید؟

محمدی: هر حرفی نه!

 

این را چه کسی تشخیص می‎دهد؟

محمدی: یکی از وظایف من به عنوان کسی که جزء جنبش دانشجویی هستم این است که از خط قرمزهای جمهوری اسلامی ایران حراست کنم.

 

یعنی جنبش دانشجویی مسئولیت مقابله با حرف مخالفش را دارد؟ چه کسی می‎گوید که شعار «زندانی سیاسی آزاد باید گردد» مخالف آرمان های نظام است؟

محمدی: حرف‎های آنها نماد نفاق است. اول آمدند و بحث معیشت را مطرح کردند، چه معیشتی؟ معیشتی که آنها به دولت و مجلسش رأی دادند؟ حالا علیه نظام شعار می‎دهند و نوک پیکانشان را سمت جمهوری اسلامی ایران می‎برند که ما معتقدیم.

 

ما با آنها صحبت کردیم. آنها گفتند که بسیجیان شعار دادند و گفتند که «تورم و گرانی دولت روحانی است»

محمدی: بله!

 

آنها گفتند که ما در مقابل، همان شعارها را تکرار کردیم و حتی به آنها گفتیم که بیایید درباره اشتراکاتمان شعار دهیم اما آنها قبول نکردند و حمله کردند.

محمدی: آنها اول باید قبول کنند.

 

شما با چه پشتوانه و برهانی می‎توانید به آنها حمله کنید؟

محمدی: اگر دوستان بسیج عملکردی داشتند قابل نقد است. می توان آن را بررسی کرد. حرف من این است که من به عنوان یک دانشجو باید از آرمان های انقلاب اسلامی در دانشگاه حراست کنم. من می‎بینم آنهاحاضر نیستند از معیشتی که خودشان رقم زدند، عذرخواهی کنند.

 

همین دوستان وقتی بسیجیان علیه دولت شعار می‎دهند حق دارند که برخورد و حمله کنند؟

محمدی: هر وقت بچه‎های بسیج برمدار قانون نبودند، هرکسی جرأت دارد که همانطور با آنها برخورد کند.

 

شما به عنوان یک دانشجوی بسیجی، چرا وقتی تعدادی دانشجو مطالبه خود را مطرح می‎کنند باید با آنها وارد زد و خورد شوید؟

محمدی: چون کاملا سیاسی است.

 

یعنی اگر سیاسی باشد باید زد و خورد فیزیکی صورت بگیرد؟

محمدی: برخورد فیزیکی به شکلی که شما می گویید نبوده است.

 

تصاویر و عکس‎هایی از این برخوردها منتشر شده است. همچنین به گفته تعدادی از دانشجویان حاضر در تجمع آنها زخمی و کبود شدند.

محمدی: یکی از خواهرانی که آنجا ایستاده بود دوستان شیئی را به چشم او پرتاب کردند. من به عنوان کسی که آنجا بودم، دیدم که چوب را شکستند و به سمت ایشان پرت کردند.

 

شعار دانشجوی زندانی باید آزاد شود و سخن گفتن از مشکل معیشت مردم با هم منافاتی دارد؟

محمدی: نوک پیکان این شعار سیاسی که شما عرض می‎کنید به نظام می‎رسد و این غلطی که کردند و به این دولت رأی دادند.

 

یعنی شما می‎گویید که غلط کردند و از دولت حمایت کردند؟

محمدی: از دولتی که تفکر لیبرالیسم داشت و نه هر دولتی. هر شخصی که تفکر لیبرالیسم داشت و می‎خواست عدالت را با تبعیض رونق دهد. حالا آمدند و ژست اپوزیسیون گرفتند که تقصیر نظام است.

 

سوال من از شما این است که اگر بسیج چنین تجمعی می‎کرد، آیا با چنین برخوردی از طرف مقابل مواجه می‎شد؟ آیا تا به حال اتفاق افتاده است که بسیج چنین عملی انجام دهد و گروهی حمله و زد و خورد کنند؟ این موضوع سابقه داشته است؟

محمدی: دوستانی که تجمع کرده بودند با برخورد مقتدرانه انقلابیون مواجه شدند.

 

شما می توانید به عنوان یک دانشجو بر اساس تشخیص خودتان کاری بکنید؟

محمدی: من یک دانشجو هستم و این صلاحیت را به بنده داده اند. رهبر جمهوری اسلامی ایران به من گفته است که می‎توانید آتش به اختیار عمل کنید. شما از آنها بپرسید چرا خشونت کردند؟ پرچم کاربری آن این بوده است که جمهوری اسلامی خودش را نشان بدهد. پرچم در سطح دانشگاه زیاد است. اگر کسی پرچم را به سر کس دیگری بزند شما رئیس دانشگاه را دستگیر می‎کنید؟

 

آنها می‎گویند که حراست هیچ کاری نکرده است.

محمدی: حراست باید جلوی کار غیر قانونی را بگیرد. حراست دانشگاه منفعل عمل کرد.

 

روایتی دیگر از حاشیه های امیرکبیر

از سوی دیگر یکی از دانشجویان دانشگاه امیرکبیر که در این تجمع حضور داشته و نخواسته نامش فاش شود، در این باره به ایرناپلاس می‎گوید: بسیج، انجمن اسلامی وابسته به بسیجیان و انتظامات از ساعت ۱۰ صبح در محوطه دانشگاه حضور داشتند. دانشجویان ساعت ۱۲ خواستند تجمع را شروع کنند اما از همان ابتدا با حمله بسیج مواجه شدند. برای آنها اصلا دختر و پسر اهمیتی نداشت و فقط حمله می‎کردند.

 

او با اشاره به ممنوعیت پرچم در این دانشگاه از سوی سید احمد معتمدی، رئیس دانشگاه امیرکبیر اضافه می‎کند: وقتی تجمع تا حدودی شکل گرفت، آنها نزدیک ۲۰ پرچم را به داخل محوطه دانشگاه آوردند. آنها با چوب‎های این پرچم‎ها حمله می‎کردند و دانشجویان را می‎زدند. ما سعی کردیم چوب‎ها را از آنها بگیریم تا با چوب‎ها کتک نخوریم.

 

این دانشجوی حاضر در تجمع روز سه شنبه گذشته دانشگاه امیرکبیر درباره شعارها توضیح می‎دهد: شعارهایی که تجمع کنندگان می‎دادند « دانشجو دانشجو؛ آرامش آرامش» بود و شعار بسیجیان هم «تورم، گرانی این دولت روحانی است » و « رأی شما روحانی عامل این گرانی» بود. حتی دانشجویان حاضر در تجمع نیز همراهی می‎کردند و آن شعارها را تکرار می‎کردند! اما واکنش آنها این بود که شعارهایشان را عوض می‎کردند و باز حمله می‎کردند. آنها خیلی تشکیلاتی و سازمان یافته عمل کردند. به همین خاطر توانستند که مارا متفرق کنند، بزنند و انرژی زیادی را از ما بگیرند.

 

این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر همچنین در پاسخ به این پرسش که مسئولین دانشگاه اقدامی در این رابطه انجام دادند؟ توضیح می‎دهد: نه کاری نکردند. فقط انتظامات حضور داشت. حتی یکی از مسئولین حراست دانشگاه ایستاده بود و یک مرتبه دانشجویان حاضر در تجمع را هول داد و یکی از دانشجویان دختری که درحال گرفتن فیلم بود، گوشی او به زمین افتاد و شکست. بعد از آن، انتظامات وارد شد و او را بردند.

 

این دانشجوی حاضر در تجمع همچنین اضافه می‎کند: بعد از حملات بسیجیان، تصمیم گرفتیم که تغییر مسیر دهیم تا با آنها برخورد نداشته باشیم. اما آنها حلقه می‎زدند و ما را محاصره می‎کردند. اعضای شورای مرکزی انجمن اسلامی خیلی فعال بودند و از کسانی بودند که حمله ها را مدیریت می‎کردند.

 

به گفته این دانشجوی حاضر در تجمع که نخواست نامش فاش شود، موضوع بیانیه دانشجویان حاضر در تجمع این است که ما باید به آرمان‎های انقلاب اسلامی برگردیم. فکر نمی‎کنم که آنها باید با موضوع مخالف باشند اما وقتی بیانیه‎ها را پخش کردند یکی از بسیجیان خواست که بیانیه‎ها را پاره کند. او حتی دست یکی از دانشجویان را گرفته بود تا نگذارد بیانیه‎ها پخش شود اما وقتی دید برخی درحال گرفتن فیلم از این صحنه هستند، گفت دست من را ول کن! بعد از آن که بیانیه‎ها پخش شد، دانشجویان حاضر در تجمع صلوات فرستادند. اما بازهم آنها شعار می‎دادند و حمله می‎کردند.

 

به گفته این دانشجوی دانشگاه امیرکبیر، حتی وقتی تجمع با صلوات به پایان رسید هم بسیجیان با شعارهای «مرگ بر فتنه گر» سعی داشتند که به ماجرا ادامه دهند اما حراست دانشگاه وارد شد و حلقه‎ای ایجاد کرد که مانع از آسیب رساندن آنها ‎شود. چراکه آنها قصد رفتن به سمت اتاق‎های تشکل‎هایی دانشجویی و آسیب رساندن به آنها را داشتند.

 

 

irna.ir
  • 20
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۲۰
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
حرف حق تلخ است امروز سیلی میزنی فردا سیل خروشان مردم تو و اربابانت را خواهد برد اگر به فکر مردم نباشی باید به فکر فرار باشید
حرف حق تلخ است امروز...
چهل سال است که منافقان واریابان شما درخارج میگویند این انقلاب امسال تمام میشه و....ولی به کوری چشم تو واربابان شما دیدید که انقلاب هرسال قوی تر ازسال قبل است شتر درخواب بیند پنبه دانه مشرق لطفا جواب من را منتشربفرمایید ممنون
حرف حق تلخ است امروز...
به به چقدرخوش است بارندگی وسیلاب وشناکردن درسیلاب ضمنا این سیلاب خش وخاشاکی همچون انجمن های نا اسلامی راباخود به باتلاق میبرد توهم میتوانی به این سیلاب ملحق شوی عزیز دل برادر
نفرین به خودسرهای نادان
نفرین به خودسرهای نا...
درود بر مدافعان راستین وصادق انقلاب ومرگ بز مزوران وفتنه برانگیزان
یعنی چون تو بسیجی بودی باید پست میگرفتی؟ تو بیخد کردی سیلی زدی به چه حقی با چه مجوزی همن شما خودسرها هستید ۴۰سال هست به اسم اسلام نبود کردید کشور رو ننگ بر هر چی خودسر هست
یعنی چون تو بسیجی بو...
ای وای توهم ازاین سیلی ابدار دردت امده؟اگردوست داشتی هم دستهایم قوی تر ازقبل است هم افکارم پخته تر قرار بگذار یکی هم به گوش تو بنوازم عزیز دل برادر ضمنا من پستهای بالاتر ازاینها را داشته ام ودیگرتمایلی به داشتن انها ندارم چون درحال استراحت ونوشتن خاطراتم هستم
یعنی چون تو بسیجی بو...
سلام عزیز مثل اینکه توهم دردت گرفته ازاین سیلی اشکالی نیست اگر دوست داشته باشی امروزه بعدازگذشت ۳۵سال دستهایم قدرتمندتر از انموقع وافکارم پخته ترازانموقع حال امادگی دارم که به گوش دیگرهمان دبیر وگوش مدیرکل ان دبیر دوباره سیلی بزنم ضمنا بحثم این است که سیلی انموقع من اور ادب کرد وباعث شد امروزه پست بگیرد واگرنه درموقع خودش من این مراحل پستها را گذرانده ام ودیگر بارمسعولیت نمیپذیرم چون مشغول نوشتن خاطرات هستم
دهان دو گروه در مقابل مشتهای ما شکسته و خواهد شکست ٬ دهان های یاوه گویان ..دشمنان الله رسول و اهل بیت (سعودی سگ وهابی) و همه ی آنها که خدایشان تپل مپل موفرفری است و ساق خود را قیامت آشکار میکند تا مومنان او را درست بشناسند و گروه دوم که آنها هم از نطفه و لقمه ی حرام ساخته شده اند : اعم از مدیران و مدبران مخملی و جمیع دار و دسته ی ضد انقلاب . پس آماده باش برای دریافت مشت بسیجی ها
دهان دو گروه در مقاب...
بسیجی جان باورکن ایمان داشته باش به این حرف سوگندنمیخورم ولی باورکن من خودم دانشجوی سال۶۶هستم یکی از موسسین بسیج دانشجویی خیلی دواتشه تر ازتو بانجمن اسلامی درگیرمیشدیم من مسعول بسیج دانشجویی ؟؟؟؟بودم یکبارحتی کشیده ای به گوش دبیرانجمن اسلامی دانشگاه؟؟؟؟زدم بگذریم چندروزپیش دریکی ازسایتها دیدم همان دبیر انجمن اسلامی؟؟؟؟؟استاندار؟؟؟شده است همان دبیرانجمنی که ۳۲سال پیش به نظام اسلامی توهین میکرد حالا شده استاندار؟؟؟؟من هم بسیجی جانباز درسخوان رتبه دوم هم اکنون خانه نشین هستم واوبعد ازسه دهه واندی ازخوردن توگوشی من استاندار ؟؟؟؟است وقدرت در دست دارد ومن هم باید بنشینم منزل و افسوس بخورم البته این رابگویم پشیمان نیستم از کارهایم بااینکه درمیانسالی هستم حال خودت فکروقضاوت کن فقط بدان که تمام مطالبم درکمال صداقت گفتم همین وبس
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش