جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۲:۲۶ - ۱۲ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۳۴۳۵
دانشگاه

برکناری یا استعفا؟/ دلیل تغییر پیش از موعد رییس دانشگاه شهید بهشتی چیست؟

رییس دانشگاه شهید بهشتی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
روز گذشته وزیر علوم با درخواست استعفای حسن صدوق رییس دانشگاه شهید بهشتی موافقت کرد. این در حالی است که بنا به حکم روسای دانشگاه‌ها که به طور معمول برای چهار سال تعیین می‌شود، ریاست صدوق باید تا ۱۴۰۰ ادامه می‌یافت.

روز گذشته حسن صدوق رییس دانشگاه شهید بهشتی با حکم وزیر علوم کنار گذاشته شد. ساعتی از این اتفاق نگذشته بود که سعد الله نصیری قیداری رئیس جدید معرفی شد. سرعت عمل وزارت علوم در معرفی رئیس بعدی بسیار قابل تامل بود. این در حالی است که بنا به حکم روسای دانشگاه‌ها که به طور معمول برای چهار سال تعیین می‌شود، ریاست صدوق باید تا ۱۴۰۰ ادامه می‌یافت.

نصیری قیداری رئیسی کنونی دانشگاه در سال ۱۳۹۳ در دوره ریاست طهرانچی بر دانشگاه شهید بهشتی از دانشگاه زنجان به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شد و به عضویت گروه فیزیک دانشگاه شهید بهشتی در آمد و عنوان استادی گروه فیزیک دانشگاه را از آن خود کرد. طهرانچی خود یکی از اعضای همین گروه در دانشگاه شهید بهشتی است. 

یکی از استادان باسابقه دانشگاه شهید بهشتی که خواست نامش برده نشود درباره تحولات اخیر دانشگاه شهید بهشتی به رویداد۲۴ می‌گوید: از بین هزار عضو هیات علمی در دانشگاه شهید بهشتی کسی آمده که تنها پنج سال است به این دانشگاه آمده است و شناختی از این دانشگاه ندارد، بنابراین اگر فردی خارج از دانشگاه را به ریاست دانشگاه منصوب می‌کردند، با ریاست آقای نصیری قیداری فرقی نداشت چرا که ایشان در دانشگاه حضور نداشته است.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی می‌گوید: گمان می‌کنم انتصاب آقای نصیری قیداری با نفوذ آقای طهرانچی انجام شده است. کما آنکه اصلا همان موقع گروه فیزیک با انتقال نصیر قیداری به دانشکده مخالف بود اما این کار انجام شد. از این رو اساسا توجیهی ندارد فردی رئیس دانشگاه شود که حدود پنج سال پیش از دانشگاه زنجان به دانشگاه شهید بهشتی منتقل شده و حضور پررنگی هم در دانشگاه نداشته است. از این جهت باید به وزیر علوم بخاطر رعایت اصول شایسته سالاری تبریک گفت!

نصیری قیداری پیش از این نماینده دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران بوده و اصولگرایان به همین دلیل در انتقاد از این انتصاب از تیترهای با محوریت «مجری سند ۲۰۳۰ برای ریاست دانشگاه شهید بهشتی» استفاده کرده بودند و سابقه سعد الله نصیری قیداری رئیس جدید دانشگاه را در اردوگاه اصلاح طلبی مورد توجه قرار داده‌اند. با این حال تنها رسانه‌ای که به این ماجرا توجهی نداشت و در گزارشی صدوق را به عنوان سوژه اصلی خود انتخاب کرد، خبرگزاری آنا متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی [تحت مدیریت محمد مهدی طهرانچی] بود که شب گذشته دلیل تغییر صدوق را موضوع بازرسی آژانس انرژی هسته‌ای از دانشگاه و ارتباطات گسترده دانشگاه با سفارتخانه‌ها از جمله سفارت فرانسه اعلام کرد. البته خود صدوق در گفت‌وگویی کوتاه که با رویداد۲۴ داشت، گفته است برخی آقایان می‌گویند چرا با فرانسه کار می‌کردید؟ وقتی یک کشور ما را تحریم کرده و خودش آمده گفته ما تحریم را دور می‌زنیم، چرا ما نباید همکاری می‌کردیم؟ منتها برخی افراد گویا خوششان نمی‌آمد.

پیش از آنکه صدوق، ریاست دانشگاه شهید بهشتی را بر عهده بگیرد، محمد مهدی طهرانچی رئیس کنونی دانشگاه آزاد، در آنجا حضور داشت و گفته می‌شود او هنوز نفوذ زیادی در این دانشگاه دارد. از جمله اینکه رئیس کنونی دانشگاه شهید بهشتی نصیری قیداری است که در زمان ریاست طهرانچی به عضویت گروه فیزیک دانشگاه شهید بهشتی در آمده و عنوان استادی گروه فیزیک دانشگاه را از آن خود کرد. 

انتخاب فردی نزدیک به طهرانچی بر مصدر دانشگاه شهید بهشتی عجیب به نظر می‌رسد، اما با توجه به اثرگذاری طهرانچی در دانشگاه شهید بهشتی، این خبر چندان تعجب برانگیز نخواهد بود. رسانه‌های تحت مدیریت طهرانچی ماه گذشته هجمه‌هایی را علیه بانک پاسارگاد ترتیب دادند و از حمایت مالی این بانک از جشن فارغ التحصیلی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نوشتند.

سایت خبری انتخاب در گزارشی به این حملات اشاره کرده و نوشته «دلیل رسانه دانشگاه آزاد (خبرگزاری آنا) برای حمله به جشن فارغ التحصیلی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آن است که بنا بر ادعای این رسانه، بانک پاسارگاد ۲۰۰ میلیون تومان به این جشن کمک مالی کرده اما در ازای آن هیچ تبلیغی در مراسم انجام نداده و اسمی از آن آورده نشده است. رسانه تحت مدیریت دانشگاه آزاد چنین القا کرده که این حمایت مالی بدون انجام تبلیغات مشکوک است و پشت پرده‌ای دارد! این در حالی است که در این مراسم هم از حامی مالی تشکر و قدردانی شده و هم پرچم بانک پاسارگاد در کنار پرچم ایران و دانشگاه علوم پزشکی بر روی سن قرار داده شده بود.»

محمد مهدی طهرانچی در زمان ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد به ریاست دانشگاه شهید بهشتی در آمده اما او به مرور خود را از سایه احمدی نژاد خارج کرد؛ مجموعه انتصاب‌های او نیز همین را نشان می‌داد: جمیله علم الهدی همسر ابراهیم رییسی و دختر امام جمعه مشهد در فروردین ماه ۹۲ به ریاست پژهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری دانشگاه شهید بهشتی منصوب شد. البته از آن سو خود طهرانچی همزمان به عنوان معاون پژهشی آستان قدس منصوب شد!

رییس دانشگاه منصوب احمدی نژاد در اردیبهشت ۹۳ سید محمد خاتمی رییس جمهور اصلاحات را با کمترین حاشیه‌ای در دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی میزبانی کرد. اقدامی که پیش از آن در سایر دانشگاه‌های کشور یا امکان پذیر نبوده یا چنان به حاشیه کشانده می‌شد که دانشگاه قادر به مدیریت آن نبود. هاشمی رفسنجانی نیز از شخصیت‌هایی بود که با دعوت طهرانچی به دانشگاه شهید بهشتی رفته است.

رییس دانشگاه شهید بهشتی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رییس دانشگاه شهید بهشتی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

طهرانچی همزمان پروین داداندیش همسر محمود واعظی رییس دفتر حسن روحانی را به عنوان رییس دانشگاه آزاد واحد تهران غرب و زهرا مشیر همسر محمد باقر قالیباف را به عنوان رییس دانشکده آزاد واحد تهران شمال منصوب کرد.

رییس دانشگاه شهید بهشتی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاهپروین داداندیش همسر محمود واعظی و رییس واحد تهران غرب دانشگاه آزاد

  • 18
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش