دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۶ - ۲۸ شهریور ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۶۰۷۴۰۲
دانشگاه

۱۱ قانون نانوشته زندگی خوابگاهی

خوابگاه دانشجویی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

تنها چند روزی به شروع رسمی سال تحصیلی باقی مانده و همین باعث شده تکاپو در خوابگاه‌های دانشگاهی بالا بگیرد؛ تکاپویی که تنها به‌خاطر بازگشت دانشجویان از شهرهایشان به محل تحصیل نیست، بلکه حضور تازه‌واردها نیز باعث می‌شود فضای این روزهای خوابگاه‌ها بیش‌ازپیش شلوغ باشد. از شلوغی این روزهای خوابگاه‌ها که بگذریم، دانشجویان خوابگاهی بالاخص جدیدالورودها نباید فراموش کنند که زندگی در هر جایی قواعد خاص خودش را دارد؛ قواعدی که بعضا از سوی مسئولان آموزش عالی در قالب آیین‌نامه خوابگاه‌های دانشجویی به دانشگاه‌ها ابلاغ شده یا جزء قواعد نانوشته‌ای هستند که مسئولان خوابگاهی و خود دانشجویان آنها را ایجاد کرده‌اند و بالطبع برای زندگی راحت‌تر در این فضا باید آنها را مدنظر قرار داد.

چگونگی تردد در خوابگاه

خوابگاه‌ها از ساعت‌هایی که از سوی مسئولان آموزش عالی مشخص شده، دیگر اجازه ورود و خروج به دانشجویان را نمی‌دهند، هرچند این ساعت‌ها برای دانشجویان دختر و پسر متفاوت است اما کلیت این قانون برای همه دانشجویان یکسان است. به عبارت دیگر در خوابگاه‌های پسران اجازه تردد از ساعت ۶ تا ۲۴ و برای خوابگاه‌های دختران این ساعت از ۶ تا ۲۲ تعیین شده است. با این حال ورود و خروج دانشجویان خوابگاه در ساعت مجاز نیز تنها با ارائه کارت شناسایی و تایید انتظامات امکان‌پذیر است. همچنین حداکثر به مدت نیم‌ساعت بعد از پایان ساعت مجاز تردد در خوابگاه‌های دخترانه، به‌عنوان بازه تاخیر در نظر گرفته می‌شود. اسامی دانشجویانی که در این محدوده قصد ورود به خوابگاه را دارند توسط انتظامات ثبت می‌شود و در اختیار امور دختران اداره قرار می‌گیرد و دانشجویان دختری که همراه با یکی از بستگان درجه اول خود شامل پدر، مادر، برادر، خواهر و همسر هستند، حداکثر تا ساعت ۲۳ مجاز به ورود به خوابگاه خواهند بود.

قوانین ورود به خوابگاه در ساعات غیرمجاز

ورود به خوابگاه در ساعات ۲۲ تا ۶ صبح روز بعد در خوابگاه‌های دخترانه و در ساعات ۲۴ تـا ۶ صبح روز بعد برای خوابگاه‌های پسرانه غیرمجاز محسوب می‌شود. با این حال قطعا در طول تحصیل برای هر دانشجویی ممکن است اتفاقی بیفتد که مجبور باشد در ساعت‌های غیرمجاز وارد خوابگاه شوند؛ در این صورت دانشجو باید قبلا دیر رسیدن خود را از طریقی به اطلاع مسئول خوابگاه برساند. مسئول خوابگاه موظف است در صورت قانع کننده بودن دلیل دانشجو، موضوع را به انتظامات اعلام کرده و انتظامات نیز موظف است با اخذ امضای مسئول خوابگاه، برای ثبت در بایگانی، اجازه ورود دانشجو را بدهد. با این حال دانشجو در صورت بازگشت از سفر می‌تواند با نشان دادن ته‌برگ بلیت خود به انتظامات و بدون نیاز به هماهنگی مسئول خوابگاه وارد شود. در صورتی که دانشجویی نتواند مسئول خوابگاه را از دیر رسیدن خود مطلع کند، انتظامات باید در خوابگاه را برای دانشجو باز و کارت دانشجویی او را اخذ کرده، گزارشی تنظیم و کارت را بـه گزارش پیوست کند و در اولین وقت اداری، آن را به اداره امور خوابگاه‌ها تحویل دهد.

چطور در ساعات غیرمجاز از خوابگاه خارج شوید؟

خروج غیرمجاز نیز همانند ورود از ساعت ۲۲ تا ۶ صبح روز بعد برای خوابگاه دختران و ۲۴ تا ۶ صبح بعد برای خوابگاه پسران است، با این حال خروج در این ساعات با هماهنگی دایره انتظامات امکان‌پذیر است. در مواقع اضطراری و در صورت عدم‌دسترسی به مسئول انتظامات نیز دانشجو می‌تواند با اخذ مجوز کتبی از مسئول خوابگاه و تکمیل فرم تعهد خروج، از خوابگاه خارج شود. از سوی دیگر دانشجو موظف است علت خروج خود را به مسئول خوابگاه توضیح دهد. در صورت موافقت مسئول خوابگاه، وی موظف است فرم تعهد خروج را تحویل انتظامات داده و انتظامات هم با دریافت این تعهد، موظف است در خوابگاه را برای دانشجو باز کرده و در اسرع وقت گزارش مربوطه به همراه تعهدنامه را تحویل دایره انتظامات دهد. از سوی دیگر در صورت وجود شرایط اضطراری (بیماری، حوادث و... ) مسئول خوابگاه یا نماینده ایشان به همراه دانشجو می‌توانند از خوابگاه خارج شوند. این بند تبصره‌ای نیز دارد که طی آن تمام موارد فوق برای حالتی که میهمان دانشجو تقاضای خروج در ساعات غیرمجاز را دارد نیز صادق است.

چطور میزبان دانشجویان خوابگاهی شویم؟

برای میزبان شدن در وهله اول میزبان خود باید ساکن خوابگاهی باشد که فرد میهمان درخواست اقامت در آن را دارد و در مرحله دوم، حضور میزبان در مقابل در خوابگاه و ارائه کارت شناسایی به انتظامات الزامی است. در حقیقت انتظامات موظف است با رویت کارت‌دانشجویی میزبان، پس از ثبت اطلاعات در سامانه مدیریت امور دانشجویی کارت را تحویل داده و دیگر نیازی به نگهداری کارت میزبان در انتظامات نخواهد بود. این بخش از آیین‌نامه دارای تبصره‌ای است که طی آن کارت میهمان تا خروج وی در انتظامات باقی خواهد ماند.

وضعیت حضور و غیاب شبانه دانشجویان دختر در خوابگاه

منظور از غیبت شبانه، یعنی دانشجو بعد از ساعت مقرر در خوابگاه حضور نداشته باشد که در این صورت دانشجو موظف است قبل از خارج شدن از خوابگاه، علت عدم‌حضور و مقصد موردنظر را به همراه شماره تماس ثابت مقصد به صورت کامل در فرم مربوطه ثبت کند و عدم‌تکمیل فرم مذکور یا مخدوش بودن اطلاعات درج شده به منزله غیبت غیرموجه تلقی شده و حسب مورد، تذکر، احضار، اخذ تعهد و سایر اقدامات لازم را برای دانشجو در پی خواهد داشت و موارد عدم‌حضور شبانه دانشجو در روز کاری بعد، از طریق اداره امور خوابگاه‌ها رسیدگی و حسب مورد به والدین دانشجو اطلاع داده خواهد شد. البته برای دانشجویان دختر غیبت‌های مجاز نیز در نظر گرفته شده است. یعنی دانشجو تنها در چهار مورد می‌تواند غیبت موجه شبانه داشته باشد. مراجعت به منزل (شهر غیر از محل تحصیل)، حضور در منزل اقوام و دوستان مورد‌تایید ولی دانشجو و همراه بودن با همسر یا حضور در اردوهای دارای مجوز از مراجع رسمی دانشگاه جزء مواردی موجه برای عدم‌حضور دانشجوی دختر تلقی می‌شود.

میهمان تا چه زمانی می‌تواند در خوابگاه اقامت داشته باشد؟

دانشجویان خوابگاهی یا بستگان درجه یک میزبان، می‌توانند به صورت رایگان و به مدت ۱۲۰ ساعت در خوابگاه‌های دانشگاهی میهمان شوند. البته دانشجویان غیر خوابگاهی تنها می‌توانند به مدت ۷۲ ساعت به صورت رایگان در خوابگاه میهمان بوده و این مدت با اجازه مسئول خوابگاه به مدت ۴۸ ساعت دیگر قابل تمدید است، اما در صورت تمدید مهلت زمان میهمانی، هزینه‌ای از میهمان دریافت خواهد شد. البته اقوام مونث دانشجویان پسر و اقوام مذکر دانشجویان دختر به هیچ‌وجه نمی‌توانند وارد خوابگاه ایشان شده و در این حالت ملاقات با اقوام صرفا در بیرون از خوابگاه انجام‌پذیر است.

ارشد خوابگاه را فراموش نکنید

در کنار قوانین رسمی مربوط به زندگی خوابگاهی، قوانین نانوشته‌ای نیز وجود دارد، یکی از آنها ارتباط گرفتن با ارشد خوابگاه است؛ چراکه بعد از جدایی از والدین و شروع زندگی خوابگاهی، ارشد خوابگاه به عنوان فردی با تجربه می‌تواند در زندگی خوابگاهی مهم باشد. از این‌رو باید به توصیه‌های ارشد خوابگاه توجه کنید. ارشد خوابگاه از میان دانشجویان انتخاب می‌شود و معمولا مسئولیت چند اتاق یا یک طبقه از خوابگاه را برعهده دارد. هرچند این افراد دارای قدرت بیشتری هستند، اما نباید فراموش کرد که آنها هم دانشجو هستند و درست مثل شما دوست دارند درس بخوانند، کار کنند و دوستانی داشته باشند. بنابراین فکر نکنید با ایجاد مشکل و مراجعه مکرر به آنها می‌توانید زندگی راحت‌تری داشته باشید.

قواعد میهمان شدن در خوابگاه

این بخش از آیین‌نامه دارای چهار بند است که طبق اولین بند آن پذیرش میهمان فقط با حضور میزبان در مقابل انتظامات امکان‌پذیر است. ماده دو این بخش تاکید دارد پذیرش میهمان در ساعات مجاز تردد خوابگاه‌ها انجام می‌شود و پذیرش میهمان یا خروج میهمان از خوابگاه در ساعات غیرمجاز، طبق مواد مندرج در بخش ورود و خروج در ساعات غیرمجاز خواهد بود. آخرین بند از این ماده نیز تصریح می‌کند که میهمان الزاما باید در اتاق میزبان خود اقامت کند و در صورت اقامت میهمان در سایر اماکن ازجمله فضاهای عمومی یا اتاق سایر دانشجویان، مجوز میهمانی وی لغو خواهد شد.

چطور غیبت‌های خود را موجه کنید؟

دانشجویانی که مراجعت به شهر محل زندگی خود را به‌عنوان دلیل عدم‌حضور شبانه خود عنوان می‌کنند، به مدت یک هفته از تاریخ ثبت غیبت فرصت دارند بلیت رفت و برگشت خود را به مسئول حضور و غیاب خوابگاه تحویل دهند. با این حال هر هفته با منازل تعدادی از این افراد تماس گرفته شده و موضوع مورد بررسی قرار می‌گیرد. این بند تبصره‌ای نیز دارد که براساس آن برای دانشجویانی که بلیت رفت و برگشت نداشته باشند، تماس با منزل ایشان موجب مجازشدن غیبت آنها خواهد شد. دانشجویانی که حضور در منازل اقوام و آشنایان مورد‌تایید ولی خود را به‌عنوان دلیل عدم‌حضور شبانه ثبت کرده‌اند، در تمامی موارد با منزل ایشان تماس گرفته شده و رضایت و اطلاع ولی دانشجو مورد بررسی قرار می‌گیرد. دانشجویانی که همراه بودن با همسر را به‌عنوان دلیل عدم‌حضور شبانه مطرح می‌کنند، در ابتدا به همراه همسر خود باید به واحد دختران اداره امور خوابگاه‌ها مراجعه و با ارائه مدارک، مشخصات همسر خود را به ثبت برسانند. پس از آن، همسر ایشان در حکم ولی تلقی شده و اطلاعات وی مورد بررسی قرار خواهد گرفت. از سوی دیگر دانشجویانی که حضور در اردوهای رسمی دارای مجوز را به‌عنوان علت عدم‌حضور شبانه ثبت می‌کنند، لازم است حداکثر پنج روز پس از تاریخ غیبت، گواهی رسمی ممهور به مهر مرجع صادرکننده مجوز اردوی مذکور را به مسئول حضور و غیاب خوابگاه تحویل دهند.

خود را برای رویارویی با هر نوع سلیقه آماده کنید

خوابگاه نه خانه است و نه هتل که بتوان در آن آزادانه زندگی کرد و به اصطلاح هر کس ساز خودش را می‌زند، چراکه در بهترین حالت در اتاق شما یک نفر دیگر و در بدترین حالت نیز بیش از چهار نفر زندگی می‌کنند؛ افرادی که به احتمال زیاد تا پیش از زندگی در خوابگاه آنها را برای یک‌بار نیز ندیده‌اید و همین مساله باعث می‌شود در مدت زمان زندگی خوابگاهی با سلایق و آداب مختلفی آشنا شوید، مساله‌ای که می‌‌طلبد دانشجویان عادت‌های فردی خود را کنار گذاشته و به سلایق یکدیگر احترام بگذارند و به هر واکنشی سریع پاسخ ندهند. علاوه‌بر آن نباید فراموش کرد که بی‌نظمی، گم‌شدن وسایل و نبود شرایط برای درس خواندن درست، جزء لاینفک زندگی خوابگاهی است و داشتن زندگی آرام و بدون تنش در خوابگاه می‌طلبد تا دانشجویان پیش از ورود به خوابگاه خود را برای رویارویی با چنین شرایطی آماده کنند.

newspaper.fdn.ir
  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش