به گزارش آنا، مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی جدید دانشگاهها دقایقی پیش با حضور حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در دانشگاه تهران آغاز شد.
مراسم نمادین آغاز سال تحصیلی با حضور جمعی از استادان، دانشجویان، نمایندگان تشکلهای دانشجویی و جمعی از مسئولان و رؤسای دانشگاههای کشور در تالار علامه امینی دانشگاه تهران در حال برگزاری است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه دانشگاه اهمیت فوقالعادهای برای کشور دارد، اظهار کرد: خودم را فرزند حوزه و دانشگاه میدانم و به هر دو افتخار میکنم.
وی افزود: مجموعه حوزه و دانشگاه اداره آینده جامعه را برعهده دارد و دولت برابر دانشگاه مسئول است و اینکه به لحاظ سلامت، تغذیه، رفاه، ورزش، خوابگاه، و .. به اندازه کافی امکانات برایشان فراهم کردیم یا خیر اعتراف میکنم که نقائص وجود دارد اما تلاشمان این است که مشکلات را رفع کنیم.
بیشتر بخوانید:
روحانی با تأکید به وزرا و مسئولان برای توجه به دانشجویان گفت: برای تغذیه، رفاه، ورزش دانشجویان وقت بگذارید چرا که دانشجوی متحرک، سالم و شیفته به مملکت نیاز داریم.
گسترش فضای دانشگاه بدون کیفیت مطلوب نیست
رئیس جمهور تصریح کرد: گسترش فضای دانشگاه بدون کیفیت مطلوب نیست این فضا باید به لحاظ کیفی هم ارتقا یابد.
وی گفت: بعد از جنگ دانشگاه در رشتههای مختلف بعد از انقلاب به وظایف خودش عمل کرده است. ما نسبت به دنیا خیلی عقب نیستیم و حرکتهای خوب علمی داشتهایم. خوشبختانه در این چند ماه دیدهام فردی که خودش متخصص است و در کشوری مانند آلمان بخشی از مسئولیت مرکز پزشکی را برعهده دارد، وقتی یکی از اقوامش نیاز به عمل جراحی دارد او را به تهران میآورد تا درمان شود.
دانشگاه باید مهارت محور شود
روحانی افزود: ایران در حوزههای مختلف علمی کشور پیشرفتهای است، دانشگاه ما باید تبدیل به دانشگاه مهارت محور شود و علم پایه پیشرفت و توسعه علم است اما باید دانشجو برای پذیرش مسئولیت در جامعه آماده شود. چرا دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی شغلی ندارند. شاید برخی بگویند مشکلات اقتصادی و سرمایه گذاری است، اما یک فارغ التحصیل، با مهارتی که بتواند بلافاصله مسئولیت اجتماعی را برعهده بگیرد، زودتر به جامعه وارد میشود تا دانشجویی که فقط علم آموزی کرده و در ذهنش مطالب علمی انباشته شده، اما نمیتواند وارد کار شود.
رئیس قوه مجریه با تأکید براینکه دانشجویان باید مهارت آموزی داشته باشند، خاطرنشان کرد: سرعت پیشرفت علمی بسیار زیاد است و پیشرفت دانشگاه ما هم باید با پیشرفت علم منطبق شود.
وی با بیان اینکه دانشجویان ما برای آینده تربیت میشوند، تصریح کرد: چگونه به دانشجو مهارتی بیاموزیم که چند سال بعد بتواند همراستا با علم در یک بخشی مدیر باشد و با تکنولوژی روز همراه باشد. لذا دانشجویان را برای فردایی آماده کنیم که با امروز بسیار متفاوت است.
روحانی با تأکید براینکه کارخانجات امروز به جای انسان با ربات اداره میشوند، گفت: دادهها و ابردادهها امروز پیشبینیهایی میکنند که صدها دانشمند نمیتوانند کار یکساعت آنها را انجام دهند، بنابراین دنیا در حال تحول است و این بار مسئولیت ما را سنگین میکند که دانشجو را چگونه برای دنیای فردا آماده کنیم.
رئیس جمهور با تصریح اینکه باید برای دانشجویانمان وسایلی فراهم کنیم که همواره در حال آموزش باشد، اظهار کرد: این انتظاری است که ما از دانشگاه داریم که البته دولت هم باید کمک کند. درآمد دانشگاه اگر نخواهیم بگوییم از طریق علم باشد، میتواند از طریق پژوهش باشد. لذا باید کاری کنید که با آن، پژوهش شما با ارزش بسیار بالا متقاضی زیادی در دنیا داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه چه اشکالی دارد که بچه پولدارها شب به دانشگاه بروند و درس بخوانند، گفت: در دنیا دانشگاههایی هستند که روی پای خودشان ایستادهاند و از دولتها کمک نمیخواهند؛بنابراین دانشگاه را باید به بخش خصوصی متصل کنیم.
نقش دانشگاه در انتخابات مجلس
روحانی با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری گفت: دانشگاهها در انتخاباتها همواره نقش بسیار ارزشمندی داشتند. باید خود رابرای انتخابات آماده کنیم.
وی تصریح کرد: سرنوشت و آینده کشور را انتخاباتها تعیین میکنند. برای شکستن افراط، اصلاح جامعه، ایجاد شایسته سالاری و اینکه افکار به حق مردم حاکم شود، صندوق رأی تعیین کننده است و غیر از آن راه دیگری نداریم.
رئیس قوه مجریه افزود: باید تلاش کنیم هر کس فکر و دانش لازم را دارد و از افراطگری فاصله دارد در کشور انتخاب شود و هر کس در خود این صفات را دارد و خود را لایق میداند خود را کاندیدا کند، چه انتخاب شود و چه نشود خود را نامزد کند.
روحانی گفت: اگر یک انتخابات پرشکوه و بانشاط پرونق با حضور اکثریت مردم را شاهد باشیم، قدرت سیاسی ما در دنیا بالا میرود و دشمنان از ما هراس خواهند داشت و متوجه میشوند که تحریم و تهدید اثرگذار نیست. لذا امید اولین شعار انتخابات است.
وی با بیان اینکه در کشور مسائلی داریم که حل و فصل آن مشکل نیست، خاطرنشان کرد: دانشگاه در قبال استراتژی حرکت کشور نقش مؤثر دارد.
۴۱ سال تقابل در کشور بر سر چگونگی تعامل با دنیا
رئیس جمهور با طرح این سؤال که آینده کشور در سایه تعامل با دنیاست یا تقابل، گفت: ۴۱ سال است ما هنوز در این مورد در کشور به یک پاسخ نرسیدهایم، یک عده میگویند باید دشمن را بشکنیم و با آن مقابله کنیم، اینجا دوئل است! عده دیگری هم میگویند می توان مشکل را با دنیا حل کرد.
روحانی گفت: دانشگاه باید بیاید و این را برای جامعه توضیح دهد که در مقابل دنیا باشیم یا تعامل، رسانه ملی هم باید فضای آزاد را در جامعه به وجود بیاورد. تمام دعواهای سیاسی ما برسر راهکارهاست. دعوا در کشور صرفاً برجام نیست، یک عده میگویند اساساً صحبت کردن با خارجیها وقت تلف کردند است و ما باید با آنان مقابله کنیم تا آنان دست ما را ببوسند و تمام شود.
وی گفت: عدهای به ما میگفتند شما با آژانس بینالمللی انرژی اتمی وقت تلف میکنید اینها دست آمریکاست که بیاید بگوید شما کاری خلاف ان پی تی انجام ندادید، اما ما با همین آژانس به نقطه ای رسیدیم که PMD را حل کردیم و تمام شد و این برای بعضی ها سنگین است و بمبی است که برسر عدهای کوبیده میشود.
رئیس جمهور گفت: این توافق برای عدهای این بود که کوه سرشان خراب شد. اینکه ما بتوانیم با ۶ قدرت بزرگ دنیا بحث کنیم و آنان ۶ قطعنامه فصل هفتی را پس بگیرند یک حقوقدان میفهمد یعنی چه! این کار آسان نبود.
روحانی اضافه کرد: برای هیچ کشوری در قطعنامه نیامده که فعالیت هستهای ما را قبول داریم و فقط این در قطعنامه ۲۲۳۱ ایران آمده است.
در ابتدای مراسم وزرای علوم، تحقیقات و فناوری، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس دانشگاه تهران، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، یک نماینده از دانشجویان و یک نماینده از اعضای هیئت علمی سخنرانی کردند.
وزیر بهداشت: نباید دانشگاهها را محلی برای درآمدزایی تصور کنیم/ ۴۴ درصد بیکاران لیسانس به بالا هستند
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می گوید: ما نباید دانشگاهها را محلی برای درآمدزایی تصور کنیم و به همین علت دانشجویان شهریه پرداز را بپذیریم که تفاوت فاحشی با دانشجویان رتبه برتر دارند.
سعید نمکی در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی که با حضور رییس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: ما هزینههای زیادی در دانشگاهها کردیم و نیز دورههای تحصیلات تکمیلی را صد برابر کرده ایم، اما آثار این افزایش ظرفیتها را نتوانسته ایم در اقتصاد ملی خود اندازه گیری کنیم.
وی گفت: ما باید به این سوال پاسخ دهیم که چه کسی را با چه سطحی از مهارت و توسط چه کسی و برای کدام جایگاه نظام ارایه خدمت باید تربیت کنیم.
نمکی افزود: ما آموزشگاه بهیاری را میبندیم و دکتری در رشته پرستاری میگیریم، کدام دکترای پرستاری در کنار تخت بیمار ارایه خدمت میکند، چرا ما باید تعداد زیادی تخت بیمارستانی داشته باشیم، اما نیروی پرستار نداشته باشیم.
وی گفت: زمانی که دانشجویی به عنوان نخبه، دورهای را فرا میگیرد انتظار دارد شغلی برای او وجود داشته باشد، اما ما فکری برای اشتغال نکرده ایم و ۴۴ درصد از بیکاران کشور را فارغ التحصیلان لیسانس به بالا تشکیل میدهند.
وزیر بهداشت افزود: دانشگاه ما از جامعه بریده است درحالی که دانشجو به جای اینکه فقط کنار تخت بیمارستان آموزش ببیند باید با مولفههای سلامت در جامعه آشنا شود.
وی افزود: ما امروز تلاش زیادی میکنیم تا با توجه به شرایط کشور حتی برای یک لحظه اتاقهای عمل ما تعطیل نشوند و همکاران ما زحمت زیادی میکشند تا در این اوضاع، شرمنده مردم نشوند.
نمکی گفت: استادان دانشگاهی ما، امروز مشکلات معیشتی زیادی دارند و با حداقل پرداختی که برای آنها انجام میشود زندگی در شهرهای بزرگ برای شان بسیار دشوار شده است و با گرفتاریهای زیادی روبرو هستند.
- 20
- 16
کاربر مهمان
۱۳۹۸/۷/۲۵ - ۰:۱۹
Permalink