دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۴ - ۰۲ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۳۲۷
دانشگاه

مسئولیت گرفتن دانشجو با سازمان سنجش است

توضیحات وزارت بهداشت درباره صندلی فروشی و تخلفات مطرح شده در حوزه انتقال دانشجویان علوم پزشکی

باقر لاریجانی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: تمام ورودی های کنکور در دانشگاه های علوم پزشکی کنترل می شود و به همین منظور در حال بررسی فرآیند ورود تمامی دانشجویان جدیدالورود هستیم.

باقر لاریجانی روز پنجشنبه در حاشیه سمپوزیم یک روزه «تازه های استئوپروز (پوکی استخوان)» در جمع خبرنگاران در پاسخ به ادعای خانمی که در دانشگاه شهید بهشتی دانشجو بوده است، افزود: به حراست دانشگاه نامه زدیم و گزارش خواستیم.


وی ادامه داد: طبق گزارش دانشگاه این فرد اصلا دانشجو نبوده و با سیستم آموزشی دانشگاه هیچ ارتباطی نداشته است اما این خانم دوستانی در دانشکده دندانپزشکی داشته و در برخی کلاس ها شرکت کرده است.


معاون وزیر بهداشت افزود: همزمان کلاس های کنکور با این فرد به عنوان رتبه برتر و دانشجوی رشته دندانپزشکی مصاحبه داشتند و حتی در صدا و سیما هم پخش شده است.


وی اضافه کرد: سیستم های نظارتی در حال بررسی این موضوع هستند؛ در دانشگاه شهید بهشتی ٢یا ٣ نفر از پرسنل به دلیل تسامح در ورود این فرد و حضور در کلاسها به تخلفات اداری معرفی شدند.

لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره مسائلی که اخیرا پیرامون صندلی فروشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی مطرح شد گفت: سازمان سنجش زیر نظر وزارت علوم، دانشجویانی را که انتخاب می‌شوند مستقیما به دانشگاه‌های علوم پزشکی اعلام می‌کند. 


وی ادامه داد: سازمان سنجش در گذشته برای ارائه فهرست اسامی دانشجویان به وزارت بهداشت مقاومت می‌کرد اما در یکی دو سال گذشته از سازمان سنجش لیست‌ها را به طور کامل دریافت می کنیم و از سوی دیگر لیست قبولی‌ها را هم از دانشگاه‌ها می گیریم و این‌ها را با هم‌ مقایسه، بررسی و مطابقت می دهیم.


لاریجانی با تاکید بر نظارت جدی وزارت بهداشت، افزود: سیستم‌ ما کاملا کنترل می‌کند، کسی که فارغ‌التحصیل می‌شود چه زمانی وارد و چه زمانی خارج می‌شود.


معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: اخیرا با توجه به بحث‌هایی که شد این کار را به طور جدی‌تر دنبال می‌کنیم و در این خصوص، مواردی نیز مطرح‌ می‌شود که کسی برای ورود به دانشگاه امتحان داده یا نداده که البته طبق بررسی های ما برخی گزارش‌ها درست نبوده است‌. 


وی اضافه کرد: افرادی را که متوجه آن‌ها شدیم اجازه ندادیم به دانشگاه وارد شوند و این مسأله ‌ به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد.


معاون وزیر بهداشت درباره دانشجویانی که از خارج از کشور پذیرش می‌شوند، گفت: موضوع دیگر این است که دانشجویانی که از خارج کشور می‌خواستند به دانشگاه های داخل بیایند باید شرایطی داشته باشند؛ مثلا دانشگاهی که بودند معتبر باشد و نمراتشان هم شرایط خاصی داشته باشد. 


وی ادامه داد: در گذشته هم نسبت به پذیرش این دانشجویان دقت می‌کردیم اما چون به دلیل مسائل مربوط به ارز تعداد متقاضیان در این خصوص افزایش یافت، مصاحبه برای پذیرش اضافه شد.
لاریجانی اضافه کرد: به مواردی برخوردیم که افراد می‌خواستند تقلب‌هایی را انجام دهند یعنی کسی بود که نمره سال آخرش درست نیست اما چند وقت بعد می‌دیدیم که نمره درست را می‌آورد و ما کم‌کم‌ به این قضیه مشکوک شدیم و حراست و بقیه بخش های نظارتی را فعال کردیم.


معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: با مواردی در حدود ۱۰۰ یا ۲۰۰ مورد روبرو شدیم که عدد دقیق را بعدا استخراج و اعلام ‌می‌کنیم اما طبق بررسی است، متوجه شدیم که این افراد کارنامه تحصیلی خود را از یک جا می‌آورند.
لاریجانی افزود: موضوع را به آموزش و پرورش انتقال دادیم و مشخص شد تقلبی در این قضیه وجود دارد. افرادی را که متوجه آن‌ها شدیم اجازه ندادیم به دانشگاه وارد شوند البته این موضوع به بررسی‌های بیشتری نیاز دارد.


معاون وزیر بهداشت گفت: مقوله دیگری که با آن‌ها برخورد کردیم، افرادی بودند که گفتند از خارج از کشور آمده ایم و وقتی ما پرونده را بررسی کردیم متوجه شدیم که این‌ها اصلا خارج از کشور نبوده ‌اند و هر جا متوجه شدیم که پرونده افراد خدشه ای دارد از ورود فرد به دانشگاه جلوگیری کردیم.


لاریجانی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره نحوه پذیرش دانشجویان رشته دامپزشکی که پدران آنها عضو هیات علمی هستند، گفت: ما آیین‌نامه‌ای داریم که دانشجویانی که در رشته دامپزشکی پذیرفته می شوند و پدرشان هیات‌ علمی است با امتیاز ۹۲ و نیم می‌توانند به پزشکی تغییر رشته دهند. 


وی ادامه داد: این آیین‌نامه امضای وزیر علوم، رئیس دانشگاه آزاد و وزیر بهداشت را دارد و براساس آیین‌نامه شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده است. 


معاون وزیر بهداشت اظهارداشت: بعد از مدتی متوجه شدیم که حدود ۲۰۰ مورد در دانشگاه آزاد در حال استفاده از این آیین‌نامه‌ هستند در حالی که شرایطش را ندارند. از ما خواستند امضا بگیرند که این کار را انجام دهند ولی ما قبول نکردیم اما متوجه شدیم در گذشته این تغییر رشته از دامپزشکی به پزشکی انجام گرفته است. 
لاریجانی اضافه کرد: برای این کار باید امضای دو وزیر و رئیس دانشگاه انجام می شد که لااقل وزیر بهداشت آن را امضا نکرد.


معاون وزیر بهداشت گفت: مصوبه‌ای در کمیسیون موارد خاص، تصویب شد تا به کسانی که قول داده شده است، استثنائا برای آخرین سال از این فرصت استفاده کنند، درصورتی که به خارج از کشور بروند و در دانشگاه معتبری ۳۶ واحد پاس کنند، مشمول این آیین نامه قرار گیرند. 


لاریجانی افزود: نکته‌ای که مهم است این است که هیچ فردی براساس دستورالعمل وزارت بهداشت منتقل نشد و همه‌ کسانی که منتقل شدند قبل از این مصوبه کمیسیون موارد خاص بود.


وی اظهارداشت: با توجه به این که این موضوع تبدیل به مسئله ای اجتماعی شده بود ما در کمیسیون موارد خاص بعدی این مصوبه را لغو کردیم و افرادی که در دانشگاه آزاد منتقل شده‌اند هیچ کدام طبق مصوبه وزارت بهداشت نبودند.

  • 28
  • 9
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۹
غیر قابل انتشار: ۱۰
جدیدترین
قدیمی ترین
برای رضای خدا بفرمایید چه فرقی بین بچه های هیت علمی بابچه های ما هست اونها از دامپزشکی ویا رشته بهداشت و غیره چرا باید صندلیهای پزشکی را اشغال کنند و هیچگونه هزینه نیز ندهند و دایما به فرزندان ما فخر پدر و مادر هیت علمیشان را بفروشند. بچه من که مادر سرطانی دارد و تو هزینه شخصی روزانه خودش مونده چطور میتونه این همه بی عدالتی رو تحمل کنه. خدا جواب بی عدالتی رو بده. یا علی
این وزیر بی لیاقت باید برکنار شود بی لیاقت بی کفایت
باید قوه قضاییه ووزارت بهداشت این افراد را ازداتشگاه علوم پزشکی اخراج ومانع ادامه تحصیل اتان شود اگرعدالتی وجود دارد پاین باعث میشود تا حوانها نسبت به جمهوری اسلامی ومسعولین نظام اسلامی بدبین نشوند منتظریم
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش