دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۰۴ - ۰۴ آبان ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۸۰۰۸۸۰
دانشگاه

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران: حکم دیوان عدالت اداری بیشتر به نفع داوطلبان دختر است

لغو ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران گفت: رقابت دانش‌آموزان سال چهارم دبیرستان با فردی که از آموزش رایگان بهره برده و دو سال در رشته‌ای تحصیل کرده یا سه سال و بیشتر پشت کنکور مانده، اشکالات و نقطه‌ضعف‌هایی دارد و رقابت را ناعادلانه می‌کند.

به گزارش ایسکانیوز، سال ۱۳۹۶ یکی از داوطلبان کنکور از سازمان سنجش آموزش کشور شکایت و به ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی اعتراض کرد. دیوان عدالت اداری بعد از بررسی، رأی به ابطال بند اول صفحه چهارم دفترچه شماره یک راهنمای ثبت نام شرکت در آزمون سراسری داد؛ حکمی که در سال ۱۳۹۷ ابلاغ؛ اما به‌تازگی رسانه‌ای شده است.

پیش‌تر داوطلبان کنکور اگر در سال نخست، موفق به قبولی در رشته، دانشگاه یا شهر مورد علاقه‌شان نمی‌شدند، سال بعد شانس خود را امتحان می‌کردند. گاهی داوطلبان در سال نخست، رشته‌ای در شهری دیگر را برمی‌گزیدند تا صرفاً امکان قبولی را بررسی کنند؛ اما در سال دوم مجبور به انتخاب رشته، حتی برخلاف میل‌شان بودند. اکنون حکم دیوان عدالت اداری به داوطلبان اجازه می‌دهد بارها و بارها بخت خود را برای ورود به دانشگاه بیازمایند.

جبارعلی ذاکری رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران درباره مزایا و معایب حکم دیوان عدالت اداری برای آموزش عالی ایران به ایسکانیوز، گفت: به نظر می‌رسد پیش از هر تصمیمی باید مصوبه‌ای درباره آموزش‌های رایگان لحاظ شود. دیوان عدالت اداری باید درباره رایگان بودن آموزش اظهار نظر می‌کرد؛ نه اینکه اختیار برای تلاش دوم و سوم را به دانشجو واگذار کند. البته قانون در مورد آموزش رایگان اظهار نظر کرده است؛ اما داوطلب نباید چند بار از فرصت شرکت در کنکور بهره‌مند شود.

وی ادامه داد: در رشته‌های گروه علوم ریاضی و فنی، کمتر اتفاق می‌افتد؛ اما در گروه علوم تجربی بیشتر رخ می‌دهد. داوطلبان علاقه‌مند به تحصیل در رشته پزشکی، رشته‌ای مثل پرستاری را انتخاب کرده، مدتی به تحصیل بپردازند و بعد در کنکور شرکت کنند. طبیعتاً این داوطلبان با توجه به چند ماه یا چند سال تحصیل در دانشگاه و آشنایی با دروس مورد نیاز برای شرکت در کنکور تجربی، در کورس رقابت، برتر از داوطلبان زیادی عمل خواهند کرد.

لغو ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

در راهنمای ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری ورود به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی سال ۱۳۹۷ ذکر شده است: کسانی که دو بار در رشته‌های روزانه قبول شده‌ باشند، نمی‌توانند در آزمون سراسری شرکت کنند؛ بندی که در دفترچه سال ۹۸ حذف شده است.

لغو ممنوعیت شرکت در کنکور بعد از دو بار قبولی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران خاطرنشان کرد: رقابت دانش‌آموزان سال چهارم دبیرستان با فردی که از آموزش رایگان بهره برده و دو سال در رشته‌ای تحصیل کرده یا سه سال و بیشتر پشت کنکور مانده، اشکالات و نقطه‌ضعف‌هایی دارد و رقابت را ناعادلانه می‌کند.

ذاکری یادآور شد: در حال حاضر داوطلب به دفعات می‌تواند در کنکور شرکت کند. البته تبعات این مصوبه به دانشگاه‌های سطح یک مانند علم و صنعت ایران برنمی‌گردد؛ اما به جمعی از دانشگاه‌های منطقه‌ای و محلی (سطح سه و چهار) ضربه می‌زند. اکنون داوطلب می‌تواند انتخاب رشته کند و به دانشگاه مقصد نرود، در این شرایط بسیاری از کلاس‌ها به حدنصاب نمی‌رسد. در حال حاضر داوطلب اختیار دارد انتخاب رشته کند و به دانشگاه نرود که این اتفاق برای دانشگاه‌ها به هیچ‌وجه خوب نیست و برنامه‌ریزی آنها را برهم می‌زند.

وی ادامه داد: این اتفاق، سنوات تحصیلی دانشجویان را نیز افزایش می‌دهد؛ چراکه دانشگاه‌ها نمی‌توانند کلاس‌ها را برگزار کنند و دانشجویان را بین دانشگاه‌های همجوار توزیع می‌کنند.

رئیس دانشگاه علم و صنعت ایران درباره این‌که حکم دیوان عدالت اداری بیشتر به نفع داوطلبان دختر است و پسران به‌دلیل خدمت سربازی نمی‌توانند از این حکم بهره کافی ببرند، گفت: این نکته ظریف نشان می‌دهد حکم صادر شده دور از عدالت آموزشی است. پسران همچنان در سال دوم به‌نوعی مجبور به انتخاب رشته هستند؛ چون در غیر این‌صورت باید به سربازی بروند؛ اما دختران می‌توانند بارها و بارها به‌صورت متوالی در کنکور شرکت کنند.

  • 53
  • 27
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۸
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۲۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام بندی ک اشاره کرده ب ممنوعیت شرکت کسی ک ۲بار قبول شده، از بندی ک ممنوعیت کسانی را ک سال قبل قبول شده اند، کلا جداست. لطفا دقت کنید.
سلام بندی ک اشاره کر...
آقا وقتی روزانه انتخاب کنی باز یکسال محرومی از انتخاب رشته روزانه دوماً اینجور ی که کنکور داره پیش میره هر سال میانگین کشوری درحال رشد هست یعنی کم کم برا رشته های برتر میانگین درصد هات تمام کتاب هات بالایه۶۰باشه وگرن چیزی قبول نمیشی
اینا همش بازیه اونی که خودشون خواستن الان اسمش توی لیست دانشجوهاست و شاید اصلا سر کلاس هم نره ودر آخر مدرک دکتری هم بگیره و این همه اخبار فقط سر پوش گذاشته یه کلام ختم کلام
کاملا نشون دهنده ی سطح اگاهی پایین این رییس روسا در دانشگاه هاس ... اگر به ضرر دانش اموزان سال چهارمی هست که البته الان دیگه سال چهارم نداریم !! پس چرا هر سال اغاب رتبه های برتر از کسانی هستن که سال اول کنکورشونه ... متاسفم برای امثال این عاقا که اسمشون رییس دانشگاهه
بله کاملا درسته آخه دختری که آخرش قراره بره ازدواج کنه و شوهرداری کنه چرا باید حق ما رو از بین ببره بره دانشگاه
بله کاملا درسته آخه ...
اخه پسرا که تحصیل میکنن اخرش یا بیکارن یا تعمیر کارماشین یا فروشنده
اخه پسرا که تحصیل می...
دخترا هم آخرش میرند سرکارولی بعد یه مدت بچه داری باید کنند خخخخخ
بله کاملا درسته آخه ...
افکارت پوسیده هست هنوز سندروم سیندرلا ذهنی داریم گویا کدوم ادم میاد تو رو خوشبخت کنه جز خودت؟!دختر و پسرم نداره ادم باید خودش تلاش کنه در ضمن یه امار از دخترای ۳۰ به بالای مجرد بگیری هیچوقت این حرف الکیتو تکرار نمیکنی
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش