به گزارش ایسنا، دکتر سعید هاشمی، با تاکید بر اینکه قطعاً ترم جاری برگزار خواهد شد، گفت: با توجه به شرایط ویژه کشور به خاطر بحران کرونا، پیشبینی ایجاد زیرساختهای لازم برای برگزاری کلاسهای مجازی از اسفندماه در دانشگاه علم و فرهنگ آغاز شد و به صورت آزمایشی ۲۰ الی ۳۰ درصد دروس به صورت مجازی در هفتههای منتهی به پایان سال در این دانشگاه به صورت مجازی تدریس شدند و با توجه به نتیجه موفقیتآمیز آن، از شنبه ۱۶ فروردین ۹۹ تمامی دروس نظری طبق روال برنامه ترم جاری به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علم و فرهنگ افزود: با توجه به وجود رشتههای هنر، مکانیک، برق، زیست، عمران و... در این دانشگاه برای کلاسهای عملی نیز برنامهریزی لازم انجام شده و ان شاءالله با تمدید ترم جاری تا پایان تیرماه کلاسهای عملی و آزمایشگاهها نیز حتماً برگزار خواهند شد و تلاش میگردد که با
هاشمی ادامه داد: بدیهی است به محض عادی شدن شرایط کشور، کلاسها به روال طبیعی و صد درصد حضوری باز میگردند و این که کلاسها تا مرداد و شهریور هم ادامه یابد. البته این بستگی به تصمیم دولت در خصوص تعطیلی کلاسهای حضوری دانشگاهها دارد که ما تابع آن هستیم. فکر میکنیم که مباحث تئوری دروس را میتوانیم به صورت مجازی پیش ببریم. کارگاهها و آزمایشگاهها و کلاسهای عملی هر زمانی که دولت تشخیص داد رفتوآمد مشکلی ندارد به صورت فشرده برگزار میشود.
وی درباره استقبال دانشجویان و استادان از کلاسهای مجازی گفت: در هفته اول تعطیلات نوروزی به حدود ۷۰۰ عضو هیات علمی و مدرس دانشگاه علم و فرهنگ، آموزشهای لازم برای استفاده از سامانه آموزش مجازی ارایه شد و به دلیل استقبال خوب اساتید و سادگی نرمافزار آموزش مجازی به نظر نمیرسد مشکل خاصی در این بخش باشد و دانشجویان نیز با اطلاعیهها، راهنماها و فیلمهای آموزشی و همچنین کمک اساتید و مدیران گروهها مشکل خاصی نخواهند داشت و اگر در عمل هم چالشی پیش آمد به مرور حل خواهد شد.
رئیس دانشگاه علم و فرهنگ در پایان تاکید کرد: به هر حال طبیعی است که تا فرهنگ کلاس مجازی جا بیفتد زمانی مورد نیاز است. درصد کمی از دانشجویان برای استفاده از سامانه آموزش مجازی مشکل اتصال دارند که برای آنها هم تمهیداتی داریم و به نظر میرسد که برای این دانشجویان هم میتوان به گونهای دیگر جبران کرد.
نیمسال دوم تحصیلی دانشگاههای علوم پزشکی تا شهریورماه تمدید شد
معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد براساس جمع بندی نظرات معاونان آموزشی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی، نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۹-۹۸ تا شهریور ماه تمدید شد و ترم تابستانی نیز برگزار نمیشود.
به گزارش معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونان آموزشی دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی امروز دوشنبه تشکیل جلسه دادند و به دلیل شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از فراگیری بیشتر آن تصمیمهایی اتخاذ کردند.
در این جلسه مقرر شد ادامه کلاسها به صورت مجازی تا پایان شهریورماه ۹۹ ادامه یاید. بر همین اساس ترم تابستانی برگزار نخواهد شد.
همچنین واحدهای نظری حدالامکان به صورت مجازی برگزار شده و واحدهای عملی و کارآموزی در تابستان برگزار میشود. مدت واحدهای کارآموزی پزشکی نیز از یک ماه به ۲۰ روز کاهش یافت.
در این جلسه مقرر شد آزمونهای علوم پایه و پیشکارورزی لغو و ارتقای مقطع براساس سوابق تحصیلی انجام شود. برگزاری آزمون دستیاری و گواهینامه نیز در تابستان انجام خواهد شد. زمان برگزاری آزمون دستیاری، کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی گروه علوم پزشکی نیز در تابستان اعلام میشود. همچنین آزمونهای درون بخشی، لاگ بوک و معیارهای اخلاق حرفهای جایگزین آزمون ارتقاء در سال ۹۹- ۹۸ میشود.
در ادامه مصوبات این جلسه آمده است: شرط دفاع از پایان نامه برای آزمونهای گواهینامه و دانشنامه حذف شود. جلسات دفاع تا پایان نیمسال دوم به صورت مجازی برگزار شود.
این در حالی است که برگزاری کلاسها به صورت حضوری منوط به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا است و باید تا آن زمان دانشگاهها و دانشکدهها برای برگزاری کلاسها به صورت مجازی با بهترین کیفیت همت کنند.
ترم تحصیلی در دانشگاه آزاد حذف نمی شود
معاون دانشگاه آزاد اشاره به اینکه ترم جاری حذف نخواهد شد، گفت: بعد از تعطیلات اگر لازم باشد کلاس های حضوری را به صورت فشرده تا تیر و یا مردادماه ادامه خواهیم داد.
جواد علمایی در گفتگو با مهر، با تاکید بر اینکه ترم جاری حذف نخواهد شد، اظهار کرد: دانشگاه آزاد تاکید دارد این ترم تحصیلی ادامه یابد و حتی پس از اتمام تعطیلات و برگزاری کلاس های حضوری، اگر لازم باشد کلاس ها را به صورت فشرده تا تیر و یا مردادماه ادامه خواهیم داد.
معاون علوم و مهندسی و کشاورزی دانشگاه آزاد افزود: دانشجویان دغدغه و نگرانی در خصوص برگزاری کلاس های عملی نداشته باشند چرا که برنامه بر این است، کلاس های آزمایشگاهی و عملی در ترم جاری و در تابستان به صورت حضوری برگزار شود.
رئیس ستاد مرکزی آموزش مجازی دانشگاه آزاد با اشاره به شکل گیری ۳ ستاد آموزش مجازی در سطوح مختلف دانشگاه افزود: یک ستاد مرکزی آموزش مجازی در سازمان مرکزی تشکیل شده و مسولیت آموزشی و فنی آن با بنده است. ستاد دیگری در سطح استان با مسئولیت رییس استان و یک ستاد دیگر در واحدها با مسولیت رییس واحد تشکیل شده است. در استان و واحد یک نفر مسئول آموزش مجازی شده اند و به ازای چند دانشجو یک پشتیبان قرار داده شده تا هر کجا به مشکل برخورد کردند، از او کمک بگیرند.
معاون دانشگاه آزاد اضافه کرد: واحدها موظف هستند مشخصات و شماره تلفن های پشتیبان های واحد را به اساتید و دانشجویان اطلاع رسانی کنند.
وی در ادامه تاکید کرد: در راستای افزایش کیفیت آموزشی تدریس در شیوه غیرحضوری برخط، اساتید تمام رشته ها ملزم به استفاده از پاورپوینت در هنگام تدریس خویش هستند.
علمایی همچنین درباره تکلیف برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه، گفت: دانشجویان در ترم جاری تا شهریورماه فرصت دفاع دارند اما برنامه دانشگاه این است که در صورت ادامه دار بودن تعطیلات، داورها به صورت مجازی و استاد راهنما و دانشجو به صورت حضوری در اتاق های ایزوله که از قبل در نظر گرفته شده، حضور یابند و جلسه دفاع به این شکل برگزار شود.
وی ادامه داد: روند برگزاری جلسه نیز به این صورت است که دانشجو پاور پوینت خود را ارائه می کند، همانجا دوربین ضبط و آن را به داورانی که در منازلشان به صورت مجازی حضور دارند، مخابره می کند. در نهایت نمره مورد نظر در فرمهایی که به صورت الکترونیکی در اختیار استاد راهنما و داوران است، داده می شود.
دانشگاه علامه طباطبایی: امکان حذف ترم جاری فقط برای برخی دانشجویان شرایط خاص وجود دارد
دکتر حسین سلیمی، ضمن بیان این مطلب به برنامه دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص وضعیت کلاسهای آموزشی دانشجویان این دانشگاه بعد از تعطیلات نوروز اشاره کرد و گفت: آن چه که باید عنوان شود و تاکید میکنم این است که ترم جاری دانشگاه علامه طباطبایی به هیچ عنوان حذف نمیشود و کلاسهای آموزشی این دانشگاه به صورت مجازی یا حضوری تا پایان ترم ادامه خواهد یافت. با توجه به وضعیت فعلی تعطیلی دانشگاهها بر اثر شیوع کرونا ویروس کلاسهای مجازی و همچنین جلسات دفاع پایانامه دانشجویان به صورت مجازی ادامه خواهد یافت.
وی در ادامه تصریح کرد: تصمیم ما این است که کلاسهای آموزشی دانشجویان دانشگاه علامه طباطبایی بعد از تعطیلات همانند اسفند ماه به صورت مجازی برگزار شود و این کلاسها تا پایان بحران و تعطیلیهای اعلام شده به همین شیوه الکترونیکی برگزار میشود. ضمن اینکه تهمیداتی برای برگزاری جلسات دفاعیه پایانامهها و همچنین جلسات گروهها به صورت مجازی اندیشیده شده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از تصمیم این دانشگاه برای حذف ترم برخی از دانشجویان دارای شرایط خاص خبر داد و گفت: برنامه ما این است که امکان حذف ترم جاری بدون لحاظ سنتوات تحصیلی برای دانشجویانی که در مناطقی زندگی میکنند که امکان دسترسی به اینترنت ندارند و یا شرایط خاصی را دارند وجود دارد. البته دانشجویانی که در کلانشهرهای مثل تهران و سایر شهرها ساکن هستند ادعای عدم دسترسی به اینترنت از سوی این دانشجویان پذیرفتنی و شدنی نیست و امکان حذف ترم تنها برای کسانی امکانپذیر است که در مناطق دور دست و خارج از دسترسی به اینترنت زندگی کرده باشند.
دکتر سلیمی در خصوص میزان مشارکت دانشجویان و اعضای هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی در آموزشهای مجازی گفت: خوشبختانه تاکنون حضور اعضای هیات علمی برای برگزاری کلاسهای مجازی موفق ارزیابی شده است و بیش از ۷۵ درصد استادان و دانشجویان ما در کلاسهای که قبل از تعطیلات نوروز برگزار شده بود شرکت کردند و پیش بینی ما این است که بعد از تعطیلات فعلی همه کلاسهای آموزشی و همچنین جلسات دفاعیه خود را به شکل مجازی برگزار کنیم.
به گفته وی به احتمال زیاد ممکن است حدود ۶ درصد اساتید و دانشجویان دانشگاه علامه برای برگزاری و شرکت در کلاسهای مجازی مشکل داشتند که تلاش میشود این مشکل نیز برطرف شود چرا که آموزش مجازی یک تجربه جدید است و طبیعی است برخی اختلالات ممکن است وجود داشته باشد. مثلا از نظر تاکنیکی مشکلی که وجود داشت این بود که حجم زیادی از کلاس ها در صورت ضبط کردن و قابل استفاده شدن مجدد احتیاج به سرورهای جدید و قوی داشت که تهیه آن زمان بر بود اما در حال حاضر شرایط برگزاری کلاسها به صورت مجازی در دانشگاه علامه به وجود آمده است.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: کلاسهای که جنبه عملی دارد و یا نیازمند کار در آزمایشگاه و یا کارگاهها باشد برگزاری آن را به زمانهای دیگری موکل میکنیم. بنابراین آموزشهای دانشگاه علامه بعد از تعطیلات اعلامی از سوی دولت به صورت مجازی برگزار خواهد شد.
دکتر سلیمی از طولانی شدن چند هفتهای ترم دانشگاه علامه خبر داد و گفت: با توجه به این که در اسفند ماه و همچنین بعد از تعطیلات نوروز با تعطیلات دو سه هفتهای مواجه بودیم بنابراین برای جبران آن امکان طولانی شدن ترم وجود دارد.
وی با بیان این که کلاسهای آموزش مجازی دانشگاه علامه بعد از تعطیلات نوروزی اجباری است گفت: اجبار خاصی در زمان برگزاری این کلاسها از سوی اساتید و دانشجویان وجود ندارد ما سعی میکنیم این کلاسها در همان ساعاتی که حضوری در دانشگاه برگزار میشد، برگزار شود اما در عین حال محدودیتی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی خاطر نشان کرد: کارشناسان آموزش دانشکدهها در برگزاری منظم کلاسهای آموزشی مجازی نظارت میکنند و نتیجه آن را گزارش میدهند و این وضعیت در ارزیابی اساتید برای پرداختها تاثیر گذار خواهد بود.
- 16
- 3