سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۲۰:۲۰ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۱۸۹۳
دانشگاه

توقف آموزش حضوری در دانشگاه‌ها تا پایان فروردین/ معاون آموزشی علم و صنعت: مشروطی ترم جاری دانشجویان لحاظ نمی شود

علی خاکی صدیق,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
خاکی صدیق گفت: با توجه به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا، تعطیلی فعالیت‌های آموزشی حضوری در دانشگاه‌ها تا پایان فروردین ادامه خواهد داشت.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره زمان تعطیلی دانشگاه‌ها اظهار کرد: دانشگاه‌ها تعطیل نیستند و فعالیت‌های اداری، پژوهشی و آموزش‌های الکترونیکی در دانشگاه‌ها تداوم دارد؛ تنها فعالیت‌های آموزشی به شیوه حضوری با توقف مواجه شده است.

او افزود: با توجه به مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا در جلسه ۱۷ فروردین‌، تعطیلی فعالیت‌های آموزشی حضوری در دانشگاه‌ها تا پایان فروردین ادامه خواهد داشت و تداوم آن بستگی به نظرات تخصصی وزارت بهداشت و مصوبات ستاد یادشده خواهد داشت.

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: این تعطیلی هرگز به معنای لغو و معطل ماندن آموزش‌های دانشگاهی نیست بلکه با توجه به شرایط خاص ناشی از شیوع بیماری کووید -۱۹، آموزش‌های الکترونیکی جایگزین شده اند و با قوت در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی در سطح کشور پیگیری می‌شوند.

او با بیان اینکه توقف آموزش‌های حضوری، شامل همه مقاطع تحصیلی می‌شود، گفت: این توقف با نظر ستاد ملی مبارزه با کرونا شامل همه مقاطع تحصیلی در دانشگاه‌هاست با این استثناء که دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی مجازند آموزش حضوری دانشجویان دوره دکتری را با رعایت شرایط و ضوابطی از ابتدای اردیبهشت‌ماه آغاز کنند.

معاون آموزشی وزارت علوم، درباره شرایط بازگشائی دانشگاه‌ها برای دانشجویان دوره دکتری گفت: دانشگاه‌ها مجازند به تشخیص استاد و به منظور رفع اشکال با رعایت فاصله افراد و با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کلاس‌های بزرگ و دارای تهویه مناسب امکان برگزاری کلاس‌های حضوری را برای دانشجویان دوره دکتری فراهم کنند.

او بیان کرد: دانشجویانی که برای پیشبرد و انجام رساله خود نیاز به حضور و فعالیت در آزمایشگاه و کارگاه دارند، می‌توانند با رعایت ضوابط بهداشتی و تا حد امکان به‌صورت تک‌نفره از فضای آزمایشگاه یا کارگاه استفاده کنند. در صورت لزوم ساعات کاری آزمایشگاه و کارگاه بین دانشجویان توزیع و برنامه حضور آن‌ها در روز‌ها و زمان‌های مختلف تنظیم شود.

خاکی صدیق گفت: قبل و بعد از حضور هر دانشجو در آزمایشگاه و کارگاه، قسمت‌های مورد استفاده و تجهیزات و وسایل به نحو موثر ضدعفونی شود. البته همه این دانشجویان برای حضور در محیط دانشگاه ملزم به دریافت «گواهی سلامت» از مراکز بهداشتی هستند.

او درباره "علت تأکید وزارت علوم بر آموزش‌های الکترونیکی و پرهیز از تعطیلی کلی فعالیت‌های آموزشی" توضیح داد: نیمسال دوم تحصیلی ۹۸-۹۹ که با شیوع بیماری کووید -۱۹ همزمان شده است از نظر وزارت علوم دوره فعال تحصیلی است و به علت لزوم حفظ تسلسل ورود دانشجویان جدید در مهرماه ۱۳۹۹ و نیز لزوم دانش‌آموختگی برخی دانشجویان شاغل به تحصیل در آخرین نیمسال تحصیلی خود (در نیمسال جاری)، الزام به اتمام این نیمسال وجود دارد.

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: اما نکته مهم‌تر این است که تهدید کووید -۱۹ می. تواند تبدیل به فرصتی بی نظیر برای تحول در آموزش کشور و تقویت زیرساخت‌ها برای ارایه آموزش‌های متنوع غیر حضوری و بالا بردن سطح تاب‌آوری نظام آموزش عالی کشور در مواجهه با شرایط مشابه احتمالی در آینده شود.

خاکی صدیق افزود: با توجه به زیرساخت‌های مناسب و دانش فنی موجود در زمینه آموزش‌های الکترونیکی در بسیاری از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور و تلاش‌های انجام شده در سایر دانشگاه‌ها در همین مدت کوتاه، این شیوه جایگزین آموزش می‌تواند رویه غالب دانشگاه¬ها در تصمیم‌گیری برای تداوم و اتمام نیمسال جاری باشد.

او در پاسخ به این سوال که "اگر دانشجویی به هر علت نتواند از آموزش‌های غیرحضوری بهره بگیرد، چه امکانی دارد "، تصریح کرد: از سوی وزارت علوم شرایط منعطف و سهلی برای دانشجویان و دانشگاه‌ها پیش‌بینی شده است که آسیب‌های احتمالی به حداقل برسد. برای مثال در مواردی که به هر علت برگزاری جلسات و اتمام یک یا چند درس در نیمسال جاری امکان‌پذیر نباشد، برگزاری کلاس‌ها، تا تکمیل طرح درس به تشخیص استاد درس و تأیید گروه آموزشی، اضافه بر سقف واحد‌های هر ترم به نیمسال بعدی قابل انتقال است.

خاکی صدیق افزود: همچنین حذف یک یا چند درس، بی توجه به لزوم رعایت حداقل واحد‌های انتخابی در هر نیمسال، و یا حذف کامل واحد‌های درسی نیمسال در صورت تقاضای دانشجو مجاز است و نیمسال حذف شده جزو سنوات تحصیل دانشجو محسوب نمی‌شود.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: در صورت لزوم و با تشخیص معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی، افزایش یک نیمسال به سقف سنوات دانشجویانی که به دلیل حذف واحد‌های درسی یا عدم امکان برخورداری از کلاس‌های حضوری یا غیرحضوری و برگزار نشدن جلسه دفاع از پایان نامه و رساله با کمبود سنوات مجاز مواجه شده‌اند، مجاز است.

او بیان کرد: برای تسهیل در موضوع، در صورتی که محدودیت‌های زمانی و مکانی حاکم بر نیمسال جاری فراغت از تحصیل دانشجویانی را با تأخیر مواجه سازد، به جبران فرصت از دست رفته امکان برخورداری از دروس معرفی به استاد تا دو برابر قابل افزایش است.

معاون آموزشی وزارت علوم گفت: امکان مهمانی دانشجویان در دانشگاه برای استفاده از امکانات آموزشی دانشگاه‌های محل زندگی یا استقرار خود به عنوان دانشجوی مهمان آزاد با اطلاع و موافقت دانشگاه نیز از دیگر تسهیلات پیش‌بینی شده در این زمینه است.

خاکی صدیق یادآوری کرد: مجموعه این امکانات منعطف و تسهیل‌گر در قالب توصیه‌نامه‌ای ۲۰ بندی به دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی ابلاغ شده است که در وبگاه وزارت علوم نیز قابل دسترسی و بهره‌برداری است و البته تشخیص چگونگی اجرای این توصیه‌ها برعهده دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی نهاده شده است.

***

معاون آموزشی علم و صنعت: مشروطی ترم جاری دانشجویان لحاظ نمی شود

معاون آموزشی علم و صنعت با اشاره به اینکه مشروطی دانشجویان در نیم‌سال جاری را در روند تحصیل آن ها در نظر نخواهیم گرفت، گفت: بازگشایی دانشگاه ها در شرایط فعلی مهیا نیست.

ابوالفضل واحدی در گفتگو با مهر، با اشاره به اینکه پیشنهادات تسهیلات آموزشی برای دانشجویان این دانشگاه فردا در جلسه شورای معاونین آموزشی بررسی می‌شود، اظهار کرد: یکی از این پیشنهادات، امکان حذف اضطراری دو درس برای دانشجویان است؛ همچنین به دانشجویان اجازه داده می‌شود، برای فارغ‌التحصیلی تا ۴ درس بتوانند معرفی به استاد بگیرند. در حالت عادی دانشجویان می‌توانند تنها دو درس معرفی به استاد بگیرند.

حذف کلاس‌های عملی در شرایط خاص

وی افزود: پیشنهاد دیگر این است که اگر امکان برگزاری کلاس‌های فشرده عملی تا پایان ترم برای دانشجویان مهیا نشد، خودمان این دروس را برای دانشجویان حذف کنیم.

واحدی با بیان اینکه امکان حذف ترم برای دانشجویان نیز وجود دارد، خاطرنشان کرد: اگر دانشجویی دارای شرایط خاص باشد، به طور مثال خود و یا اقوام درجه یک او مبتلا به بیماری خاصی باشد دانشگاه نسبت به درخواست او برای حذف ترم مساعدت خواهد کرد.

مشروطی دانشجویان را در نیم‌سال جاری لحاظ نمی‌کنیم

معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت افزود: اگر دانشجویی در نیم‌سال جاری مشروط شود، این مشروطی محاسبه نخواهد شد و آن را در روند تحصیل او در نظر نخواهیم گرفت.

وی درباره نحوه برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه نیز توضیح داد و گفت: در حال حاضر تمامی مراحل از درخواست صدور مجوز، برگزاری دفاعیه، ارائه نمره و ارسال آن تماماً به صورت مجازی است. این تمهیدات برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل دارند و یا قرار است به سربازی بروند و یا می‌خواهند بدون آزمون پذیرش شوند، مفید است.

امکان دفاع از پایان‌نامه به صورت حضوری وجود دارد

واحدی ادامه داد: البته اگر دانشجویی تمایل داشته باشند به صورت حضوری از پایان‌نامه خود دفاع کند، در صورت آمادگی استاد راهنما و هیات داوری، این امکان وجود دارد. دانشگاه نیز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی شرایط را مهیا خواهد کرد.

برگزاری جلسات پژوهشی میان اساتید و دانشجویان

معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت از تمهیدات این دانشگاه برای استمرار روند پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی خبر داد و گفت: دانشگاه برای اینکه در روند پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، خللی وارد نشود سامانه‌ای برای ارتباط استاد و دانشجو برای برگزاری این جلسات پژوهشی در نظر گرفته است. همچنین دانشجویان این امکان را دارند که برای انجام کارهای آزمایشگاهی بر اساس پروتکل‌های بهداشتی که معاونت پژوهشی در حال آماده کردن آن است، به دانشگاه بیایند.

بازگشایی دانشگاه‌ها در شرایط فعلی مهیا نیست

معاون آموزشی دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر اینکه بازگشایی دانشگاه‌ها در شرایط فعلی مهیا نیست، گفت: اگر دانشگاه‌ها بخواهد به همین زودی ها بازگشایی شود، دغدغه‌هایی در ارتباط با رفت و آمد دانشجویان خصوصاً از شهرستان‌ها، خوابگاه و تغذیه آنها وجود دارد، بنابراین سلامتی دانشجویان باید در اولویت قرار بگیرد. تا زمانی که نسبت به شرایط اطمینان پیدا نکنیم، حضور دانشجویان در دانشگاه به صلاح نیست. البته تصمیم نهایی با ستاد ملی مبارزه با کرونا است و ما خودمان را با تصمیم آنها تطبیق خواهیم داد.

  • 19
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش