دکتر حمید اکبری در گفتگو با مهر افزود: به دنبال برگزاری اجلاس معاونان آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی، دکتر حق دوست، معاون آموزشی وزارت بهداشت دستورالعمل جدید آموزشی را به دانشگاهها ابلاغ کرد.
وی گفت: در این دستورالعمل تاکید شده است که فرآیندهای آموزشی ترم جاری مشروط به کنترل اپیدمی کرونا و مساعد بودن وضعیت سلامت در کشور و بر اساس مصوبات ستاد ملی مدیریت کرونا و لحاظ کردن کلیه پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاری لازم انجام میشود.
قائم مقام معاونت آموزشی وزارت بهداشت یادآور شد: تمامی فرآیندها و تقویم پیشنهادی برای ترم جاری نیز تابع تصمیم ستاد ملی مدیریت کرونا است و در صورت تصمیم جدید در این تقویم جدید بازنگری میشود.
وی با تشریح دستورالعمل جدید آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی گفت: این دستورالعمل به موضوعاتی از جمله آموزش الکترونیک، آزمونهای میان دوره دستیاران، فعالیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی، امکان حذف ترم و حذف درس و نحوه نمره آزمونهای میان دوره دانشجویان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی میپردازد.
جزئیات دستورالعمل جدید آموزشی دانشگاههای علوم پزشکی
۱) بر اساس بخشنامه ۱۹ فروردین ماه ۹۹ فعالیتهای آموزشی و تحقیقاتی دانشجویان تحصیلات تکمیلی با اولویت دانشجویان مقطع دکترای تخصصی (Ph.D) و دانشجویان سال آخر کارشناسی ارشد بر اساس برنامه ریزی گروههای آموزشی بدون وقفه صورت میپذیرد.
ادامه آموزشهای الکترونیک در اردیبهشت ماه ۹۹
۲) آموزشهای الکترونیک برای کلیه رشته / مقاطع در اردیبهشت ماه ۹۹ ادامه داشته و لازم است حداکثر برنامه ریزی لازم جهت ارتقا آموزشهای غیرحضوری به عمل آید.
۳) درصورت تأیید ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا ارائه کلاسهای حضوری برای دروس باقیمانده و یا کلاسهای رفع اشکال دروسی که به صورت مجازی برگزار شده است پس از تعطیلات عید فطر خواهد بود و پایان ترم جاری آخر تیرماه و بازه زمانی برگزاری آزمونهای پایان ترم از اول تا ۱۵ مردادماه خواهد بود.
در موارد خاص با تصویب شورای آموزش دانشگاه امکان تمدید محدود زمانهای اعلام شده است. در صورت تصویب زمان بازگشایی دانشگاهها توسط ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا تمام برنامه زمانبندی پیشنهادی بر اساس آن اصلاح میشود.
امکان گذراندن واحدهای کارآموزی در ساعات عصر و شب
۴) در خصوص واحدهای کارآموزی، دانشگاههای علوم پزشکی ترتیبی اتخاذ کنند تا با استفاده حداکثری از ظرفیت کلینیکهای ویژه در ساعات عصر و حضور کارآموزان در بخشهای بالینی در قالب کشیکهای شبانه، بازه زمانی دورههای یک ماهه کارآموزی را حداکثر ۲۰ روز کوتاه کنند.
ارائه دروس نظری دوره کارآموزی به صورت مجازی و در ماههای اردیبهشت و خرداد فرصت مناسب برای حضور کارآموزان در بخشهای بالینی در تابستان را بیشتر فراهم خواهد کرد. این الگو برای دورههای متناظر در سایر رشتههای دارای دورههای کارآموزشی نیز قابل تعمیم است.
جایگزین شدن سوابق تحصیلی برای آزمون علوم پایه و پیش کارورزی
۵) برای آن دسته از دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی واجد شرایط شرکت در آزمون علوم پایه اسفندماه بوده و در ترم جاری مشغول به تحصیل شده اند ادامه دوره بر اساس سوابق تحصیلی بوده و گذراندن علوم پایه در این دوره ضروری نیست.
دانشجویانی که حدنصاب لازم برای ادامه دوره را نداشته و یا تمایل به بهره مندی از مزایای نمره و رتبه آزمون علوم پایه را دارند، میتوانند در دوره بعدی این آزمون شرکت کند. نحوه ارزیابی و محاسبه حدنصاب قبولی بر اساس سوابق تحصیلی با انجام محاسبات آماری لازم توسط مرکز سنجش آموزش پزشکی و مدل سازی نمرات دانشجویان دورههای گذشته انجام خواهد شد.
افرادی که حدنصاب لازم بر اساس سوابق تحصیلی را کسب نکنند الزاماً باید در اولین آزمون علوم پایه شرکت و در صورت عدم کسب نمره قبولی، دروس گذرانده مورد قبول واقع خواهد شد ولی تا شرکت مجدد آزمون و کسب نمره قبولی حق ادامه تحصیل را نخواهند داشت.
۶) برای دانشجویان پزشکی که واجد شرایط لازم برای شرکت در آزمون پیش کارورزی اسفندماه بوده و دوره را آغاز کرده اند، شرکت در آزمون پیش کارورزی ضروری نیست و نمره پیش کارورزی بر اساس سوابق تحصیلی محاسبه و لحاظ میشود. دانشجویانی که مایل به استفاده از مزایای نمره و رتبه این آزمون هستند میتوانند در دوره بعدی آزمون پیش کارورزی شرکت کنند.
برای آن دسته از دانشجویانی که بر اساس سوابق تحصیلی وارد دوره کارورزی میشوند گذراندن موفق آزمون صلاحیت بالینی در پایان دوره کارورزی شرط فراغت از تحصیل خواهد بود.
دانشجویانی که تاکنون دوره کارورزی را آغاز نکرده اند ملزم با شرکت در اولین آزمون پیش کارورزی هستند و چنانچه از این تاریخ به بعد وارد دوره کارورزی شوند در صورت عدم قبولی در اولین آزمون حق ادامه تحصیل تا کسب نمره قبولی در آزمون مذکور را نداشته ولی مدت دوره کارورزی گذرانده شده مورد قبول واقع خواهد شد.
تبصره: تمامی دانشجویانی که در این مدلسازی حدنصاب لازم را کسب نکرده اند و بر اساس این بند به صورت مشروط وارد دوره کارورزی شده اند باید تعهد دهند که در صورت عدم قبولی در اولین آزمون پیش کارورزی هیچگونه درخواستی مبنی بر ادامه دوره تا زمان کسب نمره قبولی در آزمون را نداشته باشند.
۷) دانشجویانی که در ترم جاری (تا پایان شهریورماه ۱۳۹۹) ملزم به شرکت در آزمونهای جامع علوم پایه، پیش کارورزی و جامع داروسازی (۱۸۰ واحدی) هستند در صورت مردودی جز تعداد دفعات مجاز شرکت در آزمون محسوب نمیشود.
امکان حذف درس و یا کل ترم با درخواست دانشجو
۸) برگزاری دورههای کارآموزی و کارورزی به صورت فشردهتر و با تصویب شورای آموزش دانشگاه بلامانع است.
۹) امکان حذف درس و یا کل ترم با درخواست دانشجو حداکثر تا یک هفته قبل از شروع امتحانات پایان ترم بلامانع بوده و در این صورت ترم مذکور جز سنوات تحصیلی دانشجو محسوب نمیشود.
۱۰) در صورت درخواست دانشجو مبنی بر اعلام ناتمام حداکثر دو درس از واحدهای ترم جاری، مشروط به گذراندن دروس مذکور در اولین ترمی که این دروس ارائه میشوند و ارائه نمره قبولی جهت درج در کارنامه بلامانع است. در غیر این صورت درس مذکور حذف و دانشجو ملزم به اخذ مجدد این واحدها است.
۱۱) برای دانشجویان ترم آخر که در آستانه فراغت از تحصیل هستند در صورت موافقت شورای آموزش دانشگاه بر اساس بخشنامه ۱۹ فروردین ۹۹ اقدام شود.
۱۲) برای آن دسته از دانشجویان سال آخر که امکان فراغت از تحصیل فراهم نمیشود و برای سایر مواردی که دانشگاه تشخیص میدهد میتواند تا سقف ۶ واحد ترم تابستانی با هماهنگی دانشگاه علوم پزشکی مجازی ارائه شود.
جزئیات آزمون ارتقای سالیانه دستیاران پزشکی
۱۳) کلیه دستیاران رشتههای تخصصی واجد شرایط شرکت در آزمون ارتقای سالیانه با رعایت سایر مقررات (در صورت کسب حد نصاب لازم در ارزیابی درون دانشگاهی و نمره اخلاق حرفه ای) مجاز هستند با در نظر گرفتن سنوات آموزشی، به صورت مشروط به سال بالاتر ارتقا پیدا کرده و از شرایط آموزشی سال بالاتر برخوردار شوند.
این گروه از دستیاران در چهلمین دوره آزمونهای ارتقا و گواهینامه تخصصی به صورت دو ارتقای همزمان در آزمون شرکت خواهند کرد. اقدامات آموزشی پس از آن با رعایت مقررات صورت خواهد پذیرفت.
تبصره: داوطلبینی که در آزمون سالجاری متقاضی دو ارتقا همزمان پیش از سال ماقبل آخر بوده اند کسب حدنصاب منطبق بر این بند معادل یک ارتقا در نظر گرفته خواهد شد. اما معاونت آموزشی وزارت بهداشت تا قبل از تاریخ ارتقا سال بعد سازوکار متمرکزی پیش بینی خواهد کرد تا این افراد در یک ارزیابی دیگری شرکت کرده و در صورت قبولی معادل ارتقا دوم آنها در نظر گرفته شود.
۱۴) دستیارانی که با رعایت مقررات، در سال جاری مشمول شرکت در دو ارتقا همزمان سال ماقبل آخر و گواهینامه بوده اند نیز صرفاً ملزم به شرکت در آزمون گواهینامه سالجاری بوده و در صورت کسب حدنصاب قبولی گواهینامه واجد شرایط قبولی از سال ماقبل آخر نیز شناخته میشوند.
در صورت عدم کسب قبولی در آزمون گواهینامه، با این گروه از دستیاران نیز به مانند افراد مشمول بند ارتقا رفتار شده و به صورت مشروط آموزش آنها در سال بالاتر ادامه خواهد یافت.
حذف شرط ارائه پایان نامه قبل از معرفی به آزمون گواهینامه و دانشنامه
۱۵) شرط ارائه پایان نامه قبل از معرفی به آزمون گواهینامه و دانشنامه در سال تحصیلی ۹۹-۹۸ حذف میشود. ارائه پایان نامه حداکثر تا ۶ ماه بعد از فارغ التحصیلی الزامی خواهد بود که سازوکار تضمینی آن توسط دانشگاهها تدوین میشود.
۱۶) از معاونان آموزشی دانشگاهها درخواست میشود کلیه مصوبات شورای آموزشی و اقدامات کلی و یا موردی در خصوص پرونده آموزشی دانشجویان بر اساس بخشنامه ابلاغی شرایط کرونا صورت میگیرد را در پرونده تحصیلی دانشجو منعکس کنند.
۱۷) انتظار میرود با توجه به کوتاه بودن زمان ارائه دروس به صورت حضوری، حداکثر استفاده از فرصتهای موجود به عمل آمده و آموزش اعم از حضوری و مجازی از ساعت ۷ صبح تا ۸ شب ارائه شود. از تعطیلات رسمی و غیررسمی نیز جهت ارائه آموزشها استفاده و در صورت امکان کلاس به صورت برخط برای آن دسته از دانشجویانی که امکان حضور در کلاس را ندارند فراهم شود.
پرداخت حق و حقوق اساتید و دستیاران درگیر کرونا
۱۸) با توجه به بخشنامه ۲۵ اسفند ۹۸ در خصوص لحاظ کردن امتیازات مورد نظر برای اعضای هیأت علمی و دستیارانی که در زمان بحران بیماری کرونا با حضور در بخشهای آموزشی / درمانی / تشخیصی همکاری لازم را به عمل آورده اند گواهی ساعت حضور و همکاری از سوی مدیران گروهها صادر و اعمل شوند. رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی برای پرداختن حق و حقوق اعلام شده همکاران و دستیاران اقدام لازم را انجام دهند.
- 18
- 6