به گزارش ایلنا، علی خاکی صدیق، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری در مورد بازگشایی احتمالی دانشگاه ها بعد از ایام ماه مبارک رمضان اظهارکرد: ما در هر شرایطی تابع تصمیمات ستاد ملی مقابله با کرونا هستیم، درصورتی که آن ها مجوز بازگشایی را بدهند، ما نیز اقدامات مربوط به آنرا انجام خواهیم داد.
خاکی صدیق در جواب به این سؤال که آیا آماری از تعداد دانشجویانی که در شیوع کرونا نسبت به حذف ترم اقدام کردند، دارید؟ اظهارکرد: اکنون آمار دقیقی از تعداد دانشجویان متقاضي حذف ترم نداریم، همینطور آماری دقیقی هم نداریم که نشان دهد با تقاضا حذف ترم چند درصد از دانشجویان موافقت شده است.
او در واکنش به مشکلاتی که دانشجویان در مورد حذف ترم داشتند، خاطرنشان کرد: ما نشستی با معاونان دانشجویان دانشگاه ها داشتیم که در آن جلسه مطرح شد، در صورت امکان با تقاضا حذف ترم از سوی دانشجویان، مساعدت به عمل بیاورند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری درباره عودت شهریه دانشجویان شبانه اظهار کرد: بحث شهریه مربوط به هیأت امنای دانشگاه هاست و ما نمیتوانیم هیچ ورودی در این زمینه داشته باشیم.
خاکی صدیق در مورد ادامه روند ارائه اینترنت رایگان به دانشگاه ها گفت: فهرست دانشگاه های متقاضي برای اینترنت رایگان تحویل وزارت ارتباطات شده است. ما عینا فهرست دانشگاه های متقاضي اینترنت رایگان را به وزارت اراتباطات ارسال کردیم و آن ها نیز اعمال کرده اند.
معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در پایان گفت: فکر نمی کنم IP سرور دانشگاهی در میان لیست هایی که به ما ارائه شده، بوده که به آن اینترنت رایگان داده نشده باشد. فعلاً گزارشی مبنی بر اینکه به دانشگاه های متقاضي، اینترنت رایگان تعلق نگرفته باشد به بنده ارائه نشده است.
امکان انتقال دانشجویان خارج از کشور به دانشگاه های داخل فراهم شد
ایرنا نوشت: «ابراهیم حاجی زاده» در این مورد گفت: باتوجه به شرایط شیوع ویروس کرونا در کشورهای مختلف، در صورت درخواست دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در خارج از کشور، آنان را به دانشگاه های داخل منتقل می کنیم.
وی درباره وظایف رایزنان علمی ایران در کشورهای مختلف، خاطرنشان کرد :رایزن های علمی ایران در شرایط کرونا وظیفه سنگینی برای حل مشکلات دانشجویان ایرانی بر عهده داشتند و با دانشجویان و خانواده های آنان در تماس بودند.
حاجی زاده تاکید کرد:در نتیجه فعالیت رایزنان علمی بود که با همکاری وزارت امور خارجه و ستاد ملی مقابله با کرونا چندین پرواز اختصاصی برای بازگشت دانشجویان ایرانی در نظر گرفته شد.
مدیرکل بورس و امور دانشجویان خارج سازمان امور دانشجویان گفت:با توجه به دامنه گسترش فضای مجازی و اثر گذاری آن در ارتباطات، تعاملات علمی و آموزشی، نیاز هست شرح وظایف رایزن های علمی بازنگری و باز تعریف شود.
به گفته حاجی زاده، تعامل رایزن های علمی و اساتید اعزامی زبان و ادبیات فارسی به دانشگاه های خارج کشور میتواند هم افزایی بسیار موثری در انجام امور بین الملل داشته باشد.
وی گفت:بورس های مشترک دولت های خارجی با جمهوری اسلامی ایران بستر مناسبی را برای ارتقاء و همکاری های علمی و فناوری دو جانبه فراهم خواهد کرد.
به دلیل شیوع ویروس کرونا در دنیا، تاکنون دانشجویان زیادی از کشورهای چین و ایتالیا به کشور بازگشته اند.
- 13
- 2