دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه طی سالهای اخیر تصمیمی درخصوص قوانین پذیرش داوطلبان زن دوره دستیاری دندانپزشکی نداشتهایم، گفت: اخذ رضایت همسر برای شرکت در این دوره از آزمون به معنای کسب اجازه برای ادامه تحصیل محسوب نمیشود و تنها همسر تعهد میکند که مشکلی با محل تعهد خدمت داوطلب ندارد.
دکتر بهزاد هوشمند در گفتوگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب در توضیح شرط اخذ تعهدنامه و ثبت رضایت همسر برای داوطلبان زن آزمون دستیاری دندانپزشکی اظهار کرد: این موضوع اتفاق جدیدی نیست و وزارت بهداشت هیچ مصوبه یا تصمیمی طی سالهای اخیر درخصوص شرط رضایت همسر برای شرکت در آزمون دستیاری اعلام نکرده است. در واقع این یک خبر جعلی، نادرست و پروپاگاندای رسانههای خارجی و بیگانه است که دنبال حاشیهسازی هستند.
وی در ادامه تصریح کرد: آنچه که به عنوان شرط اخذ رضایت همسر برای داوطلبان زن در آزمون پذیرش دستیاری رشتههای تخصصی دندانپزشکی عنوان میشود در واقع مربوط به مصوبهای در سال ۱۳۷۰ است که این مصوبه در نهمین نشست شورای آموزش دندانپزشکی با حضور وزیر وقت (دکتر ملکزاده) برگزار شد، مرتبط است. در واقع در این جلسه پس از بحث و هماندیشی بین اعضای شرکتکننده چنین مصوبهای تصویب شد و پیشنویس آن به منظور کار کارشناسی به تمامی دانشکدههای دندانپزشکی دانشگاههای علوم پزشکی کشور ارسال شد.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت ادامه داد: در نهایت مسئولان وقت تبصرهای با عنوان اخذ تعهد از داوطلبان متاهل و مجرد تصویب کردند به این صورت که کلیه خانمهایی که دستیاری خود را شروع میکنند باید مجوز کتبی و محضری همسر خود را طبق فرم پیوست برای دانشکده محل آموزش که در طول دوره دستیاری هستند و پس از فارغالتحصیلی که به دانشگاه محل تعهد خود میروند، به دبیرخانه ارائه دهند. ضمن اینکه خانمهایی که هنوز ازدواج نکردهاند نیز موظف شدند به هنگام ازدواج طبق فرم پیوست رضایت همسر خود را برای شرکت در آزمون کسب کنند.
دکتر هوشمند تاکید کرد: در واقع این مصوبه به هیچ عنوان به منظور اجازه ادامه تحصیل داوطلبان زن در آزمون دستیاری تخصصی دندانپزشکی از سوی همسر نیست بلکه فقط تعهد میدهد که با دوره یا محل گذراندن طرح داوطلب خانم مخالفتی از سوی همسر صورت نگیرد و این مصوبه از همان سال در دفترچههای پذیرش داوطلبان ذکر شده است اما اینکه این بند تا چه اندازه از سوی دانشگاهها اجرایی میشود یا نه در جریان آن نیستم. بنابراین به هیچ عنوان نباید آن را دلیلی بر اجازه همسر برای ادامه تحصیل خانمها عنوان کرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: دانشجویان دوره دستیاری دندانپزشکی موظف هستند به مدت دو یا سه برابر تحصیل خود تعهد خدمت بدهند. بنابراین گاهی اوقات ما با مواردی مواجه میشویم که داوطلبان به دلایلی اعم از عدم موافقت همسر با محل تعیین شده از سوی وزارت بهداشت برای گذراندن طرح مخالفت میکنند. در واقع تبصره فوق کاملا در راستای تحکیم خانواده تصویب شده است و نمیتوان از آن به عنوان شرط ادامه تحصیل برای زنان از سوی همسر تلقی کرد.
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه "کاملا با برابری و عدالت جنسیتی در پذیرش رشتههای دندانپزشکی معتقد هستم" گفت: عمیقاً بر این باور هستم که باید پذیرش در تمامی رشتههای پزشکی اعم از رشتههای دندانپزشکی و غیر دندانپزشکی عدالت و برابری جنسیتی رعایت شود به طوری که ما پذیرشهای ۵۰ به ۵۰ داشته باشیم. اگرچه در برخی از رشتههای خاص لازم است گاهی ظرفیت آقایان یا خانمها را افزایش بدهیم اما به طور کلی برابر جنسیتی در پذیرشها باید اصل قرار بگیرد.
دکتر هوشمند در پایان در پاسخ به این سوال که آیا شرط اخذ رضایت همسر برای پذیرش در سایر رشتههای دستیاری علوم پزشکی نیز وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه دانشجویان دوره دستیاری متعهد به گذراندن خدمت هستند، به نظر میرسد که در رشتههای دیگر نیز موضوعی با عنوان اخذ تعهد از همسر برای گذراندن طرح و تعهد خدمت وجود داشته باشد اما با این وجود درخصوص رشتههای دیگر اطلاع چندانی ندارم.
حضور ۵۰ درصد دانشجویان در پروتکل بازگشایی دانشگاهها
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت گفت: پروتکلهای بهداشتی برای بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی تدوین و به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه شده که پس از تصویب به دانشگاهها ابلاغ میشود.
رحمان خدابندهلو در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: نشست مدیران معاونت آموزشی و مدیران معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت برگزار شد و موضوع نحوه بازگشایی دانشگاههای علوم پزشکی مورد بررسی قرار گرفت.
وی افزود: آنچه در این جلسه مطرح شد این نکته است که تمامی موارد به صورت پیشنهادی است زیرا ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیمی برای بازگشایی دانشگاهها نگرفته است. در واقع تمام این تصمیمات منوط به تصمیم ستاد است.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت اضافه کرد: مقرر شد دانشگاههای علوم پزشکی و حوزه دانشجویی وزارت بهداشت پروتکلهای بهداشتی را برای بازگشایی داشته باشند. بازگشایی نیز به این صورت خواهد بود که حداکثر ۵۰ درصد دانشجویان در دانشگاه حضور پیدا کنند که بتوان از خوابگاهها و مکان اسکان دانشجویان استفاده کرد.
وی گفت: مقرر شد این موضوع در اختیار دانشگاهها باشد و دانشگاهها برای این مسئله هماهنگی لازم را انجام دهند.
خدابندهلو اظهار داشت: برنامه پیشنهادی حوزه آموزشی وزارت بهداشت برای امتحانات پایان ترم که به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام شده، مردادماه است.
وی درباره جزئیات پروتکلهای بهداشتی که برای خوابگاههای دانشجویی پیشنهاد شده است، گفت: پروتکلها همان پروتکلهای عمومی که در سطح جامعه برای فاصله گذاری فیزیکی و شستشوی دستها رعایت میشود، است. اما در خوابگاهها ضدعفونی مرتب سطوح و در دسترس بودن مواد شوینده نیز در اولویت قرار دارد.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت درباره ایاب و ذهاب دانشجویان و تردد بین شهری آنها گفت: همه این موارد در پروتکل آموزشی پیشنهادی دیده شده است. بحث حذف ترم، حذف واحد، مسکوت گذاشتن ترم، میهمان شدن در این پروتکل وجود دارد و دانشجویان امکان انتخاب هر یک از موارد را خواهند داشت.
وی درباره موضوع تغذیه دانشجویان در ایامی که در دانشگاه و خوابگاه حضور مییابند گفت: تغذیه برای دانشجویانی که حضور دارند ارائه میشود. تغذیه دانشجویی با رعایت تمام موارد پروتکلهای بهداشتی تهیه و توزیع میشود. حتیالامکان غذا در سلف سرویسها توزیع نخواهد شد و توزیع در خوابگاهها صورت میگیرد. توصیه ما این است که سلف سرویسها باز نشود.
خدابندهلو یادآور شد: خوابگاهها ضدعفونی میشود و برای ورود دانشجویان آماده میشود. در بازههای زمانی متعدد ضدعفونی صورت میگیرد. مواد شوینده در اختیار دانشجویان قرار میگیرد که شستشوی دست به طور دائم انجام شود.
- 18
- 6