دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۵:۳۸ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۳۴۷
دانشگاه

وزارت علوم: دانشگاه تعطیل نیست/ ادعای رئیس دانشگاه آزاد: خسارت ۱۵۰۰ میلیاردی کرونا به این دانشگاه!

منصورغلامی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
وزیر علوم تأکید کرد: حضور کارکنان و اعضای هیئت علمی در دانشگاه مستمر است و در این زمینه دانشگاهها نیز شامل مقررات دستگاه‌های دولتی هستند.

به گزارش  مهر،  منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در شصت و ششمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور تاکید کرد: دانشگاه ها این آمادگی را داشته باشند تا در خوابگاه‌ها و سراهای دانشجویی، خدمات استاندارد (هتلی) ارائه دهند زیرا این روش برای حفظ سلامت دانشجویان ضروری است و ما باید تمامی تدابیر بهداشتی را برای این منظور به کار بندیم.

 غلامی با بیان اینکه در شرایط خاصی از اوضاع همه‌گیر بیماری نسبتاً جدید کرونا قرار داریم که در جهان شرایط نسبتاً مشابهی را فراهم کرده است، اظهار داشت: از اولین کشورهایی بودیم که این بیماری را تشخیص دادیم و اقدامات سریع و جدی در خصوص پیشگیری و اقدامات بازدارنده صورت گرفت و از جمله بخش‌های درگیر این بیماری، آموزش عالی کشور، مراکز دانشگاهی، آموزشی و پژوهشی بودند.

وزیر علوم با بیان اینکه به دلیل حضور اقشار مختلف حاضر در مراکز دانشگاهی از جمله اساتید، دانشجویان و کارکنان، لازم بود که توجه ویژه‌ای به این مراکز از نظر رعایت پروتکل‌های بهداشتی معطوف گردد، گفت: از همان روزهای اول شیوع بیماری کرونا، دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی واکنش مناسبی در قبال مقابله با این بیماری از خود نشان دادند.

وی افزود: در این خصوص بالاجبار تجمعات مردمی و انسانی در راستای عدم شیوع بیماری باید منتفی می‌شد و ما هم در درجه اول بخش‌های رفاهی دانشجویی از جمله خوابگاه‌ها و سلف سرویس‌های دانشجویی را که از مراکز حساس تجمعات دانشجویی هستند، تعطیل کردیم.

غلامی تصریح کرد: در ادامه مدیریت این بیماری، حرکت به سمت استفاده از روش آموزش مجازی برای دانشجویان در دستور کار قرار گرفت و دانشگاه‌های کشور به سرعت در مسیر جایگزینی روش استفاده از آموزش مجازی قرار گرفتند و این مهم به بهترین نحو با مدیریت مسئولان دانشگاهی در تمامی دانشگاه‌های کشور عملی شد و اکثریت دانشجویان از این روش آموزش بهره‌مند شدند.

وی با بیان اینکه یکی از ویژگی‌های این نیمسال تحصیلی، چابکی در تصمیم‌گیری‌ها توسط مسئولان دانشگاهی بوده است، گفت: در این برهه از زمان، تصمیم گیری ها در دانشگاه‌ها به درستی مدیریت شده و معاونت آموزشی هم در مسیر این تصمیم‌گیری‌ها حرکت می‌کند و حوزه معاونت دانشجویی هم باید تدابیر ویژه خود را در این خصوص ارائه دهد.

 غلامی با تاکید بر به کار گرفتن رفتارهای منطبق با یافته‌های علمی در حوزه کنترل بهداشت عمومی و فردی جامعه دانشگاهی، گفت: البته تدابیر و برنامه‌ریزی‌های مسئولان دانشگاهی درخصوص عملکرد در دوران کرونا نباید صرفاً متمرکز بر حوزه دانشجویی باشد، بلکه همه بخش‌ها باید مشمول این مورد شوند و دستورالعمل‌های مناسبی در این خصوص تنظیم شود.

وی افزود: درخصوص ارائه خدمات دانشجویی و بحث خوابگاه‌ها و غذاخوری‌ها که بیشتر برعهده بخش خصوصی است، باید تدابیری اندیشیده شود تا این بخش به دلیل عدم ارائه این خدمات در این دوران، آسیب نبیند.

وزیر علوم با تاکید بر لزوم توجه به مسائل دانشجویانی که در حال فارغ‌التحصیلی هستند، اظهار داشت: دانشگاه‌ها به خصوص در کمیسیون‌های موارد خاص به موارد دانشجویان در حال فارغ‌التحصیلی بیشتر توجه کنند و با نگاه حمایتی به مسائل این دانشجویان، سعی کنند تا مشکلات‌شان حل شود و باید کمک کنیم در این فضا، دانشجویان ما نگران فارغ‌التحصیلی خود نباشند و این موارد البته در چارچوب قوانین و مقررات به خوبی انجام شود.

 غلامی با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها به هیچ عنوان تعطیل نیستند، گفت: در این خصوص می‌توان به حضور مستمر کارکنان و اعضای هیئت علمی در دانشگاه اشاره کرد که شامل مقررات دستگاه‌های دولتی هستند و حضورشان در دانشگاه ضروری است و باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود.

وی همچین با تاکید بر لزوم آشنایی دانشجویان جدید الورود با محیط دانشگاهی افزود: برای دانشجویان جدیدالورود هم باید برنامه‌ریزی داشته باشید تا برای مدت محدودی آنها را برای حضور در دانشگاه‌ها دعوت کنیم البته با حفظ سلامت دانشجویی؛ این مهم باید در هر زمانی که امکانش میسر بود، برای آشنایی دانشجویان جدید با محیط آموزشی‌شان انجام گیرد.

وزیر علوم در ادامه خاطرنشان کرد: قطعاً نباید در این شرایط از امکان ارائه برنامه به صورت مجازی غفلت کنیم. حتی اگر برنامه آغاز سال تحصیلی که برای دانشجویان قدیمی از ۱۵ شهریور و برای جدیدالورودی‌ها بسته به زمان برگزاری کنکور از اواخر مهرماه انجام می‌شود، حتماً باید حضور موقت دانشجویان جدید در محیط دانشگاه صورت گیرد. البته می‌توان اطلاعات لازم برای شناخت هر چه بیشتر محیط دانشگاه محل تحصیل از طریق مجازی هم صورت گیرد.

 غلامی با بیان اینکه شیوع بیماری کووید -۱۹ یک‌حالت همه‌گیر و جهانی دارد و دانشگاه‌های سایر کشورها نیز با آن مواجه هستند، گفت: لازم است که همکاران دانشگاهی از تجربیات مثبت، سازنده و قابل استفاده دانشگاه‌های جهان بهره گیرند. همچنین تجربه‌های محلی دانشگاه‌های داخل کشور در خصوص مواجهه با بیماری کرونا نیز می‌تواند با سایر دانشگاه‌ها به اشتراک گذاشته شود و در این خصوص بهتر است با معاونت مرتبط در وزارت هماهنگی صورت گیرد تا این ارتباطات به صورت مستمر و هماهنگ برقرار شوند.

وزیر علوم با تاکید بر ارتباط مستمر مسئولان دانشگاهی با دانشجویان خارجی خود گفت: برای دانشجویان غیر ایرانی هم حتماً باید برنامه ویژه‌ای در نظر گرفت و آنها را که در کشور حضور دارند از حالشان با خبر شد و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی به دانشگاه دعوت‌شان کرد وامکان ارائه آموزش‌های زبان فارسی و سایر دروس دانشگاهی به صورت مجازی را برایشان فراهم کرد. آنهایی را هم که به کشور خود بازگشته‌اند سعی شود با آنها ارتباط برقرار کرده و پرسش‌های آنان را پاسخ داد.

وی افزود: ان‌شاالله این بیماری هر چه زودتر برطرف می‌شود و رسیدگی ما به دانشجویان خارجی در این دوران می‌تواند به عنوان یک تجربه مناسب تلقی شود و می‌توان با تشکیل یک کارگروه ویژه در این خصوص تجربیات خود را به سایر دانشگاه‌ها نیز انتقال داد.

غلامی با بیان اینکه معاونت‌های دانشجویی دانشگاه‌ها باید تمام سعی و همت خود را برای ارائه پروتکل‌های بهداشتی در محیط دانشگاه به کار گیرند، گفت: باید ارائه خدمات رفاهی دانشجویی در هر سطحی را به صورت کامل از دست ندهیم و اگر به فرض زمانی رسید که این امکان فراهم شد، باید آمادگی کامل برای ارائه این خدمات داشته باشیم.

وزیر علوم در پایان سخنان خود با اشاره به ظرفیت‌های فضای مجازی اظهار داشت: مناسب است این نشست‌ها در بازه‌های زمانی معین برگزار شود و با استفاده از ظرفیت‌های فضای مجازی و صرف دو ساعت می‌توان از تجربیات و عملکرد یکدیگر بهره گرفت.

منصورغلامی,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه

خسارت ۱۵۰۰ میلیاردی کرونا به این دانشگاه

رئیس دانشگاه آزاد از خسارت ۱۵۰۰ میلیارد تومان کرونا به دانشگاه آزاد خبر داد و گفت: اما با همت مدیران زیرساخت های لازم برای حرکت رو به جلوی دانشگاه فراهم شده است.

به گزارش جماران، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم تکریم و معارفه معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی که در سازمان مرکزی برگزار شد، با بیان اینکه اساساً پیشرفت علمی در کشور به عنوان یکی از نقاط اصلی و محورهای سه گانه اقتدار کشور مورد توجه قرار می گیرد، گفت: از آنجا که جمهوری اسلامی ایران سه محور درهم تنیده «فرهنگ»، «اقتصاد» و «علم» را به عنوان اصول اقتدار می شناسد، نظام علمی و تحولات آن بیش از گذشته مورد توجه جامعه و حتی دشمنان این مرز و بوم قرار می گیرد. در این میان دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بخش بزرگی از نظام یکپارچه آموزش عالی کشور مورد توجه همگان است.

وی ادامه داد: تحولات در دانشگاه آزاد اسلامی می تواند منشأ تحولات بزرگی در کشور باشد، همانطور که اگر این دانشگاه عملکرد نامناسبی داشته باشد، تأثیر منفی آن در جامعه مشهود است. دانشگاه آزاد اسلامی از ظرفیت ویژه ای برخوردار است که دانشگاه های نخبگانی از آن بی بهره اند و آن گستردگی و اجتماعی بودن دانشگاه آزاد اسلامی است، چرا که بیش از ۴۰ درصد آموزش عالی کشور به صورت شبکه ای در دانشگاه آزاد اسلامی کنار یکدیگر قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی بحمدالله در دو سال اخیر گام های مؤثر و بزرگی در جهت تحول و پیشرفت برداشته است، گفت: اگرچه در شرایط اقتصادی و اجتماعی کشور، سختی شرایط به دانشگاه آزاد اسلامی نیز دیکته شده، اما بلاشک اگر همت همکاران دلسوز و متعهد نبود، دانشگاه آزاد اسلامی نیز با مشکلاتی عدیده مواجه می شد. وقتی در دانشگاه آزاد اسلامی شروع به کار کردیم، با مجاهدت عزیزانی که با نیت خدمت به خلق و رضایت خداوند وارد این عرصه شده بودند، توانستیم شرایط را سر و سامان بخشیم و نه تنها از کاهش تعداد دانشجو ضرر و زیانی متوجه دانشگاه نشد، بلکه شرایط سخت پشت سر گذاشته شد و در سال ۹۸ با افزایش بیش از صد هزار نفری دانشجو در مقطع کارشناسی روبرو شدیم.

خسارات مستقیم به دانشگاه آزاد

طهرانچی خاطرنشان کرد: اگرچه شیوع ویروس کرونا ۱۵۰۰ میلیارد تومان خسارت مستقیم به دانشگاه آزاد اسلامی وارد کرد، اما با همت مدیران در حوزه های مختلف از جمله مدیریت بودجه و مدیریت یکپارچه اطلاعات، فراهم آوری زیرساخت های لازم برای حرکت رو به جلوی دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شده و... امروز به آینده روشن دانشگاه آزاد اسلامی امیدوار هستیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه برای ادامه حرکت روی به جلوی این دانشگاه، لازم است سیاست های جدیدی با توجه به شرایط فعلی تعریف شود، گفت: در گذشته، بسیاری از تصمیماتی که باید در سطح استان ها گرفته می شد، در مرکز مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نهایی می شد. در آغاز مدیریت جدید دانشگاه، تقریباً همان تمرکزگرایی و مدیریت مرکزی وجود داشت، اما نگاه ما در دوره جدید مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی، عبور از تمرکزگرایی به سمت مدیریت استانی است.

وی افزود: برای تحقق این امر، لازم بود هیأت های امنای استانی تقویت شوند و جایگاه و هویت خود را پیدا کرده و اداره استانی واحدها مبتنی بر هیأت امنای استانی جدی‌تر شود. بدین منظور برنامه ریزی های مختلفی صورت گرفته و سامانه هایی ایجاد شده که به زودی رونمایی خواهد شد.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه شرایط فعلی، نظام آموزش عالی را ۱۰ سال جلوتر برده است، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نبود و ناچار به سازگاری با شرایط جدید بود. برای محقق شدن این سازگاری، چند برنامه به صورت موازی در دانشگاه آزاد اسلامی در دستور کار قرار گرفته است؛ اجرای نظام هوشمند و یکپارچه داده در دانشگاه، ایجاد یک مرکز ویژه برای هیأت های امنای استانی در حوزه ریاست، تقویت معاونت توسعه مدیریت و منابع و... از جمله این برنامه هاست.

طهرانچی با بیان اینکه مسئله هیأت های امنای استانی در وزارت علوم و وزارت بهداشت در یک مرکز ویژه اداره می شود، تصریح کرد: وجود چنین مرکزی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز ضروری به نظر می رسید، چرا که هم باید ۳۱ هیأت امنای استانی به صورت مستقل عمل کنند و هم لازم بود که این ۳۱ هیأت امنا در یک دفتر ویژه وحدت عمل داشته باشند. از این رو از حضور دکتر مشکینی به عنوان نماینده تام الاختیار رئیس دانشگاه در هیأت های امنای استانی بهره مند خواهیم شد و دکتر فداکار که دارای تجارب ارزشمندی در مدیریت حوزه های اداری و مالی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، وزارت ارشاد و دانشگاه پیام نور است نیز به عنوان سرپرست معاونت توسعه مدیریت و منابع، به مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی خواهد پیوست.

وی خاطرنشان کرد: در شرایط کنونی، کارکنان و اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی نیز مانند تمامی کشور - و حتی دنیا - دچار مشکلات مالی هستند. امیدواریم با همت افراد با تجربه و متعهد که در حوزه های مرتبط از توانمندی های بالایی برخوردارند، بتوانیم از حقوق آنها دفاع کنیم و با چابکی، سختی ها را پشت سر بگذاریم.

طهرانچی در پایان تأکید کرد: این جلسه به منظور تقویت حوزه توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد اسلامی و آشنایی با رویکردهای جدید این حوزه تشکیل شده است.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش