چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۰۳ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۱۵۷
دانشگاه

پاسخ طهرانچی به حواشی پذیرش پزشکی دانشگاه آزاد/ تحصیل ۵۷ نفر در پرونده «فرزندان هیات علمی» قانونی بود!

رییس دانشگاه آزاد,اخبار دانشگاه,خبرهای دانشگاه,دانشگاه
رییس دانشگاه آزاد آخرین وضعیت پرونده تغییر رشته ۱۳۴ دانشجوی این دانشگاه را تشریح کرد و بیان کرد:تحصیل ۵۷ نفر از این دانشجویان در رشته های پزشکی قانونی است به دلیل آن که حد نصاب نمره را داشته اند.

*آقای دکتر، خودتان می‌دانید حاشیه‌هایی در خصوص «پذیرش پزشکی» دانشگاه آزاد ایجاد شد، درباره این حواشی توضیح دهید که اصل ماجرا چه بود و آخرین وضعیت رسیدگی به این موارد چیست؟

این اتفاقات در دوره مدیریتی بنده رخ نداد، اما پاسخ شما را این گونه می‌دهم؛ در حال حاضر ۲ سیستم پذیرش دانشجوی پزشکی وجود دارد؛ نخست از طریق کنکور و دیگری تبدیل خارج به داخل که سایه‌های این ۲ سیستم بر هم، برخی اوقات خبرساز می‌شود.

اخیراً وزارت بهداشت در شورای سنجش و پذیرش می‌خواهد مجوزهایی بگیرد و شورای تبدیل خارج به داخل وزارت بهداشت را تغییر دهد. وزارت بهداشت افراد را به ما معرفی می‌کند و خودش مجوز تعدادی از این‌هایی را که معرفی کرده بود، به دلیل نداشتن سقف معدل ابطال کرد که تعدادشان حدود ۳۰ نفر بود.

*درباره ماجرای آن ۱۳۴ دانشجویی که تغییر رشته آن‌ها غیرقانونی تشخیص داده شد و قرار بود به رشته قبلی خود بازگردند، بگویید؛ آیا ادامه تحصیل این دانشجویان ملغی شد؟

اولاً ۵۷ نفر از این ۱۳۴ نفر به صورت اتوماتیک قبول بودند. ماجرا از این قرار بود که با امضای ۳ نفر (۲ وزیر و رئیس دانشگاه آزاد)، دستورالعملی برای قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی برای تغییر رشته فرزندان هیات علمی صورت گرفته بود. بر اساس آن فرد باید حداقل ۹۲ و نیم درصد نمره آخرین فرد قبول شده در رشته مورد نظر را داشته باشد؛ اما در واقع نه ۹۲ و نیم درصد قداست داشت و نه ۹۰ درصد!

اساساً ورود شورای سنجش و پذیرش دانشجو به موضوع این ۱۳۴ دانشجو قانونی نبود و باید شورای ۳ نفره ورود می‌کرد. بعد از شکایت خانواده این دانشجویان به دیوان عدالت اداری و سپس ارجاع آن به معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری، قرار شده شورای ۳ نفره به این موضوع ورود کند. البته تحصیل ۵۷ نفر از این دانشجویان در رشته‌های پزشکی قانونی است چرا که نمره حد نصاب را داشته‌اند، ولی پرونده سایر دانشجویان (۷۷ نفر) در دست بررسی است.

*در همین بحث پذیرش پزشکی و کلاً رشته‌های پزشکی دانشگاه آزاد، وزارت بهداشت به دفعات به دانشکده دندانپزشکی اخطار داده است و تأکید دارد که رشته‌های پزشکی دانشگاه آزاد کیفیت لازم را ندارد...

همین الان میان دانشکده دندانپزشکی آزاد تهران و دندانپزشکی‌های علوم پزشکی تهران و علوم پزشکی شهید بهشتی رقابت وجود دارد. مردم اگر جایی خوب نباشد، پول نمی‌دهند.

*پس دلیلشان برای دادن این اخطارها چیست؟

نظام دانشگاه‌ها ارزشیابی مستمر می‌شوند، نظامی که پول دولتی می‌گیرد و ساپورت دولتی می‌شود، استادش، استاد دولتی است، از طرفی دیگر استاد طرحی می‌گیرد و در واقع پول بیمارستان‌سازی و قواعد دست آن‌هاست؛ از آن طرف هم مشاهده می‌کنیم مثلاً به دانشگاهی (دانشگاه آزاد) استاد طرحی نمی‌دهند، بیمارستان دولتی نمی‌دهند، پول دولتی به آن پرداخت نمی‌کنند، ولی آن دانشگاه به کشور خدمت می‌کند و ۴۰ درصد پرستار کشور و درصد بالایی از پزشک و دندانپزشک را تربیت می‌کند.

در وضعیتی که کیفیت‌ها ارزشیابی مستمر می‌شود، بعضی مواقع اخطار می‌گیریم و این فرقی بین دولتی و آزاد نیست و ما تابع هستیم ولی توجه کنیم در عمده جاهایی که اخطار می‌گیریم به این دلیل است که به ما می‌گویند بروید و هیات علمی جذب کنید. ما در پاسخ می‌گوییم هیات علمی طرحی به ما بدهید اما حتی دانشجوهایی که پیش خود ما پزشکی و تخصص می‌خوانند، طرح شان را در دولت می‌گذرانند. حتی به فردی که تخصصش را در دانشگاه آزاد می‌گیرد، اجازه نمی‌دهند طرحش را در دانشگاه آزاد بگذراند؛ بعد می‌گویند، بیایید مسابقه بدهید و رقابت کنید!

*خب در حال حاضر پذیرش پزشکی‌تان با وزارت بهداشت است.

ما هیچ مشکلی نداریم، ما نظام ارزشیابی آن‌ها را پذیرفته‌ایم. چون پای سلامت مردم در میان است، سعی می‌کنیم بر اساس همان کیفیتی که مد نظر آن‌هاست، کار کنیم.

بگذارید یک نکته جالبی بگویم، من استاد پایه ۳۳ دانشگاه دولتی هستم. دانشگاه آزاد هم که ۴۰ سال است وجود دارد و استاد تمام در خیلی از رشته‌ها دارد، اما در هیچیک از کمیسیون‌های برنامه‌ریزی، نظارت ارزیابی و گسترش، کسی از دانشگاه آزاد دعوت نمی‌شود. یعنی همیشه نظام دولتی خودش را به عنوان قانونگذار، بازیگر، تنظیم گر، مجری و … می‌داند، اما این اشتباه است.

*در شورای سنجش و پذیرش دانشجو که حضور دارید...

من به عنوان رئیس دانشگاه حضور دارم. ولی هیچ شخصیت حقیقی دانشگاه آزاد را دعوت نمی‌کنند.

به طور مثال ما (دانشگاه آزاد) یک برنامه‌ای را در حوزه کشاورزی که با بحران مواجه است، در دستور کار قرار دادیم و اعلام کردیم که باید دکتری حرفه‌ای کشاورزی و امنیت غذایی راه‌اندازی شود. در این خصوص یک سال برنامه نوشته‌ایم. در دکتری حرفه‌ای کشاورزی، دانشجو چند سالی را در مزرعه می‌گذارند و آنجا نیروی مورد نیاز را تربیت می‌کنیم. اما نکته جالب اینکه حاضر نشدند که این برنامه را در کمیته برنامه ریزی شان ببرند تا دانشگاه آزاد از آن دفاع کند.

به دوستان خودم در وزارت علوم گفتم که وقتی از سیستم آموزش دولتی بیرون آمدم، دیدم که چقدر اخلاق حکمرانی ما در نظام دولتی، ندیدن بخش غیردولتی است. تا زمانی که این گونه حرکت کنیم، نتیجه اصل ۴۴ همین اتفاقاتی است که در بخش اقتصادی می‌افتد.

*برگردیم به رشته‌های پزشکی، بالاخره برای افزایش کیفیت رشته‌های پزشکی چه برنامه‌هایی دارید؟

شما بروید و دانشکده دندانپزشکی واحد بروجرد را مشاهده کنید؛ من وقتی مدیریت دانشگاه آزاد را برعهده گرفتم، این واحد اخطار داشت اما همین حالا چیزی حدود ۱۲۰ یونیت دارد و ۴۲ استاد ظرف همین مدت گرفته است و در حال حاضر این واحد، تبدیل به قطب دندانپزشکی غرب کشور شده است. حتی امکانات بروجرد در خیلی از دانشگاه‌های دولتی هم وجود ندارد.

در یک سال گذشته در دانشکده دندانپزشکی تهران، خوراسگان، بروجرد و تبریز اتفاقات بزرگی به لحاظ کیفیت رخ داده است. در برخی مواقع، قوانین خود دولت دست ما را بسته است، وقتی استاد طرحی نیست، وقتی در شهرستان استاد تخصص نیست، من باید چه کار کنم؟ می‌گویم طرحی بدهید، می‌گویند استاد طرحی مال دولتی‌ها است.

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش