چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۴۲ - ۲۱ آبان ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۸۱۴۱۷
انتخابات مجلس شورای اسلامی

انتخابات در مملکت حزب‌اللهی‌ها؛ رد صلاحیت بسیاری از کاندیداهای سرشناس انتخابات مجلس

رد صلاحیت نمایندگان مجلس,انتخابات مجلس

روزنامه جهان صنعت نوشت: مسعود پزشکیان، ‌ جلیل رحیمی جهان‌آبادی، غلامرضا نوری‌قزلجه، احمد علیرضابیگی، جلال محمودزاده، رجب رحمانی، سمیه محمودی، مصطفی نخعی، عادل نجف‌زاده، احمد رسولی‌نژاد، علیرضا منادی‌سفیدان، سید‌ناصر موسوی‌لارگانی، رحمت‌الله فیروزی‌پور، جلیل مختار و محمد خدابخشی تنها برخی از نمایندگان مجلس انقلابی هستند که تاکنون معلوم شده از حضور در انتخابات مجلس دوازدهم بازمانده‌اند، آن هم در حالی که به‌جز چند چهره نخست که یا از جمله میانه‌روترین اصلاح‌طلبان هستند یا از اصولگرایان میانه‌رو، حتی نام برخی از دیگر اصولگرایان مجلس نیز در جمع ردصلاحیت‌شدگان دیده می‌شود. با این همه شاید بتوان یک وجه مشترک میان این نمایندگان ردصلاحیت‌شده پیدا کرد؛ صرف‌نظر از اینکه اصلاح‌طلب و میانه‌رو بودند یا اصولگرا و تندرو، در مقاطعی در نقد عملکرد دولت انقلابی اظهارنظر کردند. سیدناصر موسوی‌لارگانی که از جمله منتقدان جدی عملکرد تیم اقتصادی دولت است و حتی در مقاطعی خواستار کناره‌گیری محمد مخبر شد، حالا از سوی هیات‌های اجرایی ردصلاحیت شده است. همان‌طور که احمد علیرضابیگی نماینده نزدیک به احمدی‌نژاد که در پی افشای پرونده اعطای خودروهای شاسی‌بلند به نمایندگان مجلس انقلابی از سویی مورد غضب رییس و هیات رییسه مجلس انقلابی قرار گرفت و از سوی دیگر با انتقاد و حتی شکایت وزیر پیشین صمت و برخی دولتمردان مواجه شد، حالا با مهر ردصلاحیت مواجه است؛ وضعیتی که علیرضا منادی‌سفیدان نیز به‌دلیل آنکه در بحث رتبه‌بندی معلمان در قامت رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات نسبت ‌به عملکرد و انفعال وزارت آموزش و پرورش و دولت انقلابی انتقاد کرد، با آن دست‌به‌گریبان است.

اما این تنها معدود نمایندگان منتقد مجلس انقلابی نیستند که هنوز مرحله رسیدگی شورای نگهبان فرا نرسیده و نوبت آنچه به‌عنوان نظارت استصوابی مانع از حضور بسیاری از چهره‌ها در انتخابات گوناگون می‌شود، نشده، با مهر ردصلاحیت هیات‌های اجرایی مواجه شده‌اند، چرا‌که به‌جز این چهره‌های پارلمانی، همان معدود چهره‌های میانه‌روی بیرون مجلس نیز که در غیاب اصلاح‌طلبان، سعی داشتند در قامت منتقدان عملکرد دولت راهی مجلس دوازدهم شوند، حالا ردصلاحیت شده‌اند. این در حالی بود که علی باقری و علی‌محمد نمازی که از معدود اصلاح‌طلبانی بودند که ظاهرا‌ برای حضور در انتخابات مجلس دوازدهم نام‌نویسی کرده بودند، در خبرهایی جداگانه از ردصلاحیت خود خبر دادند. جالب آنکه علی باقری که ازجمله اعضای هیات رییسه جبهه اصلاحات ایران نیز هست، علت ردصلاحیت خود را استناد بند ۳ ماده ۳۳ در مورد عضویت در گروه‌های غیرقانونی عنوان کرده است. علی‌محمد نمازی نیز که از جمله اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی است، درباره نتایج احراز صلاحیت‌ها با بیان اینکه علت ردصلاحیتش بند ۴ ماده ۳۱ بوده، گفته: «جالب است که صلاحیت بنده در مورد بند ۲ ماده ۳۱ مبنی‌بر التزام عملی به جمهوری اسلامی مشکلی نداشته و تایید شدم!»

یکی از شاخص‌ترین چهره‌هایی که از ردصلاحیت خود خبر داد، علی مطهری بود. او که نایب‌رییس دوم مجلس پیشین بود، در حالی از این مهم به پایگاه خبری- تحلیلی خبرآنلاین خبر داد که پیش‌تر برخی منابع خبری از ردصلاحیت مسعود پزشکیان نماینده کنونی تبریز و نایب‌رییس نخست مجلس دهم خبر داده بودند. بدین ترتیب در حالی که نواب رییس مجلس پیشین از حضور در انتخابات مجلس پیش‌رو بازماندند، علی مطهری در این رابطه گفته که به استناد بند ۲ و ۴ ماده ۳۱ قانون انتخابات مجلس ردصلاحیت شده است. او با بیان اینکه «اعتراضم را در سامانه ثبت خواهم کرد»، گفت: «تصور می‌کردم در مراحل بعدی ردصلاحیت شوم، اما ردصلاحیت از سوی هیات‌های اجرایی را پیش‌بینی نمی‌کردم.»

هم زمان غلامعلی جعفرزاده‌ایمن‌آبادی که از دیگر اصولگرایان میانه‌روی نزدیک به علی لاریجانی است در کانال تلگرامی‌اش از ردصلاحیت خود با استناد به بند ۲ ماده ۳۱ پرده برداشته است. در روزی که رییس‌جمهوری پیشین برای حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری نام‌نویسی کرد، کامبیز مهدی‌زاده داماد حسن روحانی از ردصلاحیت خود در انتخابات مجلس دوازدهم خبر داد و گفت به استناد بند ۲ ماده ۳۱ یعنی عدم التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی از حضور در انتخابات بازمانده است.

به هر تفسیر در حالی که ردصلاحیت گسترده چهره‌های میانه‌رو و معدود اصلاح‌طلبانی که نام‌نویسی کرده بودند، با واکنش گسترده چهره‌های سیاسی مواجه شد، دیروز حتی یک چهره اصولگرا در این رابطه اظهارنظر کرد. عبدالرضا داوری که در دولت محمود احمدی‌نژاد در مقام مشاور او فعالیت می‌کرد و حالا چند صباحی است با فاصله گرفتن از او،‌ به تندروهای جناح راست نزدیک‌تر شده، نوشت: «ردصلاحیت نمایندگان کنونی مجلس، دارای یک تناقض حقوقی است. نماینده‌ای که فاقد صلاحیت اعلام شده، تا پایان دوره مجلس کنونی‌ در خرداد ۱۴۰۳، چگونه می‌تواند به وظایف تقنینی و نظارتی خود عمل کند؟ از یک سو او اکنون نماینده مجلس است و از سوی دیگر او را فاقد صلاحیت نمایندگی اعلام کرده‌اند؟!» علیرضا معزی معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر ریاست‌جمهوری پیشین در توئیتی در این رابطه نوشت: «صعب روزی، بوالعجب کاری، پریشان عالمی؛ جوری حضرات داس به دست گرفته‌اند که تایید صلاحیت محمدرضا باهنر هم ارزش خبری پیدا می‌کند.»

حسام‌الدین آشنا نیز به این ردصلاحیت گسترده واکنش نشان داد و نوشت: «رسیدن از مجلس انقلابی به مجلس انقلابی‌تر دور و دشوار نیست. یک جبهه جدید، یک همایش جدید، یک نام اختصاری جدید، چند چهره صف اولی، چند صد عاشق خدمت اولی و چند میلیون رای اولی.» همچنین محمدعلی ابطحی‌ فعال سیاسی اصلاح‌طلب در واکنش به ردصلاحیت گسترده داوطلبان انتخابات مجلس نوشت:‌ »چه خوب شد که آدم‌های معروف برای انتخابات ثبت‌نام نکرده‌اند. با رد‌صلاحیت خیلی‌ها و به خصوص دکتر پزشکیان دیدید حرف آن خانم درست بود. مردم و حاکمیت به یک نقطه مشترک رسیده‌اند که مشارکت کیلو چنده؟ دورهمی، خالص خالص!»

  • 15
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش