جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۴:۳۰ - ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۲۰۴۳۰۲
انتخابات مجلس شورای اسلامی

خواب پریشان دلواپسان برای بهارستان

اصولگرایان,اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات مجلس

اصولگرایان تمام قوای خود را برای انتخابات مجلس ۹۸ تجهیز کرده‌اند تا این بار با خیال آسوده اکثریت را به دست آورند و حداقل به روال مجلس دهم، در مقابل اصلاح‌طلبان شهرهای بزرگ را از دست ندهند. در این راستا هر از چندی هر حزب و گروهی در این جریان با هم جلسه می‌گذارند و مواضع انتخاباتی خود را مطرح می‌کنند. آنها که از وحدت و اجماع ناامید شده‌اند به فکر حضور مستقل در انتخابات افتاده‌اند و یکی از این مجموعه‌ها جبهه پایداری است که سر پرسودایی برای حضور در بهارستان دارد. در این باره محمد سلیمانی مسئول کمیته انتخابات جبهه پایداری می‌گوید: «در تهران فعلا بناي ما بر ليست مستقل است چون از سوي جريان‌هاي ديگر شرايط نامشخص است و روند شفافي نمي‌بينيم و سياست‌ها درباره كلانشهرها و شهرستان‌هاي ديگر را هم اعلام مي‌كنيم.»

 

رویای نافرجام

شرایط جامعه به نحوی است که هرچه رو به انتخابات می‌رویم آرایش کلی و سمت‌گیری جریانات، احزاب و گروه‌های سیاسی بیش از پیش مشخص می‌شود. البته در این میان دو جریان سیاسی بزرگ کشور یعنی اصلاح‌طلبان و اصولگرایان با دو رویکرد متفاوت در جامعه نسبت به انتخابات روبه‌رو هستند که بر همین مبنا و آنچه از شرایط جامعه و عملکرد جریان رقیب برداشت می‌کنند به چینش استراتژی انتخاباتی خود می‌پردازند.

 

در این راستا اصلاح‌طلبان که با توجه به عملکرد بعضا ناموفق دولت و فراکسیون امید به نوعی با مشکل عدم مشارکت مردم روبه‌رو هستند و براین اساس تئوری مشارکت مشروط ارائه می‌دهند. در طرف مقابل اصولگرایان که پیش از سال جدید با تشکیل اتاق‌های فکر خود درصدد یک وحدت انتخاباتی بودند تاکنون هرچه زدند به در بسته خورده و آنطور که مشخص است گویا وحدتی در کار نیست و مطلوب این جریان سیاسی این است که هر گروهی مستقلا وارد انتخابات شود، همان‌گونه که در انتخابات گذشته وارد عمل شدند. نمونه این جدایی را می‌توان در رویکردهای برخی از اعضای حزب موتلفه اسلامی، جبهه پایداری و حزب پیشرفت و عدالت دید.

 

جالب اینکه گروه‌های اصولگرایی که وحدت را برنمی‌تابند در رویکردی عجیب حضور مستقل خود در انتخابات را مساوی با موفقیت می‌دانند. این در حالی است که این گروه‌ها اغلب یک مقوله مشترک را در نظر نمی‌گیرند و آن ذهنیت جامعه نسبت به اصولگرایان و مخصوصا محصول جریان اصولگرایی یعنی احمدی‌نژاد است. این درست که اکنون جامعه چندان رضایتی از عملکرد دولت و فراکسیون امید در مجلس ندارد، اما اینها دلیل قانع‌کننده‌ای نیست که بخشی از اصولگرایان مانند جبهه پایداری وضعیت را به نفع خود ببینند. مسلما اصلاح‌طلبان خوب می‌دانند که برای حضور در انتخابات به مردم احتیاج دارند لذا با دلجویی از مردم و تحرکات پیش از انتخابات مثل انتخابات گذشته جامعه را به سمت و سوی خود خواهند کشید. از این رو به‌نظر می‌رسد که خواب اقبال مردم به جریانات دلواپس اصولگرا چون جبهه پایداری خواب پریشانی است که تعبیری ندارد.

 

علل شکست اصولگرایان

قائم مقام جبهه پایداری در گردهمایی مسئولان استانی جبهه پایداری درباره آسیب‌شناسی فعالیت‌های سیاسی اصولگرایان اظهار داشت: ما باید با عمل خود به مردم نشان دهیم دنبال خدمت هستیم. علت شکست‌های اصولگرایان این بوده که نتوانستند در عمل نشان بدهند که به دنبال خدمت هستند و اگر در گذشته لیستی داده شد که موافق و مخالف برجام در کنار هم بود، این لیست قطعا مورد شبهه و تشکیک مردم قرار می‌گیرد. به نوشته «ایسنا»، صادق محصولی اظهار کرد: اگر یک تشکیلاتی درست کنیم به اسم وحدت، ولی هدفمان این باشد که به جای رعایت اصول و شاخص‌ها و ارزش‌ها، به توصیه‌های این و آن عمل کنیم، مانند گذشته نتیجه لازم گرفته نخواهد شد. وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات مجلس افزود: ما باید از حالا به دنبال افراد اصلح باشیم و ترغیب و تشویق کنیم که آنها در انتخابات حضور پیدا کنند. قائم مقام جبهه پایداری با بیان اینکه ما نگران هستیم ولی ناامید نیستیم تصریح کرد: افق آینده افق روشنی است به شرطی که اولا ما در مسیر ولایت باشیم و ثانیا با حضور در صحنه مجاهدت کنیم. ترکیب این دو به علاوه توسل به اهل بیت(ع) قطعا نتیجه بخش خواهد بود.

 

جدایی پایداری

گردهمایی مسئولان استانی جبهه پایداری انقلاب اسلامی صبح ‌پنجشنبه در دفتر جبهه پایداری تهران با حضور دبیرکل، قائم مقام و اعضای شورای مرکزی این جبهه تشکیل شد. فارس نوشت، در این جلسه مسئول کمیته انتخابات جبهه پایداری درباره وضعیت مجلس فعلی گفت: بسیاری از دوستان داخل مجلس می‌گویند این مجلس ناکارآمدترین مجلس پس از انقلاب است.

 

مجلسی که در آن ریش و قیچی دست چند نفر است و آن‌ها هم در هماهنگی کامل با دولت هستند. محمد سلیمانی با اشاره به برنامه‌های جبهه پایداری برای انتخابات مجلس افزود: می‌ارزد که یک سال وقت بگذاریم و تلاش کنیم تا افراد صالح در مجلس حاضر باشند. وی با بیان اینکه در جبهه پایداری جلسات مختلفی درباره مجلس برگزار شده اضافه کرد: مواردی که قطعی شده است را با شما درمیان می‌گذاریم اما بحث‌ها ادامه دارد و همچنان نیازمند تکمیل است. سلیمانی با تشریح برنامه جبهه پایداری برای انتخابات مجلس در سطح کشور تصریح کرد: در تهران فعلا بنای ما بر لیست مستقل است چون از سوی جریان‌های دیگر شرایط نامشخص است و روند شفافی نمی‌بینیم و سیاست‌ها درباره کلانشهرها و شهرستان‌های دیگر را هم اعلام می‌کنیم.

 

وی با اشاره به شرایط نامساعد اقتصادی و فرهنگی کشور اضافه کرد: ما باید برای مردم تبیین کنیم که این شرایط حاصل مدیریت جریان لیبرالی و نئولیبرالی است. عضو شورای مرکزی جبهه پایداری با بیان اینکه در استان‌ها و شهر تهران باید نشست‌ها ادامه پیدا کند بیان کرد: اعضای شورای مرکزی هم در برنامه‌های جبهه در استان‌ها حضور پیدا خواهند کرد. مسئول کمیته انتخابات جبهه پایداری با اعلام اینکه باید به سراغ مومنین کارآمد برویم و برای حضور اقناع و راضی‌شان کنیم، خاطرنشان کرد: ما باید حرف انقلاب را به کف جامعه و گوش مردم برسانیم. در این صورت حتما پیروز خواهیم شد و مجلس به دست صالحین خواهد افتاد.

 

حمید شجاعی

 

 

armandaily.ir
  • 16
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش