یکشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۳
۱۹:۱۷ - ۰۵ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۲۲۹
انتخابات ریاست جمهوری

عباس عبدی: پزشکیان قویترین تیم سیاست خارجی از جمله ظریف را در اختیار دارد

عباس عبدی,صحبت های عباس عبدی درباره انتخابات 1403
عباس عبدی فعال اصلاح‌طلب با حضور در ویژه‌برنامه شبکه خبری المیادین گفت که ظریف و تیم او، مشاور اصلی پزشکیان در سیاست خارجی هستند.

به گزارش ایسنا، عباس عبدی سه‌شنبه ششم تیر ۱۴۰۳ در استودیو ویژه انتخابات شبکه المیادین در تهران حضور یافت و با بیان این‌که نمی‌توان گفت که پزشکیان نماینده جریان اصلاح‌طلبی است، اعلام کرد که محمد جواد ظریف مسئول و مشاور اصلی مسعود پزشکیان در امر سیاست خارجی و موضوع هسته‌ای است.

عبدی در ابتدای این مصاحبه گفت: معلوم است که من از آقای پزشکیان حمایت می‌کنم. دلیلش هم این است که او قویترین تیم سیاست خارجی را از جمله آقای ظریف را در اختیار دارد. آن‌ها کارنامه (عملکرد) تاریخی خوبی دارند و نمی‌توان از این جهت وی را با نامزدی دیگر مقایسه کرد. برای همین یکی از دلایل افزایش محبوبیت و رأی پزشکیان این رویکرد او در سیاست خارجی و کمک از این گروه است.

مجری المیادین اشاره کرد: اما ظاهرا حضور پزشکیان در مناظره سیاسی روز دوشنبه، کمی طرفداران او را ناامید کرد وقتی که درباره مسائل پرونده هسته‌ای مکررا تکرار می‌کرد، نمی‌دانم.

عبدی پاسخ داد: خیر اینطور نیست. مواضع او در خصوص برنامه هسته‌ای کاملا روشن است... درباره برجام و این موضوع، مشاور آقای پزشکیان، آقای ظریف و تیم همراه ایشان هستند... الان در اجرای برجام کسی تردیدی ندارد حتی دولت  شهید رئیسی هم آن را دنبال کرد؛ لذا در این مسئله اختلافی وجود ندارد.

وی در پاسخ به سوالی درباره چرایی حضور ظریف در کنار پزشکیان و این‌که او در کنار این نامزد چه نقشی ایفا می‌کند با توجه به این‌که وی پیشتر در مقاطعی محبوبیت بالایی داشت، گفت: ‌همین الان هم آقای ظریف محبوبیت بالایی در جریان اصلاح طلبی دارد. اکثریت از ظریف حمایت می‌کنند. از حیث محبوبیت بین مردم هم او شخص محبوب و نفر اول است و می‌توان گفت که تردیدی در این خصوص نیست.

مجری المیادین گفت: شما از عدم رضایت مردم ایران از وضعیت کنونی‌شان صحبت می‌کنید، آیا پزشکیان نامزد اصیل جریان اصلاح طلبی است؟

عبدی گفت: حقیقت این است که در رقابت انتخاباتی، شش نفر تایید صلاحیت شده‌اند و شما یا باید بر این اساس در انتخابات شرکت کنید یا نکنید. اصلاح طلبان تصمیم گرفتند شرکت کنند؛ لذا اصلاح‌طلبان از پزشکیان حمایت می‌کنند و او نامزد اول اصلاح‌طلبان است و فاصله او با نامزد بعدی در نظرسنجی‌ها بیشتر هم خواهد شد.

مجری المیادین پرسید: آقای پزشکیان می‌گوید من دولت سوم روحانی نیستم. از این صحبت چه میفهمیم؟

عبدی پاسخ داد: خب وقتی یک چیزی می‌گویند و شما را به آن تشبیه می‌کنند، این‌که به شما ارتباطی ندارد و شما هم در توجیه خودتان این حرف را میزنید. او وزیر دولت خاتمی بود اما نمی‌خواهم بگویم او ادامه دولت خاتمی هست هر چند برای اصلاح طلبان افتخار است که ادامه دولت خاتمی باشند. اصولگرایان این اتهام را وارد می‌کنند در حالی که خیلی از وزرای دولت روحانی هم نزدیک به دولت خاتمی بودند. چرا او را به ادامه دولت خاتمی متهم نکردند. این بازی خوبی نیست. او هویت مستقل خود را دارد.

مجری المیادین یادآوری کرد:اصلاح طلبان دولت روحانی را اصلاح طلب اصیل تلقی نمی‌کردند.

عبدی گفت: این به این دلیل است که روحانی در حقیقت از جناح اصولگرایان بود و وارد انتخابات شد. او این هویت را داشت. از بین آن نامزدان هم من از روحانی حمایت کردم درحالی که ارتباطی با او نداشتم و او تنها نامزد میانه‌رو بود. و انتخاب بین قالیباف و روحانی بود. و به دلایل مختلف روحانی را حمایت کردیم.

عبدی افزود: هنگامی که آقای پزشکیان میگوید من اصولگرا هستم معنایش این نیست که متعلق به جناح اصولگراست بلکه اصولی دارد که به آن متعهد است؛ لذا اصلاح گرایان از این اصولگرایی حمایت می‌کنند. مشکل ما این است که اصولگرایان به اصول پایبند نیستد و ادعا می‌کنند که اصولگرا هستند. رفتارشان بر خلاف ارزش‌های اصولگرایی است.

مجری المیادین گفت، ما مواضع شما را دنبال می‌کنیم و همیشه می‌بینیم که با نوعی سرخوردگی درباره عملکرد اصلاح طلبان صحبت می‌کنید. عملکرد اصلاح طلبان را در این مدت چطور ارزیابی می‌کنید؟

عبدی گفت: اصلاح‌طلبان در برهه‌ای دچار بحران فکری شدند و سیاست‌های اصلاح‌طلبی در برهه‌ای به بن‌بست رسید و خیلی‌ها از این انتقاد کردند... در این انتخابات من از اولین کسانی بودم که وارد صحنه شدم و از پزشکیان حمایت کردم. در انتخابات قبل من فعالیت نکردم. تحلیل من این است که رهبر انقلاب تصمیمی برای باز کردن فضا گرفت و وضعیت الان مثل گذشته نیست و صلاحیت پزشکیان هم تایید شد. در انتخابات گذشته نمی‌توانستیم آقای همتی را نامزد اصلاح طلبان بدانیم. با این حال نمی‌خواهم بگویم که پزشکیان نماینده اصلاح طلبان است چنین ادعایی نمی‌کنیم. ولی من میفهمم که پزشکیان صحبتها و ادبیات و رفتارش با دیگر اصولگرایان فرق دارد و نزدیک به اصلاح‌طلبان است؛ لذا اصلاح‌طلبان از او حمایت می‌کنند.

در خصوص میزان مشارکت نیز عبدی گفت: بر اساس نظرسنجی‌هایی که انجام شده، مشخص است که حدود ۵۰ تا ۵۲ درصد است اما به دلایل مختلف طی دو سه روز آینده این درصد بیشتر خواهد شد. امروز هم رهبری تأکید کردند بر افزایش مشارکت و این خیلی خوب است و این سبب افزایش رای پزشکیان خواهد شد. میزان رأی آقای جلیلی تا الان حدود ۲۳ درصد است... دعوت رهبری به مشارکت در انتخابات به دلیل است که جایگاه کشور و موضع کشور را تقویت خواهد کرد.

المیادین پرسید: چه چیزی سبب می‌شود اینقدر مطمئن باشید که افزایش مشارکت به سود پزشکیان خواهد شد؟

عبدی گفت: دلیل اول این که این یک تحلیل است و دوم این که این حقیقت است. شما نظرسنجی‌ها را ببینید متوجه می‌شوید که... افزایش مشارکت نشان می‌دهد که این امر به سود پزشکیان خواهد شد. بقیه نامزدها یا درصدشان ثابت است یا کاهشی.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
فردریش نیچه نگاهی ژرف به زندگینامه و اندیشه‌های فردریش نیچه

تاریخ تولد: ۱۵ اکتبر ۱۸۴۴

محل تولد: روکن، آلمان

حرفه: فیلسوف و منتقد فرهنگی

درگذشت: ۱۹۰۰ میلادی

مکتب: فردگرایی، اگزیستانسیالیسم، پسانوگرایی، پساساختارگرایی، فلسفه قاره‌ای

ادامه
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش