چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۳۸ - ۱۲ تير ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۴۰۷۴۴
انتخابات ریاست جمهوری

پزشکیان: از ابتدا گفتیم به قانون و سیاست‌های کلی عمل می‌کنیم/ جلیلی: درباره تحریم باید فعال باشید نه منفعل

مناظره پزشکیان و جلیلی,مناظره انتخابات ریاست جمهوری 1403
دو کاندیدای راه‌یافته به مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره رو در رو به پرسش های اقتصادی پاسخ دادند.

به گزارش ایسنا، مسعود پزشکیان و سعید جلیلی دو کاندیدای راه‌یافته به مرحله دوم چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره رو در روی یکدیگر پاسخگوی سوالات اقتصادی هستند.

مسعود پزشکیان در پاسخ به این سوال که «مشاور سیاسی شما در مناظره سیاسی گفت که قانون اقدام راهبردی مصوب مجلس مانع از بازگشت امریکا شد؛ با توجه به اینکه این قانون پس از خروج برجام مصوب شد، علت مخالفت شما با این قانون چیست؟» گفت: ابتدا لازم است این توضیح را بدهیم که از صحبت های دیشب اینگونه تداعی شد که خدمت سردار بزرگ ملی کشورمان شهید قاسم سلیمانی خدای ناکرده بی احترامی داشتیم؛ بنده ایشان را غرور ملی و خار چشم دشمنان می دانم و الگویی است که اگر جوانان بتوانند استفاده کرده و راهشان را ادامه دهند، می توانیم خیلی از مشکلات مملکت را با دید ایشان حل کنیم.

وی افزود: ایشان در خارج به عنوان قهرمان ظلم ستیز و در داخل به عنوان یک یاور ستمدیدگان بودند، فارغ از اینکه مذهبی و غیرمذهبی و باحجاب و بی حجاب بودند؛ روحشان شاد و یادشان گرامی.

پزشکیان در ادامه در پاسخ به سوال گفت: به هیچ وجه درست نیست که ما قانون را قبول نداریم، از اول گفته ایم چارچوب قانون و سیاست های کلی مقام معظم رهبری را عمل می کنیم، پس این امکان ندارد که قانون را اجرا نمی کنیم.

در این هنگام مجری پرسید: اینکه اشاره داشتند که این قانون مانع از اجرای برجام بود را قبول دارید.

پزشکیان پاسخ داد: یکی از بحث های آن قانون این است که امریکا باید تمام تعهداتش را انجام دهد تا ما دوباره برگردیم؛ این موضوع را باید با مجلس و شورای امنیت و با سیاستگذاران کشور صحبت کرده و راه حل برون رفت با قضیه را بررسی و حل کنیم؛ طبیعتا با کمیسیون امنیت مجلس و شورای امنیت کشور صحبت می کنیم، چون باید به زبان و نگاه مشترک رسیده تا به اهداف برسیم.

مجری مجددا پرسید: شما معتقدید که اگر امریکایی ها به تعهداتشان عمل نکردند، با این وجود ما باز هم به تعهدات مان عمل کنیم؟

پزشکیان گفت: خیر؛ اصلا اینجوری نیست که به تعهدات عمل نکنند و ما به تعهدات عمل کنیم؛ دیروز هم گفتم وقتی وارد گفت و گو می شویم وقتی با یک گزینه وارد شویم اگر قبول نکنند خود به خود قطع می شود. حالا سوال این است که آیا ما در کشور تصمیم داریم که فقط با یک گزینه وارد گفت و گو شده یا گزینه های دیگر در دست داشته تا حرف و عزت و مصلحت و حکمت مورد اشاره مقام رهبری را اجرا کنیم. همیشه یک گزینه می تواند منجر به شکست شود، حاکمیت و مدیریت و سیاستی می تواند موفق باشد که گزینه های مختلف برای حل مشکل داشته باشد.

مجری گفت: چه تغییری خواهید داد؟ پزشکیان توضیح داد: این به کارهای کارشناسی برمی‌گردد که باید انجام شود؛ آیا ما می خواهیم ارتباطات مان را با دنیا و مشکلات مان را با کشورها حل کنیم؟ در این صورت باید گزینه های مختلف با حفظ عزت و مصلحت و حکمت را بررسی کرده که کدام راه را برویم.

وی افزود: اگر فقط بگوییم یک راه را می رویم و طرف مقابل نپذیرد بدان معناست که تا آخر می خواهیم در تحریم ها بمانیم؟ آیا این به مصلحت کشور است که وضعیت به همین شکل ادمه پیدا کند.

هیچ حاکمیتی در طول تاریخ نتوانسته در درون قفس به رشد و پویایی و شکوفایی برسد

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: هیچ حاکمیتی در طول تاریخ نتوانسته در درون قفس به رشد و پویایی و شکوفایی برسد؛ مجبوریم برای رسیدن به این هدف ابتدا با کشورهای همسایه و منطقه تعاملات و تبادلات و ارتباطات منطقه ای و دنیا پیدا کنیم.

پزشکیان ادامه داد: لازمه این کار داشتن گزینه‌های مختلف و استفاده از نظرات کارشناسان و نخبگان و تعامل در چارچوب های قانونی است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می توانید همه تحریم ها را لغو کنید؟ گفت: هیچ وقت قرار نیست تمام تحریم‌ها را لغو کنیم یا نکنیم. در گفت وگو باید ببینیم ما چه چیزی می دهیم و آنها چه می دهند. چیزی نیست که ۱۰۰ درصد بگوییم می رویم و تمام مسائل را حل می کنیم. می‌خواهیم مشکلات خود را با دنیا حل کنیم یا نه؟ اگر می خواهیم حل کنیم باید گزینه‌های مختلف داشته باشیم و آنچه به مصلحت کشور ، جامعه و رشد کشور است را باید در اختیار داشته باشیم. این باید از کارشناسان داخلی در بیاید. آن کسی که کارشناس شده و دکترای سیاست شده است، باید برای راه برون رفت از مشکلات راه‌حل ارائه کند که یا می خواهیم در بن بست بمانیم یا از بن بست خارج شویم.

باید از بن بست در بیاییم

پزشکیان افزود: معتقدم باید از بن بست در بیاییم ولی اگر می‌خواهیم در بن بست بمانیم حرف دیگری است.

جلیلی در پاسخ به این پرسش که علاوه بر خنثی سازی‌تحریم‌ها، برای رفع تحریم‌ها باید چه کرد؟ گفت: مردم لرستان به شدت متاثر از تعبیری بودند که درباره شهید سلیمانی به کار برده شد و از من خواستند ابراز ناراحتی آنها را بیان کنم.

وی ادامه داد: من متاسفم که کشور ما را قفس می‌دانید. کشوری که این همه فرصت دارد و تعاملات ارزشمندی با دنیا دارد و می تواند بیشترین تعاملات را داشته باشد چرا می گویید قفس؟

پزشکیان گفت: شما با تحریم‌ می خواهید پرواز کنید؟

جلیلی جواب داد که در بحث تحریم راهی را می دانید و می‌روید و جواب نمی گیرید و دوباره باید این راه بروید.

پزشکیان افزود: شما تحریم را می پذیرید؟ جلیلی پاسخ داد: نخیر. شما راه‌حلی برای تحریم‌ها نمی‌دهید. شما رفتید همه امتیازها را دادید.

پزشکیان گفت: شما راه‌حل بدهید.

نباید روابط را به دو سه کشور خلاصه کنیم

جلیلی پاسخ داد:‌ من دیشب راه‌حل دادم. شما می گویید من با کارشناسان صحبت می کنم. شما می گویید فشار از بیرون و چانه زنی از داخل. شما می‌گوید با مجلس صحبت می کنم تا موضوع را عوض کند. ما برای رشد کشور برنامه جدی داریم. نباید روابط را با دو سه کشور خلاصه کنیم که ما را تحریم می کنند.

پزشکیان گفت: می‌شود برنامه خودتان را ارائه کنید.

جلیلی پاسخ داد که ده بار ارائه کرده‌ام.

پزشکیان اظهار کرد: یک بار برنامه خودتان را ارئه کنید. شما مگر برنامه دارید.

جلیلی هم گفت: بله. الان شما هستید که باید جواب بدهید. من معتقد به بن بست نیستم. شما مدعی بن بست هستید و من مدعی بن بست نیستم. شما رو به قبله می شوید ولی این همه افزایش صادرات نفتی داشته ایم. این همه سرمایه گذاری خارجی داشته ایم که شما می‌گویید نمی شود. آمار غلط می دهید. آقای پزشکیان، روند نقدینگی را دیشب اشتباه گفتید.

با تحریم باید فعال باشید نه منفعل 

جلیلی در ادامه با به نمایش گذاشتن نموداری گفت: روند رشد نقدینگی را در دولت روحانی و رئیسی برعکس گفتید. شما حجم نقدینگی را با رشد نقدینگی اشتباه می‌گیرید وقتی کارشناسی بلد نیستید و می‌گویید که کارشناس نباید باشید و می‌گویید که بعداً می‌خواهم با کارشناسان صحبت کنم. شما در مورد تحریم نیز همین صحبت را می‌کنید؛ آنچه که اقتصاد کشور را رشد می‌دهد این است که با تحریم فعال باشید نه منفعل؛ آنچه که شما می‌گویید رفتار منفعلانه است؛ شما می‌گویید می‌خواهم بنشینم بحث کنم و به اتکای فشار بیرونی تحریم به داخل فشار بیاورم؛ چانه زنی را در داخل انجام دهم و با مجلس صحبت کنم که قانون را عوض کند. این در حالیست که شما باید با طرف مقابل صحبت کنید و شما نماینده مجلس این مملکت هستید و باید بدانید که با چه قدرتی باید مسائل را دنبال کنید.

وی ادامه داد: ما در مورد تحریم باید اینگونه رفتار کنیم که اگر ما تعهداتمان را انجام دادیم حالا باید طلبکار باشیم نه اینکه به ملت خود فشار بیاوریم و به ملت بگوییم که حالا شما کوتاه بیایید؛ جالب است که شما پیشاپیش می‌گویید که دوباره به ملت فشار می‌آورم و به مردم می‌گویم که باید امتیازات دیگری بدهیم تا تحریم را بردارند. این در حالیست که طرف مقابل است که باید در برابر تعهداتش وظایف خود را انجام دهد. مسئله بعدی این است که اگر طرف مقابل به تعهداتش انجام نداد دیگر شما چه امتیازی می‌خواهید به او بدهید؛ شما می‌گویید که من باید امتیاز بدهم خب به مردم بگویید که چه امتیاز دیگری می‌خواهید بدهید. شما که می‌گویید بده بستان است، خب بگویید این همه امتیاز داده‌ایم اما آنها هیچ جوابی ندادند و باز می‌گویید که من امتیاز می‌دهم چون دنیا بده بستان است؛ این‌ها را برای مردم بیان کنید که چه امتیاز دیگری می‌خواهید بدهید.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری خطاب به پزشکیان اظهار کرد: شما حرف از صداقت می‌زنید در حالی که ۸ سال دولت آقای هاشمی، ۸ سال دولت آقای خاتمی و ۸ سال دولت آقای روحانی همه دوستان شما بودند که همین الان نیز در ستاد شما حضور دارند و دوباره طلبکار هستید؛ در این ۴۰ سال چه کسی سر کار بوده است؟ شما بوده‌اید و بگویید که در این ۴۰ سال چه کار کرده‌اید؟ در برابر همین تحریم یکی رفتار شماست و دیگری رفتار شهید رئیسی است؛ دولت شهید رئیسی بود که سیل سرمایه‌گذاری خارجی و صادرات ما را زیاد کرد. دنیا فقط سه کشور نیست و این اشتباه است؛ من واقعاً متاسف هستم که ۴ سال دیگر اسم کشور ما بشود قفس و دنیا بشود سه کشور دیگر و گفته شود که وضعیت بن‌بست قرار داریم و باید از این بن بست خارج شویم؛ آقای روحانی در ۸ سال یک مرتبه به آفریقا نرفت در حالی که شهید رئیسی چندین بار به این کشورها سفر کرد و ببینید که چقدر گشایش ایجاد شد. آقای پزشکیان شما پزشک هستید و می‌گویید که تشخیص‌های غلط تجویزهای غلط به همراه دارد که کشنده است.

ادامه دارد ...

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش