دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۲۱:۳۱ - ۲۱ آبان ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۸۰۰۶۶۸
انتخابات ریاست جمهوری

عارف رئیس شد/ سکوت احمدی‌نژاد شکست

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,فضای انتخاباتی کشور
هفته گذشته فضای انتخاباتی کشور چندان شلوغ نبود. اصلاح‌طلبان باز هم عارف را به ریاست شورای عالی انتخاباتی‌شان برگزیدند و اصول‌گرایان همچنان منتظر دعوت جامعه روحانیت برای اجماع هستند.

این هفته بسیاری از سیاسیون با حضور در بیست‌ودومین نمایشگاه مطبوعات به اظهار نظر پرداختند و بیشتر اخبار انتخاباتی در فضای نمایشگاه دست به دست شد. محمود احمدی‌نژاد هم بعد از منعش از حضور درانتخابات ۹۶ اولین اظهار نظر خود را انجام داد و گفت که در انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر از هیچ‌کس حمایت نخواهد کرد.

 

ریاست عارف بر شورای عالی انتخاباتی اصلاح‌طلبان

اصلاح‌طلبان این روزها با مشکلی مواجه شده‌اند و آن هم احتمال دادن لیست مجزا توسط برخی احزاب اصلاح‌طلب برای انتخابات شورای شهر است. هرچند آن‌ها در این هفته دوباره عارف را برای ریاست بر شورای عالی انتخاباتی خود انتخاب کردند اما با برخی صحبت‌های نمایندگان بعضی از احزاب اصلاح‌طلب شاید در انتخابات شورای شهر لیست‌های جداگانه‌ای در جبهه اصلاحات ببینیم. 

 

عارف رئیس شورای عالی اصلاح‌طلبان باقی ماند

یکشنبه گذشته محمدرضا عارف به عنوان رئیس، عبدالواحد موسوی‌لاری و رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات (فعلا کرباسچی)، به عنوان نواب رئیس شورای عالی انتخاباتی اصلاح‌طلبان انتخاب شدند.

ژاله فرامرزیان در ارتباط با آخرین اخبار شورای عالی سیاست‌گذاری انتخاباتی اصلاح‌طلبان اظهار کرد: محمدرضا عارف با حداکثر آرا به عنوان رئیس شورای عالی انتخاباتی اصلاح‌طلبان برگزیده شد. حجت‌الاسلام موسوی لاری و رئیس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات (در حال حاضر کرباسچی رئیس است)، به عنوان نواب رئیس انتخاب شدند. من (فرامرزیان) و زهرا صدراعظم‌نوری هم به عنوان دبیران شورا تعیین شدیم.

 

عارف: شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان با سازوکار بهتری تشکیل شده است

رئیس شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان در رابطه با فعالیت‌های شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان برای ورود به انتخابات آینده به ویژه انتخابات شوراها گفت:‌ با ارزیابی که داشتیم و با آسیب‌شناسی از فعالیت‌ها، خوشبختانه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان مجددا با سازوکار بهتری تشکیل شده و در جلسه اخیر نیز هیأت رئیسه شورا مشخص شدند.

 

محمدرضا عارف افزود:‌ اولویت ما تصویب آیین‌نامه فعالیت استان‌ها است که امیدواریم هر چه سریع‌تر شوراهای استانی هم شکل بگیرند و طبیعتا بر روی هر دو انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراها برنامه‌ریزی خواهیم کرد. قطعا اولین راهبرد ما تشویق مردم برای مشارکت است و به همه جریانات سیاسی هم توصیه حضور حداکثری را داریم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین بیان کرد: اعتقاد داریم که باید انتخابات پرشور و رقابتی برگزار شود و امیدواریم همان روندی که در انتخابات ۹۴ داشتیم در ۹۶ هم دنبال کنیم و حتی‌الامکان در همه استان‌ها به یک لیست با اولویت زنان و جوانان برسیم.

 

احتمال ارائه دو لیست اصلاح‌طلب در شورای شهر تهران

رئیس کمیته انتخابات اصلاح‌طلبان  با بیان این‌که کاهش کاندیداها برای انتخابات شورای شهر در استان تهران منجر به افزایش رقابت بین نامزدهای احتمالی برای دوره آینده خواهد شد، عنوان کرد: بنابر مصوبه مجلس نهم تعداد اعضای شورای شهر در تهران کاهش یافته است و بنابراین رقابت بین کاندیداهای احتمالی افزایش خواهد یافت اما شورای سیاست‌گذاری و کمیته انتخابات شورای هماهنگی اصلاحات درباره این موضوع فعالیت می‌کند و ممکن است دو لیست برای انتخابات شورای شهر در تهران ارائه شود که ۸۰ درصد آن دو لیست با یکدیگر مشترک باشند.

 

محسن رهامی ادامه داد: اما ما به دنبال این هستیم که مانند انتخابات شورای شهر چهارم و انتخابات مجلس دهم با یک لیست واحد وارد میدان شویم و می‌کوشیم که همه احزاب حاضر در جریان اصلاحات و طرفداران دولت و حزب اعتدال و توسعه را با خود همراه کنیم.

 

وی با بیان این‌که وحدت در انتخابات ریاست جمهوری در میان اصلاح‌طلبان اهمیت بسیار بیشتری از وحدت در انتخابات شوراهای شهر دارد، اظهار کرد: در موضوع انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا وحدت بین اصلاح‌طلبان دغدغه اصلی نیست بلکه ما به دنبال رسیدن به وحدت در انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم. ما می‌کوشیم تمامی اهداف جریان اصلاحات و طرفداران دولت را با خود همراه کنیم تا مانند تجربه انتخابات شورای شهر دوره چهارم و مجلس دهم، در این انتخابات نیز لیست واحدی ارائه کنیم و به موفقیت برسیم.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به دلایل اهمیت موضوع انتخابات ریاست جمهوری برای اصلاح‌طلبان اظهار کرد: موضوع انتخابات ریاست‌جمهوری در بین سران اصلاحات و به ویژه آقای سیدمحمد خاتمی، آیت‌الله هاشمی، حجت‌الاسلام سیدحسن خمینی، حجت‌الاسلام ناطق‌نوری و ... مطرح است و این موضوع تنها به شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان محدود نمی‌شود و در نتیجه تمامی اصلاح‌طلبان وارد این موضوع نمی‌شوند بلکه سران اصلاحات به آن می‌پردازند.

 

وی اضافه کرد: شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در حال حاضر بیشتر موضوع انتخابات شورای شهر را در نظر دارد که البته هنوز به طور کامل درباره آن وارد گفت‌وگو و فعالیت نشده‌ایم و یکی از نکات درباره این انتخابات این است که موضوع شورای شهر بیشتر یک موضوع منطقه‌ای، محلی و قومی است و بنابراین از مرکز و از استان تهران برای تمامی کشور تعیین تکلیفی انجام نمی‌شود بلکه اصلاح‌طلبان هر استان این موضوع را پیگیری خواهند کرد.

 

رهامی با بیان اینکه شورای سیاستگذاری به احتمال زیاد برای انتخابات شورای شهر لیست تهیه خواهد کرد، گفت: شورای سیاستگذاری تنها به سیاستگذاری در زمینه انتخابات نمی‌پردازند و احتمالا لیست  ارائه خواهیم کرد اما کمیته انتخابات شورای هماهنگی نیز فعال است و در حال حاضر ۱۰ الی ۲۰ حزب در داخل شورای سیاستگذاری وحدت کرده‌اند که یک لیست واحد ارائه کنیم و می‌کوشیم که حزب اعتدال و توسعه و حامیان دولت را هم با خود همراه کنیم اما آنها هنوز مشخص نکرده‌اند که می‌خواهند به صورت مستقل وارد عمل شوند و یا در قالب شورای سیاستگذاری به انتخابات ورود می‌کنند.

 

برای انتخابات شوراهای شهر و روستا انتظار لیست واحد از اصلاح‌طلبان نداشته باشید

دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی گفت: اصلاح‌طلبان در چند گروه برای انتخابات شورای شهر و روستا فعالیت خواهند کرد. نباید از آن‌ها انتظار یک لیست واحد وجود داشته باشد. اصلاح‌طلبان می‌توانند دو تا سه لیست برای این انتخابات ارائه کنند. در ارتباط با انتخابات شهر و روستا آن هیجان سیاسی که بر ریاست‌جمهوری غالب است وجود ندارد. کارکرد شوراها بیشتر اجتماعی است تا این‌که سیاسی باشد، از این رو می‌گویم ممکن است برای شورای شهر تهران اصلاح‌طلبان به جای یک لیست واحد، دو تا سه لیست ارائه کنند. مردم انتظار یک لیست واحد را از اصلاح‌طلبان نداشته باشند چرا که عملی نیست.

 

 محمدرضا راه‌چمنی همچنین اظهار کرد: برای انتخابات ریاست‌جمهوری سیاست تمام اصلاح‌طلبان این است که از روحانی عبور نکنند. این نظر در حالی ارائه می‌شود که ممکن است انتقادهای جدی نسبت به برخی از عملکردهای ایشان و دولت‌شان داشته باشیم. اصول‌گرایان نیز کاندیدای قابلی برای پیروزی مقابل آقای روحانی ندارند، مگر چند چهره خاص که به نظر می‌رسد آن‌ها به هیچ عنوان برای انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدا نمی‌شوند.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به جدایی چند حزب اصلاح‌طلب از شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان، خاطرنشان کرد: عده‌ای از احزاب اصلاح‌طلب با دبیران کل مطرحی مانند هادی خامنه‌ای، منتجب‌نیا، حکیمی‌پور و کواکبیان قصد دارند تا به طور جداگانه‌ای ذیل کمیته انتخابات احزاب اصلاح‌طلب برای انتخابات شورای شهر و روستا لیست واحدی ارائه دهند. حزب وحدت و همکاری ملی هم در همین راستا با کمیته انتخابات احزاب اصلاح‌طلب برای انتخابات شورای شهر آینده فعالیت خواهد کرد.

 

ائتلاف آری، ادغام هرگز

قائم‌مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به ضرورت حضور فعال احزاب اصللاح‌طلب در دو انتخابات آینده تصریح کرد: حزب اعتماد ملی تصمیم دارد با برنامه‌ریزی و به صورت هدفمند در دو انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر و روستا شرکت کند. ما بر اساس آزادی و دموکراسی بر اصل استقلال احزاب تاکید داریم. به دنبال راهکاری برای ائتلاف هستیم، اما ادغام نمی شویم. در جلسه ی آینده شورای مرکزی حزب مشخص می‌کنیم که چگونه در صحنه حاضر خواهیم شد و نحوه حضورمان را حتما به رای می‌گذاریم که آیا با احزاب و گروه های دیگر ائتلاف داشته باشیم یا خیر.

 

رسول منتجب‌نیا ادامه داد: آن‌چه که تاکنون در ارتباط با حضور حزب اعتماد ملی در انتخابات آینده مشخص شده این است که اولا ما حتما حضور فعالی خواهیم داشت و ثانیا روی بحث استقلال احزاب تاکید ویژه‌ای داریم.ما به هیچ عنوان مسئله آزادی ،استقلال و لزوم حاکمیت دموکراسی بر احزاب را به بهانه وحدت زیر پا نمی‌گذاریم. این موضوع بدان معنا نیست که قصد همکاری با سایر احزاب و گروه‌های اصلاح‌طلب را نداریم بلکه دقیقا تاکید بر اساس اصل آزادی احزاب است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که چرا سال‌های گذشته حزب اعتماد ملی مشکلی با حضور در گروه‌های اجماع‌شده‌ی اصلاح‌طلب نداشت، اما الان بر لزوم جدایی از این گروه‌ها تاکید دارد؟ عنوان کرد: با توجه به این‌که در کمیته راهبردی اختلافاتی صورت گرفت، برای رفع این اختلافات و پیش‌برد اهداف اصلاحات در انتخابات گذشته به ادغام میان شورای هماهنگی جبهه اصلاحات و شورای راهبردی تن دادیم، اما امسال چنین اختلافاتی وجود ندارد و نیاز نیست به بهانه وحدت استقلال عمل نداشته باشیم.

 

تاکید بر وحدت انتخاباتی اصلاح‌طلبان در تمامی استان‌های کشور

در نشست مسئولان امور استان‌های کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات بر وحدت انتخاباتی اصلاح‌طلبان در تمامی استان‌های کشور تاکید شد. در این جلسه که با حضور مسئولان امور استان‌های احزاب عضو کمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات تشکیل شد هر یک از حاضران گزارشی از فعالیت‌ها و عملکرد حزب متبوع خود در استان‌ها ارائه کردند و راهکارهای تقویت شورای هماهنگی امور استان‌ها مطرح شد.

 

در ادامه مقرر شد براساس آیین‌نامه مصوب مربوط به کمیته انتخابات شورای هماهنگی، تمامی دستورالعمل‌های لازم تهیه و تدوین و به تمامی استان‌ها ابلاغ شود. در این نشست تاکید شد که وحدت انتخاباتی اصلاح‌طلبان در تمامی استان‌ها، مهم‌ترین هدف همه احزاب اصلاح‌طلب در سراسر کشور است.

 

شرط گذاشتن اصلاح‌طلبان برای روحانی بی‌معنی است

دبیرکل حزب اتحاد ملت با اشاره به این‌که روحانی مورد حمایت اصلاح‌طلبان برای انتخابات ۹۶ است، اظهار کرد: اصلاح‌طلبان چون از عملکرد روحانی رضایت دارند در دور بعدی انتخابات هم از وی حمایت می‌کنند. شرط گذاشتن اصلاح‌طلبان برای حمایت از روحانی بی‌معنی است.

 

علی شکوری‌راد در ادامه افزود: شرط گذاشتن زمانی معنا پیدا می‌کند که اگر روحانی شروط ما را نپذیرفت ما جایگزینی برای او داشته باشیم ولی وقتی چنین جایگزینی نداریم صحبت از شرط برای حمایت از روحانی بی‌معنی است. در انتخابات مجلس تجربه خوبی به دست آوردیم که باید این تجربه را در انتخابات آینده تکرار کنیم و با ائتلاف وارد انتخابات شویم.

 

وی همچنین با بیان این‌که با این وجود ما مطالبات مردم و اصلاح‌طلبان را بیان می‌کنیم، گفت: طرح این مطالبات برای روحانی مفید است و به او کمک می‌کند تا گام‌های بلندتری بردارد. البته درست است که برخی مطالباتی که روحانی مطرح کرده هنوز تحقق نیافته اما وی در بسیاری از زمینه‌ها تلاش کرده و اگر جایی به وعده خود عمل نکرده، امکانش را نداشته است.

 

شکوری‌راد درباره همراهی احزاب اصلاح‌طلب با شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان یادآور شد: قاطبه احزاب اصلاح‌طلب سازوکار این شورا را پذیرفته‌اند و در جلسات آن شرکت می‌کنند. فقط چند حزب هستند که هنوز رسما حضور نیافتند اما در نهایت آن‌ها هم در جلسات حضور می‌یابند زیرا این احزاب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات هستند و این شورا سازوکار شورای عالی سیاست‌گذاری را به رسمیت شمرده است.

 

انتظار اصول‌گرایان و اظهارات احمدی‌نژاد

این هفته در جبهه اصول‌گرایان خبر انتخاباتی زیادی وجود نداشت و به نظر می‌رسد اصول‌گرایان منتظر دعوت جامعه روحانیت مبارز از احزاب اصول‌گرا برای ائتلاف هستند و تا آن زمان می‌خواهند همچنان دست به عصا راه بروند و پس از اجماع، استارت جدی خود را برای انتخابات بزنند.

 

اولین اظهارات احمدی‌نژاد پس از توصیه رهبری

در هفته گذشته محمود احمدی‌نژاد طی سخنانی در جمع تعدادی از حامیانش به ماجرای کناره‌گیری خود از انتخابات ریاست‌جمهوری اشاره کرد.

 

رئیس دولت‌های نهم و دهم در صحبت‌های خود اظهار کرد: ما از اول هم بحث‌های انتخاباتی نداشتیم. حالا رهبری فرمودند، خیال همه راحت شد. چه آن‌هایی که می‌خواستند کار کنند و در دلشان دغدغه بود، چه آن‌هایی که پدر ما را در آوردند و وقتی می‌خواستیم در یک استان جلسه بگیریم، این می‌کشید، او تهدید می‌کرد، احضاریه می‌آورد و … آقا ول کنید بگذارید کارمان را بکنیم. راحت شدید دیگر! نگران بودید؟

 

وی ادامه داد: من می‌دانم در این انتخابات حساسیت و فشار زیاد است. می‌آیند فشار می‌آورند، وادار می‌کنند که آقا حمایت کن و اطلاعیه بده! من گفتم هیچ برنامه‌ای در رقابت‌ها ندارم؛ معنایش این است که در انتخابات شورا یا ریاست‌جمهوری چیزی به معنای حمایت از شخص یا لیست وجود ندارد. اگر نزدیک‌ترین فرد به من هم آمد و گفت، محترم و آزاد است. گرچه من به او می‌گویم این کار را نکن ولی ارتباطی به من ندارد. روشن است که اگر از کسی حمایت کنم می‌شود همان بحث دیگر! شوخی و بازی نیست. بگویند آقا خودت نباش، اعتبارت بیاید پشت این آقا، خب خنده‌دار است دیگر!

 

احمدی‌نژاد افزود: اگر با من مشورت کنند که می‌گویم حتما نروید چون ضرورتی ندارد و در این صحنه نمی‌توانید کاری کنید و موفق نمی‌شوید. حضورتان نمی‌تواند مفید باشد. دلایلش هم موجود است. ما خیالمان راحت است. از اول هم راحت بود. ما این دغدغه را نداریم. مهم‌ترین دغدغه آدم باید خودش باشد.

 

وی همچنین بیان کرد: موضوع کار من انتخابات نیست. دوستانی که تکلیف دیگری می‌بینند دستشان را می‌بوسم اما بروند. نمی‌توانیم الان با هم کار کنیم. من به صراحت گفتم و پاسخ دادم. اطلاعیه روشن هم خواهیم داد. بگذارید یک مقدار جلوتر برویم، فضا آماده بشود، مطمئن باشید درباره برخی مسائل داخل هم صحبت خواهیم کرد. بعضی وقت‌ها باید به در بگویی، دیوار بشنود. برخی اوقات باید همین را که بالقوه در ملت و مردم هست بالفعل، شفاف و روشن کنی.

 

انتظار برای دعوت جامعه روحانیت از اصول‌گرایان

سخنگوی جبهه پیروان خط امام و رهبری با اشاره به فعالیت این تشکل اصول‌گرا برای انتخابات سال ۹۶ گفت: ما شاخص‌های نامزدهای انتخابات شورای شهر را مشخص کرده ایم و از احزاب عضو جبهه پیروان خواسته ایم تا اسامی نامزدهای خود را براساس این شاخص ها به ما اعلام کنند تا هر وقت جلسه جامعه روحانیت برگزار شد این اسامی را در آن جلسه اعلام کنیم.

 

سیدکمال‌الدین سجادی در پاسخ به پرسش که جلسه جامعه روحانیت قرار است چه زمانی برگزار شود؟ خاطر نشان کرد: چندی پیش شورای مرکزی جبهه پیروان به همراه آقای باهنر جلسه‌ای با آیت‌الله موحدی‌کرمانی برگزار کرد و پیشنهاد داد تا جامعه روحانیت محور ایجاد ائتلاف برای اصول‌گرایان شود که ایشان هم این پیشنهاد را قبول کردند. ما اکنون منتظر دعوت جامعه روحانیت از شخصیت‌ها و تشکل‌های اصولگرا هستیم. جامعه روحانیت با اصل ائتلاف موافق است ولی زمان برگزاری جلسه جامعه روحانیت به تصمیم این تشکل بستگی دارد.

 

وی درباره احتمال ایجاد ائتلاف اصول‌گرایان نیز اظهار کرد: انتخابات گذشته مجلس شورای اسلامی و ریاست‌جمهوری درس‌های بزرگی به اصول‌گرایان داده است. اصول‌گرایان اگر متفرق شوند همچون انتخابات گذشته نتیجه لازم را نمی‌گیرند بنابراین در این انتخابات حتما باید مسیر ائتلاف دنبال شود و اکثر اصول‌گرایان هم موافق این ائتلاف هستند. هنوز ما زمان داریم و هنوز هم تکلیف کاندیداها معلوم نیست. کسی به صراحت نگفته که کاندیدا می‌شود و کسانی هم که گفته‌اند نمی‌آیند شاید تصمیم‌شان عوض شد.

 

سجادی همچنین در پاسخ به این تحلیل که اصول‌گرایان گزینه‌های اصلی خود را وارد انتخابات ریاست‌جمهوری نمی‌کنند، گفت: این تحلیل ضعیف است. اصول‌گرایان حتما کاندیدا خواهند داشت و از او حمایت می‌کنند اما تاکنون جبهه پیروان وارد بحث انتخابات ریاست‌جمهوری نشده است. بعضی می‌گویند اصول‌گرایان گزینه برای انتخابات ریاست‌جمهوری ندارند و این نظر درست نیست و ما گزینه‌های باتجربه خوبی داریم اما در نهایت باید به یک گزینه برسیم.

 

وی با بیان این‌که فعلا فعالیت برای انتخابات شورای شهر به صورت جدی ادامه دارد، یادآور شد: جامعه اسلامی کارمندان برای این انتخابات سه تا چهار گزینه دارد که اسامی آن‌ها هم آماده است. ما به سایر تشکل‌های پیروان گفته‌ایم تا ۱۰ روز آینده اسامی خود را به جبهه بدهند. ما برای هفت کلان‌شهر رابط تعیین کرده‌ایم اما ساز و کارها در خود کلان‌شهرها مشخص می‌شود. رابط ما فقط شاخص‌ها را به شهرستان‌ها منتقل می‌کند.

 

دیدار پایداری‌ها با مصباح

 دوشنبه هفته گذشته اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری با آیت‌الله محمدتقی مصباح‌یزدی دیدار کرده و به گفت‌وگو پرداختند. البته از جزییات این دیدار خبر خاصی منتشر نشده است.

 

اخبار انتخاباتی وزارت کشور و شورای نگهبان

تایید تعرفه‌های انتخابات ۹۶ توسط شورای نگهبان

قائم‌مقام وزیر کشور عنوان کرد: ما برای برگزاری انتخابات سال ۹۶ طبق جدول زمان‌بندی خود حرکت می‌کنیم. باید در این مقطع نمونه تعرفه‌های انتخابات را به شورای نگهبان ارسال می‌کردیم و این کار را انجام دادیم که فکر می‌کنم این تعرفه‌ها به تایید شورای نگهبان رسیده است.

محمدحسین مقیمی در ادامه خاطر نشان کرد: پس از این باید تعرفه‌ها را چاپ کنیم. دفتر انتخابات وزارت کشور نیز تمام اقدامات خود را طبق برنامه زمان‌بندی‌شده انجام می‌دهد. طبق جدول زمان‌بندی انتخابات اکنون باید صندوق‌های انتخابات را آماده کنیم.

 

وی همچنین درباره همزمانی ثبت‌نام انتخابات شوراهای شهر و روستا با تعطیلات نوروز و این‌که آیا تغییری در این زمان بندی ایجاد می شود یا خیر، گفت: ما طبق برنامه پیش می‌رویم و ایرادی ندارد که ثبت‌نام‌ها در ایام تعطیل باشد. انتخابات سال ۹۶ در ۲۹ اردیبهشت برگزاری می‌شود و همه برنامه‌ها طبق همین تاریخ انجام می‌شود.

 

آمادگی فرمانداری تهران برای برگزاری انتخابات تمام الکترونیکی

فرماندار تهران گفت: در انتخابات شورای شهر که با نظارت مجلس شورای اسلامی برگزار می‌شود فرمانداری آمادگی انجام صفر تا صد برگزاری این انتخابات را به صورت تمام الکترونیکی دارد که می‌تواند پایه و مقدمه‌ای برای سایر انتخابات‌ به صورت الکترونیکی باشد.

عیسی فرهادی با بیان این‌که فرمانداری مقدمات لازم را برای انجام انتخابات تدارک دیده است، اظهار کرد: فرمانداری آمادگی کامل را برای برگزاری انتخابات هم به صورت کاغذی و هم به صورت الکترونیکی را دارد. در زمینه برگزاری انتخابات به شکل الکترونیکی یا کاغذی منتظر تصمیم‌گیری وزارت کشور و شورای نگهبان هستیم.

 

وی همچنین بیان کرد: با توجه به حساسیت و لزوم امانت‌داری رای مردم، فرمانداری تهران استفاده از نیروهای مجرب و آموزش آن‌ها را در دستور کار خود دارد. با توجه به این‌که اعضای شورای شهر از دوره بعد، از ۳۱ نفر به ۲۱ نفر کاهش پیدا می‌کند، رقابت خیلی سنگین و دشوارتری را شاهد خواهیم بود.

 

isna.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش