دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۱۸۸۰
انتخابات ریاست جمهوری

پام علیه جمنا

اخبار انتخابات,خبرهای انتخابات,انتخابات ریاست جمهوری,انتخابات ریاست جمهوری 96
پایداری، احمدی‌نژادی‌ها و موتلفه به صورت مستقل به انتخابات می‌آیند

گردونه اتفاقات سياسي به نفع حسن روحاني مي‌چرخد؛ از پاسخ قاطع به آشتي ملي و اصلاح‌طلباني كه بايد از او حمايت كنند تا كانديداتوري بقايي و از تك‌روي‌هاي انتخاباتي جليلي تا اعتراض حزب موتلفه و پايداري به «جمنا» باعث شده تا شيخ ديپلمات در هلهله انتخاباتي اين روزها خيال آسوده، سكوت معنادارش را ادامه دهد.

 

سكوتي كه شايد نشان‌دهنده آن است كه رييس دولت مستقر نگراني‌اي بابت عدم تكرار پيروزي‌اش ندارد. چه آنكه اصولگرايان، اين منتقدان دولت‌هاي غير وابسته به خود با وجود پشت پاي علني به مكانيزم‌هاي سنتي انتخاب كانديدا و تاسيس لويي‌جرگه‌اي با عنوان جبهه مردمي نيروهاي انقلاب مشهور به جمنا همچنان گرفتار سردرگمي سياسي‌اند و مشخص نيست چگونه مي‌توانند مطالبات و توقعات رنگ و وارنگ گروه‌هاي متعدد خود را، يكي كنند و به ائتلافي حتي موقت براي رقابت با روحاني برسند.

 

گره‌هاي كور افتاده بر كلاف سياسي اصولگرايان را مي‌شود به راحتي از رفتارها و مواضع متضاد و ناهمگون اصولگرايان ديد؛ جايي كه حزب موتلفه، پرسابقه‌ترين حزب جناح راست كه برخلاف هميشه تصميم گرفته تا با كانديداي حزبي‌اش پا به ميدان انتخابات بگذارد و از فرصت تبليغات انتخاباتي تلويزيوني براي معرفي دوباره خودش به افكار عمومي بهره ببرد تا جبهه پايداري كه همچون انتخابات گذشته و با ادله و ادعاي اصولگرايي ناب، خرجش را از سفره اكثريت نسبي اصولگرايان جدا كرده و تا بي‌اعتنايي مطلق احمدي‌نژادي‌ها به كنش‌هاي درون جبهه اصولگرايي، همه و همه نشان‌دهنده آن است كه بخيه كردن اهداف و مقاصد همه اين گروه‌ها به اين راحتي‌ها ميسر نيست.

 

اگر تا چندي قبل رسانه‌هاي مشهور جناح راست ماموريت يافتند تا با همه توان خود «جمنا» را به عنوان اتاق فكر و مركز جديد فرماندهي اصولگرايان غالب و قالب كنند حالا با مخالفت‌هاي تند موتلفه و بي‌اعتنايي احمدي‌نژادي‌ها و اعتراض‌هاي پايداري بايد دست و پنجه نرم كنند و فرمولي براي عبور از پيچ تند بحران‌هاي‌شان بيابند.

 

پايداري، احمدي‌نژادي‌ها و موتلفه در حال حاضر جدي‌ترين مخالفان «جمنا» هستند. موتلفه‌اي‌ها معتقدند كه مصطفي ميرسليم در ميان اسامي مطرح شده از سوي اصولگرايان، كانديداي اصلح است. كانديداي اصلح پايداري هم كه با «اصلح»هاي ديگر اصولگرايان از موتلفه متفاوت است و احمدي‌نژادي‌ها هم كه بي‌ترديد در اين ميان و ميانه، برنامه خودشان را دارند. همين است كه نمايندگان و مديران اين گروه‌هاي اصولگرا در دو روز گذشته تمام قد از «جمنا» انتقاد كردند تا بناي نصف و نيمه انتخاباتي اصولگرايان، ساخته نشده فرو بريزد.

 

شاهد مثال اين مدعي اظهارات تند و تيز مصطفي ميرسليم و اسدالله بادامچيان از اعضاي ارشد حزب موتلفه است. ميرسليم كه جمنا را قانوني ندانست و اعلام كرد، كناره‌گيري نمي‌كند. اسدالله بادامچيان هم روز گذشته در گفت‌وگو با خبرآنلاين تلويحا رسما اعلام كرده موتلفه قصد كناره‌گيري به نفع هيچ يك از كانديداهاي اصولگرا را ندارد: «كارمان در موتلفه مشخص است و ما نامزد مشخص داريم. آقاي مهندس سيدمصطفي ميرسليم هستند و اين اميد را هم داريم كه همه اصولگرايان در جدول شاخص‌ها، به نامزد ما كه فرد صالحي است و سوابقش حاكي از ساده‌زيستي، پاكي و سلامت است و از تجربيات، تخصص و دانش كافي برخوردار است، برسند.»

 

اما جواد آرين‌منش از اعضاي حزب موتلفه با صراحت بيشتري درباره جمنا سخن گفته و به آنها اعتراض كرده كه مگر مي‌شود موتلفه با سابقه ٥٠ ساله را براي يك جبهه تازه تولد ناديده گرفت: «اگر اين‌گونه باشد كه عده‌اي در جمنا با تماميت‌خواهي بخواهند اين مجموعه را اداره كنند و خرد جمعي حاكم نباشد و افرادي در پشت صحنه بخواهند هدايت مجموعه را عهده‌دار باشند، آنچه حاصل مي‌شود نتيجه مورد نظر نخواهد بود.»

 

از سوي ديگر پايداري‌ها هم كه از روز اول با جمنا موافق نبودند همچنان نسبت به رفتارهاي اصولگرايان اعتراض دارند و تا جايي كه مرتضي آقاتهراني، دبيركل جبهه پايداري در توييتي و در اعتراض به ادله اصولگرايان به آنها نوشت: «مي‌گويند اصلح راي نمي‌آورد. اما از كجا مي‌دانند كه راي نمي‌آورد؟ اگر راي نمي‌آورد بايد برايش راي درست كنيم؛ بايد اصلح را پيدايش كرد و با سلام و صلوات آوردش وسط و بعد هم برايش راي درست كرد.» شواهد و قراين موجود حاكي از آن است كه اصولگرايان با وجود درس‌هايي كه از عدم موفقيت در دو انتخابات سابق گرفته‌اند اما همچنان براي پر كردن شكاف‌ها و انشقاق‌هاي خود به نسخه‌هاي جامع‌تري نياز دارند.

 

نسخه‌اي كه شايد آيت‌الله مكارم‌شيرازي روز گذشته در ديدار جمعي از اعضاي ارشد موتلفه از آن رونمايي كرد: «اگر تمام اصولگرايان يك نفر را معرفي كردند اميدي به نتيجه انتخابات هست اما اگر كانديداهاي متعددي معرفي كنند، مطمئن باشيد كه در شرايط فعلي موفقيتي حاصل نخواهد شد.» اما با توجه به شرايط موجود آيا راستگرايان سياسي ايران مي‌توانند يك نفر را براي رقابت با روحاني معرفي كنند؟

 

 

 

  • 17
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش