به گزارش شرق، محمد حسین مقیمی قائم مقام وزیرکشور گفت: با کسب نظر شورای نگهبان و مرتفعشدن مشکل حقوقی، نتایج شمارش آرا در انتخابات دوازدهمین دوره ریاستجمهوری به صورت تدریجی اعلام خواهد شد. روز گذشته وزیر کشور در کنفرانس مطبوعاتی خود گفته بود نتایج به صورت قطعی و یکباره اعلام خواهد شد.
به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانیفضلی، درباره سازوکار شمارش آرا عنوان کرد: «آرا در ابتدا در شعبهها شمارش میشود و اعضای هيئت نظارت و اجرایی نتیجه آمار را تأیید و امضا میکنند. سپس آمار در بخشداریها و فرمانداریها تجمیع میشود و همزمان این آمار از شعب به فرمانداریها و وزارت کشور ارسال میشود. ما با هماهنگی شورای نگهبان و هيئت نظارت انتخابات شوراها آرا را تجمیع کرده و پس از تأیید نهایی آن را اعلام میکنیم».
او درباره شایعات فضای مجازی هم گفت: «از اعلام هر نوع عدد و رقم که گمانهزنی است و موجب تهییج افکار عمومی میشود جلوگیری شود. ما نتایج انتخابات ریاستجمهوری را تدریجی اعلام نمیکنیم. هر نوع اعلام نتایج در فضای مجازی و در قالب گمانهزنی انجام بگیرد خلاف است و با آن برخورد میشود». رحمانیفضلی در پاسخ به پرسشی درباره تخلفات بخشداران و فرمانداران، افزود: «آنچه مقامات قوه قضائیه اعلام کردهاند فقط مربوط به فرمانداران و بخشداران نیست و سایر دستگاههای حکومتی هم گزارشهايي داشتهاند. گزارشهای تخلفات وقتی به ما میرسد ما آنها را به قوه قضائيه ارجاع میدهیم و باید متناسب با تخلف برخورد انجام شود».
صداوسیما تخلفاتی داشت که اعلام کردیم
او درباره تأمین امنیت انتخابات نیز گفت: «هیچ دغدغهای برای روز انتخابات نداریم و پیشبینیهایی درباره تأمین امنیت کشور انجام شده، البته ما همیشه با تهدیدات مواجه بودهایم ولی با توجه به اشرافی که داریم دشمنان نتوانستند تاکنون اقدام مؤثری انجام دهند».
وزیر کشور درباره تمدید زمان انتخابات نیز افزود: «از مردم میخواهیم از اول وقت پای صندوق رأی بیایند تا با ازدحام جمعیت تا ساعات پایانی مواجه نباشیم. محدودیت زمانی ما تا ١٢ شب است؛ البته قطعا انتخابات را تا این ساعت تمدید نمیکنیم».
رحمانیفضلی درباره تبلیغات صداوسیما و تخلفاتی که در این زمینه انجام شده است، گفت: «رفتار برخی نامزدها شاید از نظر عموم تفسیر مختلفی بشود. صداوسیما مواردی از تخلف داشته که آن تخلفات به رئیس سازمان صداوسیما ارجاع داده شده است و تلاش شده که این تخلفات کمتر شود.
کمیسیون بررسی تبلیغات در برنامههای ضبط شده تا جایی که توانسته تخلفات را حذف کرده، اما این امکان در برنامههای زنده نبوده است و اتفاقاتی افتاده که مسئولیتش با خود نامزدهاست. البته نامزدها شکایات متعددی از یکدیگر داشتهاند که با توجه به محدودیت وقت ما امکان رسیدگی به همه آنها نبود. از سویی خود نامزدها هم در همان برنامهها جواب یکدیگر را دادهاند. در این مناظرهها تلاش شد که زمان به صورت مساوی در اختیار همه نامزدها قرار بگیرد».
سخنگوی شورای نگهبان: تخلف تعیینکننده در سرنوشت انتخابات نداشتیم
«ايشان رأي لازم را كسب نكردند» اين پاسخ سخنگوي شوراي نگهبان، دو روز مانده به انتخابات در پاسخ به چرايي تأييد صلاحيت نشدن احمدينژاد است. او روز گذشته در نشست خبري با بيان اينكه بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان بر اساس سوابق افراد است و نهایتا با توجه به آرای اعضای شورای نگهبان اعلام نتیجه صورت میگیرد، افزود: «طبیعتا همانطور که در ادوار گذشته برخیها رأی لازم را نداشتند. ایشان هم رأی لازم را کسب نکرد و نظرات اعضای شورای نگهبان موافق با تأیید او نبود، البته برخی افراد دیگر هم در معرض رأیگیری قرار گرفتهاند و آرایشان نزدیک بود، ولی چون رأی لازم را به دست نیاوردند آنها نتوانستند صلاحیت لازم برای حضور در انتخابات را داشته باشند».
از کدخدایی همچنين درباره تبلیغات انتخاباتی برخی سایتها برای بیاعتبارکردن آقای روحانی از جمله سوء استفادههای مالی پرسش شد كه او گفت: «ما دو دسته تخلفات داریم. یک دسته تخلفاتی است که روزمره ارسال میکنیم که قبلا هم گفتم ٢٠٠ مورد را برای قوه قضائيه ارسال کردیم. مواردی که در آن افترا و توهین مطرح میشود. چنین مسائل جزئی در انتخابات بوده و اعتراضهایی از کاندیداها صورت گرفته که این موارد فقط از طرف شورای نگهبان برای قوه قضائيه فرستاده میشود.
هيئتي هم از سوی قوه قضائيه با سرپرستی دادستانی کل تعیین شده که مشغول بررسی تخلفات و گزارشات هستند، اما اینکه تخلاف عمدهای صورت گیرد که بخواهد تعیینکننده سرنوشت انتخابات باشد، هنوز گزارش آن به ما نرسیده است. برخی دیگر از تخلفات، تخلفاتی است که منجر به تغییر سرنوشت انتخابات میشود که ابطال صندوق و شعبه اخذ رأی را در پي دارد. در اینگونه موارد شورای نگهبان آن را اعلام میکند. مواردی که شما گفتید میتواند از طریق ستادهای نامزدها برای قوه قضائيه یا از طریق شورای نگهبان ارسال شود».
سخنگوی شورای نگهبان با تأکید بر اینکه شورای نگهبان بهعنوان تنها نهاد ناظر بر انتخابات وظایف مهمی بر عهده دارد، گفت: « تلاش داریم در بعد نظارت بر انتخابات امانتدار آرای مردم باشیم و در اینباره پاسداری کنیم».
او درباره اينكه آیا ایران قبول میکند که هیئتهای بینالمللی در انتخابات نظارت کنند؟ گفت: «نظارت بر انتخابات از سوی نهادهای بینالمللی یا کشورهای دیگر امری توافقی است و در جایی اتفاق میافتد که مشکلاتی در کشور باشد، به دلیل اینکه انتخابات در ایران مردمی است و به وسيله مردم انتخاب صورت میگیرد، ضرورتی دیده نشده که این کار انجام بگیرد، اگرچه ما از آن ابایی نداریم».
کدخدایی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه وزیر کشور اعلام کرده قرار است نتیجه انتخابات بهصورت یکباره اعلام شود، آیا این بحث به شایعات دامن نمیزند؟ افزود: «قانون تکلیف نکرده که یکباره نتیجه انتخابات اعلام شود. در قانون آمده باید تجمیع صورت گیرد و اسناد در وزارت کشور و هیئتهای اجرائی تبادل شود، اما تجربهای که در ادوار گذشته داشتیم، به جز یکی دو مورد مابقی موارد این بوده و با توجه به اینکه انتخابات ریاستجمهوری حساس است و مردم دوست دارند که اخبار را زودتر بشنوند، پیشنهاد ما به دوستان وزارت كشور این است که گزارشها و نتایج بهتدریج اعلام شود».
- 19
- 5