پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۱۴ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۱۶۶۲
انتخابات ریاست جمهوری

استقبال سرد از سعید محمد/ فرمانده پیشین قرارگاه خاتم: برکنار نشدم!

سعید محمد نامزد انتخابات 1400,سردار سعید محمد
با گذشت کمتر از یک هفته از استعفای سعید محمد از فرماندهی قرارگاه خاتم و اعلام کاندیداتوری برای ۱۴۰۰ صداهایی مبنی بر اعلام نارضایتی یا عدم موافقت از سوی برخی جریان‌ها و چهره‌های اصولگرایی به گوش می‌رسد. این صداها عمدتا از طیف سنتی و جریان‌های نزدیک یا درون شورای وحدت اصولگرایان به گوش می‌رسد.

به گزارش شرق، جریانی که احتمالا تمایل دارد یک اصولگرای قدیمی و استخوان‌دار را نامزد انتخابات کند. شاید هم او برای آنها یادآور وضعیتی است که خروجی‌اش محمود احمدی‌نژاد شد. تجربه‌ای که قطعا حاضر به تکرار دوباره آن نیستند. برای طیف سنتی یا اصولگرایان متقدم، انتخابات ۱۴۰۰ آخرین شانس بقا در قدرت به‌ویژه حوزه انتخابی است و درصورتی‌که از دست برود، احتمال حذف همیشگی‌شان از ساختار وجود دارد. این در حالی است که برخی شنیده‌ها حاکی از آن است که سعید محمد با محسن رضایی ائتلاف کرده است؛ اما دقیقا مشخص نیست که او به ‌طور مشخص از سوی کدام جریان اصولگرایی حمایت می‌شود. این‌طور تصور می‌شد که او نامزد شورای ائتلاف اصولگرایان با لیدری غلامعلی حدادعادل شود؛ اما یکی از جریان‌های نزدیک به این ائتلاف هم در نقد نامزدی سعید محمد سخن گفته است. 

سخنگوی جمعیت رهپویان دیروز از ناشناخته‌بودن سردار محمد، سخن گفته است: نباید فرمان اداره کشور علی‌الخصوص نظام جمهوری اسلامی را به دست افرادی که خودشان، سوابقشان، تیم‌شان، اطرافیان‌شان و مواضع‌شان مشخص و شناخته‌شده نیست، بدهیم. حجت‌الاسلام سیدمحمدصادق کاظمی، درباره حضور نظامیان در انتخابات با توجه به استعفای سردار محمد از فرماندهی قرارگاه خاتم‌الانبیا به همین منظور، گفت: من یک نکته کلی به شما بگویم، اگر نظامیان منع قانونی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری دارند، حتما باید قانون اعمال شود؛ اما اگر در قانون منعی ندارند، چه اصراری دارید که شرکت نکنند. این را به‌ صورت کلی درمورد همه افراد نظامی عرض می‌کنم که ملاک باید قانون باشد.

ما یک مشکل در ساختار سیاسی و انتخابات کشور داریم و آن این است که متأسفانه سازوکاری وجود ندارد که افراد را موظف کند که خود را کامل به مردم معرفی کنند. آقای محمد تا الان سرشناس و شناخته‌شده نبوده و اینکه اطرافیان ایشان چه کسانی هستند یا اعتقادات ایشان چیست، محل سؤال است اما فرصت دارد خود را معرفی کند، اگر توانست این کار را انجام دهد، خب یک گزینه قابل بررسی است اما اگر نتوانست هم شورای ائتلاف و هم مردم نباید به کسی که مورد شناخت نیست، اعتماد کنند. این یک قاعده کلی است که نه‌فقط ایشان، بلکه درباره هر گزینه دیگری هم همین‌طور است.

چرا اصولگرایان «سعید محمد»، فرمانده قرارگاه خاتم را تخریب می‌کنند؟ درحالی‌که اصولگرایان تا این لحظه از بلااشکال‌بودن گزینه نظامی سخن می‌گفتند یا حداقل با سکوت یا در فضایی تلطیف‌شده با ماجرای نامزد نظامی برخورد می‌کردند؛ اما حالا که پای سعید محمد به میان آمده، برخی به همین سابقه نظامی‌گری او اشاره کرده و از آن به‌عنوان یک نکته منفی یاد می‌کنند.

مثلا اسدالله بادامچیان در واکنش به کاندیداتوری سردار سعید محمد گفته بود: «اشخاصی چون سردار سعید محمد که از چهره‌های نظامی هستند، برای ورود به انتخابات، ابتدا باید از سپاه استعفا بدهند، چراکه شائبه استفاده از امکانات سپاه را در جامعه ایجاد می‌کند، درحالی‌که خود سپاه این را نمی‌خواهد. سردار سعید محمد هم درحال‌حاضر از سپاه کناره‌گیری نکرده و استعفا نداده است، بلکه مشاور فرمانده کل سپاه شده است، در نتیجه اگر او می‌خواهد وارد انتخابات شود، به او خوشامد می‌گوییم، چراکه ما که نمی‌توانیم به او بگوییم که وارد انتخابات نشود. ازاین‌رو این شائبه که از امکانات سپاه استفاده شود، در جامعه ایجاد می‌شود. خود سپاه نیز چنین عقیده‌ای دارد، چراکه مردم در این حالت می‌گویند این رئیس‌جمهور سپاه است؛ بنابراین سپاه هم این را نمی‌خواهد». حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه هم درباره اعلام نامزدی سردار جوان سپاه معتقد بود که «سعید محمد هنوز در جامعه فرد شناخته‌شده‌ای نیست و به‌همین‌خاطر شانس چندانی برای موفقیت ندارد». او تأکید کرده بود کسی از دیدگاه‌ها و مواضع او خبر ندارد و کارنامه‌اش در قرارگاه خاتم‌الانبیا که اخیرا برای نخبگان مطرح شده، مورد توجه مردم نیست. ضمن اینکه در نظرسنجی‌ها نیز خیلی عقب است.

سعید محمد نامزد انتخابات 1400,سردار سعید محمد

سعید محمد و رقابت‌های درون‌گروهی

برخی مخالفت‌ها هم از جنس دیگری است؛ مثلا کانال تلگرامی، موسوم به «سپاه پاسداران انقلاب اسلامی» چندی قبل انتقاداتی را نسبت به امضای توافق‌نامه میان «قرارگاه خاتم‌الانبیا و گروه مالی گردشگری برای توسعه فولاد بناب آذربایجان‌ شرقی» مطرح کرد. 

مشخص بود که طیفی از اصولگرایان برای فضاسازی به‌ منظور پیروزی کاندیدای مورد نظر خود در رقابت درون‌گروهی و پشت پرده اصولگرایان در حال تلاش هستند و سعید محمد به یکی از اهداف مدنظر آنان تبدیل شده است. انصاف‌نیوز هم چندی قبل به نقل از یک اصولگرا مدعی شد که پرونده تخلفات مالی عیسی شریفی، معاون شهردار در زمان قالیباف هم توسط او جمع و آشکار شده است و ارتباط خوبی با قالیباف ندارد. او گفته بود: سعید محمد فعلا حامی جدی در سپاه برای حضور در انتخابات ۱۴۰۰ ندارد؛ اما علیرضا زاکانی و مهرداد بذرپاش، رئیس دیوان محاسبات کشور، از حامیان جدی او هستند. سعید محمد پیش از رسیدن به ریاست قرارگاه خاتم‌الانبیا، مدیرعامل گروه ایرانیان اطلس، سازنده و مالک چندین مرکز خرید بزرگ در کشور بود. او چندین سال نیز مدیرعامل سپاسد از زیرمجموعه قرارگاه خاتم‌الانبیا بود. با اینکه تجربه فعالیت در سپاه را دارد، اما تجربه نظامی آن‌چنانی ندارد و بیشتر با لقب مهندس  نامیده می‌شود».

سعید محمد بابت تخلف برکنار شد!

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی دیروز درخصوص آخرین تحرکات انتخاباتی سعید محمد به ایسنا گفت: ایشان اصلا در فضای اصولگرایان مطرح نیست، فقط در فضای مجازی مطرح است و روی ایشان کار شده و کناررفتن ایشان از فرماندهی قرارگاه خاتم هم به دلیل انتخابات نبوده و خود ایشان هم تخلفاتی داشته که قطعا این مسئله امتیازی منفی در بررسی صلاحیت ایشان خواهد بود. مهرداد لاهوتی، نماینده مجلس دهم و از چهره‌های نزدیک به لاریجانی هم پیش‌تر درباره نامزدی سعید محمد او را یک کاندیدای پوششی خوانده و گفته بود: «تصور من این است که سعید محمد با انگیزه ریاست‌جمهوری وارد نشده است. احتمالا همان نقشی را ایفا خواهد کرد که آقای جهانگیری یا قالیباف در انتخابات ۹۶ ایفا کردند. استنباط من این است که اجماع اصولگرایان روی سعید محمد کار سخت و دشواری باشد. او نهایتا می‌تواند در صحنه حضور داشته و در توافق با کاندیدای نهایی به کار خود ادامه دهد».

سردار سعید محمد:  برکنار نشدم / هیچ تخلفی از سوی من صورت نگرفته است

سعید محمد نامزد انتخابات 1400,سردار سعید محمد

سردار سعید محمد، فرمانده پیشین قرارگاه خاتم الانبیاء در واکنش به ادعای برکناری از ریاست این قرارگاه گفت: همانگونه که قبلا اعلام شده بدلیل حضور در انتخابات ریاست جمهوری و پرهیز از هرگونه شائبه ای از فرماندهی قرارگاه خاتم استعفا کردم، این استعفا مورد پذیرش فرمانده کل سپاه قرار گرفت.

هیچ تخلفی هم از سوی من صورت نگرفته است.

روز گذشته حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه گفته بود:« کنار رفتن سعید محمد از فرماندهی قرارگاه خاتم به دلیل انتخابات نبوده و خود ایشان هم تخلفاتی داشته که قطعا این مساله امتیازی منفی در بررسی صلاحیت ایشان خواهد بود.

  • 18
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش