ست کردن رنگها
رنگ ها اثرات روانی متعددی دارند. هنگامی که به یک رنگ خاص نگاه می کنیم در واقع به مغز ما پیامی فرستاده می شود که این منجر می شود هیپوتالاموس هورمونی را ترشح کند. مثلا زمانی که به رنگ های گرم و روشن مثل قرمز یا صورتی نگاه می کنید، هورمون دوپامین که به آن هورمون احساسات خوب هم می گویند در مغز ترشح می شود و درنتیجه سبب تقویت روحیه و نشاط و شادی می شود. از سوی دیگر وقتی به رنگ های سرد نگاه کنید هورمون اکسی توسین ترشح می شود که منجر به ایجاد آرامش و خونسردی می شود. در چرخه رنگ ها، رنگ های اولیه و ثانویه در کنار هم قرار دارند، در ترکیب هم با یکدیگر همخوانی دارند و ست میشوند. رنگ های مکمل به رنگ های اولیه و ثانویه ای که در چرخه رنگ مقابل یکدیگر قرار گرفته اند میگویند. برای ست کردن رنگ ها به عنوان مثال زمانیکه رنگ قرمز و آبی، را باهم ترکیب کنید رنگ بنفش بوجود آمده که با رنگ زرد متضاد است.
قوانین ست کردن رنگها
شما میتوانید با توجه به مهم ترین نکات در ست کردن رنگ ها، فارغ از جنسیت و سن و سال، ظاهری آراسته و جذاب داشته باشید. در ادامه، چند مورد از مهم ترین نکات برای ست کردن رنگ لباسها را شرح داده ایم:
از دایره رنگی برای ست کردن رنگها کمک بگیرید. طبق دایره رنگی دایره ای می توانید بفهمید کدام رنگها همکل و کدام رنگها مشابهند. بدین ترتیب دایره رنگی به شما کمک می کند تا در ترکیب رنگها به انتخاب های بهتری برسید. بر اساس روابط رنگها در دایره رنگی است که آن چه را که ما بعنوان هارمونی رنگی می شناسیم، در نظرمان زیبا جلوه می کند. در دایره رنگی بعضی از رنگ ها که به عنوان رنگ اصلی شناخته میشوند شامل زرد، قرمز و آبی هستند. ترکیب این رنگها ، سبب به وجود آمدن رنگ های ثانویه و ترکیبی می شوند. توصیه می شود در زمان ست کردن رنگ لباس، مثلا رنگ مانتو و شال از استفاده ی همزمان از رنگ های مکمل پرهیز کنید.
در چرخه ی رنگ، رنگ های اولیه و ثانویه در کنار هم قرار گرفته اند، در ترکیب هم با یکدیگر همخوانی دارند به عنوان مثال رنگ آبی با بنفش و سبز هماهنگی دارد و رنگ زرد با قرمز و نارنجی هماهنگی دارد. این رنگها توانایی ترکیب شدن با همدیگر را دارند ولی نور همدیگر را از نظر بصری، شدیداً کاهش می دهند. ست کردن این رنگها خوب است ولی چندان چشمگیر نیست. در عین حال توصیه میشود که در حین ست کردن رنگها به ویژه رنگ لباسهایتان بیش از سه رنگ مشابه را استفاده نکنید. به عنوان مثال از مانتوی قرمز رنگ میتوانید در کنار شال نارنجی و کفش های صورتی در لباسهای خود بهره ببرید.
هر رنگ انواع درجات مختلف تیره یا روشن را دارد، اگر میخواهید لباسی را ست کنید، در ست کردن رنگها برای لباسهایتان از درجات متنوع رنگها استفاده کنید.
در چرخه رنگ به رنگ های اولیه و ثانویه ای که در مقابل یکدیگر قرار گرفته اند، رنگ های مکمل میگویند. در زمان ست کردن رنگها به عنوان مثال زمانیکه رنگ قرمز و آبی با یکدیگر ترکیب شوند، رنگ بنفش بوجود آمده که با رنگ اصلی زرد در تضاد است. همچنین از ترکیب رنگ زرد و آبی، رنگ سبز بوجود آمده و با رنگ قرمز کنتراست( همخوانی ) مکمل دارد. به این رنگها « کنتراست مکمل» میگویند زیرا یکدیگر را تکمیل می کنند و زمان قرار گرفتن در کنار هم، جلوه همدیگر را قوت می بخشند و تأثير رنگها نسبت به زمانی که به تنهایی استفاده میشوند ، بیشتر است.
در موقع ست کردن رنگها توجه کنید که از پوشیدن لباس هایی با رنگ کاملاً یکسان پرهیز کنید و چنانچه از رنگ کاملاً یکسان استفاده می کنید، باید برای ست خود یک تن خنثی را انتخاب کنید.
رنگ های اصلی
به رنگ های قرمز، زرد و آبی رنگ های اصلی میگویند. توجه کنید که هیچ دو رنگی را نمی توانید ترکیب کنید که رنگ های اصلی را بازتولید کنند. این سه رنگ منشا سایر رنگ ها می باشند.
رنگ های ثانویه
اگر رنگ های اولیه را با هم ترکیب کنید، رنگ های ثانویه بوجود می آیند. برای ست کردن رنگها اگر رنگ قرمز و زرد را با هم ترکیب کنید رنگ نارنجی به دست می آید، همینطور با ترکیب کردن رنگ قرمز و آبی، رنگ بنفش به دست می آید و رنگ سبز از ترکیب آبی و زرد تولید می شود.
هر رنگ لباس با چه رنگی ست میشود؟
>> سفید و سیاه:
برای ست کردن رنگها میتوانید سفید و سیاه را در کنار هر رنگی استفاده کنید. رنگ سفید و مشکی از نظر متخصصان و طراحان، رنگی ندارند. رنگ سیاه از ترکیب تمام رنگها با بیشترین حد تیرگی بوجود آمده است. رنگ سیاه و سفید تنها رنگ هاییند که با تمام رنگها هماهنگی دارند؛ درواقع این رنگها استثناهاییند که قواعد ترکیب رنگ را به چالش می کشند. در کنار هر رنگی که رنگ سفید قرار بگیرد، آن رنگ بازتر شده و جلوه بیشتری به آن رنگ میدهد؛ در مقابل رنگ مشکی تندی و تیزی رنگها را می گیرد.
>> صورتی:
در زمان ست کردن رنگها به عنوان مثال درصورتی که نمی دانید لباس صورتی را بهتر است با چه رنگی ست کنید باید آنرا با سفید، طوسی، آبی فیروزه ای و قرمز هماهنگ کنید. همینطور ست کردن لباس صورتی با سبز کمرنگ نعنایی مناسب است. رنگ سرخابی یا اصطلاحاً صورتی پر رنگ با رنگهایی چون طوسی، زرد، قهوه ای و سبز روشن ست می شود. برای خنثی کردن تندی رنگ سرخابی بهتر است این رنگ لباس را با لباسی به رنگ آبی لاجوردی بپوشید.
>> قرمز:
برای ست کردن رنگ ها به خصوص رنگ قرمز می توانید از رنگ های سفید، مشکی، آبی کاربنی و نارنجی استفاده کنید یعنی بهتر است برای ست کردن لباس قرمز خود از این رنگ های گفته شده استفاده کنید.
>> نارنجی:
از رنگ هایی که با رنگ نارنجی هماهنگ هستند می توان به رنگهای سفید، مشکی، نارنجی، قرمز، آبی و زرد اشاره کرد. نارنجی، یکی دیگر از رنگ های خطرناک در پوشش است زیرا این قابلیت را دارد که ستی نامتوازن ایجاد کند. پیشنهاد می کنیم به جای استفاده از رنگ نارنجی تند از سایه های روشن تر و تیره تر این رنگ استفاده کنید و در موقع ست کردن رنگها این رنگ را در کنار رنگ هایی چون قرمز و نارنجی بکار ببرید. قهوه ای رنگیست که از رنگ نارنجی بوجود آمده و به همین علت به خوبی با این رنگ ترکیب می شود. رنگ مکمل نارنجی، آبی است ولی از ترکیبات آبی استفاده کنید که نتیجه نهایی ست شما خیلی پر زرق و برق نباشد.
>> خردلی:
برای ست کردن لباسهای خردلی میتوانید از رنگ هایی جون بادمجانی، سبز تیره، سرمه ای، خاکی، بنفش، صورتی، قهوه ای، زیتونی، مشکی و سفید استفاده کنید. برای ست کردن رنگها بهتر است لباس خردلی را با یک پیراهن یا شلوار خاکی رنگ ست کنید. همینطور ست کردن رنگ خردلی با رنگ آبی جین و طیف های دیگر رنگ آبی مناسب است.
>> بنفش:
رنگ بنفش با رنگهایی نظیر مشکی، سفید، بنفش، قرمز، آبی و زرد هماهنگی دارد. اگر از سایه های تیره تر بنفش استفاده می کنید، کارتان راحت است. زیرا طیف های گوناگون قرمز و آبی با بنفش هماهنگی دارند. برای کامل کردن یک ست میتوانید از رنگ تیره و روشن بنفش استفاده کنید. مکمل رنگ بنفش، زرد است ولی باید با یک درجه درخشندگی انتخاب شود چون در زمان ست کردن رنگها اگر تندی یکی از رنگها از دیگری بیشتر باشد، سبب می شود جلوه دیگری گرفته و تصویر ناخوشایندی ایجاد شود؛ پس بهتر است ملایم ها را با هم و تندها را با هم بکار ببرید.
>> سبز یشمی:
برای ست کردن رنگها احتمالا اگر رنگ ارغوانی و سبز یشمی با هم ترکیب شوند، آن هم برای لباس بیشتر تند و جلف بنظر برسد ولی اشتباه نکنید ترکیب سبز یشمی یا آبی روشن با ارغوانی کاملاً این تصور را از بین می برد و تندی رنگ ارغوانی را خنثی می کند و در اصل این ترکیب رنگ با بیشتر پوست ها همخوانی دارد و رنگ پوست شما را به اصطلاح باز میکند. این ترکیب رنگ، فواید دیگری چون از بین بردن استرس و اضطراب دارد. رنگ های نارنجی و قهوه ای هم با اکثر سبزها مثل سبز پررنگ و یشمی هماهنگ میشوند و تركیبی برازنده ایجاد می کنند.
گردآوری: بخش دنیای مد سرپوش
- 12
- 3