به گزارش ورزش سه ، مراکش به همراه دو کشور اروپایی اسپانیا و پرتغال میزبانی مشترک جام جهانی ۲۰۳۰ را به دست آوردهاند و از حالا برای میزبانی هر چه بهتر رقابتها در تلاشند. همزمان این سه کشور رقابتی زیرپوستی برای به نمایش گذاشتن تواناییهای خود و برگزاری بازیهای مهمتر تورنمنت را آغاز کردهاند.
فدراسیون فوتبال مراکش امروز نام شش استادیوم در این کشور که قرار است میزبان مسابقات جام جهانی باشند را اعلام کرد. یکی از این ورزشگاهها استادیومی بسیار بزرگ و زیبا است که قرار است با ظرفیت ۱۱۳هزار تماشاچی در شهر کازابلانکا (دارالابیض) ساخته شود.
گزارشها در اسپانیا نشان میدهد فدراسیون فوتبال این کشور معتقد است فینال جام جهانی ۲۰۳۰ در این کشور و در استادیوم سانتیاگو برنابئو، خانه رئال مادرید، برگزار میشود. اما فدراسیون مراکش با تایید نقشههای پروژه عظیم کازابلانکا تلاش میکند با پیشی گرفتن از برنابئو، فینال جام جهانی را در این استادیوم برگزار کند.
برای ساخت این استادیوم عظیم دولت مراکش و صندوق مدیریت توسعه این کشور همکاری میکنند. این صندوق بودجهای ۴۵۰ میلیون یورویی برای ساخت ورزشگاه اختصاص داده است. رسانههای مراکش میگویند استادیوم جدید کازابلانکا بزرگترین ورزشگاه آفریقا و دومین استادیوم بزرگ دنیا خواهد بود. علاوه بر ابعاد این ورزشگاه، مراکشیها میگویند استادیومشان به عنوان مدرنترین و زیباترین ورزشگاه دنیا شناخته خواهد شد.
طبق برنامه اجرایی اعلام شده، روند ساخت استادیوم پیش از ۲۰۲۸ به پایان نمیرسد و در نتیجه کازابلانکا و استادیوم جدیدش نمیتواند میزبان جام ملتهای آفریقای ۲۰۲۵ باشد که در این کشور برگزار میشود.
مراکشیها در حالی برای میزبانی فینال جام جهانی ۲۰۳۰ دندان تیز کردهاند که فدراسیونهای اسپانیا و پرتغال پیش از این گفته بودند برگزاری فینال در اسپانیا قطعی است و درباره این مسئله مذاکرهای با طرف مراکشی انجام نخواهد شد.
فیفا در حال حاضر به صورت مستقیم درباره تقسیم میزبانی بازیها بین سه کشور دخالت نخواهد کرد. فیفا تا این لحظه تنها یک شرط برای استادیوم میزبان بازی فینال اعلام کرده است: ورزشگاه فینال باید دست کم ظرفیت ۸۰ هزار تماشاچی را داشته باشد. به این ترتیب در حال حاضر تنها سه ورزشگاه برنابئو در مادرید، نوکمپ در بارسلون و کازابلانکا در مراکش میتوانند میزبان فینال باشند.
مراکش علاوه بر ساخت این ورزشگاه رویایی قصد دارد پنج ورزشگاه دیگرش که قرار است شاهد برگزاری مسابقات جام جهانی باشند را کاملا بازسازی کند. استادیومهایی در شهرهای طنجه، رباط، اغادیر، مراکش و فز. برنامه مراکش این است که پنج استادیوم ذکر شده پیش از جام ملتهای آفریقا ۲۰۲۵ به صورت کامل بازسازی شوند.
دولت مراکش روی همرفته برای ساخت ورزشگاه بزرگ کازابلانکا و بازسازی پنج ورزشگاه دیگرش بودجهای معادل یک میلیارد و سیصد میلیون دلار اختصاص داده است.
- 13
- 1