به گزارش ایرنا، سامانه برخط بازار متشکل ارزی با هدف تسهیل دسترسی متقاضیان به ارز دیروز (دوشنبه) توسط «علی صالح آبادی» رئیس کل بانک مرکزی رونمایی شد.
با راه اندازی این سامانه صف های فیزیکی خرید ارز برچیده و خرید ارز تسهیل می شود.
مراحل ثبت درخواست شامل ۱۴ مرحله از جمله ثبت کدملی و موبایل در سامانه است و پس از آن از طرف سامانه پیامک تائید برای متقاضي ارسال می شود.
پس از دریافت کد تایید از طریق پیامک، متقاضی اطلاعات هویتی خود را در سامانه ثبت و سپس اقدام به بارگذاری تصویر کارت ملی، ارسال تصویر ویدیویی از خود می کند در پایان این مرحله مجموعه اطلاعات شخصی توسط متقاضی تایید می شود.
متقاضي خرید ارز پس از تایید مشخصات خود درخواست ارز ویزا (هوایی)، بدون ویزا (هوایی)، مسافرتی (ریلی، زمینی، دریایی) را ارائه می دهد و سامانه نظارت ارز (سنا) در خصوص درخواست متقاضی استعلام را انجام می دهد، در مرحله بعد متقاضای باتوجه به ارز درخواستی، تصویر ویزا و روادید، بلیت، گذرنامه خود را بارگذاری می کند.
پس از این اقدام با نمایش لیست صرافی های نزدیک به متقاضی، یک صرافی توسط فرد انتخاب شده تا مدارک ارسالی و تقاضای او توسط صرافی بررسی شود. در صورت صحت مدارک، صرافی تاریخ و زمان را تعیین و از طریق پیامک (حاوی تاریخ و ساعت) برای متقاضی ارسال می کند تا برای خرید ارز موردنیاز خود اقدام کند.
متقاضیان میتوانند با مراجعه به سایت www.my.ice.ir و ثبت و بارگذاری اطلاعات خواسته شده، نسبت به ثبت درخواست خود اقدام کنند و با طی مراحل کامل ثبت نام، در تاریخ و ساعت تعیین شده برای دریافت ارز به صرافی موردنظر مراجعه نمایند. علاوه بر نسخه تحت وب، اپلیکیشن اندرویدی این سامانه از طریق سایت بازار متشکل ارز ایران به آدرس www.ice.ir قابل دریافت است.
برای مشاهده عکس در ابعاد بزرگتر اینجا را کلیک کنید.
***
رئیس بانک مرکزی: بازار ارز به آرامش رسید
رییس کل بانک مرکزی با تاکید بر وضعیت بسیار خوب ذخایر ارزی گفت: چه در بازار حواله و چه در بازار اسکناس نسبت به عمق بخشی بیشتر بازار و پوشش تمامی نیازهای واقعی مردم اقدام خواهیم کرد.
به گزارش خبرآنلاین، علی صالح آبادی در آئین رونمایی از سامانه برخط بازار متشکل ارزی گفت: مدتی قبل بنده در بازدید از صرافیهای مرکز شهر گفتم که این صفوف زیبنده مردم نیست و با توجه به اینکه مشکلی از جهت تأمین ارز نداریم باید با کمک بازار مشکل ارزی این صفوف جمعآوری شود.
وی افزود: البته در این سامانه عرضه کننده مرکزی نیست و در واقع محلی برای ارتباط صادرکنندگان و متقاضیان واقعی و مردم است.
وی با بیان اینکه خوشحالیم طبق وعدهای که داده بودیم با همکاری بازار متشکل ارزی توانستیم این سامانه را راه اندازی کنیم، افزود: این اتفاق هم موجب تکریم ارباب رجوع و مشتریان میشود و هم روش دسترسی آسان مردم به بازار را فراهم میکند که امکان برنامه ریزی را هم برای فرد فراهم میآورد.
صالح آبادی تصریح کرد: فقط نمیخواهیم ارز مسافری را در این سامانه عرضه کنیم، بلکه هرگونه تقاضای واقعی از را در این سامانه عرضه کنیم. در حال حاضر نیز مصارف ۲۳ گانه ای مشخص شده و محدودیتی وجود ندارد.
وی با تاکید بر اینکه این سامانه با محوریت بازار متشکل ارزی و کانون صرافان است، افزود: هدف ما این است که روزی بگویم هیچ نیاز واقعی نیست که در این سامانه امکان ثبت آن وجود ندارد. البته الان با ارز مسافرتی شروع کردهایم و به مرور با هماهنگی دستگاهها، سایر نیازها هم پوشش داده میشود.
ذخایر ارزی در شرایط بسیار خوبی قرار دارد
رئیس کل بانک مرکزی خاطرنشان کرد: البته این سامانه به معنای نفی سایر دسترسیها برای اخذ ارز نیست.
وی افزود: بازار متشکل هم خوشبختانه دوره موفقی را پشت سر گذاشته است و حجم معاملات آن در یک سال اخیر ۱.۶ میلیارد دلار که نسبت به سال گذشته حدود ۴ برابر شده است.
صالح آبادی تصریح کرد: در شرایطی قرار داریم که وضعیت بازار ارز خوب، متعادل و روان است. میتوانیم بگوییم در یکی از بهترین شرایط از لحاظ ذخیره ارزی هستیم.
وی افزود: امسال بیش از ۲۶ میلیارد دلار ارز در سامانه نیما عرضه شده است که رشد بسیار خوبی نسبت به سال گذشته داشته است در مجموع بیش از ۵۰ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و سایر نیازها تأمین ارز داشتهایم.
رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه بانک مرکزی خود را متعهد به ایجاد بسترهای معاملاتی آسانتر میداند افزود: با توجه به سابقه بنده در بازار سرمایه فکر میکنیم شفافیت، ایجاد بستری آسان و برخط برای تعادل عرضه و تقاضا بسیار مهم است و از این جهت چه در بازار حواله و چه در بازار اسکناس نسبت به عمق بخشی بیشتر بازار هدایت خواهیم کرد و به هر پیشنهادی که به شفافیت بیشتر و سهولت مردم برای دسترسی آسانتر کمک کند بانک مرکزی از آن استقبال خواهد کرد.
- 11
- 3