دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳
۱۰:۰۴ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۰۵۳۷
اخبار فلزات، طلا و ارز

جدال فدرال‌رزرو با «بیت‌کوین»

سیگنال منفی سخنان جروم پاول به بازارهای جهانی/ کاهش ۷۸ میلیارد دلاری دارایی ثروتمندان آمریکا

رئیس فدرال رزرو,جروم پاول در جکسون هول
درحالی که کارشناسان اقتصادی در آمریکا، امکان ورود به یک رکود اقتصادی را برای اقتصاد این کشور پیش‌بینی می‌کنند، جروم پاول رییس بانک مرکزی آمریکا (فدرال‌رزرو) در نشست سالانه جکسون هول وایومینگ هشدار داد برای مقابله با تورم، شهروندان آمریکایی ناگزیر به پرداخت تاوان آن هستند.

به نوشته بلومبرگ، سخنان هشت دقیقه‌ای جروم پاول در جکسون هول، آشوبی در بازارهای جهانی به پا کرد که دارایی ثروتمندترین آمریکا را تا ۷۸ میلیارد دلار کاهش داد. ۵/۵ میلیارد دلار از دارایی ایلان ماسک از بین رفت. جف بزوس ۸/۶ میلیارد دلار ضرر کرد که بیشترین ضرر را در شاخص میلیاردرهای بلومبرگ داشت. ثروت بیل گیتس و وارن بافت به ترتیب ۲/۲ میلیارد دلار و ۷/۲ میلیارد دلار کاهش یافت، در حالی که سرمایه سرگئی برین به زیر ۱۰۰ میلیارد دلار کاهش یافت.

در این میان ادامه افزایش نرخ کالاها بسیاری از شهروندان آمریکایی را با مشکلات اقتصادی مواجه کرده است، عدم مهار تورم در آمریکا همچنین به یک خطر سیاسی برای جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا و حزب دموکرات بدل شده، چراکه تصویب بسته حمایت مالی به ارزش ۹/۱ تریلیون دلار خود باعث افزایش هرچه بیشتر تورم در آمریکا شد.

رییس بانک مرکزی آمریکا هشدار داد برای مقابله با تورم به وجود آمده در این کشور، قصد افزایش شدید نرخ بهره را دارد و اضافه کرد که این امور موجب می‌شود تا آمریکایی‌ها با اقتصادی ضعیف و از دست دادن شغل مواجه شوند.

پاول که روز جمعه در همایش سالانه اقتصادی در ایالت وایومینگ شرکت کرده بود، گفت: اینها هزینه ناگوار کاهش تورم در آمریکا است، اما ناکامی در بازگرداندن ثبات قیمت به معنای مشکل و دردی بزرگ‌تر خواهد بود.

بنابراین گزارش بازارهای بورس‌نیویورک روز جمعه گذشته نسبت به ادامه تورم و هشدار رییس بانک مرکزی واکنش منفی نشان داده و شاخص بورس «داو جونز» با سه درصد کاهش سقوط کرد که نسبت به سه ماه گذشته بی‌سابقه بود.

پس از سخنرانی پاول که باعث سقوط سهام شد، میلیاردرهای آمریکایی شاهد سقوط دوباره ثروت خود نیز بودند. پاول از سخنرانی خود در مجمع سیاستگذاری سالانه فدرال‌رزرو جکسون هول استفاده کرد تا تکرار کند که بانک مرکزی ایالات متحده به افزایش نرخ‌های بهره ادامه می‌دهد و احتمالا برای مدتی آن را بالا نگه می‌دارد تا تورم را کاهش دهد.

در این میان، تعداد کمی از ثروت‌های میلیاردرها امسال در امان مانده است. ۵۰۰ نفر از ثروتمندترین افراد جهان در نیمه اول سال ۲۰۲۲، معادل ۴/۱ تریلیون دلار از دست دادند که شدیدترین کاهش در شش ماه گذشته برای ثروتمندترین افراد جهان است. اما سهام ایالات متحده در ماه ژوئیه قوی‌ترین رشد ماهانه خود را از نوامبر ۲۰۲۰ به ثبت رساند و سرمایه‌گذاران را وادار کرد که شرط ببندند که بدترین شکست بازار به پایان رسیده است.

در همین حال دولت فدرال آمریکا روز پنجشنبه گذشته اعلام کرد که نرخ رشد سالانه اقتصادی در دوره زمانی ماه‌های آوریل تا ژوئن (فروردین تا تیرماه) به میزان ۶/۰ درصد کاهش یافته است. رییس بانک مرکزی آمریکا دراین همایش مدعی شد که او قادر به مهندسی پیامدهای مخاطره‌آمیز سیاست‌های اقتصادی این بانک در مقابله با تورم بوده و گفت: روند اقتصاد را به اندازه‌ای کُند کنید تا از فشارهای تورمی بکاهد، اما نه به آن میزان که باعث رکود شود. بسیاری در وال استریت پیش‌بینی می‌کنند که اقتصاد آمریکا اواخر سال‌جاری میلادی و یا اوایل سال آتی میلادی دچار رکود شود.

بدون ثبات قیمت، اقتصاد برای کسی کار نمی‌کند

به نوشته سی‌ان‌بی‌اس، جروم پاول، رییس فدرال‌رزرو روز جمعه در سخنرانی سالانه خود در جکسون هول وایومینگ متعهد شد که بانک مرکزی با قدرت تمام از ابزارهای خود برای حمله به تورمی که هنوز نزدیک به بالاترین سطح خود در بیش از ۴۰ سال گذشته است، استفاده خواهد کرد. پاول اضافه کرد که نرخ‌های بهره بالاتر احتمالا برای مدتی ادامه خواهند داشت. سوابق تاریخی به شدت نسبت به سیاست‌های تسهیل‌گر پیش از موعد هشدار می‌دهد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که نشانه‌هایی مبنی بر اینکه تورم ممکن است به اوج خود رسیده باشد، اما علامت کاهش قابل‌توجهی را نمی‌توان مشاهده کرد، عنوان می‌شود. پاول گفت که فدرال‌رزرو تحت تاثیر یک یا دو ماه اطلاعات قرار نخواهد گرفت. حتی با وجود چهار افزایش متوالی نرخ بهره به میزان ۲۵/۲ درصد، پاول اعلام کرد: «این مکان جایی برای وقفه یا اتمام نیست، حتی اگر نرخ‌های معیار احتمالا در محدوده‌ای باشند که نه محرک و نه محدودکننده رشد نیستند.»

دو معیار سنجش دقیق، یعنی شاخص قیمت مصرف‌کننده و شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی، در ماه جولای تغییر چندانی نشان دادند که عمدتا به دلیل کاهش شدید هزینه‌های انرژی بود. در عین حال، سایر بخش‌های اقتصادی نیز در حال کند شدن هستند. به ویژه مسکن به سرعت در حال سقوط است و اقتصاددانان انتظار دارند که افزایش شدید استخدام در یک سال و نیم گذشته احتمالا کاهش یابد.

با این حال، پاول هشدار داد که تمرکز فدرال‌رزرو بیشتر از داده‌های یک یا دو ماهه است و تا زمانی که تورم به هدف بلندمدت ۲ درصد نزدیک‌تر شود، به حرکت خود ادامه خواهد داد. او گفت: «ما موضع سیاست خود را به صورت هدفمند به سطحی می‌بریم که به اندازه کافی محدودکننده باشد تا تورم را به ۲ درصد برگردانیم.» با نگاهی به آینده، رییس بانک مرکزی اضافه کرد: «بازیابی ثبات قیمت احتمالا مستلزم حفظ یک سیاست محدودکننده برای مدتی است. سوابق تاریخی به شدت نسبت به سیاست‌های تسهیل‌کننده پیش از موعد هشدار می‌دهد.»

اقتصاد در حال پشت سر گذاشتن سه ماهه‌های متوالی رشد منفی تولید ناخالص داخلی است، تعریفی که معمولا از رکود رایج است. با این حال، پاول و اکثر اقتصاددانان دیگر اقتصاد زیربنایی را در صورتی قوی می‌بینند که کند شود. جفری روچ، اقتصاددان ارشد در LPL Financial در این خصوص گفت: «در اصل، پاول به وضوح بیان می‌کند که در حال حاضر، مبارزه با تورم مهم‌تر از حمایت از رشد است.»

سخنرانی جروم پاول در نشست جکسون هول، به طور غیرعادی کوتاه بود. در حالی که رهبران فدرال‌رزرو، از جمله پاول، اغلب از سمپوزیوم جکسون هول به عنوان فرصتی برای ترسیم تغییرات کلی سیاست استفاده کرده‌اند، اظهارات پاول در روز جمعه تنها حدود هشت دقیقه بود.

نگاه به تاریخ

فدرال‌رزرو از درسی از گذشته به عنوان راهنمای خود برای سیاست فعلی استفاده می‌کند. به طور خاص پاول گفت تورم ۴۰ سال پیش به فدرال‌رزرو کنونی سه درس می‌دهد: اینکه بانک‌های مرکزی مانند فدرال‌رزرو مسوول مدیریت تورم هستند، انتظارات حیاتی هستند و ما باید تا زمانی که کار به پایان برسد، آن را حفظ کنیم.

پاول خاطرنشان کرد که شکست فدرال‌رزرو در اقدام قاطعانه در دهه ۱۹۷۰ باعث تداوم انتظارات تورمی بالا شد که این امر نیز منجر به افزایش شدید نرخ بهره در اوایل دهه ۱۹۸۰ شد. در آن صورت، پل ولکر رییس وقت فدرال‌رزرو، اقتصاد را به رکود کشاند تا تورم را مهار کند.

پاول در حالی که دوباره عنوان کرد که فکر نمی‌کند رکود یک نتیجه اجتناب‌ناپذیر برای اقتصاد ایالات متحده باشد، خاطرنشان کرد که اگر فدرال‌رزرو از نتیجه‌ای شبیه به ولکر اجتناب کند، مدیریت انتظارات بسیار مهم است.

پاول گفت: در اوایل دهه ۱۹۸۰، در نهایت برای مهار تورم بالا و شروع روند کاهش تورم به سطوح پایین و با ثبات که تا بهار سال قبل از آن عادی بود، به یک دوره طولانی‌مدت سیاست پولی بسیار محدود‌کننده نیاز بود. هدف ما این است که با اقدام قاطعانه اکنون از این نتیجه جلوگیری کنیم.

یکی از مفاهیمی که تفکر پاول را شکل می‌دهد بی‌توجهی منطقی است. اساسا این بدان معناست که زمانی که تورم کمتر است، مردم کمتر به آن توجه می‌کنند و زمانی که تورم بالا است بیشتر توجه می‌کنند. او گفت: «البته، تورم در حال حاضر تقریبا توجه همه را به خود جلب کرده است، که امروز یک ریسک خاص را نشان می‌دهد: هر چه دوره تورم بالا ادامه یابد، احتمال قوی‌تر شدن انتظارات تورم بالاتر بیشتر می‌شود.»

جدال فدرال‌رزرو با «بیت‌کوین»

احسان کاظمی- «بیت‌کوین» بعدازظهر جمعه به زیر ۲۱هزار دلار عقب‌نشینی کرد و در زمان نگارش این گزارش به پایین‌ترین سطح خود، حدود ۲۰هزار و ۷۰۰ دلار رسید. این کاهش که به دنبال سخنرانی رییس فدرال‌رزرو ایالات‌متحده، «جروم پاول» در جکسون هول انجام شد، می‌تواند سطح پشتیبانی مجدد قیمت این ارز دیجیتال را به ۲۰هزار دلار یا پایین‌تر نشان دهد.

سمپوزیوم جکسون هول که بانک‌های مرکزی، اقتصاددانان و دیگر سیاست‌گذاران کلیدی را گرد هم می‌آورد، رویدادی سالانه است که اغلب با افزایش نوسانات بازار حول تفسیرهای مورد انتظار همراه بوده است. پس از اینکه «پاول» مواضع سختگیرانه خود را حفظ و تکرار کرد که بانک مرکزی نرخ‌های بهره را «تا زمانی که کار انجام شود» (کاهش تورم) افزایش خواهد داد، با این اظهارات هم ارزش سهام و هم ارزهای دیجیتال (دارایی‌های پرخطر) به شدت کاهش یافته‌اند. سهام «اس‌‌اند‌پی ۵۰۰» به میزان دو درصد سقوط کرده، نزدک نزدیک به ۶/۲ درصد و داو جونز بیش از ۵۰۰ واحد کاهش یافته است. قیمت «بیت‌کوین» نزدیک به چهار درصد کاهش یافته است و به نظر می‌رسد در برابر ضررهای جدید تا سطح حمایت اصلی ۲۰ هزار دلار آسیب‌پذیر است و تحلیلگران آن را برای برنامه‌های کوتاه‌مدت گاوها بسیار مهم می‌دانند.

رئیس فدرال رزرو,جروم پاول در جکسون هول

از طرفی قیمت «بیت‌کوین» از تاریخ ۱۹ آگوست تا ۲۲ آگوست نمودار در همین محدوده نوسان داشت و روند مشخصی را دنبال نکرد. اما حالا به نظر می‌رسد محدوده قیمت ۲۱ هزار دلار توان کافی برای حمایت نمودار را نداشته و «بیت‌کوین» در حال ثبت یک روند نزولی دیگر باشد. همچنین حجم بالای کندل نزولی در تاریخ ۲۶ آگوست و همچنین اندیکاتور RSI مهر تاییدی بر این روند نزولی است. در صورت تکمیل موج نزولی آغاز شده، انتظار می‌رود «بیت‌کوین» بار دیگر به محدوده قیمت ۱۸ هزار دلاری بازگردد.

آیا ماه سپتامبر دوباره ماه خونینی برای رمزارزها خواهد بود؟

از سوی دیگر خریداران «بیت‌کوین» نباید در مورد بهبود قیمت آن از سطح ۱۷۵۰۰ دلاری که پایین‌ترین سطح ماه ژوئن بوده، هیجان‌زده شوند، زیرا «بیت‌کوین» در روزهای آینده وارد پرخطرترین ماه خود می‌شود. به گزارش سایت کوین تلگراف، داده‌های تاریخی نشان می‌دهند که سپتامبر بدترین ماه «بیت‌کوین» بین سال‌های ۲۰۱۳ و ۲۰۲۱ البته به جز سال‌های ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ بوده است. طبق گزارش‌ها، میانگین کاهش قیمت «بیت‌کوین» در این ماه به میزان متوسط منفی۶ درصد بوده است. جالب اینجاست که سابقه ضعیف «بیت‌کوین» در ماه‌های سپتامبر گذشته با رکودهای مشابه در بازار سهام همزمان بوده است. به عنوان مثال، میانگین کاهش شاخص ۵۰۰ S&P ایالات‌متحده در ماه‌های سپتامبر ۲۵ سال گذشته حدود ۷/۰ درصد است. به همین دلیل است که تحلیلگران نمودار سنتی این کاهش سالانه را «اثر سپتامبر» نامیده‌اند.

تحلیلگران استدلال می‌کنند که سرمایه‌گذاران پس از بازگشت از تعطیلات تابستانی خود در ماه سپتامبر از پوزیشن‌های معاملاتی خود خارج می‌شوند تا سود یا حتی ضرر مالیاتی را قبل از پایان سال کاهش دهند. در همین حال، آنها همچنین خاطرنشان می‌کنند که سرمایه‌گذاران غیرسازمانی، دارایی‌های خود را در ماه سپتامبر نقد می‌کنند تا هزینه‌های سالانه مدرسه فرزندان خود را بپردازند. همبستگی «بیت‌کوین» با بازار سهام در طول و پس از همه‌گیری ویروس کرونا تا حد زیادی مثبت بوده است. بنابراین، علاوه بر اثر سپتامبر، این روندهای قیمت می‌توانند احتمال افت «بیت‌کوین» را در این ماه شوم افزایش دهند.

همچنین زیان «بیت‌کوین» در سال ۲۰۲۲ ناشی از ترس معامله‌گران از افزایش نرخ بهره توسط فدرال‌رزرو و لغو کامل برنامه خرید ماهانه ۱۲۰ میلیارد دلاری اوراق قرضه آن برای مقابله با تورم فزاینده بود. اما سوگیری بازار نشان داد که تورم به اوج خود رسیده است. این باور پس از اینکه شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) در ماه جولای در ایالات‌متحده به ۵/۸ درصد رسید، منجر به گمانه‌زنی‌هایی شد مبنی بر اینکه فدرال‌رزرو برنامه‌های انقباضی خود را کاهش می‌دهد. اما بسیاری از تحلیلگران بر این باورند که بهبود «بیت‌کوین» می‌تواند یک تله برای خریداران باشد، یک رشد تسکین‌دهنده که سرمایه‌گذارانی را که فکر می‌کنند بازار به کف رسیده و به امید سود بیشتر خرید می‌کنند، فریب می‌دهد.

علاوه بر این، اکثر مقامات فدرال‌رزرو با توجه به تعهدشان برای کاهش تورم به ۲ درصد، همچنان طرفدار افزایش ۷۵ واحد پایه‌ای در نشست بعدی خود در ماه سپتامبر هستند. در نتیجه، بیت‌کوین و ۵۰۰ S&P در معرض خطر ادامه روند اصلاحی غالب خود در ماه سپتامبر هستند و به پایین‌ترین سطح سالانه نگاه می‌کنند. از دیدگاه تکنیکال، اگر «بیت‌کوین» از الگوی فعلی پرچم نزولی خود خارج شود، تا اوایل سپتامبر به سطح ۱۹۲۵۰ دلاری کاهش می‌یابد. در همین حال و در نمودار روزانه، «بیت‌کوین» از ۱۹ آگوست از الگوی کنج صعودی خود جدا شده و هدف قیمت هم نزدیک به ۱۷۶۰۰ دلار است. به طور کلی و بر اساس تحلیل تکنیکال و فاندامنتال، به نظر می‌رسد سپتامبر بار دیگر می‌تواند ماه قرمز رنگی برای «بیت‌کوین» باشد.

«اتریوم» با برخورد به سطح حمایتی ۱۳۰۰ دلار سرنخ‌های بیشتری ارائه خواهد کرد

از طرفی «اتریوم» با شکست الگوی کانال صعودی خود و خروج از محدوده الگو نشانه‌هایی از وجود ضعف در روند صعودی را آشکار کرد. این اتفاق روز جمعه با ریزش از محدوده ۱۷۰۰ دلار با قدرت بیشتری به تصویر کشیده شد. هرچند می‌توان علت عمده این ریزش را تقویت شاخص دلار و اظهارنظر‌های اعضای فدرال‌رزرو آمریکا دانست، اما آنچه در نمودار مشخص است، این است که «اتریوم» هنوز هم می‌تواند ریزش بیشتری را تجربه کند و به سمت محدوده حمایتی ۱۳۰۰ دلار برود. اما با توجه به احتمال تشکیل الگوی زیگزاگ ۱۰۰ درصد در محدوده ۱۳۰۰ دلار در نقطهC، احتمال بازگشت قیمت به روند صعودی وجود دارد. هرچند باید منتظر برخورد با این سطح ماند و در صورت وجود سرنخ‌های بیشتر مبنی بر حمایت قدرتمند قیمت وارد موقعیت تعهدی خرید شد.

با این حال مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در زمان نگارش این گزارش ۰۸/۹۷۱ میلیارد دلار برآورد می‌شود که این رقم نسبت به روز قبل ۷۴/۶ درصد کمتر شده است. در حال حاضر ۸۳/۳۹ درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار «بیت‌کوین» بوده که در یک روز ۱۵/۰ درصد افزایش داشته است. همچنین حجم کل بازار ارزهای دیجیتال در ۲۴ ساعت گذشته ۳۴/۹۳ میلیارد دلار است که ۶۶/۴۵ درصد افزایش داشته است. حجم کل در امور مالی غیرمتمرکز در حال حاضر ۵۱/۶ میلیارد دلار است که ۹۷/۶ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است. حجم تمام سکه‌های پایدار اکنون ۰۰/۸۴ میلیارد دلار است که ۹۹/۸۹ درصد از کل حجم ۲۴ ساعته بازار ارزهای دیجیتال است.

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش