حجتالاسلام سید محمدرضا میرتاجالدینی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا با اشاره به انتصاب محمدرضا فرزین به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی گفت: با آمدن فرزین شاهد ثبات در بازار ارز و مقابله با دلال بازیها و سفتهبازیها در این بازار خواهیم بود.
وی افزود: فرزین فردی قاطع است و میتواند بازار ارز را ساماندهی کند و با آمدن وی شاهد خواهیم بود که آرامش بر بازار ارز حاکم شود.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای فرزین دارای سوابق کاری روشن و مشخصی است و ریاست وی و اقداماتش در سازمان هدفمندی یارانهها در دولت دهم از نمونه اقدامات موفق در سوابق کاری وی است.
میرتاجالدینی خاطرنشان کرد: فرزین میتواند قیمت ارز در بازار را کنترل کند و به مقابله با دلال بازیها و سودجوییها در این بازار بپردازد.
به گزارش ایرنا، «محمدرضا فرزین» که از هشتم دی سکاندار بانک مرکزی شده، دکترای اقتصاد داشته و عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی با رتبه دانشیاری است؛ وی از سال گذشته مدیرعامل بانک ملی بوده و پیش از آن نیز رئیس هیأت مدیره بانک کارآفرین و در سالهای ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۰ مدیرعامل آن بانک بوده است.
عضویت حقیقی شورای پول و اعتبار بهعنوان نماینده رئیسجمهور، عضویت در هیأت مدیره بانک کشاورزی، دبیری کارگروه طرح تحول نظام بانکی و دبیری کارگروه ارزشگذاری پول ملی از دیگر سوابق فرزین در حوزه پولی و بانکی است.
حالا باید هشدار داد
«جهانصنعت»- محمدرضا فرزین با آمدن به صداوسیما بیشترین برنامههای مورد نظر خود درباره سیاستهای ارزی، پولی و بانکی را با شهروندان و نیز فعالان اقتصادی در میان گذاشت.
با این همه گروهی از علاقهمندان به اقتصاد سیاسی باور دارند نقد و نکوهش رئیس جدید بانک مرکزی در این روزها شتابزدگی است و باید به او اجازه داد برخی از تصمیماتش را اجرایی کند تا بتوان دربارهاش داوری کرد.
برخی دیگر از فعالان اقتصادی و کارشناسان باور دارند اگر همین روزها به اندیشه و باورهای رئیس جدید بانک مرکزی و سیاستهای اقتصادی که از آنها بیرون میآید واکنش نشان داده نشود پس از مدتی او تصور میکند تصمیمها و برنامههایش واقعیت تمامعیار است و مخالف و منتقد ندارد و به اندازهای جلو میرود که راه برگشت برایش سخت است.
نوشته حاضر هوادار دیدگاه دوم است و باور دارد باید از همان روز نخست به رئیس تازه بانک مرکزی هشدار داد که مسائل ارزی و سیاستهای پولی که در حوزه اختیارات و وظایف رئیس بانک مرکزی هستند به اندازهای اهمیت دارند که تصمیم اشتباه و خطا در تشخیص از سوی رئیس بانک مرکزی به مصیبت اقتصادی ختم میشود. واقعیت این است که در همین گام نخست برداشتهشده از سوی رئیس بانک مرکزی که گفته در بازار ارز دخالت میکند و ضمن تثبیت نرخ دلار نیمایی تلاش میکند قیمت ارزهای معتبر را کاهش دهد با مخالفان سرسختی در عرصه اندیشه اقتصادی و نیز فعالیتهای اقتصادی روبهرو شده است.
اندیشمندان اقتصادی میگویند قیمتگذاری دستوری برای موثرترین کالای این روزهای ایران یک گام بزرگ در مسیر کجروی است. هنگامی که رئیس بانک مرکزی میخواهد روی دلار صادراتی قیمت بگذارد باید بتواند روی کالاهایی که تولیدکنندگان برای تولید استفاده میکنند نیز قیمت دستوری بگذارد. از سوی دیگر صادرکنندگان چرا باید الزام داشته باشند دلار خود را برای خوشامد سیاستمداران ارزانتر از بازار آزاد بفروشند.
قیمت تثبیتی ۴۲۰۰ تومانی در دورههای سیف و همتی با مخالفت گسترده از جمله مخالفت همین آقای فرزین روبهرو شد و این قیمت تازه تفاوتی در ماهیت با دلار آن سالها ندارد. رئیس بانک مرکزی نباید از مزیت دانش اقتصادی نسبی خود که در هیات دولت یک کالای کمیاب است استفاده کند و کل دولت را به سویی بکشاند که دولت در برابر راههای بسته قرار گیرد. دولت میتواند دلارهای تحت مالکیت خود را به هر قیمت که میخواهد حراج کند اما حق حراج ارز صادرکنندگان را ندارد. هشدار به رئیس بانک مرکزی در این نخستین روزها از طرف دیگر اقتصاددانان میتواند به هوشیاری و اتخاذ تصمیمهای درست کمک کند.
- 12
- 6