لوله بدون درز رده ۴۰ و لوله بدون درز رده ۸۰ از پرکاربردترین انواع لوله فولادی در صنایع مختلف است. امروزه لوله بدون درز بدون درز، به دلیل استحکام بالا، مقاومت در برابر خوردگی و دوام فوقالعاده، کاربرد بسیاری دارند. در این بین، لوله رده ۴۰ و رده ۸۰ به واسطه مشخصات فنی مناسب، بیشتر مورد توجه هستند. در همین راستا و در این مطلب قصد داریم به کاربردها و تمایزات قیمت لوله بدون درز رده ۴۰ و رده ۸۰ بپردازیم.
لوله کربن استیل بدون درز یا لوله مانیسمان چیست؟
در ادامه برای این که بدانیم لوله بدون درز چیست بهتر است نگاهی به انواع لوله فولادی داشته باشیم. لوله فولادی یا با خم کردن ورق و اتصال لبه های آن ساخته می شوند و یا با سوراخ کردن شمش های فولادی به صورت مستقیم و بدون جوشکاری.
روش ساخت لوله بدون درز
لوله فولادی بدون درز که در اصطلاح به لوله مانیسمان یا سیم لس (seamless pipe) نیز معروف است، ساختار یکپارچه و بدون درز دارد. چراکه در فرایند تولید این نوع ورق از جوشکاری استفاده نمی شود. در واقع برای تولید آنها از سوراخ کردن شمش های فولادی حرارت دیده استفاده می شود. در نتیجه هیچ گونه درز و یا شکافی در بدنه لوله وجود ندارد.
مشخصات فنی لوله بدون درز مانیسمان
کیفیت تولید و مواد اولیه لوله بدون درز نسبت به لوله سیاه درزدار بهتر است. ساختاری یکپارچه، مقاوم و با استحکام فوق العاده بالا دارد. بنابراین مشخصات فنی و قیمت لوله درزدار و بدون درز متفاوت است. لوله بدون درز در سایزهای ۱/۲ اینچ الی ۲۴ اینچ و در رده های مختلف تولید می شود. طول لوله مانیسمان معمولاً ۶ و ۱۲ متری است.
لوله بدون درز از جنس کربن استیل ساخته شده و از استحکام بالایی برخوردار است. استاندارد ساخت، تست و ابعاد آن مطابق استاندارد API 5L و یا ASTM A106 و ۵۳ ASTM A بوده و در گریدهای B,X42,X46,X52,X56,X60,X65,X70, .., 80 براساس استاندارد API لولهها در۲ رده PSL1 و ۲ PSL در بازار عرضه میشود.
انواع لوله بدون درز مانیسمان
لوله بدون درز در رده های مختلفی تولید می شود. رده مانیسمان ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۲۰ و ۱۴۰ پرکاربردترین انواع لوله بدون درز است. لوله مانیسمان رده ۲۰ و لوله بدون درز رده ۴۰ بیشترین کاربرد را در صنایع مختلف دارد. لوله بدون درز در ساخت مخازن، لوله انتقال نفت و گاز، خودرو سازی و… کاربردهای بسیاری دارد.
انواع لوله بدون درز
لوله بدون درز که از فولاد ساخته میشوند، معمولا در دو طول ۶ و ۱۲ متر به تولید میرسند. اما ردههایی که از آن تولید میشود، ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۲۰ و ۱۴۰ است. این لولهها با این که در ردههایی مختلفی به تولید میرسد رده ۲۰ و لوله بدون درز رده ۴۰ و رده ۸۰ بیشترین کاربرد را در صنایع مختلف داشته و دارد. این لولهها علاوه بر این که از لحاظ رده دارای انواع مختلفی هستند در روش تولید هم با هم تفاوت هایی دارند و به این شکل هم دسته بندی میشوند. خرید لوله بدون درز نیازمند این است که شما اطلاعات کافی درمورد انواع ردهها و سایزهای این نوع لولههای فولادی داشته باشید تا بتوانید متناسب با صنعت و کسب و کار خود بهترین مورد را انتخاب کنید.
ردهی لوله نشان دهنده ضخامت آن است و با افزایش رده قطر داخلی آن کاهش مییابد. رده برای نخستین بار در سازمان استاندارد آمریکا (ANSI) بهوجود آمد و قبل از آن معمولا لولهها بر اساس وزن آهن نرم دستهبندی میشدند. البته زمانی الزام دستهبندی بر اساس رده به وجود آمد که لوله های فولادی به بازار ارائه شدند و نیاز مبرم به استانداردهای جدید مانند لوله بدون درز رده ۴۰ و رده ۲۰ احساس شد.
لوله بدون درز رده ۴۰ یکی از انواع لوله بدون درز یا همان لوله بدون درز است. لوله های بدون درز به صورت مستقیم و با سوراخ کردم شمش های فولادی ساخته می شوند. بنابراین در بدنه آن ها اثری از ترک، جای جوش و یا درز مشاهده نمی شود. همین ساختار بدون درز و یکپارچه، فاکتور مهم و اثرگذار در مقاومت و استحکام این لوله ها دارد.
لوله های بدون درز به منظور طبقه بندی و استفاده در کاربردهای مختلف رده بندی (Schedule number) می شوند. لوله رده ۴۰ نیز یکی از انواع مهم و پرکاربرد لوله بدون درز است که برای استفاده در شرایط پرفشار و صنایع سنگین کاربرد دارد.
مشخصات فنی لوله بدون درز رده ۴۰
• استحکام و مقاومت بسیار بالا در برابر فشار، ضربه و حرارت به دلیل ساختار یکپارچه و بدون درز
• تنوع در سایز و قطر لوله به گونه ای که از سایز کوچک ۲/۱ اینچ تا بالای ۲۰ اینچ را شامل می شود.
• لوله بدون درز رده ۴۰ همچون سایر لوله های فولادی در طول ۶ یا ۱۲ متری عرضه می شود.
• این نوع لوله ها جزء لوله های نسبتاً ضخیم بوده و از این رو مقاومت قابل توجهی دارند.
• لوله بدون درز رده ۴۰ به کمک استاندارد ASME B36.10 تولید می شود.
کاربردهای لوله بدون درز رده ۴۰
باتوجه به اینکه لولههای بدون درز قابلیت تحمل فشارهای بالا را داشته و در ردهها و سایزهای مختلفی هم به تولید رسیدهاند، در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار میگیرند. برخی از صنایعی که غالبا از لوله بدون درز رده ۴۰ استفاده میکنند به شرح زیر هستند:
• نفت و گاز
لولههایی که در صنایع نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرند، باید دارای ویژگیهای خاصی باشند که با شرایط محیطی موجود در این صنایع همخوانی داشته باشند و راندمان کاری را حفظ کننده. به عنوان مثال این محیط معمولا حرارت بسیار بالایی دارد. لذا لوله هم باید توانایی تحمل این فشار را داشته باشد و دچار اختلال در عملکرد نشود. به علاوه با توجه به رطوبت موجود در محیط در برابر خوردگی هم باید مقاومت کافی داشته باشد، اگر مقاومت لوله در برابر خوردگی یا به عبارتی زنگ زدگی کافی نباشد، خواص مکانیکی آن دچار اختلال شده و راندمان کاهش مییابد. از همه اینها گذشته معمولا لوله هایی که در صنعت نفت و گاز مورد استفاده قرار میگیرد در اعماق زمین، حتی گاهی کیلومترها زیر زمین نصب میشوند و احتمال این که لوله در اثر برخورد سنگ یا عوامل فیزیکی دیگر آسیب ببیند زیاد است. پس باید لولهها از نظر استقامت فیزیکی هم دارای مقاومت کافی باشند. با کار هم قرار دادن تمام این ویژگیها لوله بدون درز رده ۴۰ از بهترین انتخابها است.
• پتروشیمی و انتقال میعانات
همانطور که پیشتر هم بررسی شد این لولهها در برابر مواردی مثل فشار، عوامل خارجی، حرارت و خوردگی مقاومت بسیار بالایی دارند و به راحتی و با راندمان بالا سیالات را منتقل میکنند. پس برای صنعتی مثل پتروشیمی که راندمان از اصلیترین نکات در انتخاب ادوات مورد استفاده است، این سری از لولهها انتخاب مناسب و کاربردی به حساب میآید.
• صنایع کشتی سازی و دریایی
از جمله قسمت هایی که در کشتی از این لولهها استفاده میکنند میتوان به دیگ بخار اشاره داشت. این دیگ که فشار بالایی را به لوله وارد میکند و طبیعتاٌ هر نوع لوله ای برای آن قابل استفاده نیست. با توجه به ساختار لوله بدون درز و کیفیت ساخت بالای آن، کشتی سازی معمولا یکی از پر مصرف ترین صنایع این کالا است.
• صنایع هیدرولیک و جک سازی
پرکاربردترین انواع لوله در صنایع جک سازی و هیدرولیک لولههای بدون درز است. لولهای که برای استفاده در این صنعت برگزیده میشود باید عاری از هرگونه رسوب یا زنگ زدگی و گرد و غبار باشد. این لولهها دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر زنگزدگی هستند که این امر مهمترین ویژگی برای صنعت هیدرولیک است. زیرا که روان بودن جکها تاثیر مستقیمی بر روی بازدهی عملکرد سیستم دارد.
شما مخاطبان عزیز برای دریافت مشاوره رایگان خرید و دریافت قیمت لوله رده ۴۰ بدون درز با تلفن ۸۸۶۶۸۲۱۴-۰۲۱ تماس بگیرید یا به سایت شرکت توسعه فولاد و انرژی آراز ( آلور فولاد ) به آدرس alverfoolad.com مراجعه نمایید.
لوله مانیسمان رده ۸۰ چیست؟
لوله مانیسمان رده ۸۰ یکی از انواع لوله مانیسمان یا همان لوله بدون درز است. لوله های مانیسمان به صورت مستقیم و با سوراخ کردم شمش های فولادی ساخته می شوند. بنابراین در بدنه آن ها اثری از ترک، جای جوش و یا درز مشاهده نمی شود. همین ساختار بدون درز و یکپارچه، فاکتور مهم و اثرگذار در مقاومت و استحکام این لوله ها دارد.
لوله های مانیسمان به منظور طبقه بندی و استفاده در کاربردهای مختلف رده بندی ( Schedule number ) می شوند. لوله رده ۸۰ نیز یکی از انواع مهم و پرکاربرد لوله مانیسمان است که برای استفاده در شرایط پرفشار و صنایع سنگین کاربرد دارد.
مزایای لوله مانیسمان رده ۸۰
از مهمترین مزایای لوله مانیسمان رده ۸۰ می توان به موارد زیر اشاره کرد:
• بدنه بدون درز و ترک و ساختار بسیار مقاوم
• استحکام و تحمل فشار و دمای قابل توجه
• تنوع بالا در مشخصات فنی از قبیل سایز، قطر و ضخامت لوله
• مناسب برای کار در محیط های پرفشار و پر حرارت
• دوام و طول عمر بالا و ایده آل برای صنایع سنگین
• سازگاری خوب با شرایط محیطی و آب و هوایی مختلف
• امکان خرید لوله مانیسمان رده ۸۰ قیمت مناسب با توجه به فعالیت برندهای ایرانی و خارجی
کاربرد لوله مانیسمان رده ۸۰
لوله مانیسمان رده ۸۰ جزء لوله های نسبتاً سنگین و مقاوم در برابر فشار و حرارت قابل توجه است. به همین دلیلی برای شرایطی که دما و فشار بالاست، گزینه بسیار مناسبی است. خطوط انتقال مایعات پرفشار و با دمای بالا، صنعت پتروشیمی، صنعت نفت و گاز از مهمترین کاربردهای لوله مانیسمان رده ۸۰ است. از این رو برای کاربردهای رایج و معمولی چندان استفاده نمی شود. در چنین شرایطی بهتر است از رده های پایین تر نظیر لوله مانیسمان رده ۲۰ یا رده ۴۰ استفاده کرد.
شما مخاطبان عزیز برای دریافت مشاوره رایگان خرید و دریافت قیمت لوله بدون درز با تلفن ۸۸۶۶۸۲۱۴-۰۲۱ تماس بگیرید یا به سایت شرکت توسعه فولاد و انرژی آراز ( آلور فولاد ) به آدرس alverfoolad.com مراجعه نمایید.
تفاوت لوله مانیسمان رده ۸۰ با لوله رده ۴۰
لوله مانیسمان رده ۸۰ و رده ۴۰ دو نوع از لوله های بدون درز پرکاربرد و پرفروش هستند. دانستن تفاوت های این دو لوله باعث انتخاب آگاهانه و خرید مقرون به صرفه خواهد شد. لذا در ادامه نگاهی به مهمترین تفاوت های لوله مانیسمان بدون درز رده ۸۰ و رده ۴۰ می اندازیم.
۱. مشخصات فنی لوله مانیسمان رده ۸۰ در قیاس با نمونه هم رده ۴۰ بالاتر است.
۲. کاربرد لوله مانیسمان رده ۸۰ معمولاً برای کارهای پرفشار و صنایع سنگین است. اما لوله مانیسمان رده ۴۰ برای کارهای رایج و سبک تر گزینه بهتری است.
۳. از منظر شکل ظاهری، لوله مانیسمان دره ۸۰ متمایل به طوسی و خاکستری است. اما لوله مانیسمان رده ۴۰ رنگ روشن تری دارد.
۴. ضخامت لوله مانیسمان ۸۰ به مراتب بیشتر از لوله رده ۴۰ است. به طوری که لوله مانیسمان ۸۰ را می توان نمونه سبکی از لوله مانیسمان گوشتدار محسوب کرد.
۵. لوله مانیسمان رده ۸۰ به دلیل ضخامت و مقاومت بیشتر برای لوله کشی روکار گزینه مناسب تری است.
۶. قیمت خرید لوله مانیسمان رده ۸۰ به دلیل مشخصات فنی بالاتر، از قیمت لوله رده ۴۰ بیشتر است.
چگونه لوله بدون درز را با بهترین کیفیت و قیمت خریداری کنیم؟
اگر برای خرید لوله بدون درز به دنبال شرکتی معتبر و تخصصی هستید، ما در آلور فولاد با تعهد و تخصص و با کمال افتخار در کنارتان خواهیم بود. اما چرا آلور فولاد؟ چون آلور فولاد یک مجموعه تخصصی، جوان و با انگیزه برای ارائه بهترین خدمات در زمینه آهن آلات است. چون در سایت آلور فولاد به آدرس www.alverfoolad.com می توانید قیمت انواع لوله فولادی مانند لوله مانسیمان، لوله گاز، لوله سیاه درزدار و انواع ورق آهن سیاه و ورق آلیاژی مانند: ورق آهن St37 ، ورق st52، ورق a516، ورق a283 و سایر قاطع فولادی را دریافت کنید. همچنین از مشاوره تخصصی رایگان بهره مند شده و سفارش خود را با بهترین کیفیت و قیمت در جای جای ایران تحویل بگیرید.
شما مخاطبان عزیز برای دریافت جدیدترین قیمت لوله بدون درز با تلفن ۸۸۶۶۸۲۱۴-۰۲۱ تماس بگیرید.
- 9
- 4