یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۲۶ دي ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۰۰۱۲۵۴
اخبار فلزات، طلا و ارز

تکرار رشد ۲ درصدی اونس

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت اونس

 فلز زرد در دومین هفته سال جدید میلادی روزهای بسیار خوبی را تجربه کرد. اونس طلا که در هفته نخست سال ۲۰۱۷ توانسته بود با حدود ۲ درصد رشد تا بهای ۱۱۷۲ دلار رشد کند، روز جمعه روی قیمت ۱۱۹۷ دلار ایستاد تا رشد ۵ روز کاری گذشته هم به ۱/ ۲ درصد برسد. اونس در هفته دوم حتی حضور در کانال ۱۲۰۰ دلار را هم تجربه کرد، گرچه در نهایت در سه قدمی مرز روانی ایستاد. رشد حدود ۴درصدی بهای اونس طلا در دو هفته ابتدایی ژانویه امید علاقه‌مندان این کالای سرمایه‌ای را به روند کوتاه‌مدت تداوم بخشیده است. پیش از آغاز هفته سوم، مرور رویدادهای هفته دوم خواندنی است.

 

شروع خوب

اونس در نخستین روز کاری هفته گذشته تا قیمت ۱۱۸۱ دلار اوج گرفت. رشد ۹ دلاری روز دوشنبه عمدتا ناشی از تجدید تقاضای سرمایه‌گذاران و تضعیف شاخص دلار بود. در اولین روز کاری بازارهای جهانی در هفته جدید، هم روند افزایشی هفته قبلی اثرگذار بود و هم افت شاخص دلار. شاخص دلار که هفته قبل روی عدد ۲۲/ ۱۰۲ واحد ایستاده بود، دوشنبه تا عدد ۹۳/ ۱۰۱ واحد پایین آمد. علاوه‌بر این روند، خبر دیگری یار طلا شد و آن اینکه گزارش‌ها نشان می‌داد جریان پول به‌سوی صندوق‌های قابل معامله در بورس دوباره افزایش یافته است. اونس در هفته‌های پایانی سال ۲۰۱۶ به شدت تحت فشار بود؛ اما چهره فنی در هفته اول بهبود یافته بود. دوشنبه همزمان با افت دلار، بهای نفت خام هم افت کرد تا دومین عامل خارجی مهم در بازار فلزهای گرانبها، به ضرر طلا کار کند. با این همه، نفت نتوانست روند رشد را معکوس کند.

 

تداوم امید

اونس طلا که هفته جدید را با رشد آغاز کرده بود، سه‌شنبه هم ۶ دلار دیگر رشد کرد تا به اوج ۶ هفته‌ای ۱۱۸۷ دلاری برسد. این رشد عمدتا ناشی از افزایش تقاضای سرمایه‌گذاری بود و طلا را به اوج ۵/ ۱ ماهه برد. علاوه‌بر افزایش خریدها به‌دلیل بهبود چهره فنی اونس، گزارش‌ها نشان می‌داد تقاضای فیزیکی چین هم در آستانه جشن سال نو قمری چینی افزایش داشته است. تقاضای صندوق‌های طلای قابل معامله در بورس هم در اوایل سال ۲۰۱۷ رشد داشته است. سه‌شنبه شاخص دلار با رشد خود به ضرر طلا کار کرد و بهای نفت خام هم با افت خود فشار را تشدید کرد، اما عوامل داخلی بازار فلزهای گرانبها اثر کاهشی عوامل خارجی را خنثی کرد.

 

نوسان سیاسی

اونس در روز سوم هم ۴ دلار دیگر رشد کرد. قیمت ۱۱۹۱ دلاری روز چهارشنبه، اوج ۶ هفته‌ای تازه‌ای بود. اونس در نیمه اول این روز کاری تا بهای ۱۱۷۷ دلار افت کرد، اما بعد تا قیمت پیش گفته بالا آمد. صبح چهارشنبه همه بازارها در انتظار نخستین نشست خبری دونالد ترامپ پس از انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ بودند. انتظار عمده معامله‌گران این بود که رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در این نشست به تشریح سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصادی خود بپردازد، اما ترامپ نه‌تنها این کار را نکرد بلکه مواضع جنجالی قبلی خود را در حوزه‌های گوناگون تکرار کرد. در‌حالی‌که پیش از شروع نشست، خوش‌بینی‌ها به رشد شاخص دلار و در نتیجه افت ارزش طلا انجامیده بود، با شروع نشست و افت شاخص‌های دلار و بورس، طلا روند رشد را از سر گرفت.

 

هضم ترامپ

اونس روز پنج‌شنبه هم ۴ دلار دیگر رشد کرد و به بهای ۱۱۹۵ دلار رسید که باز هم اوج ۶ هفته‌ای تازه‌ای بود. این روند قدرت فنی اونس را هم به شدت بهبود بخشید. شاخص دلار که چهارشنبه تا عدد ۷۸/ ۱۰۱ واحد پایین آمده بود، پنج‌شنبه هم روی عدد ۳۵/ ۱۰۱ واحد ایستاد که نشان می‌داد اثر نشست خبری ترامپ ادامه دارد. ادامه افت بازارهای سهام هم نماد دیگر این تداوم بود. اونس در این روز حتی بهای ۱۲۰۷ دلار را هم تجربه کرد، گرچه با وجود قدرت فنی و بنیادی طلا، اونس نتوانست در کانال ۱۲۰۰ دلار بماند. در چهارمین روز هفته میلادی، همزمان با افزایش خرید طلا به‌عنوان سرمایه امن، بهای نفت خام هم با رشد خود به طلا کمک کرد.

 

نزدیک مرز

روند افت شاخص دلار در آخرین روز هفته گذشته نیز ادامه یافت تا طلا باز هم نفع ببرد. البته روز جمعه، انتشار داده‌های خوب از خرده‌فروشی ایالات‌متحده به ضرر طلا کار کرد. اونس روز جمعه تا قیمت ۱۲۰۰ دلار بالا رفت، اما در نهایت در سه قدمی مرز روانی یعنی روی قیمت ۱۱۹۷ دلار ایستاد. روند افت دلار و بازارهای سهام روز جمعه ادامه پیدا کرد تا طلا در این روز هم از گفته‌های ترامپ نفع ببرد، با این حال، ‌عصر جمعه انتشار داده‌های خوب از خرده‌فروشی بزرگ‌ترین اقتصاد جهان، روند طلا را کاهشی کرد. البته خود روند کاهشی نیز در ساعات پایانی روز، تعدیل شد. در نهایت در پایان فعالیت بازارهای آمریکای شمالی، شاخص دلار روی عدد ۱۸/ ۱۰۱ واحد و اونس طلا روی قیمت ۱۱۹۷ دلار ایستادند.

 

طلای کوتاه‌مدت

به نظر می‌رسد قیمت طلا در روزهای آینده تحت‌تاثیر مراسم تحلیف دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قرار خواهد داشت. جاناتان باتلر، تحلیلگر ارشد موسسه «میتسوبیشی» می‌گوید: «رشد تقاضای فیزیکی در بازارهای نوظهور و در حال توسعه و کاهش ارزش دلار در شرایط کنونی می‌تواند موجب افزایش بیشتر قیمت طلا شود. سیاست‌های اقتصادی ترامپ به خصوص کاهش مالیات شرکت‌ها می‌تواند تاثیر زیادی بر نوسانات قیمت طلا و سایر کالاهای راهبردی در بازارهای بین‌المللی داشته باشد.»سرمایه‌گذاران بین‌المللی منتظر مراسم تحلیف ترامپ هستند. این مراسم جمعه پیش رو برگزار خواهد شد. ترامپ قرار است سیاست‌های اقتصادی و مالی خود را به طور دقیق‌تر اعلام کند، گرچه ممکن است باز هم بازارها را دچار ابهام کند. راب هاورث، استراتژیست ارشد اقتصادی در این باره می‌گوید: «قیمت طلا در روزهای آینده نیز به شدت تحت‌تاثیر نوسانات ارزش دلار آمریکا قرار خواهد داشت. به‌نظر می‌رسد تقویت ارزش دلار در شرایط کنونی بزرگ‌ترین مانع برای افزایش قیمت طلا خواهد بود.» جزئیات پیش‌بینی‌های کوتاه‌مدت را می‌توانید در گزارش فردای «دنیای اقتصاد» بخوانید.

 

خرید‌های مرکزی

با دو هفته رشد ۲ درصدی طلا‌، امید کوتاه‌مدت به روند فلز زرد ادامه دارد. با این همه، برخی امید درازمدت خود را نیز از دست نداده‌اند. با آنکه احتمال تشدید انقباض پولی مهم‌ترین مانع طلا در سال ۲۰۱۷ است، موضع‌گیری‌های ترامپ می‌تواند امید طلا باشد. البته این نیز تنها امید طلا نیست. موسسه سرمایه‌گذاری «کاپیتال اکونومیکس» در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرد که بانک‌های مرکزی جهان در سال ۲۰۱۷ میلادی نیز به خرید طلا ادامه خواهند داد.

 

به گزارش سایت طلا به نقل از پایگاه اینترنتی کیتکو، در‌حالی‌که بانک‌های مرکزی جهان در سال‌های اخیر به خریدار خالص طلا تبدیل شده‌اند، موسسه سرمایه‌گذاری کاپیتال اکونومیکس پیش‌بینی کرد که روند خرید طلا در سال ۲۰۱۷ نیز ادامه خواهد یافت.براساس این گزارش سیمونه گامبارینی، تحلیلگر ارشد موسسه کاپیتال اکونومیکس در سخنانی ضمن اشاره به آمارهای اخیر شورای جهانی طلا تاکید کرد: «میزان خرید رسمی طلا از سوی بانک‌های مرکزی جهان طی سال گذشته با افت شدیدی روبه‌رو شده است. خرید رسمی طلا تا ماه نوامبر به کمتر از ۵۳ تن رسیده است، این رقم در سال ۲۰۱۵ میلادی به بیش از ۸۳۹ تن رسیده بود. البته در سال ۲۰۱۵ میلادی افزایش چشمگیر ذخایر طلای چین و انتشار آمارهای مربوط به ذخایر رسمی طلای این کشور تاثیر زیادی داشته است. چین طی سال ۲۰۱۵ میلادی به تنهایی ۶۰۴ تن طلا خریداری کرده است.»

 

وی در ادامه گفت: «اگر تاثیر چین را کنار بگذاریم، تقاضای طلا از سوی بخش رسمی ظاهرا همچنان ضعیف خواهد بود. بی‌شک روند خرید طلا از طرف بخش رسمی در سال ۲۰۱۶ میلادی به شدت نزولی و کند بوده است.»موسسه کاپیتال اکونومیکس بر این باور است که بانک‌های مرکزی کشورهای درحال توسعه و نوظهور همچنان به خرید طلا و متنوع کردن ذخایر ارزی خود در سال ۲۰۱۷ میلادی ادامه می‌دهند. این تحلیلگر اقتصادی افزود: «در‌حالی‌که یک سوم بدهی‌های دولتی جهان هنوز با نرخ بهره منفی روبه‌رو است، بانک‌های مرکزی جهان احتمالا برای بهینه کردن ذخایر ارزی خود به طلا روی خواهند آورد.»البته مهم‌ترین چالش برای افزایش ذخایر طلای بانک‌های مرکزی جهان، تقویت احتمالی ارزش دلار آمریکا در پی افزایش نرخ‌های بهره خواهد بود. پیش‌بینی می‌شود فدرال رزرو در سال جاری ۳ بار دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد. افزایش ارزش دلار موجب خواهد شد تا بانک‌های مرکزی کشورهای نوظهور و در حال توسعه بخشی از ذخایر خود را بفروشند تا از پول ملی خود در برابر دلار محافظت کنند. به‌نظر می‌رسد سیاست‌های پولی بانک‌های مرکزی بزرگ جهان به خصوص اروپا آمریکا و ژاپن نیز تاثیر زیاد و مهمی بر نوسانات ذخایر طلای بانک‌های مرکزی جهان خواهد داشت.

 

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت اونس

 

 

 

 

donya-e-eqtesad.com
  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش