پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۰۷:۴۸ - ۰۲ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۰۲۷۵
اخبار فلزات، طلا و ارز

دلار به محدوده۳۷۳۰ تومان وارد شد

غلبه عرضه در بازار ارز

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت دلار

به گزارش دنیای اقتصاد،  دلار که در دومین روز هفته با ۲ تومان افزایش به سطح ۳ هزار و ۷۵۰ تومان بازگشت، در روز سوم بار دیگر در مسیر نزولی قرار گرفت. روز دوشنبه، دلار ۱۵ تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت ۳ هزار و ۷۳۵ تومان رسید.

 

این افت موجب شد که در اولین روز خردادماه، کمترین قیمت دلار در سال ۹۶ به ثبت برسد. به گفته فعالان، افزایش عرضه ارز در بازار مهم‌ترین عاملی بود که موجب کاهشی شدن روند شد. مقاومت دلار در سطح ۳‌هزار و ۷۵۰ تومان، کاهش نرخ حواله درهم، عرضه مناسب بازیگران بازارساز در کنار تحرکات بازیگران خالی فروش از جمله عواملی بودند که زمینه‌ساز افزایش عرضه و کاهش قیمت شدند. افت قیمت دلار برای برخی از معامله‌گران غیرمنتظره بود؛ چراکه این دسته انتظار داشتند به‌واسطه بیانیه ریاض، قیمت دلار در بازار داخلی رشد کند.

 

روز دوشنبه، بهای یورو نیز در بازار داخلی افت کرد و با ۱۰ تومان افت به قیمت ۴‌هزار و ۲۲۰ تومان رسید. همسو با افت قیمت دلار، سکه تمام بهار آزادی نیز در مسیر کاهشی قرار گرفت و با ۵ هزار تومان افت به قیمت یک میلیون و ۲۱۲ هزار تومان رسید. به گفته فعالان، نوسان محدود بهای اونس در بازارهای جهانی یکی از عواملی بود که انتظارات افزایشی در بازار را پایین آورد. حتی در ساعات انتهایی روز سکه زیر کانال یک میلیون و ۲۱۰هزار تومان معامله شد و انتظار برای افت بیشتر را در میان معامله‌گران بالا برد.

 

افت آغازین

در اولین روز خردادماه، دلار معاملات خود را در محدوده ۳ هزار و ۷۳۰ تومان و با قیمت ۳ هزار و ۷۳۹ تومان آغاز کرد. این قیمت ۱۱تومان کمتر از بهای بسته شده این ارز در روز یکشنبه بود. دلار که در اولین روز هفته با ۳۸ تومان کاهش به قیمت ۳ هزار و ۷۴۸تومان رسیده بود، در دومین روز هفته توانست با ۲ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۷۵۰ تومان برسد. افت روز شنبه بیشترین کاهش روزانه دلار در سال ۹۶ بود؛ به گفته فعالان، همین موضوع موجب شد روز یکشنبه قیمت دلار مقداری تعدیل شود. در این شرایط انتظار می‌رفت که فضای بازار ارز در روز دوشنبه نیز آرام‌تر شود و دامنه نوسان مانند روز یکشنبه محدود باشد.

 

با این حال، چنین اتفاقی رخ نداد و کاهش هیجانی دلار از همان ابتدای روز کلید خورد. دلار در مقاطعی از سومین روز هفته به محدوده ۳هزار و ۷۴۰ تومان بازگشت، ولی فشار فروش به اندازه‌ای بود که در نهایت قیمت روی نقطه ۳ هزار و ۷۳۵ تومان آرام گرفت. این قیمت که ۱۵ تومان از روز یکشنبه کمتر بود، موجب شد که دلار به کمترین مقدار خود در سال‌جاری برسد.

 

۴ضلعی افت

مقاومت دلار در سطح ۳ هزار و ۷۵۰تومان، کاهش نرخ حواله درهم، عرضه مناسب بازیگران بازارساز در کنار تحرکات بازیگران خالی‌فروش از جمله عواملی بودند که زمینه‌ساز افزایش عرضه و کاهش قیمت شدند. به گفته فعالان، روز یکشنبه قیمت دلار به سطح ۳هزار و ۷۵۰ تومان بازگشت، ولی در این مرز روانی خریدهای ارزی ادامه نیافت و این ارز توان رشد بیشتری را از خود نشان نداد. این موضوع موجب شد انتظارات افزایشی فنی معامله‌گران تعدیل شود و فروشندگان دست بالاتر را بگیرند. در کنار این، روز دوشنبه میزان عرضه بازیگران بازارساز متناسب بود و قدرت افزایشی‌های بازار را پایین آورد. در مقاطعی از روز گذشته، این بازیگران با قیمت ۳ هزار و ۷۲۲ تومان اقدام به عرضه ارز کردند. به گفته فعالان، بازیگران بازارساز سعی داشتند با عرضه ارز اثرات جو روانی ایجاد شده ازسوی برخی معامله‌گران پیرامون بیانیه ریاض را کمرنگ‌تر کنند. در این بیانیه، رهبران کشورهای اسلامی بار دیگر بر ادعای واهی خود مبنی‌بر خطر برنامه موشک‌های بالستیک ایران تاکید کرده و آن را در جهت نقض توافقنامه وین دانستند. همچنین توافق خرید تسلیحاتی بین عربستان و آمریکا دیگر عاملی بود که برخی معامله‌گران قصد داشتند با جوسازی پیرامون آن نوسان‌گیری کنند. با این حال، میزان عرضه در بازار چنان مناسب بود که این اخبار و جوسازی‌ها نتوانستند قیمت دلار را تحت‌تاثیر قرار دهند.

 

در کنار این، روز دوشنبه نرخ حواله درهم در مسیر کاهشی قرار گرفت و با افت خود زمینه را برای افت بیشتر دلار فراهم کرد. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و کاهش یکی منجر به افت دیگری می‌شود. افزایش تحرکات بازیگران خالی‌فروشان ارزی دیگر عاملی بود که به افت قیمت کمک کرد. بخش زیادی از معامله‌گران فنی بازار اعتقاد داشتند که نقطه حمایتی فعلی دلار رقم ۳هزار و ۷۳۱ تومان خواهد بود و در‌صورتی‌که شکسته شود، قیمت این ارز به سوی مرز ۳‌هزار و ۷۰۰ تومان حرکت خواهد کرد. این در حالی است که عده دیگری باور دارند که دلار ظرفیت افت بیشتری را ندارد و با افزایش تقاضای بنیادی، قیمت در مسیر افزایشی قرار خواهد گرفت.

 

نوسانات محدود اردیبهشت

قیمت دلار در حالی در اولین روز خردادماه ۱۵ تومان از ارزش خود را از دست داد که در دومین ماه سال ۹۶، نوسان چندانی را تجربه نکرد و تنها در کانال ۳ هزار و ۷۰۰ تومان نوسان کرد. دلار اردیبهشت‌ماه را با قیمت ۳هزار و ۷۵۰ تومان آغاز کرد و در نهایت با همین قیمت به کار خود در ماه یاد شده پایان داد. در واقع بازدهی دلار در دومین ماه سال ۹۶، صفر شد. یکی از نشانه‌های کاهش دامنه نوسانات شاخص بازار ارز در اردیبهشت‌ماه، نرخ انحراف معیار بود که در این ماه به ۷ تومان رسید. شاخص بازار ارز در دومین ماه سال در دامنه ۳ هزار و ۷۴۸ تا ۳ هزار و ۷۸۷ تومان نوسان کرد. در واقع، این ارز تنها در یک دامنه ۳۸ تومانی حرکت کرد. در این ماه کم‌نوسان میانگین قیمت دلار به ۳ هزار و ۷۶۴ تومان رسید. به این ترتیب، قیمت دلار در اولین روز خردادماه، ۲۹ تومان پایین‌تر از میانگین قیمت این ارز در اردیبهشت‌ماه بود.

 

دلار تا تاریخ ۲۵ اردیبهشت‌ماه، به ندرت نوسان دورقمی را تجربه کرد و تنها در آستانه برگزاری انتخابات بود که میزان تغییرات قیمت بالا رفت. شاخص بازار ارز در تاریخ ۲۶اردیبهشت با ۱۹ تومان افزایش به قیمت ۳هزار و ۷۷۷ تومان رسید و چهارشنبه گذشته با ۱۰ تومان رشد دیگر، روی قیمت ۳ هزار و ۷۸۷ تومان قرار گرفت. این قیمت سقف بهای دلار در این ماه بود. با این حال، پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری میزان نوسانات کاهشی افزایش یافت تا این ارز به سرعت به زیر مرز ۳ هزار و ۷۵۰ تومان بازگردد. باید دید روند کاهشی دلار که از انتهای اردیبهشت‌ماه آغاز و در اولین روز خردادماه تکرار شده است، تا انتهای سومین ماه بهار ادامه خواهد یافت یا با فاصله‌گیری از اثرات روانی اعلام نتایج انتخابات ریاست‌جمهوری، قیمت مسیر افزایشی را طی خواهد کرد.در این مسیر، تحولات آینده منطقه‌ای و داخلی نیز اثرگذاری زیادی خواهند داشت. آنچه مسلم است در شرایط فعلی میزان عرضه به اندازه‌ای بوده است که سفته‌بازان ارزی را گوشه نشین بازار کند. این در حالی است که برخی از نوسان‌گیران همچنان انتظار رشد قیمت‌ها را دارند.

 

اخبار طلا و ارز,خبرهای طلا و ارز,طلا و ارز,قیمت دلار

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش