به گزارش تارنمای بانک مرکزی، ولی الله سیف در یادداشتی نوشت: بازار ارز یکی از پیچیده ترین بازارهاست و ابعاد عرضه و تقاضا به شدت به عامل انتظارات حساسیت دارد و همین امر این بازار را به یکی از پویاترین بازارهای دارایی مبدل کرده است.
وی ادامه داد: تحولات مختلف از کانال انتظارات این قابلیت را دارند که به سرعت بر بازار اثر بگذارند و متناسب با این تحولات، تحلیل و ارزیابی وضعیت بازار می تواند ظرف مدت کوتاهی تغییرات اساسی را تجربه کند.
وی از ناظران و کارشناسان اقتصادی خواست با توجه به این پویایی، بازار و سیاست های بانک مرکزی را رصد و تحلیل کنند.
به نوشته وی، حساسیت زیادی به تحولات غیراقتصادی وجود دارد و در عمل نوسانات کوتاه مدت بازار را این بخش از تقاضا شکل می دهد.
سیف خصیصه این تقاضا را موقتی بودن آن دانست و یادآوری کرد: همانطور که در سال ۱۳۹۲، قیمت ارز با برچیده شدن این تقاضا افت کرد، انتظار میرود با بهبود شرایط این امر تکرار شود؛ زیرا این تحولات از طرف عوامل بنیادین اقتصادی پشتیبانی نمی شود.
«در پاسخ به شرایط اخیر و افزایش تقاضای ارز ناشی از عوامل انتظاری، بانک مرکزی همواره در تلاش بوده است با پاسخگویی به نیازهای ارزی کشور و با نگاه به آینده مانع هرگونه کمبودی شود که تولید و اقتصاد کشور را با چالش روبرو میکند. از سوی دیگر با ابلاغ مقررات ارزی به شبکه بانکی، بستر لازم برای استفاده از ارزهایی که به واسطه تقاضای احتیاطی توسط افراد نگهداری میشود، مهیا شده است و بانکها ملزمند با همان ارز سپرده گیری شده هنگام افتتاح حساب، در زمان برداشت وجوه به مشتریان خود پاسخ دهند».
به نوشته وی، بدین شکل نظام بانکی قادر است منابعی را که در چرخه مالی کشور و خلق ارزش افزوده قرار ندارند، برای تولید و ایجاد رفاه بیشتر در جامعه تجهیز کند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر توجه به این نکته لازم است که با سیاست های انضباط گرایانه مالی و پولی، حتی با وجود تعدیلهای اخیر در نرخ ارز، همچنان تورم در سطح پایین و تک رقمی قرار داشته و بدین شکل، از قدرت خرید پول ملی همچنان صیانت شده است، امری که برای مثال در تحولات ارزی سال های ۹۰ و ۹۱ روی نداد.
رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد این وضعیت باثبات پولی همچنان در سال ۱۳۹۷، که سال حمایت از کالای ایرانی است، تداوم یافته و بدین شکل نه تنها قدرت خرید عموم مردم از مجرای مهار تورم حفظ شود، بلکه با استمرار تورم پایین، تولیدکنندگان بتوانند با حداقل تغییر در هزینه تولید، به فعالیت مفید و ارزشمند خود ادامه دهند.
وی تاکید کرد بانک مرکزی با هماهنگی همه دستگاه های اقتصادی و همفکری با مجلس شورای اسلامی بویژه کمیسیون اقتصادی، برای صیانت از آرامش و ثبات اقتصاد کشور و حضور فعال در بازار ارز و مدیریت تحولات آن و نیز بهره گیری از همه ظرفیت ها و اجرای طرح های مناسب کنترل نوسان و التهاب مربوط، تا حصول نتیجه گام برمی دارد.
به گزارش ایرنا، نرخ دلار آمریکا در بازار آزاد دوشنبه این هفته به ۵۱ هزار ریال رسید.
افزایش یکباره نرخ ارزهای عمده در روزهای گذشته سبب شد بیشتر صرافی ها از فروش خودداری کنند.
البته این روند از سه شنبه رو به کاهش گذاشت؛ به طوری که هر دلار آمریکا در ساعت پایانی امروز ۴۸ هزار و ۹۶۶ ریال فروش رفت.
- 9
- 1
رضا رضایی
۱۳۹۷/۱/۲۳ - ۱۹:۵۱
Permalink